Kategorier
Ej kategoriserad

Lyckad kvalitetstävlan för Moonshine ESS!

Av Märit Olofsson Näss - 26 augusti, 2012 | 0 kommentarer

Igår, lördag, visade jag Moonshine ESS (alias Nils) på kvalitetstävlan på Strömsholm. Vi hade en lyckad dag på många sätt: fint väder, fina ritter och resultat och en stor fanclub på plats! Teamet kring mig och Nils denna dagen var stort, Mira, Lina, min Mor och Far, Sussi och Emma som äger Nils och deras kompis Helene samt Jessica som groomade och hennes mamma Maggan! Snacka om uppslutning 🙂

Bild till blogginlägg


Härlig bild på Jessica och Nils i solskenet!

Nils skötte sig exemplariskt, lugn och fin och ridbar. Efter ID-kontroll och mätning, han var hela 175 cm, så tog gångartsprovet vid. Han skötte sig mycket väl och visade god balans och längning och samling i alla sina gångarter. Tyvärr blev traven lite kort då underlaget var väldigt hårt… Sedan så syns det ju att att han är stor och behöver bli starkare för att orka med sina långa ben och storlek!

Bild till blogginlägg


Framridning inför gångartsprovet.

Resultatet blev 9 på skritt, 7 på trav, 8 på galopp och 8 på utvecklingsbarhet. I och med de fina poängen som gav 8,0 i snitt så har vi kvalat till 4-årschampionatet i Flyinge i oktober!!!
Exteriört fick han 8 (typ) 8 (huvud, hals och bål) 7 (benställning). Detta räknas in i det totala betyget som lovande dressyrhäst, så det blev 7,92.

Bild till blogginlägg


Dressyrframridning bland hinder och bankar.

Efter detta var det bara att gå direkt ner till trailern och svida om till hopp-outfiten. Jag hade bestämt mig för att hoppa själv, eftersom KristoferRobin som oxå har hopptränat Nils var på meeting i Västervik. Det gick riktigt bra, faktiskt! Han stannade på sista hindret på 1,0 m-banan och då jag tog om den linjen med mer fart på sista hindret så fick han med sig den bommen. Sedan hoppade vi hela banan igen helt felfritt!

Bild till blogginlägg


Värmning inför hopp-provet.

Nils hoppteknik är väl inte toppen, men jag tycker att han är rolig att hoppa och jag tror han oxå tycker det är kul. Tyvärr blandar han fantastiska språng med mindre bra och så märks hans storlek lite i hoppningen oxå. Han orkar inte riktigt samla sig helt inför räcken, men han hoppar oxrar riktigt fint. Vi fick 6 (teknik) och 6 (temperament) och det är jag väldigt nöjd med 🙂

Bild till blogginlägg


Varför bara noppa 1m, när man kan hoppa mycket högre 🙂

Dagen avslutades med att jag var och såg De tre musketörerna på Stadsteatern i sällskap med goda vänner! Jag kan verkligen rekommendera denna föreställning, hur bra som helst och vilka fantastiska musikalartister som spelade!

Idag söndag så anländer stallets nya häst om ett par timmar. 5-åriga Vicamaro (e Camaro M-Quite Easy) ska bli den nya grabben i gänget och kommer att stå hos mig för utbildning och tävling under hösten och våren (åtminstone)!!! Han är en riktig sötnos och vacker som få, bilder kommer!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Lag SM i Ericsberg

Av Märit Olofsson Näss - 18 augusti, 2012 | 0 kommentarer

I dag har jag varit och ridit Lag SM för Djursholms RK i Ericsberg. Eller ”mission impossible” som jag kallade det igår, när jag tänkte på vilken prestation som skulle krävas av mig för att vi skulle upprepa fjolårets finalplats och fina bronsmedalj!
I går red nämligen Eva Ulf och Anna Dufva i mitt lag och båda ingen av dom hade en ”bra dag på jobbet” utan fick en hel del missar och inte alls de poäng de brukar leverera… Laget låg på 12:e plats av 18 st och bara 5 lag går till final. Jag skulle alltså behöva slå världsrekord i Intermediare 1, typ 83% eller nåt! Inte så realistiskt med andra ord.

Dorten var rätt så fin, men lite trött, fin i traven men tröttare ju längre programmet led. Detta gjorde att vi missade båda hans bravurnummer i slutet av programmet: bytena i vart annat steg och ökade traven. Ett orent byte och galopp i ökningen kostar massor av procent och från att ha legat runt 68,5% så rasade vi ner till 67,1. Vi blev trots detta 11 i klassen individuellt, dock var det bara 9 placeringar. Starkt ändå med så grova missar, men jag är ju van vid att Dorten alltid placerar sig 🙂

Bild till blogginlägg


Full fart på vackra Ericsberg

Vi laddar om och kommer igen, nästa vända för Dortmund blir Sundsvall 1 september och debut i Int 1B (fd Svår B:1)!

Dagen på Ericsberg var ändå härlig för mig, Katarina, Mira och Lina med fantastiskt sällskap i form av Birgitta som äger Dorten, Jessica, Frank och Maggie (Strolchis familj), god mat, ponnyridning och massa bus och lek! Passade även på att träna fina Strolchi på en närliggande gård och oj, så glad han gör mig! Har sagt det förr, han kommer att bli makalös!!!

Bild till blogginlägg


Såhär fin var Strolchi på Falsterbo i somras och även på träning idag 🙂

Veckan som kommer innehåller både träning för Lars Andersson och Bo Jenå och på lördag är det dags för kvalitetstävlan för Moonshine! Spännande!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Vallentuna dag 2

Av Märit Olofsson Näss - 12 augusti, 2012 | 0 kommentarer

Idag har vi återigen varit i Vallentuna och tävlat, Intermediare 1 stod på programmet för mig och Dortmund. Vi fick till en riktigt bra ritt idag. Jag hade bra ridkänsla, inga större misstag och riktigt bra tryck genom hela programmet och vi belönades med hela 69,9% och tog en fin andraplats! Härligt att rada upp så höga procent hela tiden och att vi är så jämna!

Bild till blogginlägg


Fin blå rosett och täcke för placeringen i dagens Int 1!

Summeringen av helgen är fantastisk: en seger, en andraplats, en tredjeplats och en 8:e placering på fyra starter!!!! Härligt kul! Har fått så otroligt fina priser oxå, två täcken, ett par superfina ridbyxor, benskydd, skötväska, och en kofta mm, mm. Verkligen toppenfina tävlingar på alla sätt:-)

Bild till blogginlägg


Mira och Lina blev återigen ansiktsmålade med varsin fin fjäril!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fina tävlingar i Vallentuna!

Av Märit Olofsson Näss - 12 augusti, 2012 | 0 kommentarer

Det händer väldigt mycket just nu! Veckan har innehållit födelsedagskalas med kräftskiva hos min Mor, kräftfiske och att Mira och Linas sommarponny Lilleman åkt hem. Sorgligt tycker tjejerna, men de kommer ju att få rida honom (och andra ponnisar) ändå med jämna mellanrum! På måndag börjar dagis och jobb igen efter hela fem veckors ledighet… Tillbaka till verkligheten!

Bild till blogginlägg


Lilleman får sin rykt innan ridturen!

Idag (lördag) har vi varit på det som numera betraktas som traditionellt augusti-meeting i Vallentuna, det var ju andra gången VRK arrangerade dessa tävlingar 🙂
Vallentuna Ridklubb bjuder under tre dagar på väldigt fina tävlingar med klasser från LB till GP. Fina priser, god mat och supertrevliga och tillmötesgående funktionärer toppas med jättefina aktiviteter för barnen! Kan inte bli bättre!!! Mira och Lina har stortrivts med ponnyridning, ansiktsmålning, såpbubblor i jätte-storlek och massa leksaker. Toppen för barnen!

Bild till blogginlägg


Nymålad Lina

Bild till blogginlägg


Mira med en av tio nyfödda kattungar som bor i sadelkammaren på Veda!

Bild till blogginlägg


Hela gänget på ponny-tur!

Dagen startade med en LA:3 för Strolchi. Han var ganska spänd och ett par missar blev det då han ville ”prata” med Zky som var på plats för att tävla oxå. Trots detta fina 70,6% och en seger i klassen! Han fick höga poäng där vi ”höll oss på mattan” 🙂

Bild till blogginlägg


Strolchi med fint segertäcke!

Sedan följde en MB:4 för mig och Strolchi. Det var bara tredje gången jag red honom på kandar och programmet är svårt för en 6-åring precisionsmässigt… Jag hade svårt att få till någon bra känsla och vi fick väldigt många kostsamma missar, men dessemellan många 8:or. Detta gjorde att vi trots alla missar fick hela 66,5% och blev 8:e placerade i klassen! Som bonus gjorde vi även vårt första kval (över 62%) till MA/St Georges, hääärligt!

Dortmund avslutade dagen på bästa sätt med en fin runda i St Georges. Vi fick 69,6% och en 3:e placering i stenhård konkurrens! Han levererar fina resultat hela tiden nu, prinsen Dortmund!

Bild till blogginlägg


Jag och Dorten samt Jeanna Högberg och Darcia som kom tvåa i St Georges!

I morgon är det nya tag i Vallentuna, Dortmund startar Int 1 på förmiddagen, sedan ska jag hem och hoppträna Moonshine 🙂