Kategorier
Ej kategoriserad

Nytt jobb och snart åker vi till VM i Kentucky!

Av Märit Olofsson Näss - 24 september, 2010 | 0 kommentarer

Nu har jag avverkat fyra dagar på mitt nya jobb på Upplands-Bro Kommun. Och här blev det rivstart!!! Min kollega David ska gå på föräldraledighet i nästa vecka och vi åker till USA på semester snart, så han ska lämna över alla sina projekt till mig på 6 dagar. Snacka om att det har varit (och är t.o.m måndag) fullbokat, fullproppat, fullt tempo, galet mycket och jättekul! Känner mig som en fullstoppad korv, vet inte om det går att trycka i mer info nu….! Ovanpå detta så är det ju helt nya interna system att lära sig, ny telefon (en värsting!), massa nya människor (alla borde ha namnbricka!) och nya arbetsuppgifter och…. Ja, det surrar som sagt rätt bra i skallen!

Förutom nya jobbet så har det varit sista teorilektionerna på C-korts kursen, nu blir det plugga av, så ska jag försöka boka en tid för provet svart. Hästarna har haft lite lugnare nu efter Djursholmstävlingen med mera jogg- och avslappnande arbete, tror de uppskattar lite lugnare tempo ibland.

Så till den STORA resan som nu närmar sig med stormsteg! Vi ska till Kentucky, USA och se på ryttar-VM!!!!!! Jag och hela familjen, min Far och så min bror med familj lämnar snart svensk mark för denna häftiga tripp. Vi ska se kür-finalen i dressyr, fälttävlans terrängprov och lag-finalen i hoppning. Utöver det så ska vi på en basebollmatch (Cincinatti Reds vs Houston Astros), shoppa, turista och ja, vi får se vad det blir, allt är inte spikat än. Ska försöka rapportera från resan!
Måste växla pengar, börja packa, tvätta, ja det blir full fart hela helgen oxå 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Elittävling på Djursholm

Av Märit Olofsson Näss - 19 september, 2010 | 0 kommentarer

Så var årets upplaga av Djursholms elittävling över, oh vad fort helgen gick! Antagligen för att det var full fart hela tiden med båda barnen med, två hästar som skulle fixas och flätas och tja, fullt upp från 6 på morgonen till sena kvällen. Tack Katarina, Sussi & Birgitta för all hjälp med cirkusen!
I lördags var det St Georges för både Zky och Dortmund och idag stod Int 1 på schemat för grabbarna.

Fantastiska Dortmund travade som han aldrig tidigare gjort under denna helg och galoppen var som alltid fin. Detta gav oss 67,54% i St Georges och en 5:e placering! Konkurrensen var knivskarp och detta var bättre placeringsmässigt än jag någonsin vågat hoppas på!!! I Int 1 var han oxå jättefin, vi fick 66,5% och 6:a, tyvärr första utanför placering. Jag är jättenöjd med våra resultat i tuffast möjliga konkurrens och på elittävling 🙂

Zky var rätt spänd båda dagarna, lite bättre på söndagen i alla fall. Jag har ändå en rätt bra ridkänsla, framförallt i traven. Jag hoppas kunna ”sparka på” mer och på så sätt komma över denna spännings-tröskel, han måste väl bara få tid… Fick båda dagarna lite över 64% vilket jag är jättenöjd med, då vi hade ett par missar i båda programmen plus spänningarna som drar ner betygen.
Men så till Zkys bravad under helgen: vi fick en 9:a på en halvpiruett!!! Häääärligt kul!

Nu är det dags för lite söndagsmys, Hans har just kommit hem efter 1 veckas älgjakt i Dalarna och familjen är samlad igen. I morgon börjar allvaret med nytt jobb och sedan fortsätter veckan med jobb, häst, körkortseori mm. Full fart igen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Lite av varje

Av Märit Olofsson Näss - 13 september, 2010 | 0 kommentarer

Hu, vad det har regnat idag…. Var ute en stund i morse och hämtade posten och gungade med barnen, men vi blev injagade av regnet! Regnade nog hela dagen kändes det som, skönt att vi har ridhus. Och så nära också, stallet är i kortänden på ridhuset 🙂

Var i Enköping och red 4-årschampionet på fina Strolchi igår och han var så duktig! Tycker han fick alldeles för låga betyg, bara 7,62…. Han har så fin galopp…. och fin trav och skritten oxå! Han är en riktig gummiboll! Men det är ju en bedömningssport och alla tycker ju inte som jag 🙂 Han skötte sig i alla fall exemplariskt!

Sista veckan på mammaledigheten nu, på måndag börjar jag mitt nya jobb som projektledare på Expolateringskontoret på Upplands Bro Kommun. Ska bli kul och spännande med nytt jobb, jag har ju varit på NCC nästan 9 år nu! Avslutar veckan innan nya jobbet med att rida Zky och Dortmund på elittävlingen på vår hemma-klubb, Djursholm. Vi vässar formen inför helgen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fina Zky vann debuten i SB:1!!!

Av Märit Olofsson Näss - 7 september, 2010 | 0 kommentarer

Jag har spenderat helgen på meeting i Sundsvall, och vilket meeting det blev!!! Egentligen är Zky inte klar för SB:1, men av lite olika anledningar beslutade jag mig trots det för att starta SB:1 på söndagen. Vi kan ju inte byten i varje, jag har lyckats få till 6-8 st ett fåtal gånger och det ska vara 7 st i programmet. Mycket riktigt så blev det mest pannkaka och kråkhopp av ettorna oxå, bara att skratta åt det 🙂
Men så har han ju så fin piaff och passage!!! Fick inte till passagen så fint som han kan, men fick mestadels 6:or för det ändå och så fick vi en 8:a och flera 7:or för piafferna! Lägg fina piruetter till det och vi hade en klart godkänd debut med nästan 62%. Och detta VANN vi på, hur kul som helst!

Dortmund var duktig, som vanligt och var 3:e placerad i både St Georges och Int 1 på exakt 64,3% i båda klasserna. Egentligen var han finare på söndagen (St Georges) men då fick vi inte till piruetterna alls…. Men som sagt han är alltid duktig och plockar sina placeringar 🙂
Jag red även Int 1 på Zky på lördagen. Där blev vi 4:a på 64%, precis utanför placering. En total-kraschad piruett gjorde att vi missade segern som bara var 10 poäng bort. Fast om jag satt den och Zky fått placeringen, så hade jag ju petet ut mig själv med Dortmund….

Vi bodde som vanligt under detta traditionella meeting hos min moster Marianne med familj. Vi fick supergod mat, toppentrevligt sällskap och bodde som kungar i den gulliga stugan vid Ljungan! Tack snälla Elin (min kusin Lottas dotter) som var hästskötare under helgen. En supertrevlig helg, med fina framgångar och mysigt sällskap, kan det bli bättre?!?

Idag är det träning för Lars med Zky och imorgon åker vi till Tinne med Dortmund och Stollen, för att vässa formen och bli ännu bättre 🙂