Kategorier
Ej kategoriserad

Tiede såld!

Av Märit Olofsson Näss - 26 juli, 2018 | 0 kommentarer

Igår var det veterinärbesiktning på Strömsholm av fina Tiede som stått hos mig och Jessica i 5 veckor på försäljning. Allt gick fint och hans nya ägare Linnéa Sandström fick med sig Tiede hem till Dalarna direkt! Det känns jättekul att det gick så fort och smidigt att sälja Tiede, men så är han ju en fantastikt fin, cool och vänlig gentleman också!

Bild till blogginlägg


Svart och vacker och jag kommer såklart sakna fina Tiede.

Linnéa föll verkligen pladask för Tiede och de passar superfint ihop. Jag tror att de kommer ha mycket roligt tillsammans framöver! Till sist vill jag tacka Sandra för förtroendet att sälja Tiede och så önskar jag Linnéa och Tiede lycka till i framtiden 🙂

Bild till blogginlägg


Kraftpaketet Tiede är verkligen häftig att rida, Linnéa får en fin partner!

Kategorier
Ej kategoriserad

Duktig Docka i Falsterbo!

Av Märit Olofsson Näss - 12 juli, 2018 | 0 kommentarer

Idag var det dags för Dockan att galoppera in i semifinalen i 7-års championatet i Falsterbo i FEI finalprogram för 7-åriga hästar. Min duktiga Docka tog allt med lugn och ro och gick ett fint och stadigt program helt utan missar! Det som skulle varit bättre var om piloten inte bytt ordning på serier och piruetter, vilket gav 2 poängs avdrag per domare och så skulle vi haft en liten gnutta energi till. Men det är som sagt svårt att temperera helt rätt och jag är supernöjd med dagens ritt och den utveckling Dockan haft det sista halvåret sedan vi gick upp i MA.

Bild till blogginlägg


Härlig travökning i fina Falsterbo!

Vi fick rätt snålt med poäng, bara 66% och hamnade i slutet av det mycket högklassiga startfältet. Årgången 2011 är verkligen stark och med många superfina hästar!

Bild till blogginlägg


Så fin och cool i denna miljö. Härliga Dockan!

Jag tror att Dockan kommer att bli en riktig superstar och gillar verkligen hennes inställning till dressyren! Vi kommer fortsätta ge järnet 🙂

Bild till blogginlägg


Dockan har lärt sig att ladda som ”storebror” Strolchi!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fortsatta framgångar i Mariefred!

Av Märit Olofsson Näss - 8 juli, 2018 | 0 kommentarer

Dag två för Strolchi i Mariefred och dags att visa upp vår GP-kür igen. En lite trött Strolchi var väldigt fin att rida, men när orken tröt blev det idag ett par kostsamma missar. Vi var nog lite slitna från gårdagens GP-vinst, men kämpade på och jag tyckar att vi är på rätt väg igen även om vi långt ifrån nådde upp till den standard vi höll i våras.

Bild till blogginlägg


Fullt kür-fokus!

67,3% efter rätt ojämna domarsiffror gav oss en 3:e placering och i och med gårdagens seger så vann vi meetingpriset i GP-rundan!!! Härligt härligt med två fina GP-placeringar och för tredje gången vi rider meeting i Mariefred så vann vi vårt tredje meetingpris!

Bild till blogginlägg


Lyckliga vinnare av årets meetingpris i GP-rundan!

Strolchi får nu lite vila och återhämtning igen innan vi ger oss ut på tävlingsbanan i augusti igen.

Bild till blogginlägg


Såååå fin tavla i meetingpris av duktiga Vivi-Anne Norén.

Dockan fick följa med idag och gå en St Geogres som genrep inför Falsterbo till veckan. Tror att det var bra att få en tävling till innan vi ger oss in i leken på torsdag, för Dockan var het som en potatis! Jag är så glad att hon satte alla svåra saker i galoppen trots att hon verkligen var ”hot hot hot” och travprogrammet blev med detta tryck väldigt fint!

Bild till blogginlägg


Fina Dockan, på hugget men ändå gör hon allt så fint!

Nytt poängrekord i St Georges för oss med 68,6% och vi vann också klassen. Duktig Docka 🙂
Nu lastar vi oss alla i lastbilen imorgon för resan mot Falsternbo och 7-års championatet. Ska bli härligt skoj med ännu ett Falsterbomeeting!

Bild till blogginlägg


Dockan vill inte vara sämre än Strolchi och fixar sina egna ”kläder”!

Kategorier
Ej kategoriserad

Första Grand Prix-segern!!!

Av Märit Olofsson Näss - 7 juli, 2018 | 0 kommentarer

Fantastiskt, härligt, underbart och såååå himla kul:
Jag och Strolchi vinner Grand Prix för första gången i våra liv!!!

Bild till blogginlägg


Strolchi är tillbaka på banan och skötte sig superfint!

Jag är bara så supernöjd med vår insats i Mariefreds Grand Prix idag. Allt gick helt enligt planen som var att komma igenom programmet på ett fint och harmoniskt sätt. Efter ”kraschen” och efterföljande ”renovering” i Hamburg så finns ju alltid risken att det sätter sig mentalt. Min avsikt idag var därför att inte spänna bågen för högt eller sätta för mycket tryck utan att ge Strolchi en fin och lugn vända så att han inte spänner till eller blir upprörd.

Bild till blogginlägg


Lycka är att få galoppera först på GP-ärevarv!

Jag är så glad att han höll sig cool och gick ”felfritt” och kändes stabil. Såklart att det finns massa mer kvalitet och med mer tryck i honom kommer mer uttryck men nu tar vi en sak i taget!
Vi fick 66,5% och vann klassen och ingen kan vara gladare än jag!!! Jag har aldrig tidigare vunnit GP i hela mitt liv och att jag och Strolchi får göra det ihop känns fantastiskt! Är så tacksam mot denna lilla häst som tagit mig med på en makalös resa 🙂

Bild till blogginlägg


Den obligatoriska posen efter ärevarvet!

Nu laddar vi om för GP kür i morgon och så får Dockan följa med och gå en St Georges innan det bär av för Falsterbo för hennes del!