Kategorier
Ej kategoriserad

Nytt jobb, tävling och ryggproblem

Av Märit Olofsson Näss - 23 februari, 2013 | 0 kommentarer

På alla hjärtans dag, förra torsdagen började jag på mitt nya jobb. Jag har fått ett jobb på Håbo kommun som projektledare för hela förtätningen och stadsbyggandet av Bålsta Centrum! Bålsta C ska förtätas med ca 2000 bostäder, handel, kontor, lokaler och ett nytt resecentrum, allt i stationsnära läge. Och jag har fått det projektledarjobbet!!! Härligt kul och massor att sätta tänderna i och ovanpå det en chef som jag verkligen gillar!
Jag startar igång på halvtid i Håbo och fortsätter mina projekt i Upplands-Bro kommun på halvtid till 14/6, därefter bilr det 100% Bålsta Centrum. Jag är verkligen jättetaggad och inspirerad av mitt nya jobb!!!

Bild till blogginlägg


Nytt jobb i ny kommun!

I förrgår (torsdag 21/2) var jag i Eskilstuna och red en MB:4 med Strolchi. Det gick inte så bra tyvärr. Stollis var först jättefin på framridningen och inte alls så där rädd att mötas som han kan vara ibland. Men väl inne på banan så blev han väldigt spänd… Traven gick rätt bra, men i galoppen blev det mesta pannkaka, trassliga byten och enkla byten och rätt så hett alltihopa. Trots det 63,7% och vi blev 7:a (6 placerade) vilket får anses bra med tanke på ritten. Jag vet ju att han är svår att tävla på vintern i kylan, men vi tränar på, på att tävla 🙂
Han kommer att bli superfin när det blir lite varmare så att han blir lite coolare! Han är sååå fin, ”Härlig häst” skrev domaren i torsdags!

Bild till blogginlägg


Härliga Strolchi på Falsterbo i somras!

En del i att Strolchi var så spänd kan vara mitt ryggont som kom hastigt i onsdags/torsdags. Jag hade rätt ont i ryggen i torsdags kväll. Inte så farligt när jag kommit igång att rida fram, men ändå där. När jag sedan vaknade i fredags var jag så sned i ryggen att jag skrattade så jag fick ont i magen. Hela bäckenet stack ut 10 cm till vänster. Nu är det alltså jag som har akuttider hos naprapat och kiropraktor och hoppas verkligen att detta går över snabbt!

Efter tävlingen i Eskilstuna så bodde vi kvar hos Jessica och hennes familj och Mira och Lina passade på att rida Lilleman. Han är härligt pigg och vaken och tjejernas absoluta favorit 🙂

Bild till blogginlägg


Mira, Lina, Lilleman och Jessica!

På stallfronten hemma så har Dorten åkt hem till Järfälla Ridcenter för att vara konvalescent där.  Jag har eventuellt en tillridningshäst på gång in i den boxen. Det blir ju tillfälligt då Dorten kommer tillbaka så fort han ska igång igen.
Vicke har vilat en vecka efter att han hittade fantastiskt fin trav veckan innan det! Efter träningen för Bo Jenå (10/2) så hittade vi ”häng” i traven och Vicke blev så fin. Han har alltid haft jättefin mekanik fast med ”en hov i marken” hela tiden, men nu travar han superfint med mycket luft och schwung!
Hopphästen Max tränar på och vi blir mer samspelta för varje dag. Han är riktigt fin att rida på nu och blir allt starkare. Traven blir lite bättre för varje dag, galoppen är superfin och vi har trimmat ihop oss så att skolor och byten flyter fint nu!

Bild till blogginlägg


Stallkatten Jerry bäddar fint med hästtäcken!

Ps. Zky har tävlats av Michaela Kåbergs (som köpte honom av mig) kompis Lee André som är junior. På två starter i MB:4 har de fått nästan 66% båda gångerna och därmed kvalat till junior-SM i Strömsholm i vår! Senaste starten var i hård konkurrens på nationellt meeting i Strömsholm där de kom 2:a! Härligt kul!!! Jag önskar dom stort lycka till på SM och känner mig åter som en stolt mamma 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Avslutad trojka och träning för Bo Jenå

Av Märit Olofsson Näss - 11 februari, 2013 | 1 kommentarer

Även denna helg har varit otroligt händelserik. Det händer verkligen saker i mitt liv hela tiden! Trojkan kring Moonshine ESS är upplöst och han har återvänt till sin uppfödare Susanne Stenfors. Sussi har köpt ut mig och Svenska Ridsportförbundet ur hästen och han flyttade till Sussi i lördags.
De två huvudsakliga orsakerna till att trojkan är upplöst är:
1. Moonshine håller inte den höga kvalitet som krävs för projektet.
2. Jag och ägaren har väldigt olika uppfattning om hur man matchar en unghäst till Grand Prix.
Men vi är i alla fall överens om att avsluta trojkan!

Bild till blogginlägg

Moonshine på Flyinge i höstas.

I går (söndag) var Bo Jenå uppe hos oss och höll ett par lektioner. Jag red både Vicke och Strolchi och de var jätteduktiga båda två! Bosse kom med bra tips och jag fick verkligen två superbra och inspirerande lektioner. Önskar bara att han kom upp (från Skåne) lite oftare 🙂
Bild till blogginlägg

Bo Jenå, förbundskapten och fantastisk tränate i ett 🙂

Efter träningen så åkte Strolchi hem till Jessica. Han ska få smälta all träning och ta det lite lugnare ett tag. Vi ska ju inte ut i MA förrän i  början av april och han ska ju hållas frisk och hel och glad oxå! I Strolchis box flyttade istället Maxi Clay (Max) in. Det är Jessicas 11-åriga hoppstjärna som ska dressyrtrimmas lite. Han har gått både Falsterbo och Flyinge i hoppning som 5- och 6-åring samt även tävlat internationellt i hoppning med Stina Lilje! Han kan dock redan en del dressyrtricks och vi ska nu lära känna varandra och trimma på ett par veckor! Ska bli kul!
Bild till blogginlägg

Söta Max bor nu i mitt stall!

I helgen har vår kommande stjärna Spirit flyttat till Mia i Bollnäs där hans inridning nu ska befästas. Liten börjar bli stor!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Prinsarna på programridning

Av Märit Olofsson Näss - 6 februari, 2013 | 0 kommentarer

Vilken rolig eftermiddag det blev igår, då det var programridning för Roger Olsson (Int-domare) i vår ridhus på Kvarnnibble! Jag red Vicke i nya LA:3 och Strolchi i MA:1 och de skötte sig båda fantastiskt fint. Först ut var Vicke som jag ju har väldigt lite rutin på att rida program med. Han skötte sig hur fint som helst! Inga missar, en bra ridkänsla, lite kommunikationsproblem här och där, men över lag jätteduktig. Vi fick hela 70,1%! Jag är jättenöjd med fina Viccamaro, han kommer nog att bli bra på det här 🙂

Bild till blogginlägg


Vicke och jag är glada och nöjda efter en fin ritt!

Näste prins ut på banan var Strolchi som fick gå MA:1. Det är ju ett väldigt svårt program för en 7-åring och speciellt såhär tidigt på året. Men som han gjorde det!!! Klart att det märktes att han tyckte att det var svårt och att det blir lite osäkert, men vi kom igenom programmet utan en enda miss!!! Vi fick hela 68% vilket ju bådar riktigt gott inför tävlingssäsongen. Här finns ju massa saker som kommer att bli mycket bättre med lite mer styrka och stabilitet!!!

Jag är verkligen jättglad för de fina prinsarna som sköter sig så fint!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi på förbundsträning!

Av Märit Olofsson Näss - 3 februari, 2013 | 0 kommentarer

När nu Dorten nu står i boxen, skadad och med gipsad hov så får Strolchi axla manteln som stallets stjärna! Det gör han fantastiskt bra, vilken kronprins han är 🙂
Idag har vi varit på vackra Ledingenäs i Knivsta på förbundsträning för bästa Lussan. Han var verkligen superfin idag, lilla Stolle! Byten och serier fungerade riktigt fint och lugnt, piruetterna blir allt starkare och säkrare och han gör fina piaff och passage repriser. På en 7-årings nivå alltså! Härligt härligt att få förmånen att matcha denna lilla supertalang! Tack Jessica!

Bild till blogginlägg


Härligt i solen innan träningspasset.

I kväll ska jag iväg på middag hos min bror Pelle och sambo Malin och fira att min brorson Marcus fyller 3 år idag! Hurra hurra och stort grattis till ”Marse”!

Sedan imorgon blir det härlig tjejkväll när Mira och Lina kommer hem igen. Saknar dom massor nu! Till veckan blir det också programridning för Roger Olsson hemma på Kvarnnibble med Vicke (LA:3) och Strolchi (MA:1). Ska bli skoj!

Kategorier
Ej kategoriserad

Tävlingssäsongen startar tidigt och bra!

Av Märit Olofsson Näss - 1 februari, 2013 | 0 kommentarer

I går kväll var jag och Strolchi på Strömsholm och inledde tävlingssäsongen 2013! Det var en ovanligt tidig säsongsdebut, brukar vara i mars-april annars, men nu kör vi igång tidigt! Klassen var en MB:4, domare Agenta Aronsson och konkurrensen stenhård. Bland ekipagen märktes bla GP-hästen Lotus med sin nya GP-ryttare Sofia Möller (de håller på att kvala sig upp i klasserna tillsammans) och landslagsryttaren Per Sandgaard med en ny, fin, egen häst!

Bild till blogginlägg


Strolchi inför träning för Lars Andersson i tisdags.

Strolchi brukar vara rätt het och snurrig i säsongsdebuten. Lägg till det att det dessutom är rätt kallt, då brukar det krypa rätt bra i skinnet på honom! Ovanpå det en rörig framridning där han blev väldigt rädd för att möta hästar efter att vi nästan blivit påridna… Inte de bästa förutsättningarna alltså och han var precis som väntat väldigt het och laddad på banan oxå, men vi redde ut det rätt okej ändå. En hel del missar, då det var svårt att skritta med så mycket ”myror i benen”. Piaff i båda enkla bytena och taktning i både samlad och ökad skritt drar ner en hel del plus en urdålig ryggning. Sen är han ju inte riktigt spänstig och fin i skolorna med all spänning. Men alla byten var fina och så är han ju en superfin gummiboll i grunden!!! Men vi fick väldigt fina omdömen ändå, Agneta gillade honom verkligen! Det blev trots allt 65,5% och en fin 4:e placering.

Bild till blogginlägg


Röd jacka & röd rosett, nästa gång tar jag blå-gul jacka 🙂

Bra inledning på tävlingssäsongen, tycker jag och nu är vi igång! Bara att köra på och vi fortsätter med en till MB:4 i Eskilstuna 21/2! Veckan som kommer innehåller också den en hel del planerade hästaktiviteter. Det är förbundsträning för Lussan (Strolchi) på söndag, Dortens (onda) hov ska röntgas på måndag och på tisdag är det programridning för Roger Olsson hemma i vårt ridhus på Kvarnnibble. Strolchi får prova på MA:1 och Vicke ska gå det rykande färska LA:3. Kul, kul!
På måndag kommer ju även Mira och Lina till mig igen! Ska bli härligt, jag saknar dom verkligen!