Kategorier
Ej kategoriserad

Hösten är här på allvar

Av Märit Olofsson Näss - 19 oktober, 2010 | 0 kommentarer

På något sätt så missade jag att hösten kom, antagligen pga de där 10 dagarna i varma Kentucky när det kröp ner mot minusgrader här. Så för mig var det bara kallt och höst helt plötsligt. Sista veckan har det varit till att skrapa isiga bilrutor och sladda i frostiga kurvor jobbet. Och idag har det ju dessutom regnat, det började igår kväll och har ännu inte slutat….

Men det finns ljus i höstmörkret! Idag red jag lektion för Lars Andersson på både Dortmund och Zky och de var superfina båda två! Zky har förbättrat sin galopp väldigt på sistone och idag fick jag mestadels lugna fina språng, bara fåtal tillfällen som han hetsade iväg lite. Och som han piafferar och passagerar 🙂 Dortmund gick som en kung, han tog jobbet jättebra idag, med mycket bra reaktioner. Jag har till och med fått till två steg passage/passagetendens!!!

Så har jag ju jobbat i nästan två hela arbetsveckor på nya jobbet nu. Känns jätte-bra! Jag har hamnat i ett jättekul gäng med superbra stämning och det är så roligt att gå till jobbet. Jag har bara så mycket att göra och sätta mig in i! Trodde kanske att nytt jobb skulle innebära lite inskolning, smekmånad & lugn igångsättning, men inte! Det är full fart hela tiden och det gillar ju jag!

Till helgen blir det mycket trädgårdsstädning inför vintern, massa hästar att rida och så en 40-årsfest på lördag. Maria, min väldigt goda vän och kollega från NCC har fyllt 40, men det kan man inte tro. Vi kommer antagligen att festa som de 23-åringar vi ser ut som, hihihi!

Kategorier
Ej kategoriserad

Hemma igen!

Av Märit Olofsson Näss - 9 oktober, 2010 | 0 kommentarer

Så är vi åter hemma hela gänget igen, efter en lika strulig hemresa som ditresa. Denna gången satt vi incheckade och klara vid gaten och väntade på att få kliva ombord på planet. Då visar det sig att planet från Cincinnati till Washington var såpass försenat att det inte skulle avgå förrän vår nästa flight från Washington till Köpenhamn (sedan Stockholm) skulle avgå. Panik!!! Tillbaka till informationsdisken och efter mycket letande bokades vi om till New York och sedan vidare direkt till Stockholm. Men vilket stress och spring och jäktande det blev. Väl hemma igår morse (fredag) så hade ju såklart två av våra bagage kommit på avvägar. Båda är återfunna, den sista var min väska som kom hem idag kl 20.30!
Så nu är vi äntligen hemma med allt pick och pack 🙂

Sista veckan i Cincinnatti blev händelserik! Vi såg VM-finalen i hoppning för lag. Rolf-Göran och Malin red jättefint och nollade båda två. Peder fick två oturliga nedslag och det gav laget en 6:e plats! Duktigt tycker jag! Fenomenala Tyskland vann, alla deras ryttare red nolla i finalen!
Vi hann även med en hel del shopping, goda middagar (favoriten var en Brasiliansk restaurang med ca 15 olika sorter kött på spett som man serverades vid bordet!), Newport Aquarium, med alla sorters fiskar & hajar (vi har tom fått klappa hajar på ryggfenan!) och en hel del sightseeing på buss.

En suveränt rolig och händelserik semester är över och jag har fått oförglömliga minnen från Kentucky, USA. Tusen tack, Far för att du tog oss med på detta! Verkligen ett bra initiativ!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fantastisk VM-final i dressyr!

Av Märit Olofsson Näss - 3 oktober, 2010 | 0 kommentarer

Idag (lordag) har vi varit pa VM-arenan och sett falttavlans terrangritt. Var en kul bana med fina roliga och svara hinder. Vi sag nastan hela banan, sa nu har jag ont i benen! Manga duktiga ekipage, men tyvarr ett par avfallninagr och en hast som skadade bogen…. Och sa gick det ju inte sa bra for svenskarna har heller. Laget helt borta och bara Niclas Jonson kvar i lite madalj-lage. Vi far hoppas pa hopp-ryttarna!

Igar var det den stora kvallen, med kur-finalen i dressyr och har kommer lite iakttagelser fran det:
Moorlands Totilas var helt FANTASTISK! Sa latt, rorlig, spanstig, och ja, han har helt enkelt inga svagheter alls! snygg & svart dessutom! Guldmedaljen var solklar.
Silver till Mistral Hojris som ocksa var valdigt fin. Extra puls for den maffiga passage, piaffen och overgangarna. Tyvarr fick hon en miss i en piaff, da han stannade. Men i ovrigt en jattebra ritt!
Tyskarna kommer att komma tillbaka. Tva hastar som fastnade ordentligt var Christph Koschels Donnperignon och Annabel Balkenhols fina fux Dablino, de kommer att bli riktigt fina inom kort.
En viss spanjor med sin vita Fuego XII stal showen som publikens vinnare. Spektakulart varre!
Var en riktigt bra final, alla hastar var riktigt fina och vi bjods pa den basta dressyren i varlden 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Cincinnati, Kentucky, USA

Av Märit Olofsson Näss - 1 oktober, 2010 | 0 kommentarer

Sa ar vi nu antligen i USA, efter en minst sagt lang och strulig resa. Allt borjade med en ilsken dam i incheckningen pa Arlanda som inte hittade vara e-biljetter, inte hittade ratt barn till ratt familj osv. som till sist skallde ut oss och sa att allt var vart fel. Vi var tydligen for sena till incheckningen, trots 2 timmar tillgodo….! Men vi kom ivag och sedan strulade det i New York med att vi hade kort om tid till flighten till Cincinnati, allt bagage skulle hamtas ut och checkas in igen och till raga pa allt sa glomde vi ett handbagage vid forsta bagageutlamningen. Och dit fick man ju inte ga tillbaka. Men en supersnall kille pa bagageincheckningen fixade det till sist. Sa i full galopp (!) sprang vi till planet och skulle faktiskt hinna! Da visade sig planet vara 3 timmar forsenat, sa dar satt vi!!!

Men som sagt nu ar vi har och solen skiner och det ar riktigt varmt! Harligt! Igar var det mest aterhamtning, med lite bad i poolen, handla frukt, barnmat mm och sa en god middag pa irlandska puben Molly Malone. Idag (torsdag) har vi varit pa Cincinatti zoo hela dagen. Vi sag bla massa noshorningar, lejon, ett antal katt-arter som gepard, tiger, lo mm. zebror, elefanter, giraffer och… Ja, massa djur blev det!
Dagen avslutades med ett besok pa en baseballmatch. Cincinnati mot Houston och Cincinatti vann med 9-1, sa stamningen var hog pa arenan! Var jattekul att se!

I morgon ar det dags att aka till Lexington och se kur-finalen i dressyr och att antligen fa se Edvard Gal & Tootilas! Ska bli jattekul, trots att inga svenskar kvalat in. Gick ju inte sa bra alls for Tinne, Patrik och Minna har jag last, synd.  Kommer en rapport efter eventet!