Kategorier
Okategoriserade

Måns debuterar & Pashe repeterar

Av Märit Olofsson Näss - 24 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Tävling för Mira i Björklinge idag, med båda ponnysarna packade i trailern och LB:1 på programmet!

Två ponnybusar i samma trailer!

Först ut var Pashe som gick ett fint program. Lite spänd och lång i början, men det blev bättre ju längre programmet gick! 64,4% och en nöjd ryttarinna som börjar rå på Pashe allt mer även på banan!

Rutinerade Pashe fick hålla ”blåbäret” Måns i hoven idag!

Sedan var det dags för Måns att debutera på dressyrbanan, han har ju bara hopptävlat tidigare. Han blev väldigt rädd & spänd för dressyrstaketet och det tog en bra stund innan han ens ville gå i närheten av det… Även han blev bättre och bättre ju längre programmet gick och han kunde slappna av,

Fina, fina Måns kommer bli en stjärna när han ”lärt sig tävla”!

Mira skötte honom jättefint och fick de fina orden ”Spänd och orolig idag. Mjukt och fint parerat av ryttaren” av domaren. 58,75% var ändå väldigt bra poäng, då det vart otroligt många missar i ”röran” när Måns blev skit-skrämd!

Jag är också otroligt glad för Måns, för såååå himla fin som han var på framridningen, kommer detta att bli kanon när han fått lite rutin! Tror han är en liten oslipad diamant!

Kategorier
Okategoriserade

”Lillan” kniper St Georges-placering!

Av Märit Olofsson Näss - 17 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Dags för andra starten för mig och Lillan (Caol Ila) ihop och nu var det dags för St Georges på Strömsholms superfina Halloween-tävling.

Idag fick jag ihop allt bättre och mer power i traven. Även galopp programmet blev mycket bättre med fina piruetter och slutor. Tyvärr missförstod hon mig i bytesserien i vart fjärde och då blev hon väldigt rädd och sedan blev även ”3:orna” lite osäkra och sena. Detta kostar ju en förfärlig massa poäng, så jag är jätteglad över fina 66,7% trots det!!!

Prisutdelning till fots för mig dag, så Lillan fick posera i lastbilen!

Det blev en fin 7:e placering i en mycket tight klass, där segraren bara hade 1,2% mer än oss.

Mest gläds jag åt att jag börjar känna denna känsliga dam allt bättre och att hon litar mer och mer på mig för varje gång i sadeln!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan duktig på Strömsholm!

Av Märit Olofsson Näss - 15 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Dags för meeting på Strömsholm i dagarna tre och denna helg inleddes med MB:1 för Gnistan.

Roligt med prisutdelningar igen, även om Gistan tyckte det var lite läbbigt!

Gnistan får MVG idag, då banan var pepprad med massa pumpor runtom och trots det så fick vi till en riktigt fin ritt!
En liten krasch i en hörna med mycket dekorationer och lite spänningar här och där, men på det hela taget så kom vi runt och många saker blev riktigt bra!

Passar på att fånga en fin bild i den färgstarka höstmiljön!

66,9% gav oss en fin 3:e placering i en hög konkurrens och det är jag väldigt glad för! Gnistan laddar om för MB:5 i morgon, på´t igen bara!

Sedan var det dags för en debut. Caol Ila, eller ”Lillan” som hon kallas och som ägs och tävlas av Suzanne Barkman Lindhé skulle lotsas runt en MA:1. Hon har även för ca 3 år sedan tävlats upp tom Int 1 av Martin Ågevall.

Jag har ridit Lillan en gång i veckan under en period och målet idag var att inte sätta tryck och försöka lotsa en väldigt het dam runt programmet på ett avspänt sätt. Det gick helt okej, trots att hon själv varvade upp rejält i galoppen och med det kom ett par ordentliga missar. 64,3%, precis utanför placering känns helt okej då det inte är så lätt att gå ut i MA med en häst jag inte känner eller vet hur hon reagerar på tävlingsmomentet! Även Lillan får gå en runda till i helgen, en St Georges på söndag.

Kategorier
Okategoriserade

Mira & Pashe vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 2 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Så roligt idag när Mira och Pashe vann LA:1 hos Botkyrka Ridsällskap!!!

Happy, happy!!! V1nst & många fina priser!

Jag har ett otroligt glatt barn hemma som nu fått rida sitt första ärevarv i livet! Mira började ju tävla hösten 2019 och så kom Covid och alla restriktioner och nedstängning av alla möjliga slag.

Glad Mira!!!

Mira och Pashe fick till ett riktigt fint program, dock blir Pashe lite lång ibland, men 60,3% (lite lågt i mitt tycket) gav idag en härlig seger!!!Nu njuter vi av det här ett tag 🙂

Lina & Lexi är bästa fancluben!
Laddar inför start!
Såhär kan det gå….
Avslutar med den glad tjej!