Kategorier
Ej kategoriserad

Trea i GP-kür i Norge!

Av Märit Olofsson Näss - 20 augusti, 2018 | 0 kommentarer

Nu har jag äntligen landat hemma efter Norge och en massa små minisemesterutflykter innan dess! Tvätta, packa upp, fixa lastbilen, snart skola och jobb och full ”vardag” igen, så bara att kämpa på 🙂

Bild till blogginlägg


Full fokus i ökad galopp!

Blir nu en kort blogg från söndagen i norska Borge och vår GP-kür. Sammanfattningsvis blev det lite samma som lördagen, dvs alldeles för mycket missar…. Det jag tar med mig från denna runda är istället de riktiga highlights vi fick till och som gav 8:or!!! Piruetterna blev riktigt bra och även galoppökningar och byten i vartannat. Kanske är lite såhär det blir i denna fas vi är i då vi jobbar/experimenterar för att höja kvalitet i allt, ömsom superbra och ömsom spricker det.

Bild till blogginlägg


Fina piruetter gav bra poängtillskott.

Bild till blogginlägg


Det blev 67% och en tredjeplacering och en fin blå rosett!!!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina med sin favorit-Strolchi som de älskar att proppa med godsaker!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Grand Prixseger i Norge!

Av Märit Olofsson Näss - 18 augusti, 2018 | 0 kommentarer

Vi vann dagens U25 Grand Prix på Borge Ridklubb i Norge!!!
Detta trots att ett ösregn & blåst brakade löst när vi red in på medellinjen.

Bild till blogginlägg


Prisutdelning till fots, så Strolchi fick posera med segerrosetten i betydligt bättre väder!

Det känns jätteroligt då omständigheterna verkligen inte var på vår sida. Jag hade många kostsamma missar men som vanligt så har Strolchi många highlights oxå!
Vi är just nu i ett träningsläge med mycket fokus på form, eftergift, piaff och passage och på att få allt ett snäpp bättre i kvalitet. Jag vill ju höja våra procent ett par pinnhål och lyfta oss upp mot 70%. Detta gör att vi håller på att ändrar lite i träningen, med Jeanna bakom allt och vi ”experimenterar” lite.

Bild till blogginlägg


Ökad trav i ösregn och snålblåst…

Då vi i kombination med detta fick blåst på tvären och ett ösregn över oss precis då vi red in på medellinjen så blev Strolchi ordentligt spänd och med många misstag som följd.
Det som kändes väldigt bra var att jag fick honom mer och mer avspänd och ”med mig” ju längre vi kom i programmet vilket gör att jag tror att det blir bättre imorgon.

Bild till blogginlägg


Glad vinnare och fin norsk segerrosett!

Procenten blev blygsamma 64,0 men det räckte till seger trots alla missar och det är jag jätteglad för!!! Det var andra gången vi vann GP ihop och visst är det lite speciellt att vinna 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Tävlingar i Norge

Av Märit Olofsson Näss - 17 augusti, 2018 | 0 kommentarer

Strolchis planerade GP-meeting i Gnesta blev inställt och med siktet inställt på tävling denna helg så började vi titta på andra alternativ. Då jag inte deltar i Dressage Power GP-tour i år så innebar detta att nästa möjliga Grand Prix meeting för Strolchi skulle bli först i oktober…

Bild till blogginlägg


På äventyr i Norge, ny box och ny omgivningar!

Vi började då titta på våra grannländer och vad som fanns där och nu är vi alltså på elittävling på Borge Rideklubb i Norge, bara 40 mil hemifrån! Det är ju inte längre hemifrån än typ Grevagården i Skövde.

Bild till blogginlägg


Rolig kvällsträning på banan i ny SD design-outfit!

Idag har jag tränat på banan i ett av våra nya fina kit från SD design. Jag älskar verkligen detta turkosa och glittriga set med schabrak och lindor och tyckar att Strolchi klär superbra i färgen! Kommer mer bilder så småningom på allt ”godis” som dök upp i en stor kartong på trappan i torsdags 🙂

Bild till blogginlägg


Posering i kvällssolen!

I morgon styr vi in i Grand Prix U25-programmet som jag inte ridit sedan finalen i Lövsta Future Challenge på Friends arena. Ska bli kul att rida det igen! Sedan är det dags att visa upp vår GP-kür på söndag. Håll gärna ett par tummar och för er som vill följa vår Norgehistoria finns start- och resultatlistor på Equipe .

Bild till blogginlägg


Strolchi ordnar självservering! Morötter är gott!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Lady Love flyttar in

Av Märit Olofsson Näss - 8 augusti, 2018 | 0 kommentarer

Igår klev det in en ny häst i stallet för träning och tävling. Ulrika och Anna-Lena Aronssons fina 8-årida sto Lady Love kommer att spendera hösten med mig och Jessica medn Ulrika börjar plugga på högskolan i Örebro.

Bild till blogginlägg


8-åriga Lady Love flyttar in på Edeby för träning och tävling!

Fina Lady Love är efter Lordanos – Cosinus så hon är, liksom Dockan, en dam med hoppstam som visar fin dressyrtalang! Det ska bli superroligt att börja jobba med denna fina tjej!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fyra i Lag-SM!

Av Märit Olofsson Näss - 8 augusti, 2018 | 0 kommentarer

Finaldagen på Lag-SM på Öland blev både het och spännande! Jag var först ut i vårt Segersta-lag och red nu St Georges på en rätt så trött Docka. Hon kämpade på väldigt fint trots trötta muskler och vi hade inga missar alls, men det blir ju mindre uttryck och ser lite svårare ut. Vi fick 66,4% och det placerade laget som 4:a efter förstaryttarna i alla lag.

Bild till blogginlägg


Trött men superduktig fixade Dockan fina finalprocent!

Vi höll sedan 4:e placeringen genom hela finalen efter stabila insatser av Emmelie (65,9%) och Maria (67,5%) i Intermediare 1. Härligt roligt med ännu en fin placering på ett lag-SM!!! Och vi är supernöjda med fjärdeplaceringen då det var långt upp till medaljerna. Vann gjorde familjelaget Byström från Enköping, tätt följda av Mantorpsryttarna och trea kom Hogsta. Stort grattis till alla medaljörerna och ett stort tack till Ostkustens Dressyrryttare (på Öland) för ett fantastiskt fint arrangerat Lag-SM!

Bild till blogginlägg


Maria, jag och Emmelie glada efter prisutdelning!

Nu får Dockan lite välförtjänt vila varvat med skogsturer och en och annan runda på de kommande stubbåkrarna innan träningen tar vid om ett par veckor igen. Gillar verkligen hennes härliga inställning till träning och tävling: cool, ambitiös, samarbetsvillig och väldigt mycket energi gör henne till en härlig tävlingsindivid! Nu blir det mer fokus på Strolchi och han ska snart ut på GP-banan igen.

Bild till blogginlägg


Prisutdelning med Ridsportförbundets representant Lena Svensson på plats!

Kategorier
Ej kategoriserad

Klara för final i Lag-SM!!!

Av Märit Olofsson Näss - 4 augusti, 2018 | 0 kommentarer

Dags för lag-SM kvalet och det är ju alltid lika spännande att rida i lag. Jag älskar ju den extra spänningen och pressen det ger mig och jag brukar oftast vilja rida sist i såna här sammanhang. Men i år med startfältets yngsta häst då Dockan ju bara är 7 år, så rider jag gladeligen först och därmed det ”lättaste” programmet, MA.

Bild till blogginlägg


Fullt fokus i dagens SM-kval klass!

Dockan är verkligen en liten stjärna!!! Ska jag klaga på något så blev skritten lite spänd idag, första piruettenn lite stor, och första halten så dök hon lite. Annars gick hon helt prickfritt och på maximalt av den styrka hon besitter idag! Och vilken mentalitet hon har, levererar runda efter runda på ett härligt fint sätt! Vi fick 67,1% och kom med det på en 8:e placering, helt fantastiskt att placera sig i detta getingbo av fina ekipage!!!

Bild till blogginlägg


Emmelie och ”Ragge” gjorde en stabil insats för laget!

Vår andra lagryttare i Segerstagänget var Emmelie Karlsson på Cragganmore och hon gjorde en stabil insats. Även Emmelie red MA men utan några större misstag, men inte heller med maximalt tryck. En safe och bra laginsats med 66,1% var härligt bra för vår lagplacering!

Sist ut och i Int 1 var vårt ankare, Maria Karlsson med Silenzio. Det så verkigen superstabilt och fint ut förutom en jättekrasch-miss i bytesserien i vart tredje då Sillen tyckte att det var dags att gå på toaletten…. Men utöver det tycker jag nog att Maria fick snålt med poäng med bara 66,1%.

Bild till blogginlägg


Fina Silenzio har härliga travökningar!

Totalt kom vi 6:a med laget och då Mantorp har två lag på finalplats (varav ett 0,2% före oss) och bara får starta med ett lag så blev vi 5:a och vi är i SM-final i morgon!!! Tjohooooo!

Håll alla tummar och tår för att vi skärper upp oss ett par pinnhål i morgon 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Lag-SM på Öland!

Av Märit Olofsson Näss - 3 augusti, 2018 | 0 kommentarer

Nu är vi på plats på vackra Aledal på Öland för ännu ett Lag-SM. Denna gång är det gott om plats i lastbilen då det ”bara” är jag och Jessica och så vår lastbilsmaskot Ella och så fina Dockan som går i ”storebror” Strolchis fotspår, och nu gör sitt första lag-SM som 7-åring!
Detta blir mitt första lag-SM för Segersta och det ska bli jättekul och i laget har jag även mina härliga kompisar Maria Frisk – Silenzio och Emmelie Karlsson – Cragganmore.

Bild till blogginlägg


Emmelie, Maria och jag i vårt lag-SM för Segerta! Nu ska vi ha kul ihop!

I morgon går vi ut i kvalet bland 16 andra lag och till final går de fem bästa lagen. Här är verligen många galet duktiga ekipage, så vi får rida vårt bästa för att knipa en finalplats! Jag går ut först i laget kl 12:24 i morgon och det känns riktigt bra. Dockan var superfin på dagens kvällsträning på banan så håll en liten tumme för att vi får till det lika bra imorgon 🙂

Bild till blogginlägg


Jag, Sara och Magda med en fin bronsmedalj på Öland 2014!

För 4 år sedan, exakt på dagen så var jag på Öland och red lag-SM och fick en fin bonsmedalj! Då med Djursholms Ridklubb och Sara Rubin och Magda Skatt som lagkompisar! Vi får hoppas på fortsatt flyt på denna härliga tävlingsplats även detta år!