Kategorier
Okategoriserade

Teenie Weenie!

Av Märit Olofsson Näss - 28 november, 2023 | 0 kommentarer

Förra veckan kom det ett nytt tillskott till stallet i form av lilla Teenie Weenie! Det är ett stoföl från Tyskland e: Ibiza Dream – Don Index – Royal Highness och det är Jessica som varit i shoppingtagen igen!

Söt som en sockerbit, lilla Teenie!

Teenie är e otroligt vänlig och nyfiken liten tjej med de längsta ben jag sett och en helt magisk trav! Ja, hon rör sig superfint i alla gångarter, men just ”gummi-traven” har gjort stort intryck på mig.

Snygg och rörlig som få!

Det ska bli väldigt roligt att se vad det så småningom kommer att bli av denna lilla prinsessa!

Teenie trivs bra i sin nya hage med nya kompisen Greta!
Kategorier
Okategoriserade

Gnistan vinner Jönköping Young Horses på Elmia!

Av Märit Olofsson Näss - 17 november, 2023 | 0 kommentarer

Wow, wow, wow Gnistan! Vi får till en superritt och vinner kürfinalen i Int 1 på Elmia, overkligt bra och vilken fantastisk revansch efter en riktig ”skitrunda” i kvalet!

Pampig prisutdelning och med segerintervju!

Efter lördagens Int 1 där Gnistan blev otroligt störd av omgivning & miljö så var kürfinalen i omvänd startordning & kommer man sist får man starta först! Det var nog bra för oss för det var betydligt lugnare kring arenan och Gnistan gick in avspänd, lösgjord och superfin att rida.

Full fart på ärevarvet med härligt spetsade öron!

Jag har en väldigt hög svårighetsgrad i min kür och Gnistan är ju inte så rutinerad på nivån än. Vi fick den fina procenten 73,0 och var såklart supernöjda med det. Däremot trodde jag inte i min vildaste fantasi att det skulle räcka till seger i klassen, men det höll hela vägen till vinst!

Bästa Gnistan gav mig en fantastisk ritt!

Till slut vann vi med hela 3% och lyckan är såklart total!!! Nu får Gnistan lite vila, jogging och återhämtning innan vinterträningen och resan mot Grand Prix tar vid.

Mäktigt!
Teamwork, Jessica har alltid ordning på oss!
Lite fler bilder, bara för att vi njuter lite extra!
Jag tror verkligen att detta är min nästa Grand Prix-häst. Bästa Gnistan!
Kategorier
Okategoriserade

5:e plats i LagSM för Mira & Lina med Segerstalaget!

Av Märit Olofsson Näss - 17 november, 2023 | 0 kommentarer

Vilken otrolig upphämtning tjejerna gjorde till dag 2 på LagSM!!! Från plats 8 dag 1 så red de upp sig till 5:e platsen och tog därmed en placering på SM!

Härligt gäng på rolig prisutdelning! Segerstas ponnylag 5:a på LagSM!

Lina red en ganska trött Denver, kanske inte så förvånande på deras första mästerskap ihop, och med en lite onödig felridning blev det bara 59,8%. Många missar och dålig energi drog ner, men här finns så mycket att hämta när de blir mer samspelta & rutinerade!

Lina & Denver superduktiga i sin mästerskapsdebut!

Mira och Danne fick till en riktig super-ritt & slog personligt rekord med fina 70,3%! Detta räckte även till en fin 6:e placering individuellt i klassen, vilken lycka!

Vilken bedrift Mira & Danne stod för, PB 70,3% när det verkligen gäller!

Lägg till detta fina ritter av Hanna (63,7%), Amanda (66,8%) och Alma (69,4%) och LagSM-placeringen var ett faktum!

Så otroligt roligt att följa dessa duktiga Segersta-lag som kämpat, peppat varandra, hållit ihop och delade en otrolig glädje tillsammans! Härligt, fantastiskt och underbart av dessa super-tjejer!

Kategorier
Okategoriserade

Lag-SM Mira & Lina samt Elmia för Gnistan

Av Märit Olofsson Näss - 4 november, 2023 | 0 kommentarer

Denna helg har familjen pussel på hög nivå! Mira och Lina rider lag-SM i Åstorp och jag skjutsade ner dem, ponnysarna och Katarina i torsdags. Sedan tog jag mig till Elmia igår och mötte upp Jessica och Gnistan för att rida Jönköping Young horses. Planering och projektering på hög nivå!

Duktiga Lina & Denver har nu SM-debuterat!

I morse gick Lina och Denver ut i sin blott tredje FEI-klass i livet och som andra ryttare i Segerstas lag (utöver Mira & Lina rider Hanna Lindén Micksäter, Alma Myrin & Amanda Boltjes). Jag och Jessica har såklart följt tjejernas ritter på Equisport och Lina gjorde en stabil och fin insats! 61,9% och ett personbästa för det färska FEI-paret som nu även har fått mästerskapsrutin! Detta lovar gott för framtiden!

Mira och Danne levererar en stabil lag-SM runda!

Vid tre-tiden var det dags för betydligt mer rutinerade Mira att äntra banan. Danne såg verkligen jättefin ut, men ett par oturliga missar drog ned procenten lite men trots det 65,8%. Hanna red hem 65,0%, Amanda 66,8% och Alma 67,5% och de tre bästa resultaten räknas (Mira, Alma & Amanda). Detta gör att laget efter dag 1 ligger på en fin 8:e plats och i morgon avgörs det i FEI Lagtävlansprogram.

Alma, Amanda, Hanna, Mira & Lina är klart gladaste laget på invigningen!

Jag och Gnistan gick idag in i Int 1 på Elmia i en minst sagt rörig miljö… Vi fick rida fram med 3 st prisutdelningar för ponny med jubel, applåder, skenande ponnysar och massa liv & rörelse omkring oss.

Fint travprogram av Gnistan trots rörig omgivning!

Inte den bästa uppladdningen, men travprogrammet gick i alla fall fint. I galoppen rakt mot alla människor i gången med mässmontrar så blev han väldigt störd av något och vi fick rejält med trassel i galoppen. Vi kom ändå tillbaka rätt fint och fick ett bra avslut, men att tvär-missa många punkter kostar mycket procent. Resultatet 63,8% vill vi helst glömma men det vittnar ändå om att vi fick fina poäng på det vi gjorde rätt!

Häftig miljö på Elmia & Gnistan fyller på erfarenhetskontot!

Nu laddar vi om för kür i morgon!

Gnistan trivs fint i sin box & sover förhoppningsvis fint till i morgon!