Kategorier
Okategoriserade

Dockan 4:a i Ballingslöv-Arninge Cup!

Av Märit Olofsson Näss - 19 september, 2021 | 0 kommentarer

I går var det dags för final i Ballingslöv-Arninge Cup hos Hagbyholms Sportryttare arrangerat på fina Skoby Gård.
Dockan kvalade in via fina rundor i Märsta för en månad sedan och jag tycker detta var ett roligt initiativ till en fin cup med väldigt fina priser i form av presentkort på Ballingslövbutiken i Arninge!

Fina Dockan!

Tyvärr hade jag inge turbo alls på Dockan och det i kombination med en väldigt ”tittig” bana med allt placerat i anslutning till staketet gjorde att vi inte alls fick till det. Lite kostsamma missar, för dåligt tryck och vi kan verkligen så mycket bättre.

Kul med så fina cup-priser!

Trots det 65,2% och en 4:e plats och ett fint presentkort på 2 500 kr på Ballingslövbutiken! Stort TACK till Hagbyholms Sportryttare för ett jättefin cup och grattis till Caroline Darcourt som vann, Catharina Segerheim tvåa och Mathilda Jakobsson trea!

Nu blir det lite vila för Dockan, som tränat mycket GP-rörelser. Återhämtning behövs!

I dag tog jag ut Gnistan på Gripen för att öka svårighetsgraden för honom med en debut i MB:5.
Egentligen var han verkligen skit-fin, men jag valde att utgå för det bästa för hans utbildning och utveckling.

Snygg som få & attans vad potential det finns! Härliga Gnistan!

Han blev verkligen superrädd för en hörna där det var helt öppet ut och där kraschade vi rejält direkt i första travökningen. Efter lite trassel så gjorde han flera rörelser superbra, men när det trasslade till sig ordentligt på samma ställe i galoppen igen, så valde jag att utgå. Jag kunde då ta mina 2 minuter ban-tid som jag hade kvar till att lösgöra honom och få honom förbi ”läskigheterna” på ett konstruktivt sätt istället för att tvinga dit honom i svåra rörelser.

Nu tränar vi på och kommer igen!

Det jag tar med mig från idag är att programmet/svårighetsgraden var inga problem, han var superfin mellan trasslen & trots dessa låg på över 64% då jag utgick med många höga betyg! Vi kommer igen!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan ångar på!

Av Märit Olofsson Näss - 12 september, 2021 | 0 kommentarer

Dagens övning var en MB:1 på vackra men lite ”svåra” Arphus för Gnistan. ”Svåra” då det är mycket att titta på runt framridningsbanan och att det är en rätt kompakt tävlingsplats!

Härliga Gnistan, mjuk och fin trots att vi fick ett hällregn över oss på framridningen!

Tanken idag var att jag skulle sätta betydligt mer tryck i Gnistan och det lyckades jag riktigt bra med! Många saker blev väldigt mer uttrycksfulla och med mer ”power”, vilket var min plan och jag är supernöjd med hur han tog detta! Tyvärr drog det med sig ett par kostsamma missar. men vad gör det. Jag fick ett så bra svar av Gnistan på lite högre krav och det är ju ett led i att höja procenten och att i slutänden ha en elektrisk Grand Prix häst att tävla med. Supernöjd!!!

Koncentrerade inför start!

Vi fick 68,2% och en andraplacering, tror Gnistan var mest nöjd av oss alla med hederspriset som var en hel korg full av äpplen 🙂

Mums!

Nu åker vi hem och tränar vidare mot högre klasser!

Kategorier
Okategoriserade

Välkommen Måns!

Av Märit Olofsson Näss - 10 september, 2021 | 0 kommentarer

Jag är så glad över att presentera Miras nya fina ponny EsciMåns!!!

Måns är en 6-årig C-ponny på 138 cm, Svensk Ridponny, e: Ulk d’été RP 510 SI, u. Rise and Shine RP 1363 F, e. Rimskij RW 104.

Måns är inriden av en duktig vuxen dressyrryttare och sedan mest bara hoppad. Både jag och Mira föll för hans charm, fina gångarter och framför allt hans otroligt fina ridbarhet!!!

Det ska bli jättekul att få vara med på Mira och Måns ”resa” som startar här och nu!