Kategorier
Okategoriserade

Dubbelvinst & en 3:e placering avslutar superhelgen i Hagfors!

Av Märit Olofsson Näss - 25 juli, 2022 | 0 kommentarer

Alltså, hur bra trivs vi inte i Hagfors?!?! Söndag & den sista dagen blev en riktig fullträff när alla tre hästarna levererade rosetter av fin valör!

Gnistan & jag laddar upp med gos i stallgången innan start!

Först ut var Gnistan som fick ”göra om” MB:2 från lördagen. Han var verkligen superfin igen och är bara magisk att styra runt i programmet! Helt avspänd, liksidig, mjuk, lydig och bara flyter fram som en mjuk panter. Visst finns det detaljer att fila på & det ska absolut till mer styrka, men för dagen bara njuter jag!

Fina Gnistan har glänst som en stjärna denna helg!

Gnistan fick 71,4% och vann sin klass & fullbordade därmed ett fint hattrick då han vann alla sina 3 starter under helgen!

Posering med helgens 3:s täcke för Gnistan!

Nästa på tur var Dockan och hon fick idag gå Int 1 igen för att se om vi fått bort alla ”vatten-spöken” från fredagens runda och det var verkligen kul att se att allt var som vanligt igen.

Dockan är väldigt nöjd och glad efter vårt program!

Jag valde att inte spänna bågen alltför mycket, utan satsade på en mjuk och avspänd runda. Vi fick fina 67,2% och det känns superfint att få den procenten och även Dockan vann sin klass med detta!!!

Dockan med sitt andra segertäcke för helgen!

Sist ut var lilla Stolle gummiboll och nu stod Grand Prix på schemat. Idag var vi ett mycket bättre par och det var verkligen skönt att få en så fin runda igen efter ”magplasket” i lördagens Int 2.

Strolch-gummiboll spänstar på!

Inte en helt prickfri runda och några kostsamma missar drog ner, men trots det 64,2% och en 3:e placering med bara en procent upp till segern!!! Fina Strolchi nu känns vi på rätt väg igen 🙂

Så roligt att Strolchi placerade sig i GP igen, nu är vi på rätt väg!

Hemma nu kan jag bara njuta av helgens facit: 5 segrar och en 3:e placering på 8 starter. Helt galet bra!

Helgens otroliga skörd av täcken & rosetter!!!
För tredje gången i Hagfors, även 2016 & 2019 har varit mycket framgångsrika Hagforsmeeting för mig, och vi åker gärna tillbaka!
Kategorier
Okategoriserade

Gnistan och Dockan Vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 23 juli, 2022 | 0 kommentarer

Fullt upp i Hagfors idag med tre starter på en torr bana efter gårdagens ”simbassäng”! Dagen kan summeras i två segrar & ett riktigt magplask!

Gnistan superstar vinner igen!!!

Först ut var Gnistan och vi vann hans debut i MB:2 med fina 72%!!! Han var verkligen superfin och jätteduktig. Tyvärr galopp i en travökning och ett enkelt byte som blev lite sådär, men så fin i allt annat så jag är supernöjd med honom. Galopp-programmet var verkligen magiskt.

Så glad över Gnistan och dagens poäng & seger!

Jag valde idag att rida in Dockan i en St Georges efter att hon hon fick lite panik i gårdagens Int 1 i ”simbassängen”- Hon var väldigt duktig och tog det lugnt när jag bara lotsade runt henne för en fin lugn runda.

Resultatet blev 66,5% och seger i klassen, så himla kul!

Sist ut var Strolchi i en Int 2 och där blev det ett riktigt magplask. Vi missade det mesta så 62% var i mitt tycke alldeles för mycket då vi typ missade allt….
Vi får ta lärdom, ladda om & komma igen!!!

Med oss på meetinget är Rillans ägare Kristy, numera med lånehästen Lisa som idag lyckades med den fina bedriften att bli tvåa i både MC:1 och MB:1. Så roligt med två rosetter för Kristy & Lisa!!!

I morgon blir det nya tag för oss igen!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan vinner i Hagfors!

Av Märit Olofsson Näss - 22 juli, 2022 | 0 kommentarer

Idag är jag så otroligt stolt över fina Gnistan!!!
Han har inte tävlat sedan i mars och han var inte helt enkel att visa banan och träna igår utan väldigt het, känslig på omgivningen och allmänt trasslig. Efter att ha jobbat lite på banan i morse så hade det dessutom ösregnat hela dagen och även under vår ritt…

Det gäller att lyfta ordentligt på benen i pölarna!

Men åh så duktig han var, plumsade glatt igenom ”sjön” längs hela långsidan på ca 30 cm djup och alla andra pölar som en riktig världsvan stjärna!
Inte en miss och så magisk han är att sitta på när vi får till det på banan vilket gav hela 75% och en solklar seger i MB:1!!!

Så fina priser & så roligt att Gnistan var så fin!

Nu laddar vi för MB:2 i morgon och en förhoppningsvis torr bana om det nu slutar regna nån gång 🙂

Fina Gnistan, så glad för honom, segern & den fina poängen idag!

Dockan gick sedan ut i en Int 1 under kvällen men tyvärr blev det väldigt knas för den känsliga damen. Hon var superfin fram till linjen med piruetter, men där tvärkraschade allt och trots att jag lyckades komma igenom lite längre i programmet så valde jag att utgå. Något störde henne ordentligt och såhär i efterhand tror jag att hon sträckt till en muskel bak. Hon går ju in i pölarna med en knyck och slår nästan upp bakbenen ända i magen då, så troligen har vi svaret där.

Fina Dockan, gör alltid sitt bästa <3

Nu får hon lite massage, jag ska jogga i morgon så får vi se om det bara var en temporär muskelsmäll.

Sånt är livet och det viktigaste är hästens välmående, Dockan får den tid hon behöver så kommer vi igen!

Väldigt skönt för mig personligen att få komma iväg på tävling, göra det jag älskar & inte grotta ner mig för mycket i sorgen efter min Far. Det går verkligen upp och ner, men jag behövde komma iväg till mitt normala liv för en helg nu.