Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi är nominerad till Morgondagens Häst!!!

Av Märit Olofsson Näss - 27 oktober, 2014 | 0 kommentarer

Jag kan knappt tro att det är sant, Strolchi är nominerad i kategorin Morgondagens Häst 2014!!! 

Jessica och jag kommer nu att få gå på Ryttargalan på Berns där vinnarna i varje kategori ska koras! Det är alldeles galet vad bra det går just nu, en fantastisk säsong avslutades på bästa sätt med seger i Helsingfors och sedan denna uppmärksammade nominering ovanpå allt. Jag kan bara inte sluta le och måste nypa mig i armen för att inse att jag inte drömmer 🙂

Läs mer om nomineringen och motiveringen här: http://www3.ridsport.se/Ryttargalan/Nominerade/ Att Strolchi är alldeles fantastisk, härlig, magisk, vacker, rörlig, ridbar, speciell, söt (ja, listan kan bli hur lång som helst)… det visste jag och hela teamet redan, men det känns helt otroligt att även andra nu uppmärksammar honom.
Älskade lilla Strolchi, så mycket glädje du ger oss

Här kommer en bildbomb från Helsinkki Horse Show, alla bilder är tagna av ©Lotta Luomajärvi

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
 
Kategorier
Ej kategoriserad

Seger i finalen i Lähitapiola Small Tour!

Av Märit Olofsson Näss - 25 oktober, 2014 | 0 kommentarer

Så var det äntligen dags för start efter två dagar av acklimatisering och förberedelser. Finalen i Lähitapiola Small Tour går i Int 1 kür och vi var fem ekipage som kvalificerat oss till final.

Strolchi blev ganska spänd på den stora och internationella arenan, där allt är ganska tight, dvs publiken sitter ända ner mot banan. Han var trots det väldigt, väldigt duktig och fin! Han kikade på lite reklam och blommor och då blir det lite små ”ryck” men ändå satte vi nästan alla saker. Högerpiruetten blev inte så bra, men den hann jag göra om på slutet och då blev den superfin! Jag är verkligen nöjd med att han var så fin i formen och lät mig rida trots att han tyckte banan var läskig!

Bild till blogginlägg


Seger och prisutdelning inför fullsatt arena, vilken känsla 🙂

Domarna gillade det dom såg och vi fick 70,7% och vann hela finalen!!! Så sjukt roligt och vilken fantastisk final på en fantastisk säsong!!! Vi fick flera 8:or och inget betyg under 6,5 och två domare hade oss på hela 72,3%!

Bild till blogginlägg


Fin trav på ärevarvet till champagnegaloppen!

Nu firar vi med lite bubbel i lastbilen och imorgon tar vi färjan hem igen! Vilket härligt äventyr vi haft i Finland. Vinster på Åland, i Villmanstrand och så nu i finalen i Helsingfors!

Bild till blogginlägg


I väntan på prisutdelningen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Helsingfors dag 2

Av Märit Olofsson Näss - 24 oktober, 2014 | 0 kommentarer

Nu har vi gjort oss hemmastadda i vår nya miljö runt Helsingin Jäähalli i Helsingfors. På en arena med både internationell och nationell hoppning och dressyr så är det svårt att hitta ridtider på arena och framridning. Det blir helt enkelt udda tider då hela dagarna är bokade för tävling och framridning.

Alltså blev det träning för mig och Strolchi sent igår kväll (ca 23) på framridningsbanan och kl 6 i morse på arenan…. Inte så mycket sömn i natt alltså, men både jag och Strolchi har sovit gott hela förmiddagen 🙂

Bild till blogginlägg


Natt-träning på framridningsbanan under Katarinas öga!

Jag är så glad för min coola Strolchi, han är så himla lugn i dessa röriga och trånga miljöer och uppför sig coolt och med avspändhet! Jag har haft två fantastiskt fina pass här och det känns riktigt bra inför morgondagens klass. Såklart att allt kan hända och även Strolchi kan bli spänd och rädd, men det känns bra att vi kan ladda i såhär lugn och fin anda!

För er som vill följa oss online så finns det här:
http://eventcontent.hippoonline.de/956/956zeitplanENG.htm?style=longines
Klassen startar kl 11:00 imorgon (lördag)! Håll ett par tummar, vi behöver dom 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

På plats i Helsingfors!

Av Märit Olofsson Näss - 23 oktober, 2014 | 0 kommentarer

Efter en natt på Åbo-färjan och ca 2,5 timmars körning på morgonen så är nu jag, Jessica, Katarina och Strolchi på plats i Helsingfors. Resan gick väldigt bra och det var ju smidigt att åka nattbåten och passa på att sova på restid 🙂

Väl framme på Helsinkki Horse Show på Helsingin Jäähalli, så visade det sig att metreolgerna haft rätt och det både snöade, blåste och var minusgrader… Tur att vi lyssnat på dom och hade långkalsonger, mössa, vantar och dunjackor packade!

Sedan visade det sig inte vara helt lätt att vara från Sverige, dvs ”international” i Finländarnas ögon, men rida en nationell finsk dressyrklass. Stor förvirring bland all stallpersonal och vi skickades hit och dit innan vi till sist fick en box till Strolchi. Efter 2 timmars väntan! Kallt och ruggigt i bitande kyla….

Bild till blogginlägg


Dags för en skritt- och joggtur för stt få resan ur kroppen!

Vi är nu i alla fall installerade, Strolchi har joggat 15 minuter och vi har tinat igen. Varmt och gott i lastbilen! I kväll ska vi se den internationella GP-klassen och hejja på alla svenska kompisar som startar och sedan får jag tillgång till träningstid på framridningen kl 23:30!!! Kanske borde sova middag nu 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Eskilstuna!

Av Märit Olofsson Näss - 18 oktober, 2014 | 0 kommentarer

Det blev en heldag i Eskilstuna denna lördag för mig, Mira, Lina och Katarina! Den främsta orsaken var att jag och Strolchi startade en St Georges som ett led i uppladdningen inför Helsingfors nästa helg.
Genrepet ska ju inte gå så bra, sägs det, och med tanke på det så var dagens start bra…. Jag är verkligen superförkyld och Strolchi blev rätt spänd och vi fick liksom inte till det alls. Ingen riktig feeling eller flyt och ett par missar. Klart att det finns en hel del bra saker ändå, men inte de fina ritter vi fått till på sista tiden.

Bild till blogginlägg


Vackra Strolchi, 69% trots att vi kan mycket bättre!!!

Trots det 69% och en 3:e placering endast 0,7% efter segraren! Så klart jag är nöjd med att vi gjorde denna check innan Finlandsresan och även att vi har en så hög lägstanivå!

Vi hann sedan med ett besök hos Jessica, Frank och Maggan och träffa på alla ”våra” hästar. Dels så red jag 4-åriga Fly som jag och min Far äger ihop med Jessica. Han börjar bli riktigt fin och han kommer till årsskiftet att flytta in i mitt stall för att tränas inför 5-årsklasserna nästa vår 🙂
Känns roligt att ha en unghäst på gång igen!

Bild till blogginlägg


4-åriga Fly börjar bli ”varm i kläderna”!

Och apropå unghästar på gång: Hos Jessica bor även 1-åriga Don Helvetico (Donne) som ägs av Katarina. Han är svart, snygg, snäll, gosig och väldigt överbyggd! Roligt att få gosa en stund med honom också, det blir ju inte så ofta tid till att hälsa på våra ”youngsters”.

Bild till blogginlägg


Katarina med sin Donne får posera med Mira och Lina. Härligt gäng 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Sergio levererar igen!

Av Märit Olofsson Näss - 12 oktober, 2014 | 0 kommentarer

Idag var det dags för ännu en MC:2 på Segersta för Sergio. Han var idag ganska trött efter sina två fina segerrundor igår, men kämpade väl ändå! Idag satte vi programmet utan större misstag, men med lite mindre tryck och energi än gårdagens rundor. Vi fick 70,8% och kom med det 2:a i klassen!

Bild till blogginlägg


Prisutdelning i ridhuset, då dagens klass verkligen regnade bort.

Vi har verkligen haft en härligt framgångsrik helg med totalt två segrar och en andraplats på tre försök! Att han dessutom varit så fin att rida på banan och verkligen velat göra sitt bästa gör ju inte saken sämre 🙂

Stort tack till Segersta Sportryttare som är en flitig tävlingsarrangör på alla nivåer och bjuder på verkligt fina tävlingar och priser!

Kategorier
Ej kategoriserad

Sergio dubbelsegrar på Segersta!

Av Märit Olofsson Näss - 11 oktober, 2014 | 0 kommentarer

Jag har haft Sergio i träning hos mig i 1,5 månad nu, och nu kändes han färdig att visa upp på tävling. Vi har nu hunnit lära känna varandra rätt bra och jag har ”hittat knapparna” ordentligt.

Vi tog oss idag till Segetrsta för en MC:2 och en MC:1. Sergio gick fantastiskt fint i båda klasserna! Trots ett par kraschade rörelser som plumpade till protokollen (2:or och 4:or) så  fick vi väldigt många 8:or och hamnade på 70,7 (MC:1) och 70,7 (MC:2) och vann båda klasserna!
Härligt roligt att allt kändes så bra och att han blev så väl mottagen av domarna! Och framförallt att ridkänslan på banan var så fin 🙂

Bild till blogginlägg


Två blå-gula rosetter för fina Sergio blev dagens facit!

Utöver detta så har Strolchi och jag tränat för Lussan fredag-lördag. Två riktigt fina pass där alla svåra GP-rörelser börjar bli allt mer befästa och jag hann även rida igenom min Int 1 kür som jag ju ska rida i Helsingfors om två veckor!
Härliga lilla Strolchi, jag tror han kommer bli en riktigt fin GP-häst 🙂