Kategorier
Ej kategoriserad

Felicia duktig på Överby!

Av Märit Olofsson Näss - 28 september, 2014 | 0 kommentarer

Gårdagens ”påhitt” blev en riktig ”hit” idag! Jag rider ett par gånger i månaden på 5-åriga stoet Felicia D och igår var en sån dag. Då frågade hennes ägare Nathalie om jag ville starta henne i en LB:2 på Överby. Ja det är väl bara att tuta på, tänkte jag, så redan kl 8:14 i morse gjorde vi vår runda!

Bild till blogginlägg


Nöjd och glad Felicia efter ritten!

Flisan var verkligen jätteduktig! Hon är väldigt fin att rida inne på banan och vill verkligen göra sitt bästa. Det är fortfarande lite svårt att stå still i halterna och travökningarna har inte riktigt fallit på plats än, men utöver det väldigt duktig. Vi fick fina 71% och kom med det 2:a, endast 0,5 poäng efter segraren!
Ett extra plus för Flisan är galoppen, den är verkligen jättefin. Utöver det är jag väldigt glad för poängen 7 på ökad skritt och en 8:a på mellanskritten eftersom skritt varit bland det svåraste Felicia vet!!!

Bild till blogginlägg


Och så en posé med den fina blå rosetten!

Ska bli roligt att fortsätta arbeta med denna duktiga häst. Vinterns arbete kommer att bli att få till galoppombytena!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin 5:e plats i Djursholm!

Av Märit Olofsson Näss - 21 september, 2014 | 0 kommentarer

Det är alltid väldigt roligt att tävla på elitdressyren i Djursholm och extra roligt numera när det ju är min hemmaklubb sedan 7 år tillbaka! Strolchi och jag startade idag den ”stjärnspäckade” och 40 ekipage stora Int 1. I ett otroligt starkt startfält lyckades vi knipa en fin 5:e placering med 70,4%!

Bild till blogginlägg


Vår andra gröna rosett i år och vi har under året aldrig placerat oss sämre än 5:a!!!

Men vi kan bättre!!! Strolchi stog emot lite inne på banan, jag tror att han dels led lite av att han satt ganska mycket päls i veckan samt att han var lite kissnödig… Det finns mer power och uttryck i honom! Tyvärr kraschade vi även en piruett och det kostar ganska mycket poäng. Känns ändå skönt att vi får fina procent och härligt att jag vet att det finns ännu mer att få ut!

Bild till blogginlägg


På väg från prisutdelningen. Jag och klassens 2:a Martin Ågevall-Double Diamond!

Bild till blogginlägg


Glatt gäng efter start! Fank, Stolle och jag 🙂

Nu tränar vi på och kommer att putsa på våran Int 1 kür som ju ska sitta perfekt i Helsingfors den 25 oktober 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Jacke 4:a i MA:1 och förbundsträning för Strolchi

Av Märit Olofsson Näss - 16 september, 2014 | 0 kommentarer

Bättre sent än aldrig heter det ju och nu kommer äntligen ett väldigt försenat inlägg från helgens hästeri!

Jag och Strolchi var på höstens första förbundsträning för Lussan på Ledingenäs fredag & lördag! Som alltid så är det fantastiskt roligt att träna för Lussan, hon plockar verkligen fram det bästa ur både mig och Strolchi. Vi gjorde nu alla saker som ingår i Grand Prix fast på ett träningsstadie som passar en 8-åring. Vi fick mycket beröm för träningen med bytena i varje, vi presenterade 10 st!!! Piaff och passage fortsätter att utvecklas i rätt riktning och målet är nu att gå upp i Int 1B, Int A & B och Int 2 till våren. Bara att hålla tummarna att vi får vara hela och friska och fortsätta den positiva utvecklingskurvan 🙂

Bild till blogginlägg


Jag och Strolchi, laddade inför lördagens Lussan-pass!

Bild till blogginlägg


Såhär fixar man sin egen lerinpackning efter träningen 🙂

Jack gick en MA:1 i Enskede på lördag eftermiddag. Han var nog lite trött i den sommarvärme som åter infann sig i helgen, för han stog emot lite genom hela programmet. Dock lydigt och med många kvaliteér, speciellt så har han riktigt fina piruetter. Så trots att det finns mycket mer att hämta så fick vi 67,4% och en fin 4:e placering!!!

Bild till blogginlägg


Jack, nyklippt och stylad inför start i Enskede!

Jack får nu lite lugnt med mycket skrittprommenader i veckan, medan Strolchi trappar upp träningen (han hade ju ”semester” i augusti) till start på söndag i Int 1 vid min hemmaklubb Djursholm!

Resten av helgen, lördag kväll till söndag kväll spenderade jag och Jessica i stan och åtnjöt de fantastiska priserna från Djurgårdstävlingen i våras. Vi bodde på Clarion Wellington på Storgatan, Östermalm, där vi även fick en god middag (meetingpriset) och sedan hade vi fullt skoj och lek på Gröna Lund (VIP-paket som jag och Strolchi också vann)!
Tack Djurgårdens Ridklubb för fantastiska tävlingar med helt otroliga priser!!! Vilken helg det blev 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Sergio förevigas!

Av Märit Olofsson Näss - 9 september, 2014 | 0 kommentarer

Sergios ägare Anna Wolvén har bestämt sig för att Sergio ska förevigas! Han kommer att bli motiv på en oljemålning av duktiga konstnären Anne Hansson. För att fånga Sergio till fullo så vill hon även se honom röra sig och riden samt träffa honom i stallet och gosa lite!
Igår fick alltså jag och Sergio besök av Anne och fick agera modeller. Här är resultatet av de snabba skisser som Anne gjorde medan jag red:

Bild till blogginlägg


Så enkelt, så snyggt, så stilrent och det är verkligen Sergio!

Bild till blogginlägg


Till och med min lååånga tofs kom med på skissen 🙂

Bild till blogginlägg


Anne tog en hel del foton också.

Jag blev verkligen imponerad över hennes skicklighet med kolpennan och på så kort tid!!! Ska bli superspännade att få se det färdiga resultatet!
Vill ni se mer av Annes verk eller kontakta henne så finns hon på facebook, klicka här!