Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan levererar igen!

Av Märit Olofsson Näss - 29 april, 2017 | 0 kommentarer

Dagens blogg blir en bildkavalkad från Dockans MB:2-start i Surahammar!!! Ännu en stabil, avspänd och fin runda där vi sätter det mesta. Tyvärr hittade Dockan något i sanden i den ökade skritten och tog ett stort skutt rakt upp i luften för att sedan lugnt skritta vidare! Men utöver det inga missar och en väldigt fin känsla inne på banan.

Bild till blogginlägg


Duktig och väldigt bekväm i MB redan. Fina Dockan!

67,8% och en 5:e placering blev dagens resultat. Ännu ett resultat snubblande nära kval till Falsterbo, det saknas bara ett par poäng… Bara att fortsätta på detta fina sätt, så ”trillar” vi nog över på rätt sida kvalgränsen 🙂

Bild till blogginlägg


Hästlös prisutdelning. OBS Jonatan står på en betonklack, jag är inte riktigt så liten som det ser ut!!!

Bild till blogginlägg


Ökad trav är lite av vår specialitet 🙂

Bild till blogginlägg


Utomhustävling och Jessica gick bananas och fotade massa!!! (Så mycket roligare än ridhusfoton)

Bild till blogginlägg


Mera fina foton!

Bild till blogginlägg


Och mera ökad trav!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Tvåa i LFC-kvalet!!!

Av Märit Olofsson Näss - 22 april, 2017 | 0 kommentarer

Fantastiska, härliga, duktiga gummibollen Strolchi fortsättera att går som en peng! Idag kom vi tvåa i det andra kvalet i Lövsta Future Challenge, Int 2 i Lidköping på fina 68,9%!!!

Bild till blogginlägg


Jag är så stolt över Strolchi och vår fina ritt som gav en 2:a placering idag!

Jag hade en härligt fin ridkänsla igenom hela programmet, trots att han kanske var något tröttare än igår. Han gör alla rörelser så säkert, metodiskt och fint och inget betyg under 6,5!!! Flera 8:or i dagens protokoll värmer också gott, bla på passage och ryttaren 🙂

Bild till blogginlägg


Lycka och full fart på ärevarvet, med prispåsen över axeln 🙂

Vi har verkligen hittat ett fint flyt och en trygghet på GP-nivå och utifrån den här stabiliteten kan jag jobba på ännu mer tryck, uttryck och lätthet. Jag tror att många faktorer spelar in i det flyt vi har just nu. Vi mår båda väldigt bra, har en fantastisk vardag på en superfin anläggning med likasinnade och ett riktigt bra träningskoncept med Jeanna som huvudtränare och Lussan på förbundträningarna!

Bild till blogginlägg


I fint sällskap, fr v: Emilie Nyreröd, jag, Sandra Dahlin, Cilla Kristoffersen och Lina Andersson

Dagens andraplats känns otroligt fin då det var stenhård konkurrens. Vann gjorde Sandra Dahlin med Ichi 0,5% före mig och trea Cilla Kristoffersen-Hampus MG bara 0,5% efter, så jag känner mig glad att ha kilat in mig i detta duktiga sällskap! Andraplasen innebär också att vi i nuläget ligger 2:a i LFC-tabellen efter två omgångar, känns helt overkligt bra!!!

Bild till blogginlägg


Ställningen i LFC efter 2 omgångar, känns bra så här långt!

Nu åker vi hem med en superfin känsla och kommer att efter lite vila och skogsturer börja uppladdningen mot SM på Strömsholm till nationaldagshelgen 🙂

Bild till blogginlägg


Mira skrittar av Strolchi efter ärevarvet.

Bild till blogginlägg


Strolchi laddar upp på sedvanligt sätt!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin placering i Lidköping!

Av Märit Olofsson Näss - 21 april, 2017 | 0 kommentarer

Denna helg spenderar jag och teamet (Mira, Lina & Jessica) med Strolchi i Lidköping för det för årets andra kval i Lövsta FC. Idag var det ”uppvärmningsklass”, Int 1B med hela 40 startande. Som vanligt i dessa förklasser till LFC är konkurrensen knivskarp med många duktiga unga ryttare och unga hästar!

Bild till blogginlägg


Vi dansar verkligen bra ihop, jag och fina Strolchi!

Jag och Strolchi gick ut tidigt i klassen och fick väl ingen toppen-uppladdning då starttiderna trasslade och ändrades flera gånger (datorstrul?). Lite förvirrande, men till sist blev allt enligt plan och vi fick en lagom värmning. Strolchi är verkligen så himla fin nu. Följer mig bra, väntar och är metodisk och avspänd. Inga missar alls och bra flyt och 68,4%!!! Nu är det bara styrkan och lite mer lätthet i fronten som saknas för de riktigt höga poängen!

Bild till blogginlägg


Glada & nöjda efter dagens härliga runda på banan!

Vi kom 7:a och fick en fin placering i detta getingbo. Jag behöver väl inte säga att jag är mer än nöjd med min fina Strolchi!?! Han levererar fina rundor på ett otroligt stabilt sätt och jag njuter verkligen av att rida på banan 🙂
Nu laddar vi om för Int 2 och LFC-kval i morgon!

Bild till blogginlägg


7:a och vit fin rosett!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina ordnade hinderbana åt Ella i förmiddagssolen! Detta har ersatts av regn och hagel under kvällen och vi värmer oss i lastbilen. Lidköping bjuder verkligen på aprilväder då det även blåser ordentligt!

Kategorier
Ej kategoriserad

Wihoo vilken Docka!!!

Av Märit Olofsson Näss - 16 april, 2017 | 0 kommentarer

Vilken cool, duktig, fin och härlig 6-åring jag har förmånen att tävla!!! Duktiga Dockan sprang MB:2 idag som om hon aldrig gjort annat! Idag tog tog sig hela teamet Olofsson & Andersson till Botkyrka för Dockans andra start i MB i ett stort startfält (30 st) och många rutinerade och placeringsvana ekipage.

Bild till blogginlägg


Dockan var sååå cool på banan idag, men ett het som en potatis på ärevarvet!!!

Dockan gick som en liten peng, visst finns det saker som ska bli ännu bättre med mer styrka och rutin, men jag är väldigt glad över dagens runda. Inga egentliga missar och vi kommunicerar väldigt bra på banan, vilket ger ett fint flyt och harmoni. Vi börjar bli riktigt samspelta nu!

Bild till blogginlägg


Trea och pris av dagens domare, Eva Rydström!

Vi fick hela 68,7% och kom därmed 3:a i den stenhårda konkurrensen, behöver väl inte skriva hur nöjd jag är med den lilla Dockan?!?! Dessutom var det bara 1,5 poäng ifrån ett direktkval till Falsterbo!!! Vi har verkligen ”hunnit ikapp” i hennes åldersklass och det känns otroligt fint!
Nu åker vi hem och tränar mer och ger oss snart på klassen igen 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Duktig Docka i MB-debuten!

Av Märit Olofsson Näss - 7 april, 2017 | 0 kommentarer

Fina lilla Dockan gjorde idag debut i MB hos Katrineholms Ryttarförening och det är sannerligen inte lätt med MB för en 6-åring. Jessica kallade dagens debutklass för 6-års Grand Prix 🙂

Bild till blogginlägg


Dockan spanar in banan innan start!

Duktiga Dockan tog debuten med ro och levererade ett väldigt, väldigt fint travprogram! Skritten blev tyvärr lite för spänd idag och i galoppen så syns det att hon är lite osäker. Trots det så klarade vi båda galoppombytena, men det enkla bytet blev lite spänt och tja, det syns liksom att hon är ”grön”. Men för att vara 6 år och debut i MB så var det alldeles strålande av henne!!!

Bild till blogginlägg


Dagens travprogram gav en härlig känsla, vilken fin debut av Dockan i MB!

Vi fick 65,7% och var snubblande nära placering, bara 0,1% från andraplatsen. Det blev en neslig 4:e plats precis utanför placering i en tight klass där det endast skilde 1% mellan 2:a och 7:e plats!

Debuten gav mersmak och jag är säker på att detta kommer bli riktigt bra med den utvecklingskurva hon håller just nu!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Weiron såld!

Av Märit Olofsson Näss - 5 april, 2017 | 0 kommentarer

Förra torsdagen åkte jag och Weiron till Solvalla för en veterinärbesiktning för försäljning. Kärnfriska Weiron gick igenom vet Hans Bernhardssons noggranna undersökning utan en anmärkning och försäljningen blev därmed ett faktum! Lycklig köpare är Catarina Kaufmann med gård och stall i Nyköping.

Bild till blogginlägg


Catarina och Weiron på Solvallas stallplan.

Catrina tränar för min ”tävlingskollega” Maggan Osmund och det var så vi kom i kontakt. Ekipaget kommer att fortsätta träna för Maggan och jag är helt säker på att alla tre kommer trivas utmärkt ihop 🙂
Weiron är den perfekta gentlemannen och han kommer att lära Catarina allt han kan. En perfekt match!

Bild till blogginlägg


Mira älskar Weiron och hade helst köpt honom själv 🙂

Weiron som ägdes av Ingela Carholt kom till mig i september (2016) och har varit en fantastiskt uppskattad häst! Han gick snällt alla ridvägar med min dotter Mira 8 år för att nästa dag tävla St Georges dressyr!!! Vår karriär på tävlingsbanan blev även den lyckad med 8 starter från MC (kval) till St Georges med procent från 65-70 och alltid placerade!

Jag önskar Weiron och Catarina stort lycka till tillsammans!

Bild till blogginlägg


Vackra Weiron poserade gärna till fotografen Jessicas stora lycka.

Bild till blogginlägg


Satte alltid varenda hov rätt inne på banan, en riktigt härlig tävlingshäst, fina Weiron!

Kategorier
Ej kategoriserad

4:a i Lövsta Future Challenge-kvalet på Strömsholm

Av Märit Olofsson Näss - 1 april, 2017 | 0 kommentarer

I dag reds den första av fem kvalomgångar till Lövsta Future Challenge-finalen som går på Friends (SIHS). Glädjen är idag fantastikt stor över Strolchi och hans superfina inställning till jobb, dressyr, tävling och att alltid vilja vara till lags!!! Vi presterade en fin och säker runda i vår första Intermediare 2 tillsammans och kom 4:a!!!!

Bild till blogginlägg


Fin-fin i röd rosett och med en LFC-plakett i belöning!

Klart att det finns mer att hämta och lite trött var Strolchi såklart efter förra helgens två Grand Prix-placeringar i Finland. Vi har därför mest ägnat veckan åt vila, skogturer och lite jogging och det gjorde att min tappra Stolle-Boll orkade göra en såpass fin insats idag 🙂

Bild till blogginlägg


Vi är i ett fint flyt just nu, bara att åka med och passa på att njuta!

Bild till blogginlägg


Full koncentration på banan!

Dagens ritt innehöll egentligen inga missar alls, lite svag piaff kanske, men jag valde att inte trycka på när han kändes lite matt utan red på säkerhet istället. Poängen blev 66,8% vilket var en bit under vad jag trott, men som sedan förklarades av en väldigt låg domare (64% mot 68 och 69 av de andra två), men vad gör det när det räckte till en härlig 4:e placering i klassen!!!

Bild till blogginlägg


Pris och beröm av Lars Andersson, klart vi är glada!!!

Nu gäller det bara att vi får vara hela och friska och fortsätta leverera fina rundor, de fyra bästa ekipagen får rida i Friends i november! Fortsättning följer alltså….

Bild till blogginlägg


Kloka ord!!!

Läs mer om Lövsta Future Challenge här!