Kategorier
Ej kategoriserad

Trojka-hemsida och lastbilen!

Av Märit Olofsson Näss - 29 mars, 2012 | 0 kommentarer

Nu är min lastbil servad, nerkjolad och har fått snygga tryck på sidorna! I måndags klarade den även besiktningen galant 🙂 Nu tar jag hem den från Göran i Enköping (TACK Göran för att du gjort den så fin!!!) till helgen och så blir årets första tur till Segersta på söndag.

Bild till blogginlägg


Min fina, fina lastbil!!!

Både Dorten och Zky, som gick ett jättebra träningspass för Lars i tisdags, ska gå Int 1 på Segerstas nationella vårdressyr som arrangeras på Sigtuna ridskola. De har klasser upp till och med Grand Prix. Jättebra initiativ, hoppas detta blir en tradition!

I veckan har det även lanserats en helt ny hemsida för Trojka-projektet. Här finns presentation av projektet, vilka ekipage som ingår (jag och Moonshine bl.a) och vilka ryttare som letar häst inom ramen för projektet. Den blev verkligen jättefin, stort tack till Sussie Stenfors som äger Moonshine som gjort ett jättejobb med henna hemsida! Startsida Trojka

Kategorier
Ej kategoriserad

Träningar i Norrtälje!

Av Märit Olofsson Näss - 24 mars, 2012 | 0 kommentarer

Idag har jag varit på Tullnäs Gård i Norrtälje och hållit lektioner. Det var andra gången jag var där och planen är att jag ska åka dit en gång i månaden för att träna ett gäng ambitiösa ryttare! Vackra Tullnäs ägs av Ann-Sofie Adolfsson, som jag en gång i tiden (2004) köpte Cosby av. Idag har träningarna hållits i solsken på utebanan vid sjön, ljuvligt! Ann-Sofie har två fina ston som hon tränar för mig med, idag red jag den ena 6-åriga Quite Gorgeous.

Läs mer om Tullnäs RS här! Flera av ryttarne var med förra gången och det syntes att de tränat på saker vi gick igenom sist. Kul när träningen gett resultat! Duktiga, ambitösa och träningsvilliga hästar och ryttare har gjort mig glad idag 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Gosiga Zalvia

Av Märit Olofsson Näss - 20 mars, 2012 | 0 kommentarer

I går kväll (måndag) var jag och hälsade på Zalvia! Hon står sin fodervärd Ingalill Persson på Långarnö i Grillby. Zalvia kommer att få en ny fodervärd från 1 juni, så vi passade alla på att träffas hos Zalvia! Ny fodervärd blir Annelie Attersand som kommer att ta föl på Zalvia och även rida lite. Kommer passa lilla prinsessan Zally perfekt! Hon gillar att bli riden och kommer bli en toppen-mamma 🙂

Bild till blogginlägg

Hade nästan glömt hur snäll go och kelen hon är Zalvia, vi stog och gosade massor! Så hade jag såklart med godis till henne!

Kategorier
Ej kategoriserad

Zky fin i Fagersta

Av Märit Olofsson Näss - 18 mars, 2012 | 0 kommentarer

Igår, lördag, lastade jag Zky i trailern och åkte till Fagersta för att rida en Int 1B (gamla SB:1). I detta program börjar det bli ganska så svårt med piaff och passage och byten i varje, en introduktion till Grand Prix. Speciellt svårt blir det ju om hästan spänner sig också och det har ju Zky ganska lätt för att göra. Men igår var han faktiskt väldigt fin att rida på, till och med inne på banan! Vi hade en hel del missar, men utan att han spände sig och blev het och okontaktbar, utan vi bara missade liksom. Tyvärr lite i båda serierna (2:orna och 1:orna), bara lite men ändå miss. En dålig piaff och ett dåligt byte i saxen och så lite gnäggningar i skritten… På pluskontot fanns väldigt fina piruetter, den andra vändan passage-piaff-passage var väldigt fin och så en fin och lugn känsla i ridningen! Vi är på rätt väg igen! Tror att mycket är den fina hjälp jag fick av Lussan förra helgen! Totalt fick vi 61,7%, vilket jag är helt nöjd med. Tänk vad bra det hade blivit utan missarna 🙂

Bild till blogginlägg


Full fart på framridningen.

Bild till blogginlägg


Nöjd Zky efter väl genomfört program.

Dorten är nu helt frisk från hovbölden och idag red jag mitt första dressyrpass på honom på två veckor. Kändes toppen! Strolchi har varit här för träning och känns så fin att rida. Nästan på säkert i bytena nu!

Kategorier
Ej kategoriserad

Prinsessorna är hemma igen!

Av Märit Olofsson Näss - 14 mars, 2012 | 0 kommentarer

I går kväll kom Hans, Mira och Lina hem från sitt ”sportlov” hos farmor och farfar i Dalarna! Oj så mycket puss, kram och mys det blev! Såååå skönt att ha Hans och prinsessorna hemma igen 🙂

Bild till blogginlägg


Mys i soffan!

I söndags var Jessica och Frank över till mig med Strolchi för träning. Attans så fin han var den lilla gummibollen! Travar som en kung och bytena blir alltmer säkra, det blir bra det här 🙂

Bild till blogginlägg


Fiiina Strolchi!

Efter träningen åkte vi allihopa till Ridhuset i Bro för ”allt-ska-bort-rea”! Oj, vad vi shoppade!

Dortens hovböld är på bättringsvägen, men usch vad segt det går… Han ska få lite Hippotrim oxå, så kanske det går lite fortare.

Kategorier
Ej kategoriserad

Zky på Lussanträning & Dortens hovböld

Av Märit Olofsson Näss - 10 mars, 2012 | 0 kommentarer

Ibland är livet en riktig berg- och dalbana! Dortmund gick ju strålande fint och fick 67% i Int 1 i söndags! I måndags stapplade han ur boxen…. Vi åkte i ilfart till kliniken där vi kunde konstatera en hovböld i tån på vänster fram. Tur i oturen, kan man väl säga, jag hann ju få svår ”fång-frossa” innan jag förstod att det ”bara” var en hovböld… Min fina vackra Zalmiak dog ju i fång för 6 år sedan och efter det så är fång min värsta mardröm.

Bild till blogginlägg


Den gipsade och, då han nu åter får gå ut i hagen, leriga hoven.

Hovbölden har dock varit ganska envis och Dorten har linkat runt mest hela veckan på sina sjukbeslag. I fredags kom det i alla fall ut lite var tillsist och nu går han mycket bättre. Förhoppningsvis är det nog bra på ett par dagar nu, när han dessutom får Metacam för att häva eventuella inflammationer.

Bild till blogginlägg


Glad igen, när hoven inte gör så ont längre!

Zkyline fick nu hoppa in som ersättare för Dortmund på förbundsträningan för Lussan, fredag och lördag. Oh så nyttigt och vilken fantastiskt bra hjälp jag fått!!! Många nya ”verktyg” i mitt vardagsarbete för att föbättra galopp- och främst byteskvalitet! Jag fick bromsa ner honom till galopp på stället, gasa på ordentligt och så ner i tempo igen. Mycket byten på serpentin, för det gör han bra, varvat med serier, som han ju gärna blir het i. När han blev för snabb och het, så fick jag gå ner och piaffera och sen galopp igen. Mycket nyttigt! Sen var det ju såklart väldigt kul att få beröm för Zkys mycket fina piaff & passage 🙂

Bild till blogginlägg


Zky trivs i sin stora box i det fina stallet på Ledingenäs!

Vi har haft två underbara dagar på Ledingenäs, då både jag och Zky bodde kvar över natten. Både stallet och rummen är fantastiskt fina på Ledinge och maten vi fått var utsökt. Lägg till det gott vin, supertrevligt sällskap och massa BRA ridning så förstår ni att jag haft en underbar vistelse hos Anna och Sonja Haag!

Bild till blogginlägg


Fint rum och härligt skön säng, bara för mig själv 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

På banan igen :-)

Av Märit Olofsson Näss - 4 mars, 2012 | 0 kommentarer

Så var vi ”på banan” igen, säsongsdebuten avklarad i Södertälje idag! Båda grabbarna skötte sig mycket bra i Int 1! Zky var väldigt spänd, och hittade lite olika saker som man kunde titta på och skygga för under ritten, men inga jättekatastrofer. Missade tyvärr 2:orna och en dålig ryggnig, men annars inga stora grejer. Det drar ju ner en del att han är så spänd hela tiden, men trots allt 61,88% och så glädjs jag åt 8:or på fina piruetter!

Bild till blogginlägg


Pick-nick i trailern! Zky mumsar på sin lunch!

Dorten var bara super-duper fin!!! Inga direkta missar, en jättefin känsla och fin i form och väldigt under sig bak. Det var stenhård konkurrens och till och med halv-poängerna fällde utslag i denna klass. 66,97% gav oss en fin 6:e placering i detta getingbo! Kul att notera att alla vi sex placerade tillhör förbundets träningsgrupp i Stockholm! Vi var även tre Djursholmare på placering: Carro Darcourt/Daisy 3:a och Eva Ulf/Fink 5:a och så jag 6:a. Bådar gott inför årets lag-SM!

Nu har vi fått mersmak och om två veckor bär det av till Fagersta för nästa nationella tävling!

Bild till blogginlägg


Prisutdelning i Int 1, Eva Ulf, jag och Hanchen Ressle.

Kategorier
Ej kategoriserad

Veckans höjdpunkter

Av Märit Olofsson Näss - 3 mars, 2012 | 0 kommentarer

En av veckans absoluta höjdpunkter var att ha fått börja jobba med Moonshine igen! Han har mognat ännu mer och blivit starkare och bättre mellan hand och skänkel. Idag gjorde han ett jättefint jobb i trav och galopp över bommar! Trots att det är lite rörigt för stora Nils då det är andra som stimmar runt och hoppar, så skötte han sig exemplariskt.

En annan höjdpunkt var resan till stallet kl 7 i morse, då vi träffade på detta glad hjort-gäng:

Bild till blogginlägg

Dorten och jag tränade för Lars i tisdags och det gick jättefint! Birgitta (Dortens ägarinna) var och tittade och även hon glädjs åt de framsteg vi hela tiden gör 🙂

Bild till blogginlägg


En helt vanlig fredag-middag i familjen Olofsson Nääs!!!

Nu laddar vi för årets första tävling i morgon, på”t igen bara!