Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan fixar rosetter i Enköping!

Av Märit Olofsson Näss - 24 november, 2019 | 0 kommentarer

Jag summerar en härligt fin helg för Dockan vid Enköpings Ridklubbs traditionella novembertävlingar. Hon har verkligen skött sig superfint!

Bild till blogginlägg


Dockan flyger verkligen i travökningarna!

Igår var det St Georges på schemat och det gick som en dans, helt utan misstag och med en riktigt fin känsla. Hon var så avspänd, lösgjord och metodisk och kanske att jag inte satte riktigt mycket tryck i henne, men jag ville verkligen få en fin runda för henne. Vi fick 68,4% och en andraplats i ett tufft startfält och jag är verkligen glad för hennes ambtiösa och fina sätt!

Bild till blogginlägg


Vi var ett glatt gäng på den ”avsuttna” prisutdelningen i cafeterian.

Idag har vi startat Int 1 och även denna runda var Dockan så fin, metodisk, lösgjord och ”med mig”! Hon var klart tröttare idag vilket ju ger lite mindre uttryck, men så fint hon kämpade på för mig.
Lite små misstag här och där, men över lag så är jag jättenöjd. Vi fick 66,1% och knep en 4:e placering i en mycket tät toppstrid där det endast skilde 1,2% från plats 1 till 8…

Bild till blogginlägg


Fullt fokus i Int 1.

Detta var min säsongsavslutning på tävlingsåret 2019 och jag är så nöjd med både den och med min Docka!!! Nu väntar lite vila och vinterträning och sedan kör vi igång säsongen 2020. Ska bli superkul att jobba på med framför allt styrkan med Dockan till nästa år!

Bild till blogginlägg


Helgens rosettskörd, 2:a i St Georges och 4:a i Int 1!

Bild till blogginlägg


Fina, vackra Dockan!

Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Mira!

Av Märit Olofsson Näss - 17 november, 2019 | 0 kommentarer

Mira och Pashe gjorde idag sin andra start på riktigt tävling ihop. Vi var på Vällingby och åtrigen red de LC:1 och de var verkligen jätteduktiga!

Bild till blogginlägg


Lina är med och supportar sin syster!

Kanonkulan Pashe, alltid taggad och på hugget, var het och Mira duktig som satt kvar i en bock-repa på framridningen, men på banan höll han sig i alla fall i skinnet. Mira var lite nervös, men satt som en prinsessa, jag är verkligen superstolt över hennes sits. I galoppen glömde hon dock att ta ihop tyglarna ordentligt efter skritten och det gick lite väl fort!!!

Bild till blogginlägg


Mira och Pashe på framridningen, jag lyckades få dom att vara stilla en liten stund iaf!

De fick ihop 62,4% och en 8:a på en serpentin och kom 3:a precis utanför placering. Det retade såklart tävlingsmänniskan Mira som nu helst vill tävla i morgon igen!!!
Bara på”t igen, det här kommer att bli bra, en liten dressyrstjärna ”in the making” 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Halsoperation för Strolchi

Av Märit Olofsson Näss - 6 november, 2019 | 0 kommentarer

Efter två månader av ovisshet, ”nagelbitande” och otaliga undersökningar så är det nu klart att Strolchi kommer att genomgå en halsoperation på fredag.
Det var efter meetinget i Kimstad sista helgen i augusti som vi återigen kunde konstatera att Strolchi inte får luft och därmed inte syresätter sig eller orkar prestera på sin normala nivå.

Bild till blogginlägg


En av testerna som Strolchi genomgick, många filmer av strupe & hals har det blivit.

Vi bokade ju direkt ett besök på Mälarkliniken och sedan har vi varit på flertalet olika undersökningar och bl.a konstaterades att den operation som gjordes för 4 år sedan inte längre hjälper honom….
På fredag kommer han att återigen genomgå en halsoperation, denna gång av en fransk specialist på området, och veterinärerna har gott hopp om att kunna hjälpa Strolchi tillbaka i gott slag igen!

Bild till blogginlägg


Håll alla tummar ni har för min fina, fina, bästaste Strolchi på fredag!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan vinner igen!

Av Märit Olofsson Näss - 3 november, 2019 | 0 kommentarer

Idag var vi på Vällingby Ridsällskaps superfina anläggning med otroligt välarrangerade tävlingar, alltid lika roligt att vara där och tävla. Inte alltid så lätt att få komma hit och tävla då det är en otroligt populär tävlingsplats och vi brukar säga att man först måste vinna TDB-racet för att få tävla här 🙂

Bild till blogginlägg


Fina Gnistan beter sig som en prins på tävling numera!

Härliga Gnistan har gått från klarhet till klarhet sedan vi debuterade ihop i augusti och detta var första gången vi startade utan att ha fått träna på banan innan. Han tog det otroligt bra och har verkligen mognat massor under hösten och det gick som en dans! Visst, lite spänd var han och några smår detaljmissar, men så härligt fin för mina skänklar, frammåt och fin på alla sätt!

Bild till blogginlägg


Det obligatoriska Vällingbykortet med superfin bakgrund.

Vi fick 70,9% och vann klassen och fick en hel hög av fina priser: rosett, blommor, örhängen, mash, B-vitamin, pepparkakor mm. mm. Stort tack för det Vällingby RS med sponsorer!

Bild till blogginlägg


Några av de många och fina priser vi vann idag!

Nu får Gnistan en veckas välförtjänt semester innan vi tränar vidare inför hans kommande säsong med 5-års kval på LA-nivå, vi har tävlat klart för detta år.

Helgen har även delats med min goda vän och elev Sandra Lenngren (tidigare ägare till Tiede som jag haft) och hennes nya fina stjärna Ravenna. Sandra och Ravenna har tränat för mig i 3 dagar och bott hos oss så vi har hunnit umgås massa också. Roligt som sjutton!
Vi hade dessutom alla skäl i världen att fira lite extra igår kväll då ju Djurgården vann SM guld i fotboll till bådas våran stora lycka!!!

Bild till blogginlägg


Superrolig helg tillsammans med Sandra & Ravenna.

Jag ska även passa på att berätta om Pashes vecka på Mälarkliniken, nu då han varit hemma i 1,5 vecka och det känns som vi kan blåsa faran över. Han lyckades alltså för 2,5 vecka sedan dra på sig en foderstrupsförstoppning och i samband med det en andningskollaps… Efter inrådan av distriktsveterinären så blev det vidare transport till Mälarkliniken och där fick de till sist bort förstoppningen. Men 7 timmar med denna sätter sina spår och matrester i lungorna gjorde att han direkt behandlades för lunginflammation.

Bild till blogginlägg


Ett av många besök vi gjorde på MK under Pashes vecka på kliniken.

Vi fick sedan hämta hem honom efter en vecka och ett besök hos tandläkaren med rätt stora korrigeringar av bl.a hakar och tandsten. Efter detta drama, när han äntligen stod hemma i sin hage igen så inser jag hur snabbt han travat in i våra hjärtan. Håll dig frisk nu, älskade Pashe ponnyn!

Bild till blogginlägg


Hemma igen, bästa Pashe!