Kategorier
Ej kategoriserad

Lag-SM på Öland!

Av Märit Olofsson Näss - 31 juli, 2014 | 0 kommentarer

Framme och installerade för att rida lag-SM på vackre Aledals Ridklubb på Öland! Strolchi och Jacke är med på resan och fuxligan har denna gång fått sällskap av svarta Di Angelo. Min lagkamrat Sara Rubin och hennes ”Diggan” har liftat med oss ner och vi bor nu hela gänget i lastbilen.

Bild till blogginlägg


Strolchi gick ett fint pass på tävlingsbanan. Han går ut i hetluften först på lördag!

Resan har gått bra, hästarna bor bra och båda har tränat bra efter resan! I morgon inleds lagtävlingen med att Sara och Di Angelo samt Magda Skatt med Sir Dee ska rida MA:1 och sedan på lördag rider jag som sista ryttare i vårt lag en Int 1! Jag tror vi har ett bra lag i år, så vi hoppas att ta oss till finalen, dit 5 lag av totalt 18 kvalar in 🙂

Bild till blogginlägg


Jack framför domarpodiet! Första starten i ridhus för oss imorgon!

Jag kommer även att starta Jacke i morgondagens MA:1, men bara i en individuell start då samma ryttare inte får rida två hästar i lag. Dvs jag får inte heller rida i Djursholms andra lag, där rider Monica Sparre – Rafaela Selection, Eva Nihlbrink – Fabian och Malin Sätterström – Whitney.

Håll tummar och tår för oss nu, fler uppdateringar kommer!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Hatrick i Finland!

Av Märit Olofsson Näss - 22 juli, 2014 | 0 kommentarer

Det blev ett äkta hatrick i Villmanstrand!!! Jag och Strolchi vann även den avslutande Int 1 küren på 69,7%! Det var egentligen ett väldigt bra program vi fick till, fram till bytena i vart tredje… Där fick jag en ”tvåa” i början, jag gjorde sedan om dom men även det blev lite trassligt. Sedan hamnade jag lite fel i musiken i och med trasslet… Till sist blev det ett hack i sista travlängningen som är på medellinjen och pecis vid X var det ett hål som vi tappade takten i.

Bild till blogginlägg


Vår tredje fina blå-vita finska segerrosett!

Skönt att ha en så fin häst som plockar poäng på massa andra saker så trots lite trassel blev det ändå ännu en härlig seger! Tre segrar på tre starter, jackpot liksom 🙂

Bild till blogginlägg


Triss i blå-vita rosetter!

Vi packade sedan ihop allt i lastbilen och tog oss på söndagkvällen till Åbo för att övernatta på travbanan. Det var skönt att göra den trippen på 5 timmar på söndagskvällen och sedan få sova mellan 02-06, annars hade vi fått lov att lämna Villmanstrand kl 02 på natten för att hinna med morgonfärjan…
Det var sedan väldigt skönt att komma hem igår kväll efter ett lyckat äventyr i vårt östra grannland!

Här kommer som utlovat ett gäng bilder från resan:

Bild till blogginlägg


Mira och Lina testar min tävlingsklädsel!

Bild till blogginlägg


Min trogna sponsor Volkswagen Täby är med oss överallt.

Bild till blogginlägg


Snällaste Strolchi är barnens favorithäst att gosa med 🙂

Bild till blogginlägg


Fantastiska sandskulpturer i Villmanstrand, vid hamnen där vi åt lördagsmiddag!

Bild till blogginlägg


Priserna är populära.

Bild till blogginlägg


Vi hann bada en del i det fina vädret och hittade en helt fantastisk sandstrand mitt i stan!

Kategorier
Ej kategoriserad

Uppdraget slutfört : seger i Lähitapiola Small Tour!

Av Märit Olofsson Näss - 19 juli, 2014 | 0 kommentarer

Dagens, och ja egentligen hela resans uppdrag/styfe var att samla så många poäng som möjligt i ännu en deltävling i Lähitapiola Small Tour. Och det gick väldigt bra med det uppdraget: seger i denna deltävling!

Det var dock inte så lättridet idag. Då jag red fram började regnet ösa ner och åskan mullrade på håll. Så väl inne på banan var det ganska halt på gräset. Dessutom hade alla starter helt plötsligt förskjutits med 15 minuter, utan ett Equipe uppdaterats, så jag fick lägga in en 15 min paus i slutet av framridningen. Till allt detta lades att den fina musiken som var byttes då jag kom in helt plötsligt till…. Finsk techno…
Men trots en lite trött Strolchi, som blev lite spänd av musiken och på ett halt underlag så fick vi till ett riktigt bra program. Förutom ett par byten i varje innan 3:orna så var progrmmet riktigt fint! Tyvärr en domare som var låg på 65,8% då de andra två hade 69,5 (ca) så landade vi på 68,1% och vann klassen med över 2%!!! Han är en härlig kämpe, fina Strolchi 🙂

 


Fina priser från klassens sponsor 🙂
  
Uppdraget utfört och nu hoppas vi bara att mina två segrar i deltävlingarna (totalt 5 där man får räkna de tre bästa resultataen) räcker till att nå finalen vid Helsinkki Horse Show i oktober!!!

Tyvärr fungerar det inte så bra att ladda upp bilder härifrån, en bildbomb utlovas vid hemkomst!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Finland: Inleder med en seger!

Av Märit Olofsson Näss - 18 juli, 2014 | 0 kommentarer

Dagens uppgift var en St Georges i tryckande värme och på något så ovanligt som en gräsbana! Det gick väldigt bra idag och vi vann klassen på 68,9% och det trots en hel del kostsamma missar. Strolchi var riktigt fin att rida på och känslan väldigt bra igenom programmet. Men, Strolchi gillar inte finländsk techno (typ)…. Han blev väldigt skrämd av musiken i ena hörnet där en högtalare stod. Det var ett ”ritch” i låten som han bara for iväg av och det hände i en travökning, i samlade skritten och i ett byte som inte blev av förrän flera meter sent.
Så kan det gå, men allt annat var riktigt fint och kändes bra, så trots ”blessyrerna” 68,9% och med det en seger direkt!

I övrigt så har vi tagit oss till en badstrand idag vilket var väldigt uppskattat av barnen. Vi träffar nya härliga hästvänner här i Finland och även en del ”kändisar” från Mariehamn, Åland! Väldigt skoj med nytt land, ny tävlingsplats, nya domare och tävlingskamrater!

Morgondagen innebär en Int 1 och en deltävling i Lähitapoila Small Tour, dvs anledningen till att vi är här 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

På finsk mark!

Av Märit Olofsson Näss - 17 juli, 2014 | 0 kommentarer

Nu är vi äntligen på plats i finska Villmanstrand! Vi spenderade hela dagen igår på resande fot och lämnade stallet kl 05:30 för att vara framme på tävlingsplatsen kl 02:00 torsdag natt…

Bild till blogginlägg


Bensträckare innan vi ska ombord på båten!

Vi reste från Stadsgårdskajen med Vikingline Grace. Strolchi är verkligen hur cool som helst och har rest väldigt lugnt och bra och ätit och druckit bra! Mira och Lina tyckte färjeresan var superrolig och spännade med lekland, hoppborg, bollhav och film i hytten!

Bild till blogginlägg


På soldäck.

Den jobbiga delen av resan var bilresan på finsk mark från kl 21-02, då var jag trött och det gick åt mycket kaffe och godis. Lyxligan i bodelen (Mira, Lina och Katarina) sov gott medan jag och Jessica i hytten försökte hitta de 40 milen från Åbo till Villmanstrand 🙂
Vi visste i alla fall att tävlingarna går på travbanan och med hjälp av Google translate så styrde vi den sista biten mot skyltarna Raviranta (=Travbana)!!!

Bild till blogginlägg


Strolchi solar i boxen!

Idag har vi vilodag innan tävlandet startar för oss imorgon. Solen skiner, Strolchi stortrivs i sin box och har gått ett bra träninspass vid lunch, vi spelar bocchia och njuter i det fina vädret!

För er som vill följa oss i tävlandet så ligger tävlingen online på Equipe:
http://online.equipe.com/sv/competitions/10243

Bild till blogginlägg


Väldigt fin att rida på gräset, vi har vi inte tävlat eller ridit på gräs tidigare.

Kategorier
Ej kategoriserad

Finland, förberedelserna

Av Märit Olofsson Näss - 14 juli, 2014 | 0 kommentarer

Lastbilen börjar packas, kylskåpet är fullt med mat, kläder och hästgrejer läggs fram och igår red jag igenom min kür med Strolchi! Fullt upp av förberedelser inför resan till Villmansstrand (Lappeenranta) på onsdag.
Jag, Mira, Lina, Katarina, Jessica och Strolchi ska ta oss till ett tredagars meeting i Finska Karelen!!! Det är ännu en kvaltävling i Lähitapiola Small Tour, där jag nu hoppas ta lite fler poäng och kvala in till finalen vid Helsinkki Horse Show i oktober. Jag kommer att starta St Georges, Int 1 och Int 1 kür fredag till söndag och så ska vi även passa på att lite semester!

Bild till blogginlägg


Fixat Sverige-/guldnaglar inför tävlingen i Finland 🙂

Förra måndagen kom Mira och Lina till mig och vi har haft ledigt ihop! Vi hade verkligen tur att det fina sommarvädret också det kom med tjejerna förra måndagen 🙂
Vi har badat massor, både i Lejondalssjön och i min nya spa-pool, tjejerna har ridit och kört ponnies en hel del och så har de lekt med kompisar! Vi har även hunnit med en sväng till min bror och hans sambos familjs landsställe mellan Mariefred och Gnesta. Vi har verkligen haft en härlig vecka med sol, bad, lek och grillningar!!!

Bild till blogginlägg


Sommarlovs-skoj men shettisen Tiger!

Under juli månad så har jag en ”sommarhäst” i min tredjebox i stallet. Det är den fina friesern Tiede (Han har ett fantastiskt långt namn egentligen, med för-, efter- och mellannamn, Tiede van den…. någonting. Kan det inte ens…) som ägs av Sandra Lenngren i Norrtälje som brukar träna för mig!
Tiede har charmat hela gården och mår och går som en prins! En härlig sommargäst att jobba med!

Bild till blogginlägg


Tiede på väg ut för ett träningspass!

Jack tränar på och blir starkare för varje dag, vi blir hela tiden mer samspelta också. Han ska få det lite lugnare nu när jag är i Finland och tävlar. Gå i skogen och jogga med min superduktiga stalltjej Sussi som tar hand om hela ”hemmalivet” när jag reser bort!
Jack får åka med till Öland på lag-SM 1-3 augusti och sedan väntar debut i Int 1 i Vallentuna helgen efter det! Spännande saker på gång för oss 🙂

Idag 14 juli fyller världens bästa pappa 72 år, var på middag hos Janne och firade honom igår. Hipp hipp hurra och stort grattis bästa Janne!

Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Meetingpris och rosettregn i Mariefred!

Av Märit Olofsson Näss - 6 juli, 2014 | 0 kommentarer

Hemma igen efter ett tredagars meeting i Mariefred med Strolchi och Jacke. Jag har inget annat försvar än tillfällig sinnesförvirring i fredags då jag av någon outgrundlig anledning glömde min dator hemma. Så nu kommer det ett blogginlägg om alla tre dagarna på detta traditionella och mycket välarrangerade meeting hos Mariefreds ridklubb!

Strolchi fick gå alla tre klasserna i lilla rundan under denna helg och han har verkligen varit så fantastiskt fin! Vi inledde med MA:1 i fredags. Där var Stolle rilktigt laddag och på hugget och innan vi skulle in så blev det en hel del seriebyten med ”skruv och pik”. Jag lyckades ändå hålla honom lugn och fin och lagom het inne på banan och vi fick till en riktig kanonritt! Domarna gillade också vad de såg och vi fick hela 72,2% och vann klassen med nästan 5% marginal till tvåan!!! Bra inledning på helgen!

Bild till blogginlägg


Strolchi och Jack med sina rosetter i MA:1!

Lördagen fortsatte med en St Georges. Nu var Strolchi betydligt tröttare i den plötsliga sommarvärmen som äntligen slog till. Som grund är han ju fin och att jag fick ett par missar är väl inte så konstigt. Lite trött och så får jag inte glömma att han faktiskt bara är 8 år! Trots missarna 68,8% och en fin tredjeplacering bakom Per Sandgaard och Sofia Möller!

Bild till blogginlägg


Det går inte att undvika att älska lilla Stolle som ju alltid laddar på sitt eget lilla vis 🙂

Idag var det dags för Int 1. Det är ju ett program som jag verkligen gillar och jag tror att även Strolchi gör det 🙂
Vi fick verkligen till en superfin ritt idag. Nu var liksom ”tempen” hos Strolchi lagom och jag kunde rida ut alla rörelser med mer energi. Vi fick fantastiska 71,2% och vann klassen! Vilken härlig helg för mig och Strolchi 1:a, 3:a och 1:a i våra tre starter!

Vi vann därmed meetingpriset som var en gigantisk rosa-glitter rosett och ett presentkort på 5000 kr på Sanna Nilsson Ridsport! Vilken härlig avslutning på helgen!!!

Bild till blogginlägg


Strolchi fixade fyra rosetter och fyra täcken under helgen! Inte illa 🙂

Med på resan var ju även Cpt Jack Sparrow som ju endast bott en månad i mitt stall. Han var nu på sin första lastbilsresa och sitt första meeting med ”övernattning” i sitt liv. Han klarade allt detta galant! Han har bott bra, ätit bra och gått bra 🙂
Vi behöver ännu trimma ihop oss bättre och så vill jag att han ska bli smidigare i sidorna och lättare för mina hjälper. Men trots att vi inte är i hamn riktigt än med dessa saker, så är han en riktig gentleman på banan! Han kämpar, ställer upp och är otroligt ambitiös!

Bild till blogginlägg


Jack inför start i St Georges!

MA:1 klarade vi utan några större misstag och fick 65,8% och en 6:e placering! Lördagens St Georges gick också den riktigt bra och med 65,4% red vi in på en 7:e placering!!! Duktiga Jacke fixar två placeringar direkt i vår nationella debut!
Nu ska jag och Jacke träna mera och så får han åka med på elittävling och lag-SM på Öland i början av augusti.

Bild till blogginlägg


Jacke med helgens rossetskörd!

För Strolchi väntar ännu ett tredagars meeting i Villmansstrand i Finland om två veckor! Ska bli ett spännande äventyr och en deltävling i Lähitapiola Small Tour, där vi hoppas kvala till finalen vid Helsinki Horse Show i oktober!!!

Bild till blogginlägg


Spö och blommer, två pris i ett 🙂

Stort tack till Marieferds Ridklubb för (som alltid) mycket fina tävlingar! Fin uppstallning i stora boxar, trevligt bemötande, ryttarmiddag med god mat, fina priser och vackert väder!!!

Bild till blogginlägg


Hela Strolchis fanclub var på plats till dagens Int 1 och glädjen blev stor över segern i klassen!

I morgon kommer äntligen Mira och Lina till mig för en semesterperiod på 15 dagar!!! De har ju nu varit ca 2,5 vecka med sin pappa och jag håller på att längta ihjäl mig efter mina prinsessor… Så nu blir det mys med tjejerna de närmaste dagarna 🙂