Kategorier
Okategoriserade

Strolchi & Dockan duktiga i Intermediere!

Av Märit Olofsson Näss - 27 juni, 2022 | 0 kommentarer
Gänget redo för avfärd!

Vilken rolig dag det blev vid fina tävlingar hos Björklidens Ryttarsällskap i Molkom, Värmland idag! Vi bestämde oss rätt sent för att åka iväg med Dockan & Strolchi för att de skulle få varsin start och så härligt att det blev så bra.

Strolchi gick en Int 2 och vi kommer mer och mer igång för varje start vi gör. Visst vill jag fortfarande få än lite mer tryck och energi i piaff & passage på banan och tyvärr fick vi en liten miss i ”ettorna” idag. Men det finns mycket på plussidan som fina piruetter, ”tvåor”, skolor, ökningar och framför allt så känns det som att vi verkligen blir mer och mer i form!

Finaste Stolle-boll är i farten igen. Lycka!

Vi vann klassen på den fina procenten 67,3 och det känns så fint & roligt att vara igång med min fina ”gummiboll” igen!!!

Segertäcke och sadellöst!

Lite tidigare under dagen gick Dockan Int 1 och även hon var väldigt grund-fin på banan idag. Tyvärr ett par kostsamma missar, så jag är väldigt glad för 66,7% och en fin tredjeplacering! Hon är verkligen en matnyttig liten rosettplockare, min Docka!!!

På väg in på arenan för 6 minuter ”jobb” i 30 graders värme!

Jag är superglad att sommaren och värmen äntligen är här, jag gillar det skarpt, men att prestera i över 30 gradig värme är tufft!!! Nu ska vi ta igen oss ett par dagar och sedan träna vidare, det här är såååå roligt!

Härligt Strolchi fick vinna och Dockan tog ännu en fin placering!
Kategorier
Okategoriserade

Dockan 2:a i Int 1 igen!

Av Märit Olofsson Näss - 19 juni, 2022 | 0 kommentarer

Dockan blir alltmer stabil i Int 1 och tog idag ytterligare en härlig andraplacering vid fina tävlingar i Surahammar!

Fullt fokus i en piruett!

Idag var hon riktigt fin, avspänd och lösgjord och, som oftast, är hon säker i rörelserna och få/inga större misstag alls. Kanske att jag skulle ha haft lite mer tryck och energi, men i strålande sol och värme är det ju alltid lite svårare att få till.

Härlig travökning, vi flyyyger!
Posering i grönskan & solskenet!

Tyvärr rätt ojämna domarsiffror då jag fick 69% av en domare och 63 av en… Men totalt blev det 66,2% och därmed blev vi 2:a i klassen! Hon är härligt stabil, min Docka 🙂

Så roligt att Dockan är så säker i Int 1 och tog ytterligare en fin rosett!
Kategorier
Okategoriserade

SM 2022!

Av Märit Olofsson Näss - 4 juni, 2022 | 2 kommentarer

Äääääntligen dags för come back på dressyrbanan för Strolchi, vilken lycka!

Vårt senaste meeting var sommaren 2019, därefter genomgick han en halsoperation och vi fick till en start i mars 2020 innan Corona stängde ner allt. 2021 fick vi till tre starter i mars-april där vi tog placering och SM-kval! Det senaste året har kantats av trassel med hovarna och efter många månader av plastade hovar och även barfota i omgångar så fick han på sina sista ”vanliga” skor för 4 veckor sedan!

Så roligt att tävla med min Stolle-boll igen!

Så efter att ha tränat fullt ut i 4 veckor bestämde vi oss för att starta SM på Strömsholm. Visst, vi är ringrostiga och inte riktigt koll på vart vi står, men väldigt kul att får rida ett SM och speciellt med Stolchi!

Igår var det alltså dags för SM med finalkval på stora, fina slottsbanan. Strolchi blev såklart lite spänd, inte så konstigt med så lite tävling i kroppen plus att jag inte ridit så mycket GP på sista tiden, och vi fick inte alls till piafferna inne på banan. Detta kostar massor då även övergångsbetyget blir underkänt. Ett väldigt fint galopp-program vägde upp och vi slutade på 62,3% och en bit utanför final.

Fokus inför uppsittning!

Idag bestämde vi oss för att gå in i en Int 2 (istället för GP Special) så att han inte skulle behöva bli helt slutkörd. Sååå mycket bättre idag!!! Nån liten detaljmiss och så kan vi ju bli starkare/säkrare men mycket bättre kommunikation oss emellan och väldigt roligt att rida på banan!

Vi knep en härligt fin 3:e placering med procenten 66,2 och jag är väldigt nöjd med fina Strolchi idag!

Ärevarv med Strolchi är något jag verkligen saknat!

Stort TACK till Tinne som coachat oss så fint inför och även under tävlingen, hon är ovärderlig.
Nu vill jag bara in på banan och göra detta fler gånger, så roligt att vara på g med Strolchi igen!!!

Lövstateamet, Tinne & Carro coachade och supportade under helgen!