Kategorier
Ej kategoriserad

Seger i Sundsvall

Av Märit Olofsson Näss - 31 augusti, 2013 | 0 kommentarer

Denna helg spenderar jag, Katarina och Jessica i Sundsvall med Strolchi och Dortmund. Som vanligt är det härligt att komma till Sundsvalls RK som har en väldigt fin tävlingsplats med välordnat arrangemang. Detta är en tradition för oss! Tyvärr är det väldigt får startande här i år….

Strolchi inledde dagen med en mycket fin runda i MA:1. En kraschad ryggning drog tyvärr ner poängen en del och vi slutade på blygsamma 66,7%. Vi kom med det 2:a av 3 st i denna lilla klass, som bara hade en placerad. Vi var hårfint efter segraren Alva Lander – Diablo K trots att två av domarna hade oss som segrare.

Bild till blogginlägg


Duktig Dorten med fint segertäcke!

Näste man ut var Dortmund. Han gjorde sin vana trogen en superfin runda utan en endaste miss någonstans. Vi fick fina 69,9% och med det vann vi överlägset med 6,1% marginal till 2:a placerad i klassen. Härliga Dorten är verkligen tillbaka med besked!

Vi har nu ätit en supergod middag i lasblien med min moster med familj som bor här i Sundsvall. Nu väntar sängen och en god natts sömn inför morgondagens St Georges med Strolchi och Int 1 B för Dortmund!

Kategorier
Ej kategoriserad

Hej då, Viccamaro

Av Märit Olofsson Näss - 28 augusti, 2013 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Vicke redo för avfärd. Mot Skåne!

I går lastade jag Viccamaro på lastbilen för färd till sin nya matte Birgitta Manojlovic Karlsson i Staffanstorp, Skåne! Birgitta kom och provred Vicke i början av augusti och det var en riktig ”match”. Birgitta och Vicke gillade verkligen varandra och efter att veterinärbesiktning och röntgen gått som en dans så startade arbetet med att skriva kontrakt och fixa transport.
Så i går vid lunch klev Vicke på lastbilen för att åka till Örebro, övernatta där och sedan i kväll (tisdag) anlända till Birgittas stall.

Bild till blogginlägg


Galopp, galopp!

Vicke kom till mitt stall för exakt ett år sedan och vi har verkligen haft ett fantastiskt år!!! Han hade då tidigare ägnat sitt liv mest åt hoppning och hans ägare Veronica Wåtz tyckte nu att det var dags att utbilda Vicke i dressyrens ädla konst. Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att utbilda och tävla Vicke. Hösten ägnades mest åt grundridning och styrketräning och nu i vår har vi kommit igång med tävlandet på allvar. Från att ha varit ganska spänd och osäker på banan så gjorde Vicke riktigt fina och säkra rundor maj-juni. Detta resulterade i placeringar upp till och med MB:2, start i MB:3 och att vi var snubblande nära att kvala till Falsterbo! Saknades bara 0,1%… Vi hade även börjat förbereda oss inför MA-klass och träna lite piruetter, galoppslutor och Vicke gjorde flera fina galopp-serier i vart 4:e och vart 3:e!

Bild till blogginlägg


Fin trav på stubbåkern!

Vicke får nu en ny duktig ryttarinna att fortsätta utvecklas med på dressyrbanan. Jag önskar Birgitta och Vicke stort lycka till i framtiden! För er som vill fortsätta följa Vicke så bloggar hans nya matte också, här är länk till Birgittas blogg !

Kategorier
Ej kategoriserad

110-årskalas

Av Märit Olofsson Näss - 25 augusti, 2013 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Välkomna på fest!

Igår firade jag och min kära mor, Katarina våra jämna födelsedagar med stort kalas i glada vänners lag på mässen på Livgardet i Kungsängen. Jag fyllde ju 40 den 26 juli och Katarina 70 den 8 augusti!
Åh vilket party det blev!!!
Härlig fördrink i det fina vädret, god buffé och sedan tårta, kaffe, bar och dans! Tack alla ni (50 pers!) som kom och firade med oss och gjorde kvällen alldeles, alldeles underbar. Tack också för alla fina presenter! Jag kan nästan bada i Champagne nu 🙂
Ett särsklit tack vill jag rikta till:
Caroline som gjorde ett superbt jobb som toastmadam.
Veronica för de fantastiska tårtorna.
Robban och Niklas som var riktigt heta i DJ-båset och på dansgolvet.
Anders och Gunilla för de fina fotona.

Kvällen var magisk på alla sätt och det tack vare alla fina vänner som ville vara med oss och fira!

Bild till blogginlägg


Kvällens toastmadan, min kusin Caroline.

Bild till blogginlägg


Fördrinksmingel

Bild till blogginlägg


Härligt besök ända från Liberia, min underbara kompis Carola, vi lekte ihop redan på lekis!!!

Bild till blogginlägg


Presenter!

Bild till blogginlägg


Hästens skål var ett självklart inslag på middagen!

Bild till blogginlägg


Glada middagsgäster!

Bild till blogginlägg


Tårtdax!

Bild till blogginlägg


Full fart på dansgolvet

Bild till blogginlägg


Dax för lite tävling under middagen, bygga Kinderleksaker 🙂

Bild till blogginlägg


Jag och fotograferna.

Kategorier
Ej kategoriserad

Semester i Åkersjön!

Av Märit Olofsson Näss - 18 augusti, 2013 | 0 kommentarer

Förra veckan (måndag – fredag) så hade jag, Mira, Lina och Katarina en riktigt härlig semestervecka i Åkersjön! Min far äger stugan i Åkersjön, som min farfar byggt på 60-talet. Det är en sjötomt med en porlande bäck utanför knuten, i underbart vacker fjällnatur ca 10 mil nordost om Östersund. Jag spenderade mycket tid här som liten, både på sommaren och på vintern, så det blev en riktig nostalgitripp!

Bild till blogginlägg


Åkersjön i skymmningen!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina möter Glassgubben och Glassgumman i Lillholmsjö 🙂

Bild till blogginlägg


Hårfix i stugan med nyinköpta donuts! Blivande dressyrryttarinnor möjligen?!?

Vi njöt i fulla drag av den härliga naturen och luften, myste i stugan och hann även med ett besök på Storsjöbadet i Östersund, till tjejernas stora lycka!!! En väldigt lyckad semester!

Bild till blogginlägg


Så här ser lilla stugan ut. Nästa års projekt blir målning 🙂

Här är två härliga kort från lag SM i Vallentuna förra helgen:

Bild till blogginlägg


Strolchi och jag är mycket koncentrerade i vår Int 1-debut!

Bild till blogginlägg


Dorten vässade till formen till söndagen och fick hela 70,4% i St Georges!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin fjärdeplacering i lag SM!!!

Av Märit Olofsson Näss - 11 augusti, 2013 | 0 kommentarer

Vilken galet bra dag det blev i dag!!! Jag med Strolchi, Magda Skatt med Sir Dee och Eva Ulf med Cumulus lyckades att komma fyra i finalen i lag SM! Det är verkligen härligt roligt att rida i lag och vilken fantastiskt fin sammanhållning vi har i Djursholm, i båda lagen! Det andra laget från Djursholm med Lotta Audell – Prima, Eva Nihlbrink – Fabian och Sara Rubin – Di Angelo lyckades också komma till final och red in på en 5:e plats!!!

Bild till blogginlägg


Hela DRK-gänget: Lotta, Eva N, Magda, jag, Eva U och Sara!

För mitt lag inledde Magda med en runda på 67,2% och sedan följde Eva upp med 65,4%. Sist i laget red jag med Strolchi som blott 7 år fick debutera Int 1 i en SM-final och på elittävling. Stort för lilla Strolchi! Detta var inte heller riktigt planerat, så i går kväll testade jag (hemma) att rida byten i vartannat steg, galopp-sax och helpiruetter för första gången med honom! Det kändes faktiskt helt okej efter det att styra in i klassen idag. Visst blev det lite trassel här och där, men med många riktigt bra rörelser också och på det hela taget så skötte sig Strolchi exemplariskt! Vi fick 66,6% och det gjorde att laget kom på 4:e plats! Superkul och vilken fin debut i Int 1! Mersmak 🙂

Bild till blogginlägg


Strolchi, vilken kämpe han är, men så var han trött efter debuten också!

Bild till blogginlägg


Magda, Eva och jag med våra fina SM-rosetter!

Efter detta så var det dags för Dortmund att ge sig ut i hetluften igen. Och som han gjorde det! Idag var all ringrostighet som bortblåst och han gick ett superfint program. Uppe i formen, mycket mer tryck och harmoni (mot igår) och inte en enda miss!!! Vi fick hela 70,4% och äntligen tog vi den magiska 70-procentgränsen (förutom i kür)! Vi kom med denna fina ritt 2:a i klassen!

Bild till blogginlägg


Dortmund är verkligen på gång igen!!!

Vilken fantastisk helg jag haft i Vallentuna! Fina välarrangerade tävlingar, supertrevliga funktionärer, jättegod mat och så har jag verkligen fina resultat med mig! Dortmund 5:a i MA:1 och 2:a i St Georges. Strolchi 3:a i MA:1 och 4:a i lag SM!!!

Tack alla ni som hjälpt mig att få ihop hela helgen med barn, tävling och även ”hemmastallet”.

Barnen har också ”deltagit” hela helgen och roat sig med saker som ansiktsmålning, vattenpöls-hoppning, spel, rita osv! 

Bild till blogginlägg


Mira fjäril och Lina kanin i lekhörnan 🙂

Bild till blogginlägg


Glada tjejer!

Kategorier
Ej kategoriserad

Lag SM i Vallentuna!

Av Märit Olofsson Näss - 10 augusti, 2013 | 0 kommentarer

Denna helg är det lag SM i dressyr på Vallentuna Ridklubbs årliga Augustidressyr! Som vanligt välarrangerat och fint på alla sätt med ett extra plus för att Vallentuna alltid ordnar barnhörna med olika aktiviteter! Kul för MIra och Lina som är med på tävlingarna.

Bild till blogginlägg


Full koncentration innan start.

I år fick Strolchi den stora äran att gå i laget för min klubb, Djursholms RK och vi bildar lag ihop med Magdalena Skatt på Sir Dee och Eva Ulf på Cumulus. Djursholm har två lag med i SM och i det andra laget rider mina härliga klubbkamrater Lotta Audell, Sara Rubin och Eva Nihlbrink. Vi är alltså ett stort och glatt gäng som hjälper, supportar och hejar fram varandra!

Bild till blogginlägg


Härlig fart i ökad galopp! Fina Strolchi tar i allt han kan 🙂

Strolchi gjorde en härligt fin start i laget i går i MA:1. Han var riktigt fin och avspänd och gjorde nästan allt rätt! Vi hade två missar i form av en taktmiss i en travlängning (vattenpölar!) och han for iväg i ökade skritten (musiken drog igång med full kraft bakom oss). Så det var mest yttre omständigheter som var orsaken till missarna. Stolle var verkligen fin på denna svåra tävlingsbana! Vi fick fina 67,9% och kom trea i klassen dessutom var vi bäst i laget!!!
Magda – Sir Dee fick efter en väldigt spänd ritt 65,6% igår och Eva med Cumulus fick idag 65,4% i Int 1.

Bild till blogginlägg


Strolchi kämpar på i vattenpölarna!

Meeeeen, vi är i final!!!! Laget slutade på 4:e plats i lagklassen. Härligt härligt! Djursholms andra lag med Lotta, Sara och Eva gick också till final genom en fin 5:e plats! Verkligen superkul! Endast 5 lag av hela 25 deltagande lag går till final… I finalen rider två ryttare Int 1 och en ryttare St Georges. I mitt lag har bara Eva tidigare startat Int 1… Så jag och Magda har stött och blött vem av oss som ska debutera Int 1 i en lag SM final i morgon. Efter ordentligt analyserande så tar jag och Strolchi på oss uppgiften, vi kör Int 1 imorgon, någon gång ska ju vara den första och ingen minns en fegis 🙂

Bild till blogginlägg


Glad för Dortmunds fina come-back på dressyrbanan och placering (5:a) direkt!

I dag var det Dortmunds tur att åka till Vallentuna! Härliga Dortmund gjorde sin första start på 9 månader efter sin konvalescens för hovbensfrakturen i januari. Åh, så glad han var! Öronen framåt och så tuffade han på! Ett missförstånd mellan oss innan en piruett gjorde att det blev en halt före, men i övrigt inga missar alls! Han är ännu inte så stark som han var före skadan men ändå en härlig come-back! Vi fick fina 67,0% och en 5:e placering!

Nu laddar jag för lag SM-final med Strolchi (och debut i Int 1) och en St Georges med Dortmund i morgon!

Bild till blogginlägg


Bild från tidigare i veckan då jag Mira och Lina roade oss en hel dag på Gröna Lund! Här i kärlekstunneln som var Miras favoritattraktion!

Kategorier
Ej kategoriserad

Tjejsemester!

Av Märit Olofsson Näss - 4 augusti, 2013 | 0 kommentarer

Ååååh, äntligen imorgon kommer Mira och Lina till mig igen! De har varit i 2,5 veckor på semester med sin pappa. Så länge har vi aldrig varit ifrån varandra och det känns…. Nu har vi 2,5 veckor av härlig tjejsemester ihop och åh, vad jag ska njuta!!! Ska bli alldeles alldeles underbart att träffa dom, krama dom och gosa med dom igen:-)

Lycka!!!

Bild till blogginlägg

Mina små-troll med sin kanin Milou!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dansa… Pausa… Dansa!

Av Märit Olofsson Näss - 2 augusti, 2013 | 0 kommentarer

För er som inte vet det, så har jag en till stor passion i livet (utöver hästarna). Det är att dansa!!! Helst bugg och foxtrot, som jag dansat, både ute på dansställen och kurser sedan 10 år tillbaka. Sedan barnen kom så har dansandet blivit ett mycket mer sällsynt inslag i tillvaron. Tyvärr. Från att jag dansade ca 2-4 gånger per vecka till att gå ut någon gång sporadiskt. Synd, då det är fantastiskt kul, men tiden räcker inte alltid till….

Bild till blogginlägg


Jannez kommer från Laxsjö i Jämtland, bara ett par mil från Föllinge & Åkersjön som min Far och mina farföräldrar kommer ifrån!

Men så igår var det dags för en kväll i dansens tecken igen!!! Jag och mina härliga vänner Anders och Gunilla, som jag åkt på dansevenemang med så många gånger förut, samt ”dans-debutanterna” och tillika min ”hästkompisar” Anna och Sara tog oss till Hågelbyparken för massa bugg och foxtrot. Ett av mina favoritband, Jannez spelade, vädret var fint och det var en alldeles undebar sommarkväll. Och som jag dansade!!! Härligt vad kul det är med dans och jag hade många riktigt, riktigt bra danser 🙂 Detta måste jag göra om, om inte alltför länge 🙂

Bild till blogginlägg


Jag fastnade visst på bild i fotoalbumet på Jannez hemsida, mitt i virrvarret på dansgolvet!

Idag jobbar jag min sísta dag innan det är dags för tre veckor semester. Med barnen!!! På måndag morgon kommer Mira och Lina igen och det ska bli alldeles underbart! Då har vi varit ifrån varandra 17 dagar… Så länge har vi aldrig varit separerade tidigare. Risk att jag kramar sönder dom!