Kategorier
Okategoriserade

Mira & Lina fixar 4:e platser i Gripen!

Av Märit Olofsson Näss - 30 juni, 2023 | 0 kommentarer

Wow vilken rolig dag vi haft på dag 1 av Gripens superfina ponnymeeting. Både Mira & Lina har tävlat och gjort fina rundor med resultat över förväntan!

Mina favorit-ponnyekipage!!!

Först ut var Lina med Denver som i sin tredje start tillsammans debuterade LA:1. Lina gjorde ett jättefint program och fick fina omdömen och poäng (66,8%) och det gav en fin fjärdeplats, precis utanför placering! Lite nesligt med en felridning när Lina tappade bort sig lite, annars hade ekipaget fått en gul rosett med sig.

Duktiga Lina och fina Denver fick till en fin ritt, trots uppvärmning i ösregn!

I morgon blir det LA:1 igen (de är med i LA-cupen under helgen) och dagens runda gav verkligen mersmak. De kommer bli så bra det här!!!

En ny dressyrresa påbörjad, ska bli så kul att få följa Lina & Denver framöver!

Sedan dags för Mira och Danne som är med i helgens FEI-cup, att ge sig i kast med FEI Lagtävlansprogram. Vilken superrunda Mira fick till idag!!! Danne var avspänd och med bra energi och Mira super-målmedveten. Här lämnades inget åt slumpen och inga missar alls, bara detaljer att slipa på.

Wow så kul med PB för Mira och Danne samt två 9:or i protokollet!

Detta gav ekipaget personbästa för året, 68,8% och en 4:e placering i ett väldigt tufft startfält! Så roligt att se den utveckling Mira & Danne gör och i morgon blir det FEI Mästerskapsprogram för dem.

Jag är så glad att dela min häst- och dressyrpassion med mina döttrar, attans vad kul vi har!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan levererar!

Av Märit Olofsson Näss - 17 juni, 2023 | 0 kommentarer

Fina, bästa, duktiga Gnistan ångar verkligen på, på ett fantastiskt sätt! Idag var vi i Surahammar och startade en St Georges i den tryckande 28-gradiga värmen med ännu en fin runda som resultat.

Gnistan var verkligen duktig i sommarhettan, skönt att veta att han tål värmen så bra!

Han blir verkligen starkare och säkrare i form, uttryck och lösgjordhet för varje runda och trots en liten krasch i en förvänd galopp i en hörna och en dålig skrittpiruett så nådde vi fina 68,1% och med det en andraplacering!

Så snygg i Surahammar RK:s röd-vita rosett!

Det är verkligen så roligt att få utvecklas tillsammans med Gnistan och så roligt att han får så fina poäng på det vi gör bra!

Full fart i ökad galopp!

Nu ska vi träna lite mer och sedan gå upp i Int 1 lite mer planerat än debuten på Strömsholm!

Prisutdelning utan häst, men på fin prispall!
En bild till, bara för att han är så snygg!
Kategorier
Okategoriserade

Lina & Denver debuterar!

Av Märit Olofsson Näss - 6 juni, 2023 | 0 kommentarer

Dags idag för Lina att ge sig ut på tävlingsbanan men sin nya partner Denver. Vi har haft Denver sedan slutet av april och Lina och han passar verkligen fint ihop!

Tävlingsdags för Lina & Denver!

Eftersom vi håller på att lära känna Denver och hur han är i olika miljöer och situationer så fick paret börja enkelt med LC:1 och LB:1. Sååå himla duktiga de var!!! Två jättefint genomförda program, Denver cool och ridbar och Lina väldigt fokuserad. I LB:n var de båda lite trötta så Lina red fel en gång och Denver var lite mindre energisk, men över lag två väldigt fina ritter!

Posering i grönska & sol på nationaldagen!

Resultaten blev 63-64% båda gångerna och i mina ögon blev hon rejält bortdömd. Jag trodde mer på 70-73% efter första ritten, men domaren höll inte med. Det enda jag vet säkert numera (och minns sedan Mira red LC-LB för 3-4 år sedan) är att jag aldrig kommer att förstå bedömningen i dessa klasser på ponny…

Viktigt med tävlings-stylingen!

Men strunt i det, Lina var supernöjd med sin Denver och sina ritter och jag över dom!!! Nu laddar vi om för LA om ett par veckor!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan vinner Int 1 debuten på Strömsholm!

Av Märit Olofsson Näss - 2 juni, 2023 | 0 kommentarer

Wow, wow, wow, vilken stjärna jag har i Gnistan!!!

Idag har vi debuterat Int 1, ganska spontant och bestämt igår och så går han bara in och vinner!!! Fina procent (67,6%) och på härliga Strömsholm, såklart att jag är över förväntan glad och nöjd!

Tjohooo så kul att få vinna debuten i Int 1 och på vackra Strömsholm också!

Tävlandet på Strömsholm började igår med St Georges för Gnistan och Dockan, men den dagen var inte alls någon att minnas…. Gnistan blev rätt spänd på banan och vi drog på oss många väldigt kostsamma missar. 64,6% trots det och en 4:e placering och ett konstaterande om en hög lågsta-nivå, men ändå så frustrerande då jag vet vad vi kan.
Därefter var det dags för Dockans årsdebut efter en längre träningsperiod. Hon var så superfin på framridningen att förväntningarna blev rätt höga, men sedan kom hon in och var halt i det första travstegen vi tog på banan. Bara att vinka och utgå och nu ska vi utreda vad som kan ha hänt henne så snöpligt på den korta biten mellan framridning och bana.

Full fart & fullt fokus!

Dockan var ju då redan anmäld till dagens Int 1 och med den gnagande känslan av att jag ville in på banan med Gnistan igen så tog vi i teamet beslutet att byta häst och att Gnistan skulle få debutera Int 1.

Älskar detta foto, tack Jessica för ditt fina jobb bakom kameran!

Vi har ju tränat rörelserna hemma, men inte med avsikt att starta idag eller satt ihop allt än. Därmed så är jag så oändligt glad för dagens ritt! Gnistan var så mycket mer avspänd, tog svårigheterna med ro och det var så roligt att rida!
Visst något stora & lite osäkra helpiruetter och ett byte som blev lite spänt/orent, men så många highlights och framför allt höga betyg på ökningar i både trav och galopp.
Nu är det bara att bygga vidare på denna talangfulla Gnista, han har så mycket mer att ge!!!

Fina rosetter & blommor i pris, duktiga Gnistan fortsätter leverera!
Mera bilder på dagens glädje!