Kategorier
Ej kategoriserad

Vinterträning med snöskoj!

Av Märit Olofsson Näss - 21 januari, 2018 | 0 kommentarer

Helgen har gått helt i hästens tecken med bla hålla träningar i Norrtälje och så ääääääntligen lite vinterträning med Strolchi och Dockan!!! Som vi har längtat efter snö och att kunna trycka på i trav & galopp på fältet 🙂

Här kommer en bildbomb från snö-leken, som självklart förevigades av Jessica:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Årets första träning!

Av Märit Olofsson Näss - 18 januari, 2018 | 0 kommentarer

Dockan och Strolchi är nu båda i full gång igen och idag begav vi oss till Herfsta för årets första Jeanna-träning. Åh så roligt att komma igång igen och jag tycker verkligen att båda har känts så fina hemma. Glada och energiska, fina i formen och bra igenom rygg och ja, att de mår väldigt bra både fysiskt & mentalt.
Jag tror att de båda mår väldigt bra av Jessicas perfekta omvårdnad och trivs väldigt bra med livet just nu!

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi tar i som attan i sina skolor!

Först ut var Strolchi som gick ett väldigt fint pass! I och med att han var så fin i formen, kontakten och egergin så kunde vi fokusera på att öka kvaliteten i alla rörelser. Nu när det är ett litet tag kvar till tävlandet så har jag ”plockat isär” rörelserna en del, typ stora pireuetter med kvicka ben, skänkelvikningar som övergår i slutor mm. och vi körde idag vidare på det spåret. Mer arbete och jobba igenom än precision. Skönt för Strolchi att få ett så fint och relativt kort pass och jätteroligt att Jeanna tyckte han var så fin!!!

Bild till blogginlägg

För Dockan börjar allvaret nu. Vi tränar på mot MA och St Georges så dagens träning innehöll både galoppserier och piruett-träning. Hon gör de svåra rörelserna väldigt bra i såhär tidigt skede och jag tror att hon kommer att bli riktigt fin till våren i även nu i svårare klass. Vi har även böljat nosa lite lätt på piaff och passage och med mer styrka kommer nog även dom rörelserna att bli väldigt fina. Hon visar bra tendenser!
Dagens allra roligaste var att Jeanna direkt efter två varv sa: Oj, vad den där har blivit fin!”, sånt värmer extra mycket!

Bild till blogginlägg


JEssica med sina ögonstenar. Vilket fantastiskt team jag har 🙂

Summeringen av dagens träning blir att vi är glada, nöjda och stärkta i att vi är på rätt väg med både Strolchi och Dockan och vi jobbar vidare på inslagen väg!