Kategorier
Ej kategoriserad

Dubbla segrar dag 3 i Hagfors!

Av Märit Olofsson Näss - 22 juli, 2019 | 0 kommentarer

Jag avslutade det fantstiskt framgångsrika meetinget i Hagfors på ett härligt sätt genom dubbla segrar med Dockan och Rillan!!!

Bild till blogginlägg


Dockan och Rillan med helgens rosettskörd!

Dockan gick en St Georges på ett mycket fint sätt och kändes hur ridbar och stabil som helst. Kanske lite trött, men det får man ju vara den tredje tävlingsdagen! Vi fick 66,9% och vann klassen och därmed vann Dockan alla sina starter detta meeting. Vilken makalös stjärna hon är!

Rillan gick återigen stabilt säkert och prickfritt, denna gången en MB:5, vilket belönades med 67,1% och seger även för henne! Härligt att få rida och matcha så fina och duktiga tjejer och de båda får nu en soft vecka med mycket vila och skogsturer.

Bild till blogginlägg


Alla prisutdelningar var utan häst och så roligt att få kliva högst upp fyra gånger!

Mitt facit för detta meeting blev otroliga 4 segrar, en andraplats och en oplacerad 5:e plats. Jag behöver väl inte berätta hur nöjd jag är med vårt Värmlandsäventyr?!?!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan vinner igen!

Av Märit Olofsson Näss - 20 juli, 2019 | 0 kommentarer

Duktiga duktiga Dockan vann MA:1 igen på fina 67,4%!!!

Bild till blogginlägg


Bästa Dockan fixar ett täcke & blå-gul rosett idag igen!

Det finns fortfarande en del missar och hon var rätt rädd för ett staket som flyttats intill banan, men idag var ridkänslan superfin och hon var så bra ”med mig”. Det känns toppen att hon är så trygg med mig på banan nu och att vi får så fina poäng trots en del misstag. Det här kommer att bli riktigt bra när vi håller ihop allt 🙂

Bild till blogginlägg


Så fin ridkänsla på banan idag, jag är verkligen så nöjd med min Docka!

Bild till blogginlägg


Älskar Dockans travökningar!!! Så mycket tryck i bakbenen 🙂

Rillan var också hon väldigt duktig idag och satte inte en hov fel. Hon gick verkligen på sitt max av var vi är idag och rundan var helt felfri! Det syns nog fortfarande att hon är ny i svårighetsgraden och blir lite låg i formen ibland, men åh så fint hon kämpar på för mig nu! Mest glad är jag över att hon är så fint avspänd på banan, 63,6% och en plats i mitten av startfältet blev dagens facit.

Bild till blogginlägg


Rillan satte inte en fot fel och skötte sig exemplariskt på banan!

Bild till blogginlägg


Med lite styrka kommer Rillan snart upp några procent!

I morgon fortsätter meetinget i Hagfors med sin sista dag och det blir en St Georges för Dockan och Rillan ska starta MB:5. Är så glad för mina duktiga tjejer som verkligen presterar så fint här i Värmland och Dockan som hittills vunnit alla sina 6 starter vi gjort här i Hagfors!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dubbel i MA i Hagfors!!!

Av Märit Olofsson Näss - 19 juli, 2019 | 0 kommentarer

Vi är tillbaka på det supermysiga meetinget i Hagfors! Här var vi med Strolchi och Dockan på deras sommarmeeting för 3 år sedan och kom hem med sex segrar på lika många starter, så vi trivs verkligen bra här i Värmlandsskogarna 🙂

Bild till blogginlägg


Dubbel i dagens MA med seger för Dockan och andraplats för Rillan!

Idag gick både Dockan och Rillan MA och det sluatde med att Dockan vann och Rillan kom tvåa och jag är verkligen supernöjd med mina duktiga tjejer!

Bild till blogginlägg


Dockan och jag laddar innan start!

Dockan har ju haft lite prestationsångest och jag försökte bara få en fin och avspänd runda. Förutom lite trassel och missförstånd i inledningen av programmet så skötte hon sig superfint och jag tycker att vi byggde bra självförtroende på banan. Jag är också väldigt nöjd med att vi fick till riktigt fina piruetter med 7-7,5 i betyg på dem! Vi fick 67,4% och det gav oss vinsten i klassen 🙂

Bild till blogginlägg


Härlig ridkänsla på banan idag!

Rillan gick sin andra MA och skötte sig också superfint, i princip inga missar alls, men det blir fortfarande lite spänt och tyvärr lite gapigt idag. Men som sagt, vi kämpar på och för varje start blir vi lite mer samspelta och hittar mer flyt! Idag 63,6% och det gjorde att vi kom tvåa i klassen.

Bild till blogginlägg

Härligt bra start på denna Hagforshelg för mig med att både ta segern och andraplatesn i MA-klassen! I morgon går båda tjerna MA igen.

Bild till blogginlägg


Dagens fanclub: Katarina, Kristy (Rillans ägare) och så Jessica bakom kameran!

Kategorier
Ej kategoriserad

Seger i nations cup!!!

Av Märit Olofsson Näss - 7 juli, 2019 | 0 kommentarer

Magiskt, härligt, galet, underbart, fantastiskt och ännu ett ”nypa mig i armen-minne” är skapat. Vi, det svenska laget, vann Nations Cup i Järvenpää! Wiiiiihoooooo!!!

Bild till blogginlägg


Tinne, Nugge, jag, Lena och Stickan och vi VANN!!!

Jag tar det från början. Vi låg ju 1,4% efter Finland efter fredagens Grand Prix och igår lördag så red vi alla Grand Prix Special, där återigen de tre bästa lagryttarnas resultat räknas in.
Först ut i vårat lag var Lena och Donnerstein. De gjorde en mycket fin ritt men med ett par misstag, trots det 64,9% och en bra start för oss! Sedan var det Tinnes tur att gå in på banan med sin Esperance. Idag gick det mycket bättre tyckte vi i svenskgänget, men tyvärr blev procenten något lägre in i fredags och landade på 63,5.

Bild till blogginlägg


Vi njöt verkligen inne på den fina arenan och den stora publiken!

Jag och Strolchi gick ut som näst sista lagekipaget och så himla fin han var, min lilla gummiboll. Öronen spetsade, glad och framåt och vi njöt verkligen av vår tid på banan!!! Tyvärr en miss i slutet på bytena i varje och en piruett med ett byte bak, sånt som kostar mycket…. Procenten blev fina 65,7 och utan de stora missarna hade vi fått ca 67%, det finns fortfarande mer att hämta 🙂

Bild till blogginlägg


Ärevarv framför VIP-läktaren och till och med solen tittade fram!

Sist ut i laget var Gunilla med Vectra och de gjorde ännu en snygg och felfri ritt som belönades med 68,8% och med det så tog vi hem segern i lagklassen! Tjohoo, vilken glädjeyra i gänget! Det blev en röra av prisutdelning, bubbel-dricka och presskonferens efter att det stod klart att vi vunnit. Vi njuter verkligen allt vi kan av detta fantastiska äventyr.

Bild till blogginlägg


Lycklig de luxe!!!

Individuellt i klassen fick jag och Strolchi en fin 4:e placering, vår sjunde internationella placering i år på åtta starter! Verkligen ett framgångsrikt år hittills! Härligt också att Gunilla knep en andraplats idag igen och gladast av alla blev Lena som tog hand om 5:e och sista placeringen i klassen!

Bild till blogginlägg


Full fräs på defileringen/ärevarvet för vår individuella 4:e placering!

Stort TACK till Lussan som coachar oss på ett fantastiskt sätt i tidiga morgnar, sena kvällar, regn eller sol. Hon är fantastisk och en stor del bakom alla Svenska framgångar! Tack även till vår superba chef d”equipe, Stig Malmen!

Ikväll går färjan hem för mitt team och Lena med Donnerstein är såklart oxå med tillbaka. Resan hem kommer garanterat gå lätt, vi kommer ”flyga” över Östersjön! Kanske blir lite bubbelfira på middagen igen 🙂

Bild till blogginlägg


Klart jag har min egen fanclub med! Mira (Bilden) och Lina har hejat massa på oss svenskar!

Bild till blogginlägg


Fin ny outfit med Euqilinesadeln och landslags-schabrak!

Bild till blogginlägg


Bara en bild till 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin start på Nations Cup!

Av Märit Olofsson Näss - 5 juli, 2019 | 0 kommentarer

Så var det gjort, min och Strolchis debut i landslagssammanhang i och med dagens start i Grand Prix! Vi startade allra först och fick inviga banan som faktiskt var riktigt fin trots nattens och morgonens skyfall.

Bild till blogginlägg


Full koncentration och fokus på vår uppgift! Njuter i fulla drag av detta äventyr.

Strolchi var väldigt fin, framme och på hugget och vi hade superroligt inne på banan! Tyvärr missade vi bytena i vart annat rätt ordentligt och även bytet mellan pireutterna… Jag fick ändå känslan av att missarna kom för att han var rätt het och det känns helt okej då han ju ibland blir åt andra hållet med lite spänningspåslag som det ju alltid blir inne på banan.

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi och jag hade så kul på banan, det blev en härlig start för oss i NC!

I övrigt var han väldigt fin och mycket i programmet som var riktigt bra! Vi fick 65,7% och det tycker jag är jättebra med två så stora missar och vi kom på 6:e plats bara 0,18% från 5:e platsen och placering! Långt över min förväntan och jag är så nöjd med min fantastiska Strolchi idag!
Vi blev faktiskt näst bäst i Svenska laget också med denna placering och det känns otroligt kul att kunna bidra till vårt lagresultat.

Bild till blogginlägg


Fin arena och då passar vi på att bjuda på ännu ett foto!

Dagens stora grattis går till Gunilla/Vectra som idag kom 2:a på fina 69,3%!!! För Lena och Donnerstein blev procenten 65,3 och en 7:e plats precis bakom mig och Strolchi, medan Tinne på orutinerade men superfina Esperance fick alltför många misstag och hamnade lite längre ner i listan på 64,3%.

De tre bästa ryttarna i varje lag räknas och om jag har räknat rätt så ligger vi 2:a, endast 1,4% efter ledande Finland. I morgon rider vi Grand Prix Speciel allihopa och ska såklart göra allt för att kämpa om segern! Håll alla tummar för oss, kl 16:30 (15:30 i Sverige) så drar finalen av Nations Cup igång.

Kategorier
Ej kategoriserad

Nations Cup i Järvenpää!

Av Märit Olofsson Näss - 2 juli, 2019 | 0 kommentarer

Denna dag har spenderats i Finska Järvenpää ca 5 mil norr om Helsingfors för hela team Strolchi, dvs jag, Mira, Lina, Katarina och Jessica. Vi tog oss med nattfärja till Åbo för att sedan köra de ca 3 timmarna hit och med oss i lastbilen var Lena Wiman och hennes Donnerstein och hästskötare Hanna Tennemar.
Så otroligt skönt att få en lugn och stilla färjeresa över Östersjön efter vår mardrömsresa till Pornainen för en månad sedan!

Bild till blogginlägg


Fina permanentboxar och Strolchi trivs i sitt ”hotellrum”!

Bild till blogginlägg


Han har till och med fått ett rum med utsikt 🙂

Vi (jag och Lena) är här för att delta i det Svenska laget i Nations Cup tillsammans med Tinne Vilhelmsson Silfven – Esperance och Gunilla Byström med Vectra! Vi är alltså på landslagsuppdrag och detta är bland det största jag blivit uttagen till 🙂
Det ska bli så otroligt kul att få vara med om detta stora event och jag tänker verkligen njuta av varje sekund så mycket jag bara kan!

Bild till blogginlägg


Strolchi med sin nya bästis Donne!

Idag har jag och Lena bara joggat Strolchi och Donne på den stora arenan, där byggnation av läktare mm pågick samtidigt. Strolchi känns väldigt pigg, glad och fin och både han och Donne har rest värligt fint.

Bild till blogginlägg


Härligt pigga Strolchi fick jogga och rejsa lite på arenan!

I morgon anländer den andra halvan av vårt Svenska lag, på torsdag är det vet-check och sedan tävlar vi fredag och lördag. På plats finns lag från, förutom Sverige, Finland och Estland samt ett par individuellt startande ryttare, till och med en japan deltar!

Bild till blogginlägg


Nyekiperade i superfin sadel från Equiline och ridbyxor från Cavallo via Riders Brands!

Vi har precis ekiperat oss i en sprillans ny och jättefin sadel från Equiline! Jag älskar verkligen de sadlarna och är så otroligt glad att vi hittat en som passar även Strolchi perfekt. Vår gamla sadel höll på att falla i bitar, så det var verkligen på tiden att vi fick tag på en ny, då ju Strolchi inte är helt lätt att hitta en passande sadel till. Kul med ny sadel till Nations Cup!