Kategorier
Ej kategoriserad

Rosett för Dockan igen!

Av Märit Olofsson Näss - 22 mars, 2020 | 0 kommentarer

Dags för Dockans tredje start för året, denna dag var vi i Fagersta för en nationell St Georges. Jag är väldigt nöjd med att Dockan var väldigt avspänd och lösgjord och vi tog oss fint och uten missar genom programmet! Känns kul att hon mognat så fint i jobbet på banan.

Bild till blogginlägg


Vackra Dockan glänste i solen! Härligt med lite vår på gång.

Tyvärr hade jag ingen gas alls, trycket var helt borta och jag lyckades inte hitta någon ”on-knapp”…Då blir ju såklart det mesta lite tamt och uttryckslöst även om det är lösgjort och avspänt. Efter lite eftertanke så tror jag dock att min gaspedal försvann igår då ett gäng älgar ställde till stor uppståndelse på hela Edeby och Dockan och hennes hag-kompis Tinkerbelle for runt ca 2 m upp i luften i flera timmar. Jag tror att hon var helt slut!

Bild till blogginlägg


Det blev ännu en gul rosett & en tredjeplacering på 65,5%.

Bild till blogginlägg


Väldigt fokuserade, båda två!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strömsholm för Strolchi & Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 15 mars, 2020 | 0 kommentarer

Livet blir ju inte alltid riktigt som man tänkt sig och nu har ju Corona-viruset vänt upp och ner på hela världen…. Min plan var egentligen att åka till Ypäjä i Finland nästa helg för att ta ut Strolchi första gången efter att vi nu är på gång efter hans operation i november. Den tävlingen är ju en av våra favoriter och vi har varit där 4 gånger tidigare! I torsdags blev tävlingen inställd och då vi inte kikat på något för Strolchi förrän framåt början av maj så efteranmälde vi snabbt till dagens GP-kür i Strömsholm.

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi, jäg är så glad att han är het som en potatis på framridningen!

Trots att våra förberedelser varit att vara i slag till nästa helg så är jag så glad och stolt öven min fina Strolchi idag! Han har ju en liten mental tröskel att ta sig över då han ju förväntar sig att inte få luft när vi spänner bågen på banan, men idag visar han verklige att han är på rätt väg igen. EFter att ha varit lite spänd i början så lossnade han alltmer under programmet och blev hela tiden finare & finare! Det måste vara så skönt för honom att känna att han kan andas, syresätta sig och orka schwunga på igen!!!

Bild till blogginlägg


Min fina Strolchi, så glad över vår comeback!

Lite småmissar här och där, lite ringrost och många saker som kan bli så mycket bättre, men idag är jag bara så otroligt glad att vi är på rätt väg igen 🙂
Det som känns extra bra är att vi fick så fina poäng på det tekniska, nu måste vi göra en svårare kür, helt anpassad till Strolchi och med bättre musik för att få högre på de artistiska betygen.

Bild till blogginlägg


Resultatet? 68,8% och 5:e plats bland 10 startande (3 placeringar). Nöjd!

Dockan fick även hon ta en runda i MA:1, meetingets sista klass under Strömsholmshelgen. Hon gick också verkligen superfint och jag har haft den absolut ridmässigt bästa känslan inne på banan med henne! Hon var så fint med mig och svarade upp bra för allt jag bad henne om. Lite små missar här och där som kanske drog ner lite, men det får vara så när vi jobbar på ännu mer lätthet, schwung och styrka, det kommer att bli riktigt bra med några fler rundor i kroppen!

Bild till blogginlägg


Bästa Dockan levererar fin runda och fin rosett!

Procenten i denna MA:1 var extremt låga och vi landade på 65,9 men det gav en 3:e placering bland 30 startande! Duktiga, duktiga Dockan fortsätter att plocka fina placeringar!

Bild till blogginlägg


Full galopp på ärevarvet!

Bild till blogginlägg


På väg mot start, välklädda i snålblåsten!

Kategorier
Ej kategoriserad

Det händer mycket för Gnistan nu!

Av Märit Olofsson Näss - 8 mars, 2020 | 0 kommentarer

Ny klass (LB), nytt ställe och ett blåsigt snöväder för Gnistan på dagens tävling i Fagersta och det klarade han hur fint som helst! Det händer verkligen mycket på utvecklingsskalan i Gnistans liv just nu, det går väldigt fort för honom att bli cool och världsvan i nya miljöer.

Bild till blogginlägg


LB-debut föör duktiga Gnistan idag!

Idag var vi i Fagersta och gav oss i kast med LB:2 och jag är så otroligt nöjd och stolt över hur han skötte sig. Jag hade också den hitintills absolut bästa ridkänsla jag haft inne på banan, även om han fortfarande blir lite spänd. Tyvärr fick jag lotsa en ganska trött herre, då framridningen var på ett supertungt och mjukt underlag, men han kämpade fint trots trötta muskler!

Bild till blogginlägg


Liten blir stor och samlar på många bra erfarenheter just nu!

Gnistan har så otroligt mycket rörelser i sig att han ännu inte riktigt orkar hålla ihop allt men jag är helt säker på att han kommer bli en stjärna när styrkan att bära hela sin fina och stora mekanik är på plats!

Bild till blogginlägg


Just det, en fin 2:a placering fick vi på 68,3%!