Kategorier
Ej kategoriserad

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Av Märit Olofsson Näss - 29 mars, 2015 | 0 kommentarer

Denna dag blev verkligen grå och trist på flera vis. Utöver att det regnat precis hela dagen, så fick jag utgå i dagens Int 1 på Strömsholm. I samlade skritten hände något och Strolchi fick tungan över bettet. Detta resulterade i att han blev mycket obekväm med situationen och ”vinkade” hejvilt med tungan i den första galoppsaxen. Bara att stanna och tacka för sig… Trist när sånt händer på banan och det har aldrig hänt mig tidigare under min 34-åriga tävlingskarriär. För att se det positivt så låg vi på 70% när incidenten hände och det här var det väl ändå det bästa skälet att utgå i alla fall. Strolchi är inte halt eller nån form av blodvite som uppstått plus att jag är hel!

Bild till blogginlägg


Fin ökad trav i början av ritten!

Vi kommer nu att testa lite nya bett eftersom han inte varit helt nöjd med denna stång. Sen är det bara på”t igen 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Tvåa igen!

Av Märit Olofsson Näss - 27 mars, 2015 | 0 kommentarer

Dagens övning för Strolchi blev en MA:1 i Strömsholm. Åh så fin han var idag, min lilla gummiboll 🙂
Att temperera honom rätt inför start är ju det svåraste jobb jag har och ska jag klaga på något idag så var han kanske lite trött…. Men han gick ett väldigt fint prickfritt program och han var verkligen med mig idag! Lite tråkigt att domarsiffrorna ”bara” blev 67,6% men jag (och många runt oss) trodde på minst 70% på den ritt vi fick till!

Bild till blogginlägg


Årets andra start och andra blå rosett!

Det blev trots låga procent en fin andraplats i det 40 ekipage stora startfältet! Så glad för att jag haft en fin känsla idag och att Strolchi fortsätter leverera fina rosetter!!!
På söndag åker vi åter till strömsholm för att starta en Int 1.

Bild till blogginlägg


Världens bästa groom & supporter Jessica som alltid är vid vår sida!

Kategorier
Ej kategoriserad

Säsongspremiär!

Av Märit Olofsson Näss - 15 mars, 2015 | 0 kommentarer

Så har tävlingssäsongen 2015 dragit igång även för mig! Känns roligt att vara igång igen och det har varit en bra uppstart.

Bild till blogginlägg


Härliga Strolchi fick fina procent idag, trots att vi är långt ifrån tävlingsformen!

Idag gick jag och Strolchi ut i en nationell St Georges i Fagersta. Det är inte vårat favoritprogram och en hel del ”ringrost” hade vi samlat på oss under det långa vinteruppehållet…. En helt okej insats av oss trots detta. Vi fick en hel del missar och spänning i programmet men många saker är ju bra även om jag inte har den bästa känslan. Vi fick väldigt fina 69,4% och domarna var så eniga att det endast skilde 0,5% mellan alla tre domare!!!

Bild till blogginlägg


Mys i solen innan start 🙂

Vi startade allra först i denna klass och vi ledde ända fram till sista ekipage som gick om med 0,1%…. Snöpligt, men jag är ändå väldigt glad för en fin andraplats 🙂

Igår var jag med familjen Borin/Persson i Avesta med deras 6-åriga Felicia D och debuterade en MC:2. Flisan och jag har bara gjort två starter ihop tidigare och båda i LB. Med tanke på att Flisan varit en riktig argbigga på träning i veckan så gick starten igår långt över förväntan! Hon skötte sig riktigt bra och gjorde verkligen sitt bästa! Tyvärr lite trött och då blev formen lite låg och några små missar här och där, men ändå 63%!!!

MC är ju ett ganska svårt program för en 6-åring så jag är klart nöjd med vår insats!!! Nu tränar vi på mot kommande starter i MC och på sikt även MB!