Kategorier
Ej kategoriserad

Strålande jul

Av Märit Olofsson Näss - 23 december, 2010 | 0 kommentarer

Sista dagen före jullovet idag! Ska bli härligt med lite ledigt, umgänge med familj och vänner och god mat. Julen är verkligen en toppenmysig högtid!
Zky och Dortmund njuter båda av lite välförtjänt vintervila. De har fått hälsocheck och mår båda toppenbra, känns bra inför kommande träningar och så småningom nästa års tävlingssäsong. De har fått en ny rolig hobby numera också. Med all snön som kommit så når de att ”munhuggas” med varandra över staketet i hagen…. Så där står de och tjafsar och äter på varandras grimmor och täckeshalsar. Sådär kul, tycker jag, men grabbarna har jättekul!

Zalvia har fått åka på semester på Gudby Gård hos Lotta Audell. I Zalvias box står istället Lottas häst Miss Merana (MM). Jag och MM har en ”gammal” tävlingskarriär från 2006, då Lotta var gravid. Vi placerade oss i MB-klass på nationell tävling och var startklara för St Georges, då en hälta kom ivägen. MM har efter det tävlats framgångsrikt av Lotta i MB-klasser. Hon är en av mina favoriter!!! Rörlig som få, vacker som en dag och väldigt känslig. Hon är till salu och kommer att bli en toppenhäst till rätt ryttare!

Vill passa på att önska er alla en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År!

Kategorier
Ej kategoriserad

Oj, oj, oj, vilken helg!

Av Märit Olofsson Näss - 14 december, 2010 | 0 kommentarer

Vilken super-helg det varit, på alla sätt och vis! Det började med julfest på jobbet i fredags! God mat, rolig musik-quiz, massa mingel och så massor av discodans! Utöver det en hel del vin, så vid halv två var det dags att ta daxi hem för att nanna kudden…

Så i lördags var det dags för jubileums-bal på Münchenbryggeriet. Den utbildning jag gick på KTH, Väg- och Vattenbyggnads konst fyllde 100 år! Eller skulle i alla fall ha fyllt eller hur man ska säga…. Linjen slogs för 7 år sedan ihop med Lantmäteri och heter numera Samhällsbyggnad, men ett jubileum är ett jubileum och ska också firas. Kul att ta på sig balklänningen igen och för Hans del att lufta fracken. Vi bjöds på fördrink, god tre-rätters middag med tillhörande drycker och massa kära gamla sånger och därefter dans. Jättekul att träffa alla kursare och kamrater, men som vanligt vid såna här tillfällen hinner man ju inte prata med alla… Och så fick Hans och jag bugga och dansa en hel del foxtrot 🙂

I söndags avslutades helgen på bästa sätt med att jag och Dortmund visade upp vår Int 1 kür på julshow på Järfälla Ridcenter! Dorten gick jätte-fint i sin tomtedräkt och vi la in ett litet extranummer med 9 byten i varje på en diagonal!

Bild till blogginlägg

Visst är Dorten gullig i tomteluva 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Lasbilskort tjohoo!

Av Märit Olofsson Näss - 3 december, 2010 | 1 kommentarer

I onsdags klarade jag uppkörningen för C-kort, lastbil!!!! Lycka, glädje och så otroligt skööönt 🙂 Det gick jättebra på uppkörningen, trots 21 minusgrader, lokal dimma som var riktigt tät och relativt halt väglag. Lilla jag och Grönlunds trafikskolas 22,2 ton tunga Scania klarade det trots vädrets makter! Vill rikta ett stort tack till min körlärare Håkan, utan dig hade det aldrig gått 🙂

Bild till blogginlägg


Här är min lastbil som jag ska ”hälsa på” på lördag. Det är en Volvo FL 6 som jag köpte redan i augusti. Den står i Grillby och håller på att bli ombyggd från ett ”tomt” lastbilsskåp till en äkta hästbil. Det blir 4 hästplatser och bodel för 5-6 personer. Den är klar om ett par veckor och det ska bli så skönt att få in alla hästar och hela familjen i ett fordon!