Kategorier
Ej kategoriserad

Favoriten Tomas

Av Märit Olofsson Näss - 30 oktober, 2011 | 0 kommentarer

Idag har det varit stor lycka och glädje i Miras och Linas liv! Vi har varit hos deras favorit-häst, alla kategorier: shettisen Tomas. Han är 21 år och bor och arbetar på Järfälla Ridcenter. Där är han många barns stora kärlek i livet och det vet han nog om 🙂

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Först så ska det borstas ordentligt!

Bild till blogginlägg


Nu är vi färdiga att ge oss ut på ridtur.

Han bär snällt runt på både Mira och Lina på skogspromenad och sedan får de trava var för sig på ridbanan. Vilken otroligt snäll och duktig kille han är, ”vår” Tomas!

Bild till blogginlägg


Och så ut på skogstur!

Stort tack till Birger & Birgitta Öhman som lånar ut honom till mina små prinsessor!

Tack även till mormor Katarina som bjöd på en utsökt luch efter äventyret. De trötta ryttarinnorna åt som aldrig förr 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Höstmörker, VAB och sjukdom

Av Märit Olofsson Näss - 29 oktober, 2011 | 0 kommentarer

Inser att det var nästan två veckor sedan jag skrev på bloggen… Har som vanligt hänt massa saker, men mest har det blivit höst, mörkt regn och rusk. Inte bara rusk förstås, det finns ju fortfarande strålande vackra höstdagar, som idag, med vackra färger och sol, men vi går helt klart mot mörkare tider!

Har sedan sist hunnit på att vabba för första gången i mitt liv. Hans och jag har ju avlöst varandra i föräldraledigheten ända sedan Mira föddes i maj 2008. I och med att Lina började på dagis i september i år så är vi numera stressade ”hämta-lämna-föräldrar”. Förra veckan så fick Mira feber och jag var hemma med henne ett par dagar. Känndes lite konstigt att vara hemma på dagtid och helt frisk själv. Jag hann städa och tvätta en del 🙂

Bild till blogginlägg


Vabb=hinna tvätta bilen och Mira träffade glass-gubben utanför macken 🙂

Denna vecka har jag gjort en mindre operation, så jag har ridförbud… Passade då på att bli super-duper sjuk samma dag (i måndags). Hög feber, ont i halsen och en hemsk hosta. Hövva! Har just tagit mig ur sängen från denna pärs.

Hans är och jagar nu i helgen, så det är bara tjejhelg! Mira, Lina och jag har idag varit och ekiperat hästarna! Zky, Dorten och Nils har fått varsit nytt fodrat innetäcke med hals och varsit nytt regntäcke med hals (Horseware Amigo). Oj vad snygga de blev!!! Sedan tog vi med oss Sussie och var och tittade lite på förbundsträningen för Lussan som jag ju tyvärr missade, ridförbud suger!!!

Dagen avslutades med en eminent god och fantastiskt trevlig middag hos far/morfar Janne!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Vi tar ett kort! Oj, vad allvarliga vi ser ut, vi tar ett nytt och ler lite!!!!!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Mira gillar Morfars efterrätts-glass och Lina smakar på nallen!

I morgon ska Mira och Lina åka och rida shettisen Tomas (deras favorit-ponny) på Järfälla Ridcenter och så ska lastbilen åka på service inför vintern. Jag har själv tömt och torkat ur vattentank, pump och varmvattenberedare, men nu ska den till Göran i Enköping för oljebyte, filter mm. Massa vinterfix som ska bli av!
I veckan som kommer blir det träning för Lars Andersson och då ska jag minsann vara med 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

En blå och en gul!

Av Märit Olofsson Näss - 16 oktober, 2011 | 0 kommentarer

Igår (söndag) var jag med Zky och Dorten på nationell tävling i Eskilstuna. Det blev en blå och en gul rosett! Zky inledde dagen med att starta en St Georges. Efter att han blev så stissig vid meetinget i Sundsvall, där jag startade Int 1B, så har han fått vila och bara jogga en del, bli lite tjock och lurvig….! Sista veckan har jag lagt upp träningen och klippt av pälsen 🙂

Bild till blogginlägg


Duktiga Zky med blå rosett!

Han tyckte nog att det var skönt att bara gå St Georges idag, och inte behöva byta i varje och piaffa & passagera! Han var i och för sig väldigt spänd, men han höll sig i skinnet! Ett par dåliga byten vid en ”farlig dörr” drog ner betygen en del, men en del 8:or på några skolor och piruetter hjälpte upp! 66,1% och en andraplats 🙂
Duktiga Zky är på rätt väg igen!

Bild till blogginlägg


Dorten på prisutdelning.

Dorten gick sedan Int 1 och var riktigt fin att rida på! Tyvärr missade vi en piruett ordentligt… Jag satte honom för mycket och den sprack totalt. Sånt är kostsamt. Det blev i alla fall 65,2% och (ännu) en 3:e placering! Känns som vi kommit 3:a i nästan alla Int 1 vi startat i år 🙂 Kul att han sköter sig så fint hela tiden! I denna klass var domarna väldigt oense om placeringar och poäng. Den som vann fick från 61% till 71%…. En ryttare 64%, 65% och 58%… Det är lite tråkigt, men så är det ju ibland i den här sporten.

Bild till blogginlägg


Mira och Lina hittade en häst i Eskilstuna, måste provas 🙂

I lördags var jag, Mira, Lina och mormor Katarina på Stora Skuggans 4H-gård. Där mötte morbror Pelle och kusin Marcus upp och vi hade en härligt fin dag med kaniner, getter, grisar och ponnier! Vi passade också på att äta en god lunch på restaurangen bredvid. Mira och Lina hade en jättekul dag med sin favorit-kusin Marcus! Han är i och för sig deras enda kusin, men de gillar verkligen varandra 🙂

Bild till blogginlägg


Kusinerna på en av alla stenar som skulle bestigas!

Bild till blogginlägg


Lina på Norris.

Bild till blogginlägg


Mira och Hermes.

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi i 5-års final!

Av Märit Olofsson Näss - 11 oktober, 2011 | 0 kommentarer

Nu är vi hemma från Flyinge efter en vecka med massa fina unghästar! Vi kom hem kl 23 i söndags och då var det bara att packa ur hela lastbilen. Var rätt trött igår (måndags)….

Bild till blogginlägg


Strolchi har en härlig spänst, här i ökad trav!

Är otroligt nöjd med mina fina unghästar som skött sig med den äran hela veckan. Höjdpunkten var i söndags, då fina Strolchi gick final i 5-års klassen. Är såhär i efterhand väldigt glad att han kvalade direkt till finalen i första uttagningen (i onsdags) och slapp gå via andra chansen i fredags. Nu kunde vi direkt fokusera på final-uppladdningen!
Jag rider honom ofta lite trött, så han ska hålla sig i skinnet på banan, men denna gång beslöt vi oss för att spänna bågen lite högre och rida på lite med nerv och explosivitet. Satsa mer, helt enkelt! Är det final så är det! Det höll till viss del. Traven var fantastiskt fin och vi fick hela 8,3 poäng på den!!!! Galoppen blev också kvalitetsmässigt bättre, men tyvärr trasslade det till sig en del, med byten i båda förvända galopperna. Sånt kostar dyra poäng, både på galoppbetyget och på lösgjordhet och allmänt intryck. Vi landade trots detta på 74,2% och en 13:e plats av 20 st i finalen!
Tänk vad otroligt bra Strolchi kommer bli när jag både kan satsa och trycka på mer och inte trassla 🙂

Bild till blogginlägg


Uppvärmning på Kastanjegården 

Nu får både Strolchi och Moonshine ett par veckors välförtjänt vila, för att sedan börja träningen mot nästa års utmaningar! Är väldigt stolt och glad över de fina unghästar jag har förmånen att få rida och matcha!

Zky och Dorten trimmas inför tävlingar i Eskilstuna på söndag, nu är det de stora grabbarnas tur igen 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Superduktiga Moonshine

Av Märit Olofsson Näss - 7 oktober, 2011 | 1 kommentarer

I dag har Moonshine gått semifinal i 3-års championatet. Han var bara såååå himla duktig! Han var lugn, avspänd och väldigt samarbetsvillig och fin i formen genom hela ritten! Han fick fina omdömen för detta och även för sina fina gångarter. Jag är bara såå näjd med honom! Han har åkt bra, bott & ätit bra, varit fin att rida på och så himla cool över omgivningen, hela veckan. Detta lovar gott inför framtiden 🙂

Bild till blogginlägg


Fina, fina Moonshine!

Tyvärr gick vi inte till final, men det var mycket mer ”färdiga” hästar som lade beslag på finalplatserna. Han hade behövt ha mer ”drag under galoscherna” för att nå finalen, och där är vi inte än. Han är nog hela 175 cm hög och gänglig, så trycket i gångarterna kommer vi att sätta till nästa år!

Vi är en otroligt nyttig erfarenhet rikare och vi kommer tillbaka i kommande årgångschampionat!

Strolchi har idag gjort ett bra jobb inför söndagens final, han fick vila igår efter att ha tagit sig direkt till finalen. Duktiga Strolchi ska gå ännu en final i år, så stolt över Jessicas fina lilla häst som jag har förmånen att få rida!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi i final!

Av Märit Olofsson Näss - 5 oktober, 2011 | 0 kommentarer

Härliga, fina, dultiga lilla Strolchi gick jätteduktigt idag och fick 77,2%! Detta gav oss en 12:e plats i det 43 hästar stora startfältet och vi knep därmed den sista direkt-kval platsen till söndagens final!!! Tjohooo så kul att han var så duktig. Konkurrensen var otroligt hård och jag har inte sett så många fina 5-åringar på länge!

Bild till blogginlägg


Posering med fin rosett i Skåne-blåsten!

Strolchi har varit väldigt på hugget här nere, så jag tog ut och rastade honom en stund i morse. Och tur var väl det, för då var han otroligt het och spänd…. Men det gav resultat och han belönades med 7,8 på skritt, 8,0 på trav 7,5 på galopp, 7,8 på allmänt intryck och 7,5 på utvecklingsbarhet. Totalt hela 77,5%!

Fantastiska Strolchi och jag i final i Falstebo i somras och nu även i avelschampionatet! Vilken otroligt osannolikt bra säsong 🙂