Kategorier
Ej kategoriserad

Zalvia

Av Märit Olofsson Näss - 24 januari, 2011 | 0 kommentarer

Jag ska nu berätta lite om vår älskade Zalvia. Efter omständigheterna så har nu allt löst sig på bästa sätt för henne. Zalvia har tyvärr dragits med en del låga hältor fram, som kommit tillbaka. Hon blev under hösten utdömd för detta och vi triangelmärkte henne. Veterinären förordar avel för hennes del och anser att hon har ett stort avelsvärde. Så efter lite letande, annonserande och utnyttjande av mitt kontaktnät så har hon nu fått ett toppenhem!

Bild till blogginlägg

Vi vill ju inte sälja henne, hon är ju vårt ”barn”. Född hos oss och jag tävlade hennes mamma Zalmiak upp till Int 2 med stora framgångar. Igår levererade vi henne till sitt nya hem hos Ingalill Persson på Långarnö. Där ska hon bo i ca 1,5 år och förhoppningsvis bli mamma till nästa vår om allt går som planerat. Det kändes så rätt att lämna Zalvia där! Toppentrevliga Ingalill och Micke har ett jättefint stall, hon får en bra lekkompis i 2-åriga Felicia och bästa omvårdnad.

Se film på Zalvia här !

Och vem vet, kanske i framtiden har jag också en fin avkomma efter henne på tävlingsbanorna 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Jerringpriset

Av Märit Olofsson Näss - 18 januari, 2011 | 0 kommentarer

           

Bild till blogginlägg

Härligt gjort, svenska folket, som röstade fram Therese Alshammar som 2010 års Jerringpristagare! Vilket bra beslut! Therese är ju en makalöst duktig idrottare! Hon har hållit sig i världseliten i ca 10-15 år i en mycket tuff & fysiskt krävande sport. Dessutom är hon modig, kaxig, respektlös och vågar prova nya vägar. Detta gillar jag 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Bättre & bättre dag för dag!

Av Märit Olofsson Näss - 15 januari, 2011 | 0 kommentarer

Måste säga att 2011 blir bättre hela tiden! Dvs jag har från att vara jättesjuk under nyårshelgen blivit nästan helt frisk. Jag drabbades av en ”baskilusk” som heter Mykoplasma och som i många fall leder till lunginflammation. Symptomen är en hemsk torr-hosta, som inga hostmediciner hjälper på. Jätte-jobbigt… Jag fick dunder-antibiotika och har nu inte hostat alls på två nätter 🙂 Övriga familjen är också friska sedan en vacka. Så skönt att vi är tillbaka på banan!

Men sjukdom betyder ju inte att det inte har hänt något. Zky är igång igen efter vintervilan och igår fick vi en duvning av Bo Jenå på Lejondal. Zky har verkligen tagit vilan bra och är så fin nu. Han har liksom klivit ett till steg upp på utbildningsskalan. Framförallt passagen har blivit ännu finare! Som alltid en bra lektion och så roligt att träffa Bosse igen 🙂

Dortmund är under igångsättning efter sin vintervila och han är verkligen på hugget! Mycket ute-arbete i snön väntar för honom för att bygga upp styrka och passageträna. Dorten har också fått byta hage, eftersom han och Zky mun-höggs över staketet så att täckena började bli sönderbitna…. Men han fick den finaste hagen med massa träd, så jag tror inte han är så ledsen!

Merana blir finare och starkare för varje dag och idag var hon bara sååå fin att rida på. Hon kan verkligen vara himmel eller helvete, men vi får allt fler stunder i himlen numera, vartefter hennes styrka ökar! Är lite spekulanter på ingång, ska bli kul att se hur det går.

Bild till blogginlägg


Idag har jag och Hans varit ”civila” och varit i Stockholm på Östasiatiska museét. Där fick vi en guidad tur av den tillfälliga utställningen av terracotta-armén från Kina. Det var bara så bra och jätte-intressant! En jätte-duktig guide gjorde inte saken sämre! Detta kan verkligen rekommenderas.

I morgon är det uteritt på Zky & Dortmund på schemat, jag och Sussi ska ut ihop och sedan ska jag & fam Kjerrman ”spåna” på en kür till Cosby. Ett besök hos lastbilen är inplanerat till veckan. Den är nu helt klar (jippie!), ska bara besiktigas och så in med lite fästen till barnstolar. Det är verkligen final nu, innan den kommer hem!

Det börjar röra lite på sig på Trojka-fronten också. Känns jätte-roligt! Jag rapporterar mer längre fram. Roliga saker händer i hästlivet under ”off-season” 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Årskrönika 2010

Av Märit Olofsson Näss - 1 januari, 2011 | 0 kommentarer

Så var snart första dagen på 2011 avklarad! Börjar känna mig lite friskare efter 1 veckas ”däckad i influensa”… Nyårsafton var hela familjen sjuka, tjejerna över 40 grader feber båda två, Hans och jag 38-någonting och helt under isen. Vi missade värsta nyårsfesten i Älta med mina NCC-tjekompisar och låg hemma i soffan. På 12-slaget sov jag visst med en bok i handen. Så nu ser jag fram mot ett nytt friskt 2011!
Men dags att summera 2010, vad hände då, förra året?!?

2010 ver ett strålande framgångsrikt tävlingsår för mig och mina hästar! Jag hamnade på 16:e plats på Sverigerankingen av seniorer i dressyr med 505 poäng! Dortmund var landets 29:e bästa dressyrhäst under året (305 p.), och Zky blev nr 60 (200 p.)! Kul 🙂

Bild till blogginlägg  
Bild till blogginlägg


                   Jag & Mira                                               Jag & Lina

Dortmund debuterade Int 1 i Högbo i april med den äran, 66% och en andraplats direkt. Han har sedan placerat sig i flertalet av de Int 1:or vi startade under året. Han placerade sig även i St Georges på elittävlingen i Djursholm i år. Han flyttade in i mitt stall i juni i år och har sedan det lärt sig byta i varje, trampa fint och vi passagetränar en hel del nu. Med lite tur, eller kanske mycket träning, blir det SB:1 under 2011.

Zky debuterade Int 1 i maj 2010 på Ryttastadion med klart godkända 64% som resultat. Programmet passar inte honom toppen, eftersom galoppökningen är i början av programmet och då ”brinner” det i skallen på honom. När hans ”Matte” till sist förstog att hon inte ska göra någon ökning, utan bara galoppera fint över diagonalen, så gick allt mycket bättre! I Enköping i november gick han jättefint och blev 4:a på 67% i hård konkurrens! Zky debuterade även SB:1 i Sundsvall på 62% och vann! Vi hade 65% till bytena i varje, som vi ännu inte kan och fick 1:or och 2:or, så tänk när det sitter!!! En 8:a på en piaff värmde gott från den erfarenheten 🙂 Vi tränar på mot fler SB:1 under 2011.

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


        Dortmund                                Zkyline                                Zalvia

Zalvia gjorde en enda dressyr-start under året, (och i livet) men vilken start sedan!!! LB:3 var väl inget, tyckte hon, gick som en liten klocka och fick 76% med bl.a en 9:a i protokollet!

Cosby blev såld till Annsofi Kjerrman i juni. Han tävlas numera framgångsrikt av Annsofis duktiga och mycket ambitiösa dotter Norea. De har redan hunnit placera sig i MA:1, silver på JDM och kvala in till JSM 2011!

Vi var i USA i sept-okt och såg Ryttar-VM i Kentucky, vilken upplevelse!!! Hela familjen min brors familj och min Far gav oss iväg över ”pölen” (läs Atlanten) för 10 dagar av semester, fint väder och så härliga hästtävlingar. Oh, vad fantastiska Edward Gal och Totilas var!!!

Jag köpte äntligen min hett efterlängtade lastbil i aug 2010! Den är nu färdigbyggd för 4 hästar och ca 4-6 personer att bo i! Det är Volvo FL6 från 99, 10 m lång, vit och alldeles alldeles underbar! Jag klarade dessutom C-kortet 1 dec 2010! Nästa år har jag alla hästar & hela famlijen i ett fordon, sååå skönt!

Bild till blogginlägg    
Bild till blogginlägg

Ser alltså fram mot ett nytt år med två fina hästar på väg upp i SB:1 i bagaget och en ny lastbil att ta oss mot alla utmaningar i!