Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 28 september, 2019 | 0 kommentarer

Såååå supernöjd med Gnistan på dagens tävling som resulterade i en seger på 72,8% i LC:1 hos Skällsta Ridsällskap!

Bild till blogginlägg


Fina 72,8% och ett snyggt segertäcke!

Han har verkligen mognat otroligt mycket sedan början av augusti då vi tog våra första vingliga steg på tävlingsbanan, vilket inte var helt enkelt… Idag var han lugn och fin och väldigt ridbar inne på banan, trots att det var en rätt så tittig bana.

Bild till blogginlägg


Gnistan var så himla fin och ridbar på banan idag!

Fortfarande så är ju allt lite valpigt och nåt litet trassel, men han är väldigt ridbar och lyssnar fint på mina hjälper! Sedan har han ju ett stort plus i att han är så himla snygg och har härliga gångarter.

Bild till blogginlägg


Full koncentration i härlig galopp!

Jag är så glad för alla fina lovord han får av domarna och han börjar verkligen förstå vad jag vill och även när han spänner till så är han snabbt tillbaka ”hos mig” igen. Sen är han ju cool som bara går in på sitt livs första prisutdelning och ärevarv som om han aldrig gjort annat.

Bild till blogginlägg


Gnistans första prisutdelning…..

Bild till blogginlägg


…och vårt allra första ärevarv ihop!

Nu ska denna unga talang få lite lov ifrån ”skolan”, dagens ”examen” klarade han ju galant!
Till sist vill jag ge ett stort tack till Skällsta Ridsällskap för väldigt väl arrangerade och organiserade tävlingar med väldigt fina priser!

Kategorier
Ej kategoriserad

Mira Debuterar & Gnistan repeterar!

Av Märit Olofsson Näss - 8 september, 2019 | 0 kommentarer

Idag är en mycket speciell dag i familjens liv, Mira debuterade idag på dressyrbanan ihop med sin ponny Pashe i Syrahammar! Pashe bär det fantsatiska namnet Parcybedw Brenyn Du och har funnits i vår familj sedan mitten av maj. Vi har lånat honom av Pytt Hamberg och han har verkligen travat in i våra hjärtan, denna 20-åriga welsch cob som redan lärt så många barn att rida!

Bild till blogginlägg


Härliga Pashe och Mira värmer upp!

Bild till blogginlägg


Fullt fokus på banan!

Mira och Pashe tog sig runt en LC:1 ”clear round” och gjorde det på ett fint sätt! Trots nervositet hos ryttaren och en del egen vilja och bus hos ponnyn så gick det fint, 57,8% och en clear round-rosett av valören brons bärgades!

Bild till blogginlägg


Rosettposering!

Bild till blogginlägg


Och så enposering med Mira, Lina, Pashe och alla rosetter! 

Underbara unge och underbara ponny!!! Nu ska här tävlas mer säger Mira 🙂

Jag passade också på att åter ta ut Gnistan för att han ska få träna på att tävla. Han är ju bäbis och denna andra gång på tävling så tyckte han fortfarande att det är rörigt, hästar över allt, spöken i hörnen osv….. Men. När man får massa 9:or i protokollet där man sköter sig så gör det ju inte så mycket att det blir en del ”krascher” här och där.

Bild till blogginlägg


Gnistan glänser verkligen i så många moment!

Bild till blogginlägg


Så glad för denna fina men svårmanövrerade juvel! Kommer bli så bra!!!

Jag är jätteglad över att han skötte sig så mycket bättre denna gång (nr 2) på tävlingsbanan och vi fick den fina procenten 75,4!!!
Han kommer att bli en stjärna med lite mer rutin!

Bild till blogginlägg


Guldrosett för fina Gnistan med hela 75%!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Seger för Dockan igen!

Av Märit Olofsson Näss - 1 september, 2019 | 0 kommentarer

Alltså, min fantastiska lilla Docka går in idag igen och gör ett prickfritt, fint, avspänt och ändå energiskt program! Så fint ”med mig” och så himla bra med på noterna. 69,1% i St Georges, ännu en seger och ännu ett poängrekord för henne i klassen!!!

Bild till blogginlägg


Dockan i paradnumret: ökad trav!

Kan inte annat än vara galet nöjd med hennes prestation under dessa två dagar, hon får en stor guldstjärna 🙂

Bild till blogginlägg


Härliga Dockan vinner två dagar på rad!

Rillan gick idag återigen en Int 1 på ett jättefint sätt. Hon är verkligen superduktig på banan nu, helt avspänd och koncentrerad på sina uppgifter och så mycket lättare att manövrera! Idag var hon väldigt trött efter gårdagens debut, så lite fler missar som går på ”trött-kontot”, men ändå 62,1% och placerad i mitten av klassen igen! Duktiga Rillan!

Bild till blogginlägg


Duktiga Rillan går som på räls på banan numera!

Strolchi, min fina fina Strolchi, han kämpade som attan i dagens Grand Prix Special men det fanns ingen energi alls i kroppen. Jag red för 100% men det kom bara ut 30… Det tog honom också väldigt lång tid att få ner andningen efter starten. Något är alldeles uppanbart fel och knas och vi ska ta en hälsocheck snarast för att se vad som stör honom.

Bild till blogginlägg


Min fina, fina gummiboll!

Han är en kämpe som trots detta gör så många saker bra och efter de förutsättningarna så är jag mer än nöjd med honom och hans vilja att göra allt för mig!

Stort tack till Dressyrhoppet, Kimstad Ryttarförening för superbra och väl arrangerade tävlingar, vi kommer gärna tillbaks!