Kategorier
Ej kategoriserad

Födelsedag & Laholmsplacering för Jacke!

Av Märit Olofsson Näss - 27 juli, 2015 | 0 kommentarer

Idag har jag firat min födelsedag med mina barn för första gången sedan 2012 och det måste klassas som en av mina bästa födelsedagar på senaste åren!!! Visserligen har jag mestadels spenderat dagen i lasbilen, men ihop med mina älskade prinsessor. Mysigt!!!

Bild till blogginlägg


Härliga Jack gjorde ännu en riktigt fin uppvisning i Laholm.

Jack passade på att ge mig en fin present i form av ännu en väldigt fin runda på banan, denna gången i St Georges denna den tredje dagen i Laholmsmeetinget. Vi fick inga superprocent men i alla fall 66% och med det en fin 3:e placering! Det kändes som jag genom flera fina ritter till sist tjänade ihop till en rosett och jag är väldigt glad för att Jack till sist fick betalt för att han gör så fina prestationer!

Bild till blogginlägg


Prisutdelning i cafeterian då det regnade för andra dagen i rad. Plus att det blåste ordentligt idag…

Vi har haft en socialt helt fantastisk helg i Laholm!!! Passat på att umgås mycket med Jackes supertrevliga ägare Maja som vi ju tyvärr inte träffar alltför ofta. Väldigt kul att umgås med Maja och hennes familj och hinna prata lite mer.
Vi har även umgåtts väldigt mycket med familjerna Ivarsson-Wallin och Åhström-Ohlinger. Jag, Camilla Ivarsson och Sofie Åström-Ohlinger har hjälpt & stöttat varandra med goda råd, puts, mental pepping mm under helgens tävlande. Härligt att kunna samarbeta så bra, då presterar vi alla bättre! Men framförallt har alla våra döttrar umgåtts och lekt helt galet mycket!!! Mira och Ebba (Camillas dotter) har ju tidigare gått i samma klass och de har räknat dagar och längtat till detta meeting. Mira, Lina och Ebba lekte sedan massor med Sofies barn Vilja & Melody och ibland anslöt ännu fler barn. Som mest satt det 7 ungar i lastbilen och kollade DVD och åt chips!

Bild till blogginlägg


Fick en fin & god födelsedagspresent av Maya 🙂

En helt fantastiskt trevlig helg är nu över! Vi landar nu kort hemma för att tvätta och packa om för att på tisdag åka en vecka till vår stuga i underbart vackra Åkersjön i Jämtland. ”Vanlig” semester kalls det nog 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Det här med bedömningssporter….

Av Märit Olofsson Näss - 25 juli, 2015 | 0 kommentarer

Idag gick Jack ett helt fantastiskt fint program i Int 1!!! Han var helt otroligt fin och vi hade inte en enda miss. Jag är så glad för hur han verkligen är med mig på banan och gör sitt absolut bästa 🙂

Bild till blogginlägg


Fina Jack gick verkligen som en kung idag!!!

Bild till blogginlägg


Jag och JAck me dhans ägare Maya. Vi har verkligen kul ihop!

Det mest förvånande denna dagen var att vi fick vårat sämsta resultat någonsin i det programmet. Vi fick bara 64,5% och jag förstår verkligen inget alls… Motsvarande ritt (eller fakstiskt lite sämre) i Mariefred gav över 68%. Men så är det ju med bedömningssporter och det är bara att vara glad över att Jack var så fin och komma igen!
Och till alla er som klagar på domaren i hockey, ni har ingen som helst aning om vad ni pratar om!!!

Bild till blogginlägg


Jack laddar inför start på samma sätt som Strolchi, sovandes!

Kategorier
Ej kategoriserad

Jacke debuterar Int 1B

Av Märit Olofsson Näss - 24 juli, 2015 | 0 kommentarer

Laholm är en helt ny tävlingsplats för mig, men absolut inte för Jacke som till och med bott på anläggningen tidigare! Igår packade jag in Jacke, barnen och ”mormor” Katarina i lastbilen för tre dagar av tävling och semseter. Att bara ha med en häst klassas absolut som semester jämfört med Ålandsresan med 4 hästar! 

Bild till blogginlägg


Mira och Lina hjälper till att grooma! Eller mest så mutar de Jack med godis 🙂

Tävlandet för mig och Jacke inleddes idag med debut i Int 1B för Jack och han gjorde det verkligen på ett fint sätt! Klart att det trasslade lite här och där, vi missde bla båda serierna (blev en 3:a i ”tvåorna” och en 2:a ”ettorna”) och saxen gick lite åt pipan… Men jag är väldigt glad för en fin känsla i passage- och piaffrepriserna, övergångarna och flera 7:or på dessa! Jack tog sig igenom programmet på ett fint sätt och detta gav verkligen mersmak 🙂

Bild till blogginlägg


Jack skötte ”piff & puff” fint inne på banan. Jag är så glad för det! Här i fin passage.

Vi hamnade i mitten av startfältet med 24 ekipage på 60,5% och det tycker jag känns som en bra debut i programmet! Tyvärr väldigt ojämna domarsiffror på oss då en domare hade 62% en 63,75 och en 55%. Alltså 7-9% skillnad på en väldigt låg domare. Känns lite trist då vi ju, med jämnare domare, landat på ca 63%! Men, men, sån är bedömningssporten.

Bild till blogginlägg


Första piaffen blev riktigt fin med nån 7:a på!

I morgon väntar ”gamla vanliga” Int , då kör vi järnet igen 🙂

Vi har idag fått finbesök av Jackes ägare Maria Richthoff som bor ca 1 mil från tävlingsplatsen. Det blev en kär återförening av häst och ägare som ju inte träffar varandra så ofta numera. Ja, för oss allihopa förresten!!!
Stort TACK till Maria med familj som bjöd oss på en supergod middag i sitt fina hem ikväll! Verkligen lyxigt att få supergod mat, dricka och att hinna umgås lite mer!

Bild till blogginlägg


Maya och Jacke glänser i solen innan start!

Bild till blogginlägg


Puts och flätning. Jack är klart nöjd med all uppmärksamhet.

Kategorier
Ej kategoriserad

Quintana

Av Märit Olofsson Näss - 13 juli, 2015 | 0 kommentarer

I stallet har vi just nu besök av 4-åriga supersöta och superfina Qiuntana! Quintana som kallas Dockan ägs av Strolchis matte Jessica och importerades från Tyskland i februari i år. Dockan står hos mig för en vecka av dressyrträning och hon är verkligen jättefin! Trots en ren hopphärstamning så rör hon sig lätt och i uppförsbacke med en väldigt fin mekanik och spänst. Hon har många stora plus i bla sin bakbensmekanik, smidighet, lätthet och superfina galopp! Det ska bli väldigt roligt att arbeta med henne i framtiden, då hon antagligen kommer att komma regelbundet för träning, visning och tävling!

Fina hästar och härliga hästägare ska man vara rädd om och samarbetet med Jessica är verkligen uikt och sällsynt bra 🙂

Här kommer lite bilger på smällkaramellen Quintana:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi vinner meetingpriset!

Av Märit Olofsson Näss - 5 juli, 2015 | 0 kommentarer

Sista dagen i Mariefred och Int 1 för Jack och Strolchi är nu avklarade. Jack var idag otroligt trött efter två riktigt fina rundor tidigare och den värmebölja som vi haft denna helg. Han kämpade trots tunga ben på riktigt fint, men den lätthet och spänst vi fick till igår uteblev… Ett nästan helt prickfritt program gjorde att vi ändå fick 65,9% och det räckte till en 5:e placering i klassen!!!

Bild till blogginlägg


Trötta och nöjda efter dag tre i bastuvärme.

Jack har höjt sin nivå otroligt mycket på sista tiden och det känns som vi verkligen är på rätt väg. Jack och jag kom även 3:a i helgens meetingpris i lilla rundan!

Bild till blogginlägg


Jack med sin rosettskörd under helgen!

Vi fick verkligen inte alls till det idag. Dåligt flyt, många missar och att han tryckte väldigt mot min högerskänkel. Det gjorde att vi kom in på tvärsen i det mesta i högersväng. Trots en riktigt dålig runda så håller ju hans form och gång hög kvalitet så 67,8% är jag väldigt glad för idag!

Bild till blogginlägg


Full fokus på framridningen.

Vi kom med det 3:a i klassen och så vann vi meetingpriset och fick en superfin tavla och en gigantisk lila/glitterrosett!!!
Väldigt roligt att vinna det priset för andra året i rad trots en hel del grus i maskineriet.

Bild till blogginlägg


Strolchi visar också han upp helgens alla rosetter!

Summan av denna helg är ju ändå helt fantastisk. Vinst och placeringar i alla mina sex starter och Strolchi etta och Jack trea i meetingpriset!!! Galet skoj 🙂
Stot tack till Mariefreds Ridklubb för, som alltid, välarrangerade och supertrevliga tävlingar med väldigt mysiga ryttarmiddagar med god mat! Jag kommer såklart tillbaka!

Bild till blogginlägg


En till!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fortsatta framgångar i Mariefred!

Av Märit Olofsson Näss - 4 juli, 2015 | 0 kommentarer

Idag fortsatte Mariefredsmeetinget med St Georges för både Jack och Strolchi. Även idag gick Strolchi ut först av dem. Eftersom jag fått en hel del spända rundor med honom och en hel del missar på sista ritterna så var min plan att rida lugnt, lösgjort och ha honom ”väl hos mig”. Det gick väldigt bra enligt planen och jag hade en riktigt fin ridkänsla på banan. Tydligen såg det lite matt ut och tyvärr blev poängen inte så bra. 68,7% och att en domare satte 5:or på piruetterna drar ju ner. De andra domarna satt 7,7 och 8,8 på piruetterna och dessa 5:or drar ju ner ordentligt på poängen.

Bild till blogginlägg


28 grader varmt idag, så svettigt även på framridningen…

Bild till blogginlägg


Påklädning av frack inför start, å där börjar de verkliga svettningarna.

Jag trodde att han skulle få betydligt högre procent och trodde absolut på 70%, men så här är det ju i bedömningssporter. Vi kom trots de låga poängen på en fin 3:e placering i hård konkurrens! Jag tror också att denna avspända och lugna ritt var bra för framtiden då det ju trasslat lite ett tag, trots fina procent. Nu kan jag ladda om och trycka på mer i morgon!

Bild till blogginlägg


Strolchi i fin trav på banan!

Jacke gick sedan sin bästa runda någonsin!!! Jag har lärt mig att rida fram kort stund, bara få honom loss i sidorna och framme för skänkeln och behålla all energi tills vi är på banan. Ett helt prickfritt program med plus för fina ökningar och piruetter gav 68,5% och en 4:e placering precis efter Strolchi!

Bild till blogginlägg


Jack ökar riktigt fint i traven!

Bild till blogginlägg


Jack fick gå på prisutdelningen och hämta dagens priser!

De följer varandra verkligen i prislistan, mina fina fuxkillar. Igår 1:a och 2:a och idag 3:a och 4:a! Jag är verkligen glad för att ha så fina hästar att matcha och tävla! Nu laddar jag om för Int 1 i morgon.

Bild till blogginlägg


Jack posar med fina rosetter i solen:-)

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi & Jacke dubbelsegrar!!!

Av Märit Olofsson Näss - 3 juli, 2015 | 0 kommentarer

Återigen dags för traditionella och nationella dressyrtävlingar i Mariefred. En tävlingsplats som vi besökt många år nu och verkligen gillar! Superfina arrengemang, glada & trevliga funktionärer, fina priser och meetingpris för MB, Lillar undan och GP gör att vi är många som åket hit varje år!

Bild till blogginlägg

Strolchi vann och Jack kom tvåa i dagens klass. En riktig jackpott för mig!!!

Jag har haft en fantastisk första dag på detta meeting med att Strolchi vann och Jack kom tvåa i MA:1! Härligt härligt!!!
Först ut var Strolchi och vi fick till en okej runda idag. Jag fick inte riktigt till flytet och ett par verkligt kostsamma missar drar ju ner min känsla en del. Men! Att trots det prestera 70,2% är ju galet bra! Ett par 2;or i protokollet gör att vi hade haft väldigt många procent om vi inte trasslat till det…
Vi har som sagt en väldigt bra lägsta nivå och plockar många 8:or på många rörelser 🙂
Bild till blogginlägg

Han är en riktig gummiboll, fina fina Strolchi!

En verkligt fin inledning på helgens tävlandeför oss och skönt att vara igång igen!
Bild till blogginlägg

Strolchi med fint segertäcke och rosett och så fick han ta emot Jacks 2:a-rosett!

Jack gick ut som näst sista häst i dagens klass och vi fick till ett nästan helt prickfritt program med bara mindre detaljmissar. Fin känsla och en glad Jacke som verkligen ville gå gör att jag är mycket nöjd med honom idag. Vi fick 67,8% och kom tvåa i klassen!
Bild till blogginlägg

Varmt att rida i 30 grader, men Jack kändes fin och fräsch trots det!

Jag är så fantastiskt glad över mina fina fuxkillar som idag placerade oss i topp! Ser fram emot morgondagens St Georges och att återigen vara på meeting med hela gänget, Katarina, Jessica, Strolchi och Jack. Nu köööör vi!
Bild till blogginlägg

Jacke ökar riktigt fint i traven!