Kategorier
Ej kategoriserad

Fantastiska finaler i Linköping!

Av Märit Olofsson Näss - 23 oktober, 2017 | 0 kommentarer

En fantastisk anläggning i helt nybyggda Smedstad Ridcenter. Final i Dressyrringens MB-cup för Quintana. Final i Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour för Strolchi. Klart att jag och teamet haft en maxad helg!!!

I går gick båda dessa stora finaler av stapeln och jag kan bara säga att det var en stor seger att ha lyckats ta båda hästarna till final! Hård konkurrens är bara förnamnet och det har varit tufft att bara kvala in så jag såg bara fram emot att ha kul, njuta av situationen och försöka få till så bra rundor som möjligt med båda mina fina danspartners.

Bild till blogginlägg


Coola Dockan ”in action”, ökad galopp!

Först ut var Dockan i Dressyrringens MB-cup final. Dockan har ju gått de flesta av sina kval i MB:2 men nu fått ge sig i kast med betydligt svårare MB:5. Jag är mer än nöjd med en fin runda där vi inte hade några större misstag alls. Den samlade skritten blev tyvärr lite spänd och kort, men i gengäld var travlängningarna fantastiska. Vi har just nu jobbat mycket på att galoppombytena ska bli rakare och det lyckades vi även bra med i programmet. Tyvärr sker det lite på bekostnad av att de ser lite osäkrare ut, men jag tror vi är på rätt väg nu.
På det hela var det vår bästa runda hittills i MB:5 (har ju bara 2 innan) och återigen levererar Dockan på topp i en final! Lite ojämna domarsiffror, men totalt 65,7% och en härlig 3:e placering!!! Fina Dockan fixar en fin ”medaljplats” och lyckan i teamet var på topp!

Bild till blogginlägg


Glada med fin rosett och jacka från Dressyrringen!

Bild till blogginlägg


Cool även på ärevarvet trots 10 hästar inne på galopptur!

Dax sedan för Strolchi att gå ut i GP kür i sin final i Live Arena & Dressage Power GP-tour. Vi har ju inte tävlat alls på ett tag och det är ju alltif lite spännande då det lätt kan ”koka över” ibland men jag hade en bra känsla och dagen hade startat med fint flyt 🙂

Bild till blogginlägg


Härligt då alla i finalen får superstor & fin cup-rosett och sedan klassrosetten som bonus!

Strolchi var lugn, fin, lösgjord och riktigt fin i formen och jag hade så roligt på banan och njöt av vår runda till max. Vi fick till ett härligt bra program där allt stämde fint till musiken och vi hade ett riktigt bra flyt. Tyvärr blev inte piruetten till vänster så bra (5-6-mässig) och det kostar ju en hel del poäng, men i övrigt ett fint program!
Jag är superglad över 68,8% (70% av två domare och tyvärr en låg på 66%) och en fin 7:e placering i ett superstakt startfält om 12 ekipage i Sverigeeliten!!!Hur  coolt är inte det all jag och lilla Stolle blir 7:a?!?

Ritten finns att se på denna länk: https://dressagepower.play.livearena.com/Vod/446c7217caef485bf4be33bb269a08aa  Ca 1:35 in i sändningen är det vår tur.

Bild till blogginlägg


Love this pic! Ögonblicket, Strolchi, feelingen!!!

Rosetten var gigantisk och premierna fin-fina! Grattis till Paulinda Friberg ochg Di Lapponia T som vann ”hela tjotaballongen” och kammade hem 100 000 kr!

Stort tack till Live Arens som sponsrat denna cup med otroliga premier i både kval och final och roliga websändningar kopplat till eventet. Ännu ett stort tack till Dressage Power och initiativtagarna Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam för ert initiativ och driv! Ni är otroliga!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Castro såld!

Av Märit Olofsson Näss - 3 oktober, 2017 | 0 kommentarer

Fina, fina Castro flyttade in i mitt stall 20 augusti och är nu såld och levererad till sitt nya hem hos Maria Tovas i Helgestabodarna i Sigtuna!!!
Försäljningen gick med en rasande fart, men superhärliga Castro ”säljer sig själv” med sitt fantastiska psyke och inställning till livet och arbete. Dessutom är han ”född på tygeln” och söt som socker och den perfekta matchen för Maria Tovas som funnit sin trygga lugna läromästere i Castro.

Bild till blogginlägg


Castro och hans nya glada matte, Maria!

Det ska bli så kul att följa Maria och Castros utveckling och det kommer vi att göra då Castro nu har flyttat in på Helgestabodarna vid Sigtuna Ridskola där Mira och Lina rider på ridskola. Det här kommer bli så bra och jag önskar Maria all lycka till med Castro!

Bild till blogginlägg


Söta, fina Castro kommer såklart att saknas hos oss 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Dubbla finaler i Linköping för Strolchi & Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 2 oktober, 2017 | 0 kommentarer

Två härliga besked levererade från varsit håll igår:

Strolchi är i final i LiveArena & Dressage Power Grand Prix Tour
Dockan är i Final i Dressyrringens MB-cup Helt fantastiskt roligt att återigen ha uppnått satta mål och dessutom i stenhård konkurrens! Båda finalerna går i Linköping den 22 oktober och allt fokus, uppladdning och träning siktas in på detta datum 🙂

Bild till blogginlägg


Detta år fortsätter på ett fantastiskt sätt med cup-finaler för både Dockan & Strolchi!

Strolchis final går i GP kür och vi tog oss in bland de 12 bästa (av totalt 29 startande) som får rida finalen via 69,2% i deltävligen i Jönköping. Läs mer om GP-touren på länken ovan.

Dockans final går i MB:5 och där har vi samlat championatspoäng i alla våra starter i MB hittills under året. Till final går de 10 egikpage med mest poäng där ryttaren är medlem i Dressyrringen och anmäld till cupen. Vi kom in som 4:a ekipage av alla ca 30 deltagande.

Läs mer om GP-touren och MB-cupen på länkarna ovan.