Kategorier
Okategoriserade

Hattrick när Strolchi, Dockan & Gnistan vinner på Gripen!

Av Märit Olofsson Näss - 21 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Ojojoj vilken fantastisk sista dag det blev på Gripens dressyrmeeting när jag vann alla mina tre starter!!!

Strolchi, så fin på uppvärmningen idag!

Strolchi gjorde mig superlycklig då han idag kändes betydligt mer bekväm inne på banan och vi fick till ett riktigt fint Grand Prix-program! Visst vill jag ha lite mer energi i piafferna fortfarande, men framför allt fick vi till ett väldigt fint galopprogram.

Full fart, först på ärevarvet!

65,4% gav oss segern i klassen och jag är väldigt glad över att två domare hade nästan 67%!

Klart man måste posera när man vunnit Grand Prix!

Duktiga Dockan var också hon jättefin i Int 1 som vi vann på hela 68,4%! Detta trots att hon var rätt het och taktade bort den samlade skritten. Roligt att hon får så höga procent nu, även om vi missar nån rörelse!

Som hon ökar i traven, min Docka! Vår favoritrörelse!
Så roligt att med två Int 1-segrar med fina poäng för bästa Dockan denna helg!

Gnistan var sist ut och även han skötte sig superfint, trots att han blev lite spänd på banan. Han lyssnar så fint på mig nu och jag kommer till fin ridning även om spänningar kommer till.

Fullt fokus innan start! Duktiga Gnistan blir allt mer trygg i nya miljöer!

Gnistan belönades med 69,2% och med det vann jag min tredje & sista start för dagen.

Så roligt att Gnistan ”hakade på” sina kompisar och tog en blå-gul även han!

Vilket otroligt meeting det blev för oss i teamet med 5 starter och lika många segrar!!! Mira & Strolchi vann LB:1, jag & Dockan vann 2 st Int 1, Strolchi vann GP och Gnistan MB:2.

Fem segrar på fem starter för mig (4 st) och Mira (1 st)!
Fint facit!

Jag är verkligen priviligierad med otroligt fina hästar och ett fantastiskt team! För att få en dag som denna att funka med kort mellan starterna och att hoppa direkt från häst på prisutdelning till nästa som ska värmas upp har engagerat oss alla, Jessica, Frank, Mira & Lina! Tack för otrolig support!

Frank, en viktig kugge i teamet!
Maskoten Lexi är alltid med!

Stort tack även till Gripens Ryttarförening för fina, välarrangerade och proffsiga tävlingar och framför allt trevligt bemötande. Jag kommer självklart tillbaks!

Kategorier
Okategoriserade

Dockan & jag vinner också på Gripen!

Av Märit Olofsson Näss - 20 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Min tur att att tävla på Gripen idag och från gårdagens öken-hetta var vädret förbytt till ösregn. Dockans tur idag och vi gav oss på Int 1.

Jag hade i alla fall turen att starta efter allt regn, men banan var väldigt blöt & med pölar i hörnen. En eloge till arrangören som jobbade hårt med att dränera bort vattnet.

Jag tycker Dockan passar fint i blå-gul rosett 🙂

Dockan blir ju lite överkänslig & överrörlig när det är för blött under fötterna, så jag red en ”safe-runda” med lagom tryck och försökte lotsa henne så fint jag kunde. Ett missförstånd i första travökningen som blev galoppinslag drog ner och sedan var piruetterna okej, men vi kan mycket bättre.

Glada och i full fart på ärevarvet!

Men idag är jag så nöjd över att jag kunde hålla henne fin och mjuk och komma igenom programmet på ett bra sätt och som bonus vann vi klassen!

Med fina 67,1% så var vi bäst idag och det är alltid lite speciellt att vinna!

Imorgon blir en tuff dag för mig med Dockan i Int 1, Strolchi i Grand Prix och Gnistan i MB:2, så bara att ladda om igen!

En till bild, för att hon är så söt!

Kategorier
Okategoriserade

Mira och Strolchi vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 19 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Dags för nästa generation att fostras även på stor häst och idag fick Mira starta LB:1 med Strolchi på Gripens dressyrmeeting.

Teamet på plats för att heja fram Mira & Strolchi, Jessica gömmer sig bakom kameran!

Gud så nervöst att stå bredvid och se detta ”egenproducerade” par dansa på banan, men åh så fint det gick. Strolchi tog verkligen väl hand om Mira, som lotsade honom på ett fint sätt.

Strolchi ökade steglängden som den kung han är!
Mira hade verkligen kul med ”min” Strolchi idag!

Visst blev det något missförstånd och ibland trodde Strolchi det var sluta eller dags för lite passage, men på det hela en väldigt fin runda!

Full fart, först på ärevarvet!

De fick 66,8% och vann sin debut tillsammans & mammahjärtat svämmar över av stolthet! Tack Jessica som lånar ut din hjärtehäst både till mig & Mira!!!

Såå fina!!!

I morgon är det min och Dockans tur att åka till Gripen och starta Int 1.

Kategorier
Okategoriserade

Grand Prix-placering för Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 13 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Den bästa sorgeterapin för mig är utan tvekan att ägna mig åt det jag älskar mest, alltså häst och tävling!

Solstekta i värmen kämpade vi på värmen!

Idag blev det terapi i form av en Grand Prix start för Strolchi och mig på fina tävlingar i Märsta. I det riktigt varma sommarvädret så fick vi lite ”soppatorsk” och ont om energi, men annars var han väldigt duktig min lilla Stolle-Boll!

Vi fick med oss en 2:a placering med 61,9% och då red jag även fel en gång 🙂

Igår tog vi ett väldigt vacker men tårdrypande farväl av min älskade Far i Bro kyrka. Så mycket kärlek, vänner och tårar, otroligt fint men såklart väldigt sorgligt. Vila nu i frid och ro, bästa bästa far & morfar Janne <3