Kategorier
Ej kategoriserad

Resan mot årgångschampionaten har börjat!

Av Märit Olofsson Näss - 27 april, 2012 | 0 kommentarer

Igår bar det av till Hogsta med Strolchi för säsongens första kvaltävling i Breeders Trophy (Flyinge i oktober) och Scandinavian Open (Falsterbo i juli). Strolchi har nu hunnit bli 6 år och då börjar allvaret på riktigt. Kvalen rids i medelsvår klass och då är det byten, skolor och mycket mer samling som gäller.

På ett regnigt och grått Hogsta så skötte sig Stolle jättebra! Travprogrammet gick superfint, han har ju en otroligt bra skritt och numera har galoppen blivit riktigt lugn, stor och fin. Han hade ju lite bråttom och stressade ibland i galoppen förra året. Med mer styrka nu, så har galoppen tagit sig ordentligt och blivit riktigt fin! Han är ännu lite osäker i bytena, så vi fick inte till dom klock-rent. Lite vingel och ibland efter min hjälp, men ändå helt okej!

Bild till blogginlägg


Med fin rosett på Flyinge i fjol!

Vi fick 76% och har därmed redan kvalat direkt till Flyinge och har klarat av ett kval utav två till Falsterbo!!! Skönt att starta upp med kvalpoäng direkt! Vårt nästa kval är om en vecka (3/5) i Uppsala, vi kör på direkt igen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi segrar i sänsongsdebuten!

Av Märit Olofsson Näss - 22 april, 2012 | 0 kommentarer

Strolchi säsongsdebuterade idag och med en seger direkt!

Bild till blogginlägg


Strolchi med fin blågul rosett!

Vi har ju ägnat all tid sedan finalen i Flyinge åt träning för att få till alla svåra medelsvåra rörelser till denna säsong (6-års). Det är ju ibland lite rörigt för de unga hästarna att lära byten och skolor på kort tid, men det har gått rätt så bra! På torsdag ska vi till Hogsta för att rida ett kval till Falsterbo och Flyinge. Som ett led i uppladdningen inför det så valde jag att ta ut honom i en enkel LB:3 idag för att ”damma bort” lite spänningar. Och det fanns en hel del spänningar där!!! Ingen panik direkt, men jag är glad att jag inte red Msv idag. Han blir lite slingrig och bjuder lite ojämnt när han spänner sig och jag hittar inte riktigt flytet… Men det syntes nog inte så mycket, och han har ju väldigt spänstiga gångarter!

Bild till blogginlägg


Fina poäng på det allmänna intrycket!

Domaren gillade det hon såg och gav oss 73,0% (då hade vi ändå en del missar…) och bla en 9:a på ”Ryttarens sits och inverkan” som har koefficient 3! Jättekul, det var rätt länge sedan jag fick någon 9:a!

På tisdag blir det träning för Lars med Strolchi och på torsdag ska vi då förhoppningsvis hitta Msv-formen på Hogsta 🙂

I övrigt så har Zky och Dorten haft en lugn jogg-vecka efter förra helgens framgångar i Högbo. Nils och jag har tränat för Lars, vilket gick jättebra, och hopp-tränat. Full fart på träningen för Nils inför kvalitetstävlan alltså!

Kategorier
Ej kategoriserad

Segrar i Högbo!

Av Märit Olofsson Näss - 16 april, 2012 | 0 kommentarer

Helgen har spenderats på nationellt meeting i Högbo med Zky, Dorten, min Mor och Mia Hed som groomat åt mig. Vi har haft en HELT fantastisk helg! Inte nog med att vädret var fint och vi klarade oss från snöstormar och trafikkaos som drabbade Stockholmstrakten, det gick dessutom strålande bra!!!

Zky inledde tävlandet på lördagen med att vara riktigt avspänd och fin i Int 1! Vi lyckades återigen sätta båda serierna och inga större missar alls i programmet. Visst finns det mer att ”fila” på och som kan bli bättre när jag inte bara behöver tänka på att hålla honom cool utan kan trycka på mer, men jag är jättenöjd med hans insats! Det blev 64,4% och en 6:e plats precis utanför placering!

Sen var det Dortens tur i Int 1, och han gick som vanligt superfint! Inga missar, bara saker som ska bli bättre med mer styrka. Det mest positiva i programmet var att han nu börjar trava med mycket mer spänst, även i skolorna. Det har han ju tyckt varit lite jobbigt, men med alltmer styrka så kommer spänsten i traven också. Vi fick fina 68,11% vilket gav oss en seger i klassen! Jätteroligt då konkurrensen var stenhård! Tvåa kom Karin Persson på fina Cortison på 68,03 och precis efter henne Hanchen Ressle på Paziels Ryby på 67,5.
Hääääligt att vinna, det är verkligen en speciell känsla att få vara först 🙂

Bild till blogginlägg


Prisutdelning i Int 1.

Vi firade segern med en utsökt god middag på Högbo Brukshotell med ett härligt gäng tävlingskamrater!

Söndagen inleddes med Dortmund i St Georges. Åreigen gjorde han en helgjuten insats, han är verkligen den perfekta danspartnern och en underbar tävlingsindivid! Exakt samma poäng som på lördagen 68,11% och en ny seger!!! Dessa två segrar gjorde att vi belönades med ett superfint meetingpris: rosett täcke och presentkort på 2000 kr på Ryttarstugan i Gävle!

Bild till blogginlägg


Dorten vinner meetingpriset!

Zky gjorde sedan en riktigt fin runda i Int 1B! Han kändes lite trött efter sin fina insats i lördagens Int 1, men jag fick faktiskt till det mesta inne på banan! Framförallt så lyckades jag sätta alla 7 bytena i varje!!!!!!! Kanske inte så raka och snygga, men jag fick till dom och vi fick i alla fall 5:or 🙂 Tyvärr en liten miss i 2:orna då han snubblade, kändes mest som otur, och så taktade han i skritten, sånt drar ju tyvärr ner en del… Han piaffade och passagerade fint, men det fick jag inte så bra på (6:or) vilket jag tycker är lite märkligt. Men, men det är bara att trimma på och rida ännu bättre! 62,1% gav en 8.e plats av 13 startande och det är jag jättenöjd med!

Bild till blogginlägg


Zky vilar upp sig inför start i Int 1B!

Stort tack till Högbo Ridklubb för fina och välarrangerade tävlingar med fina priser och premier! Jag har varit på Högbo-meetinget många år på rad nu och kommer absolut att komma tillbaka fler gånger!

Kategorier
Ej kategoriserad

Påskhelg!

Av Märit Olofsson Näss - 8 april, 2012 | 0 kommentarer

Det har varit en lång härlig påskhelg, som nu är till ända! Jag och tjejerna har varit utan pappa Hans hela helgen. Då Hans mamma varit mycket dålig och opererats på Falu lasarett, så åkte Hans upp till Dalarna i ilfart i onsdags. Hans mor är nu mycket bättre, men oklart om njurarana tagit skada… Håll tummarna! Så för Hans blev det påsk i Oxberg och Falun, med sin släkt och jag, Mira & Lina har varit hemma och firat med min släkt!

Långfredagen bjöd på traditionsenlig påskmiddag hos min Far, alltid lika trevligt, mysigt, god mat och kul att träffa släkten! Mira och Lina fick oxå busa massor med kusin Marcus, det var full rulle och spring på småttingarna 🙂

Bild till blogginlägg


Mira och Lina gillar maskinparken i det nya stallet, där vi nu känner oss hemma och stortrivs!

Påskafton firade jag och tjejerna med min Mor! Jag och Katarina har ju ”roddat runt” hela helgen för att få ihop det med hästar och barn. Men det har gått jättebra, krävs en del planering bara.

Bild till blogginlägg


Mira och Lina åker halmkärra!

Mycket häst hela helgen som sagt, men inga tävlingar. Jag passade på att hoppa Nils i en av Minnas hopplektioner i fredags. Tack vare att Kristofer-robin utblidat honom så väl på hinder så gick det jättebra! Jag kunde mer kocentrera mig på att han ska vara fin, mjuk, följsam och smidig mellan hindren. Oh, så nyttigt det var och attan så fin han varit att rida dressyr på i två dagar nu 🙂

Strolchi har även han kommit över för träning i helgen och han blir allt mer säker på Msv-rörelserna. Känns bra inför stundande kvaltävlingar, om ett par veckor ska han ut i hetluften igen 🙂

Zky och Dorten tränar på fint! Har haft det lite lugnare efter Segersta-tävlingen förra helgen, men nu kör vi på enligt deras individuella upplägg inför meeting i Högbo nästa helg!

Bild till blogginlägg


Mira på Tomas och Lina på Felisia!

Vi har hunnit en tur till Järfälla RC, där Mira ridit Tomas och Lina Felisia. Det var mest trav under glada skratt hela ridpasset. ”Vi ska träna på banan, Mamma!” sa Mira direkt. Så det var bara att traska ridbanan runt, massa varv med två glada tjejer!

Den här söta ekorren och två kompisar till honom bor i vår trädgård. Här stjäls det fågelfrön!

Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Stallflytt och tävling på Segersta/Sigtuna

Av Märit Olofsson Näss - 2 april, 2012 | 0 kommentarer

Oj, oj, oj, nu har det varit en sådan här galet maxad helg igen! Fredagen och lördagen har ägnats åt att packa ner ”hela stallet” för att sedan packa upp på nya stallet vi nu flyttat till. Vi står kvar på Kvarnnibble men har flyttat in i ett helt nybyggt stall som vi ska dela med bästa Minna Ahokas (som har liten ridskoleverksamhet på gården).

Totalt 6 boxar i stallet varav jag har 3 och Minna 3. Fina hagar ner mot ån och dämmet, stora ljusa fina boxar med många fönster, superfin sadelkammare med hemsnidade hängare, tvätt- och torkrum, ja det är verkligen ett hel-lyxigt stall. Grabbarna verkar trivas super! Blider på ”palatset på Kvarnnibble” kommer 🙂

Bild till blogginlägg


Lina, Mira och min Mor och Far, hela familjen med på tävling!

Så igår var det direkt iväg från nya stallet med lastbilen till Segersta som anordnade nationell dressyr på Sigtuna ridskola. Och vilken bra dag det blev! Dorten gick verkligen jätte-jättefint! I princip inga missar och en bra känsla gav 68,2% och en delad andraplats! Vilket slutade i en 3:e plats, eftersom platserna 1-3 inte får delas utan då avgör allmänt intryck och där hade Gunilla Byström/Wilton högre. Vann gjorde Mads Hendeliowitz på fantastiskt rörliga och vackra Jimmie Choo! Klassen var Int 1 och den startade även Zky.

Zky skötte sig också han fantastiskt denna dag. Han har varit superfin att rida på sista veckan, men då ridhuset var ett verkligt ”titt-ridhus” så var mina förväntningar rätt låga… Men jag lyckades hålla honom cool och lugn och fick en riktigt bra ridkänsla genom hela programmet! Inga riktiga missar, jag satte till och med båda serierna, yippie! Detta gav 64,5% och vi hamnade i mitten av resultatlistan. Väldigt bra med tanke på den höga klassen på startande ekipage, det krävdes över 67% för placering!

Bild till blogginlägg


Prisutdelning, där Zky fick vara ”stand-in” för Dortmund!

Stort tack till min familj och Birgitta, Elisabeth och Susanne Stenfors som hjälpte mig att få till allt med täta starter och barnen!!! Utan er funkar inget 🙂

Känner mig helt slut efter denna helg, men snart har jag ju i alla fall lite påsklov, utan tävlingar, och då ska jag vila upp mig!!!

I kväll kommer Stolle för lite träning, snart börjar ju tävlingssäsongen även för honom! Jag ska också hålla en lektion hemma i ridhuset för duktiga Pia med sin fina Don Carloz! Full fart igen alltså 🙂