Kategorier
Ej kategoriserad

Andaman

Av Märit Olofsson Näss - 21 februari, 2014 | 2 kommentarer

Idag har 3-åriga Andaman har flyttat in i stallet! Han verkar vara en ganska cool kille som klev in i stallet lugnt och fint! Skrev ju om honom förut, men han är efter en av mina favorithingstar, nämligen Lingh! Lingh reds under sin tävlingskarriär av Edward Gal (som nog är min favoritryttare oxå!) och tog som bäst en 2:a plats i Världscupen. Andaman, eller Allan som han kallas, är sedan e.e: Dardel – Bernstein.

Bild till blogginlägg


Allan kollar in sitt nya hem!

Jag gillar honom skarpt och det ska bli kul att komma igång med träningen när han vant sig vid sin nya miljö!

Kategorier
Ej kategoriserad

Att träna på att tävla!

Av Märit Olofsson Näss - 16 februari, 2014 | 0 kommentarer

Ska man bli en bra dressyrhäst så krävs träning, tränig och åter träning. Även att ”träna på att tävla”! Tinkerbelle behöver allt detta då hennes tidigare träning och tävling varit helt hoppinriktad. Idag tog vi oss därmed till Lotteräng (Vallentuna) för att återigen vara med på en programridning och få träna i en ny miljö. Lena Wiman dömde och jag red även denna gång igenom LB:3.
Nu var TB mycket mer avspänd och ridbar än förra gången. Hon kunde skritta ordentligt och vi klarade oss igenom på ett mycket mer lugnt och lösgjort sätt. 68,5% blev resultatet och det känns som ett stort steg till i rätt riktning inför vårsäsongen!

Bild till blogginlägg


TB trött, nöjd och glad efter dagens program!

Strolchi får efter dagens träningspass hemma i ridhuset utmärkelsen ”veckans prins! 8 st lugna, stora, luftiga och fina byten i varje gjorde mig ännu mer övertygad om att fantastiska Strolchi kommer bli en riktigt fin GP-häst!!!

Bild till blogginlägg


Mira var på Säby och tränade med Smurfan i går!

Bild till blogginlägg


Alla hjärtans dags-mys, Mira och Sergio.

Till helgen kommer en ny kille till stallet, 3-åriga Andaman (Allan) som ägs av Jennie Arvenäs. Han är e Lingh – Dardel, ca 167 cm och jättefin!!! Jag var och provred honom hos Jonathan Medin i Enköping då han reds in i december. Målet för oss är 3 års-test i maj. Ska bli kul att träna med ännu en jättefin häst!

Sergio kommer att åka hem till sin Anna i Östersund om ca 2 veckor, så han tränar på för att vara fin tills Anna ska upp och rida igen efter att ha varit ”mammaledig”!

Kategorier
Ej kategoriserad

Zalvia såld och Strolchi på förbundsträning

Av Märit Olofsson Näss - 9 februari, 2014 | 0 kommentarer

Vår lilla favorittjej Zalvia är inte längre vår. Hon är ju triangelmärkt och går numera i avel, varför hon varit utlånad i 3 år nu. Katarina beslutade sig för att Marie Svensson, som förälskat sig i Zalvia på alla sätt (som individ, mamma och stammen!) skulle få köpa Zalvia. Så idag har vi kört en liten tur till Norrtälje för att hämta Zalvia hos Annelie som haft henne nästan 2 år nu, till hennes nya hem i Västerås.
Zalvia tog som vanligt allt med upphöjt lugn, transport, nytt hem och separationen från sin avkomma. Hon är en cool tjej, Zally!
Hon ska nu i vår betäckas med Chirlon & vi håller tummarna att allt går bra nu för Zalvia och Marie! Lycka till!

Bild till blogginlägg


Zalvia kollar in sitt nya hem och kompisar!

Har hunnit med en tur till vackra Ledingenäs där Strolchi och jag har tränat för Lussan (förbundsträning). Åh, vad fint han gick idag Strolchi! Trots att han just kommit igång efter ett par veckors vintervila, så gick det superbra. Jag fick som vanligt väldigt bra hjälp av Lussan. Hon är en mästare på att få till rätt form, bärighet och samling. Och då blir ju alla rörelser så mycket lättare! Vi tränade bra på serier, idag har vi gjort hela 4 byten i varje!!! Piaff och passage sitter också det allt bättre för varje dag. Nu tränar vi på för att få ännu mer styrka och bärighet, så kan vi nog nosa på de högsta klasserna till nästa år!

Bild till blogginlägg


Nöjda och glada efter ett riktigt bra träningspass!

4-årige Fly tränar på så allsidigt det går. Han är ju en känslig kille, men allt går bättre och bättre med honom och Jessica gör verkligen ett superjobb i att träna honom för ”vuxenlivet”!

Bild till blogginlägg


Igår stog det löshoppning på schemat för Fly!

Denna helg har det varit mycket häst för mig, många att rida, lektioner, träning själv mm. I morgon kommer barnen till mig igen och då får hästarna en lite lugnare vecka. Jag ser fram emot en massa bus, lek och mys med mina härliga tjejer istället 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Barnens Vasalopp

Av Märit Olofsson Näss - 1 februari, 2014 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Förväntansfulla tjejer inför start!

Barnens Vasalopp vid Granåsen i Bålsta blev en härlig utflykt för mig och barnen! Mira och Lina åkte 700 m i längdspåret, vi passerade alla Vasaloppskontroller och i ”Evertsberg” blev det blåbärssoppa. Belöningen för slitet i skidspåret blev en medalj, ett diplom och korv & festis! Vilken lyckad tur det blev 🙂

Bild till blogginlägg


Full fart i skidspåret! Lina och Mira satte många ”rovor” längs spåret 🙂

Bild till blogginlägg


Blåbärssoppa i Evertsberg.

Bild till blogginlägg


Fina medaljer!

I stallet står som sagt bara Sergio just nu, men på tisdag kommer Strolchi och Tinkerbelle tillbaka, då blir det full träning igen. Till nästa helg är det förbundsträning för Lussan (Strolchi) och så är nu både Stolle och TB anmälda på sina respektive första tävlingar för året. Strolchi går ut i en MA:1 i Södertälje 8/3 och TB i LB:3 och LA:3 i Heby 16/3. Jessica och jag gjorde vårens tävlingsplanering för båda hästarna i fredags, så nu vet jag vad jag gör fram till midsommar 🙂 Det blir en del tävlingar!