Kategorier
Okategoriserade

Ponny-SM 2023

Av Märit Olofsson Näss - 22 maj, 2023 | 0 kommentarer

Nu är vi hemma efter ett härligt och roligt meeting på Lugnet i Falun och Ponny-SM 2023.
Miras första SM i livet, en otrolig upplevelse och fantastisk utvecklande ”resa” för den unga ryttarinnan på så många sätt!

Ponny-SM: blod, svett, tårar & en massa kärlek till sin ponny, bästa Mira!

Resan gick smidigt och bra och Danne reser verkligen fint, kliver in i tältstallen som han faktiskt verkligen bor där och äter/sover väldigt bra. Hela familjen (Mira, Lina, mormor Katarina, Lexi och jag) bodde denna helg i en husvagn på tävlingsplatsen, vilket är väldigt skönt med alla fodringar och fix med hästen samt att det är nära att titta på all fin ridning på banorna!

Danne trivs bra i stallet!

Dag 1 & kval 1: FEI Lagprogram för ponny som gick på Bana 1. Många ponnyer var märkbart störda och spända av långsidesdomaren som trängts in i en liten brun lastbil, nästan inpå banan och med en helt vitklädd domare som kikade fram ur den för att se bättre. Så även Danne…. Mira hade fullt upp att få honom förbi denna och löste det på ett väldigt bra sätt, men det blev ett par kraschade rörelser med väldigt låga betyg.
Så tyvärr inte alls den start på tävlandet vi önskat, 60,5% och en placering bland de sista av 35 startande. Bara att komma igen!

Så fina i solsknet!

Dag 2 & kval 2: En väldigt mycket bättre runda på Bana B i FEI Mästerskapsprogram för Mira & Danne denna soliga fredag! Danne var klart mer bekväm, avspänd och lösgjord och Mira kunde rida på ett mycket bättre sätt! 64,7% och en 20:e plats blev resultatet och utan den snöpliga felridning då Mira kom av sig i början så hade de kommit på 15:e plats! En klart bättre dag ”på jobbet” för ekipaget!

Lite trötta sista dagen, både Mira & Danne, men väldigt duktiga i värmen ändå!

Dag 3 & Consolation-klass: Mira slutade på 21:a plats i sammanställningen och de 15 bästa går till final, så det blev tröstklass den sista dagen i Falun.
Nu var Danne ganska trött i kroppen, även Mira var trött och det blev en lite ”tam” uppvisning (FEI Lagprogram denna gång), men avspänd, mjuk och utan större misstag.
64,8% och en placering mitt i klassen blev facit.

Danne laddar upp!

Nu är vi som sagt hemma i vardagen igen. Jag är så otroligt stolt över Mira och hur hon hanterat denna uppgift och som hon växt som ryttare, människa & hästtjej!
Hon har verkligen fått kämpa för att få leva sin dröm, att leva med hästar, tävla träna, prata & andas häst! Det här kommer att bli hur bra som helst, Mira är verkligen på rätt väg!

Mira älskar verkligen sin Danne mest av allt på jorden!
Picknick på kvällspromenaden!
Grillmiddag med ”hela gänget” på ”tävlingscampingen”!
Avresefotot innan vi åkte från stallet i onsdags!
Banträning!
Kategorier
Okategoriserade

På plats på ponny-SM!

Av Märit Olofsson Näss - 17 maj, 2023 | 0 kommentarer

Nu är vi på plats på Lugnet i Falun för Mira & Dannes första SM tillsammans! Resan gick fint och Danne mår toppen i sin box.

Det obligatoriska avresefotot!

Teamet denna gång är jag, Mira, Lina, mormor Katarina och så vår maskot Lexi. Vi bor i en husvagn på tävlingsplatsen som jag är glad över att ha fått tag på då min lastbil står på försäljning nu.

Dags för träning på banan!

Mira och Danne har varit och tränat på banan nu under kvällen och det var så roligt att se dem. Jättefina tillsammans, ett bra pass och Danne var väldigt cool och avspänd bland många andra spända & lite vilda ponnysar.

Väldigt bra träning på banan för ponnyparet idag!

Håll gärna alla tummar ni har för Mira, i morgon kl 13:22 så går de in i sin första SM-klass, FEI Lagtävlansprogram för ponny!

Danne trivs fint i sin box!
Kategorier
Okategoriserade

Strolchi vinner Grand Prix kür!

Av Märit Olofsson Näss - 13 maj, 2023 | 0 kommentarer

Världens bästa Strolchi!!! Idag var han så glad, fin och härlig att rida på banan och så roligt att då få vinna!

Så härlig idag, min lilla ”Gummiboll”!

Vi hade en härlig solig och fin dag på alla sätt när vi besökte den superfina tävlingsplatsen i Rappestad. Vi startade en Grand Prix kür med en härlig känsla men ett par kostsamma & oturliga missar… Strolchi lade själv in några extra byten innan vår första dubbelpiruett, sedan snubblade han rätt rejält i en travökning med galopp som följd och tyvärr ett snubbel i en piaff också.

Superfin rosett och massa priser, så rolig seger idag!

Men alla misstag spelar ingen roll idag, den ridkänsla och gåvilja som jag hade idag uppväger allt och såklart extra roligt att få vinna en Grand Prix! Det gör man inte varje dag 🙂

Fina fina Strolchi!

Tack till Rappestads Ridklubb för superfina tävlingar och otroligt fina priser! Strolchi fick sedan det bästa priset i hans ögon, en kvällstimme i gräshagen!

Prisutdelning till fots. Grattis till Lotta Esping (2:a) & Elize Idén (3:a)!
Kategorier
Okategoriserade

Mira och Strolchi debuterar MB!

Av Märit Olofsson Näss - 1 maj, 2023 | 0 kommentarer

För fjärde dagen i rad tog vi oss i teamet ut på tävling igen. Färden gick till Strängnäsortens Ryttarförening och dags för Mira att testa de högre klasserna. Finaste Strolchi lotsade unga Mira igenom sitt livs första Medelsvåra program (MB:1) på ett jättefint sätt!

Härlig ökad galopp på långsidan!

Paret fick en del rätt kostsamma missar och det slår ju rätt så hårt i ett såpass kort program som MB:1 är, men de visade även upp många förtjänster! Totalt blev det klart godkända procent (62,5), precis utanför placering och en liten ryttarinna som är väldigt stolt och glad. En stor milstolpe togs i Miras karriär idag!

Strolchi och Mira är så fina ihop!

Tack Strolchi för allt du lär mina tjejer och tack Jessica som lånar ut honom som läromästare!!!

Så roligt att få stå på sidan och se mina tjejer växa som ryttare med Strolchis fina hjälp!