Kategorier
Ej kategoriserad

Antares vinner också!

Av Märit Olofsson Näss - 30 juni, 2017 | 0 kommentarer

Så var det dags att lufta Antares på tävlingsbanan igen!!! Vi gjorde ju ett par väldigt fina starter ihop för ett år sedan då Antares ägare Anna fick barn, och nu är han åter igen sedan 1,5 månad hos mig för försäljning.

Bild till blogginlägg


Snygga Antares slår till med en seger direkt!

Antares har ju inte startat på ett tag så det var dags att ge sig ut på tävlingsbanan och visa att vi fortfarande kan leverera. Vi startade idag en MC:1 på Överby i full storm och med ett underlag som egentligen inte passar Antares så bra, men trots det fick vi till en riktigt fin runda! Tyvärr ett byte i en av de förvända galopperna, men med många plus för öppnor, enkla byten och ökningar så fick vi ändå 70,2%!!!

Bild till blogginlägg


Härlig galopp som gav många 8:or!

Vi startade rätt tidigt i klassen och blev väldigt glada när procenten höll ända in i mål och vi vann! Härligt härligt att känna att vi fortfarande levererar bra tillsammans. Nu vidtar träning vidare för MB-start och matchning för försäljning! Jag tror att Antares kommer att göra rätt ryttare mycket lycklig 🙂

Bild till blogginlägg


Tack Hööks och Willys för välfyllda priskassar!

Kategorier
Ej kategoriserad

GP-kür och sommarponnyn Minette!

Av Märit Olofsson Näss - 26 juni, 2017 | 0 kommentarer

Nu är vi hemma och har landat efter en härlig midsommarhelg i skånska Everlöv på superfina tävlingar. Efter att ha kommit hem först 02:30 i natt har vi haft en hektisk dag med massa fix, bland annat ”sanering” av lastbilen och levererat den till Enköping för service inför Falsterboresan om två veckor!

Igår gav jag och Strolchi oss ut i hetluften i Grand Prix på riktigt via Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour i stenhård konkurrens bland etablerade GP-ekipage!!!

Bild till blogginlägg


Så kul att rida kür och jag gillar verkligen min musik massor!

Planen var att ”ta oss runt” på ett lugnt och fint sätt trots all musik (egen och andras kürmusik) på hög volym och Strolchi fick en vadderad mössa på sig för att hålla sig cool. Planen höll bra och jag är väldigt nöjd med vår insats. Tyvärr rätt mycket missar som kostar en del och jag fick planera om lite för att hinna göra om några rörelser vi inte fick till.

Bild till blogginlägg


Nu börjar vi bli varma i GP-kläderna 🙂

Det blev rätt bra trots omplaneringen och procenten 66,5 finns det mycket mer att lägga till när allt stämmer bättre och detta kommer bli en riktigt bra kür med mera erfarenhet. Domarna var heller inte helt ense och procenten skilde sig ända från 64 till 69,5, men vi tränar vidare och kommer igen.
Vi placerade oss 10:a i klassen, men det var bara 0,6% upp till 5:e platsen så snacka om tight mellan ekipagen 🙂

Bild till blogginlägg


Mira, Lina och härliga lilla Minette!

Idag har vi hämtat Miras och Linas sommarponny Minette! Hon bor och arbetar till vardags på Djursholms Ridskola, men ska nu bo två veckor hos oss och Mira och Lina är överlyckliga!!! 22-åriga Minette är en perfekt läromästare i allt från ridning till stallskötsel och vi ska nu ha två härliga veckor i stallet tillsammans med denna prinsessa. Tack snälla Eva Ulf för lånet av din pärla!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

5:a i LFC-kvalet i Everlöv!

Av Märit Olofsson Näss - 24 juni, 2017 | 0 kommentarer

Hela team Strolchi dvs jag, Jessica, Katarina, Mira & Lina har denna helg utökats med Frida Hallgren (som rider U25 på Alive) och vi har firat midsommar i Skånska Everlöv. Det är alltså fullt i lastbilen och full fart med skoj och lek 🙂 

Bild till blogginlägg


Idag var vi väldigt fokuserade på banan!

Idag var det dags för det 3:e kvalet i Lövsta Future Challenge i en Int 2 och det var en otroligt hög klass med många riktigt fina hästar och totalt 19 startande. Min  plan var att inte sätta för mycket tryck i Strolchi och låta honom komma runt ”felfritt” och känna glädje på banan efter ”trasslet” på SM då jag fick lov att utgå. Planen höll bra och förutom en lite dålig ingång i andra piaffen och ett jämfotasprång bak i sista bytet i varje så tog vi oss runt på ett fint sätt med lite lagom ”tryck”.

Bild till blogginlägg


Så glad för känslan inne på banan idag och att Strolchi var sitt vanliga jag igen!

Vi fick 68,3% och det är jag jätteglad för!!! Det blev även en 5:e placering i klassen, vilket gör att vi ligger kvar på andra plats i LFC än så länge. Det vore så himla roligt att vara en av de fyra som i slutänden får rida finalen på SIHS på Friends i december, så håll alla tummar ni har för oss i kommande kval!

Bild till blogginlägg


Emilie Nyreröd och jag, 4:a respektive 5:a i dagens Friends-kval.

Vädligt roligt också att Frida och Alive gjorde en riktigt fin runda i Lövsta-kvalet för U25 och fick 67,3%!

Bild till blogginlägg


Frida och Aliva som kallas Danny i full action!

Nu laddar vi om för Grand Prix kür i den första omgången av Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour i morgon både jag och Frida, som även hon tränar för Jeanna 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Segrar för Dockan och Ajani!

Av Märit Olofsson Näss - 18 juni, 2017 | 0 kommentarer

En hektisk, hästfylld och framgånsrik helg går mot sitt slut. Denna gång har Ajani och Dockan varit i farten och attans vad bra det gått!

Igår gick Ajani en LA:3 i Håbo. Han var väldigt spänd i det mörka och trånga ridhuset, men lyssnade ändå fint på mig och vi tog oss runt helt utan missar. Jag är otroligt glad för det metodiska sätt vi tog oss igenom allt på då Ajani egentligen helst velat springa hem, men ändå lät mig lotsa honom runt!

Bild till blogginlägg


Ajani in action på framridningen!

Vi fick fina 69,1% och vann klassen, nu lämnar vi LA bakom oss och redan idag (söndag) så åkte vi tillbaka till Håbo och debuterade MC:1.

Bild till blogginlägg<


Fint segertäcke från Stigsbergs Gård och blå-gul rosett för Ajani!

Även idag var Ajani rätt så så spänd på banan och efter två framridningar på en väldigt tung framridningsbana även rätt så trött i kroppen… Det gjorde att övergångarna idag inte blev så bra och de enkla bytena lite ”sådär” men han kämpade ändå på och vi fick 66,3 % och det gav en 3:e placering!!! Nu får Ajani lite välförtjänt vila innan vi tar tag i vidare utbildning och börjar introducera galoppombyten!

Bild till blogginlägg


Fin 3:e plats i MC-debuten för duktiga Ajani!

Eter Ajanis start var det direkt hem och hämta Dockan som startade en MB:2 i Farsta. Hon har ju vilat lite sedan hon fixade sitt Falsterbo-kval, men nu är det dags att köra igång och slipa formen mot Falsterbo.
Hon gick ett väldigt fint, om än lite spänt program utan något större misstag alls och ett stort plus för sina härliga travökninger (8:or)!

Bild till blogginlägg


Koncentration under uppvärmningen!

Procenten blev 69,3 och vi vann klassen!!! Härligt fint formbesked av Dockan och vi fortsätter träna på och bygga styrka och säkerhet i MB 🙂

Bild till blogginlägg


Vi skiner ikapp med solen efter de fina 69,3 procenten i MB:2!

Med till Farsta var oxå Strolchi. Han fick gå in efter klassens slut och vi red igenom Int 2. Efter ”skrämselhickan” på SM-küren ville jag gärna rida igenom ett program under tävlingslika former och Farsta RK ska ha en stor eloge för att vi fick genomföra programmet efter klassens slut!
Nu var Strolchi sitt lugna, metodiska och fina jag igen och gick som en liten peng. Känns härligt!!!

Bild till blogginlägg


Strolchi fick även idag äran att agera prisutdelningshäst och hämtade både Ajanis och här Dockans pris 🙂

Bild till blogginlägg


Coola Strolchi och hans läsande groom Mira!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Ajani vinner igen

Av Märit Olofsson Näss - 10 juni, 2017 | 0 kommentarer

Idag var det dags för Ajani att gå sin andra LA:3 och vi tog oss till vackra Visbohammar i Gnesta för denna uppgift. Ajani gick nu LA som om han aldrig gjort annat och vi tog oss igenom programmet helt prickfritt!!!

Bild till blogginlägg


AJani tar alla nya miljöer riktigt bra, och visst trivs vi på vackra Visbohammar!

Visst finns det saker som ska bli mycket bättre med med styrka och rutin, men för dagen en härligt fin ritt. Han är så duktig på att hålla ihop det trots alldeles för långa ben och ett barnsligt sinne, men med massa god vilja så löser vi det mesta fint. Det kommer att bli en kalashäst när vi fått träna lite mer och med mer rutin!

Bild till blogginlägg


Seger i klassen på nästan 73% och Ajani vinner sitt andra täcke 🙂

Vi fick hela 70,9% och vann klassen! Resan hem gick såklart lätt och nästa helg ska vi ge oss på MC, lika bra att smida medan järnet är varmt 🙂

Bild till blogginlägg


5 starter ihop och placeringarna 2, 2, 1, 2 och 1 som facit. Duktig Ajani!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Ibland blir det pannkaka….

Av Märit Olofsson Näss - 6 juni, 2017 | 0 kommentarer

Klart att jag sett fram massor mot att få rida min kür på ett bra sätt till min härliga musik i dagesn SM-final på Strömsholm, men idag blev allt bara pannkaka…. Strolchi fick lite prestationsångest eller scenskräck och blev spänd och väldigt rädd för högtalarna och jag satt på en panikrädd häst som bara ville bort från banan. Mina försök att kommunicera var lönlösa och i allt kaoset så drog Strolchi upp tungan och fick den över bettet. Jag valde att utgå då jag ju inte vill att Strolchi ska få såna här dåliga erferenheter från GP och dressyrbanan. Han är ung och vi ska ju ha kul och njuta av våra rundor!

Jag är väldigt glad över de fina orden Kim C Lundin skrev i Tidningen Ridsport efter att ha ”haffat” mig vid utgången från banan:

Bild till blogginlägg

Trots detta så är jag såklart nöjd med vår SM-helg och den fantastiska utveckling vi haft under våren! Strömsholm gav oss en placering jag inte trodde möjlig (6:a i GP) och en otrolig ny erferenhet till den banken samt en 16:e plats i Svenska Mästerskapen i dressyr 2017!!!

Nu tar vi nya tag och kommer igen, bara att träna på, och säg den väg som är spikrak!

Det blev ett par fina bilder från dagens runda som kommer här:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

SM-FINAL OCH PLACERING I GP PÅ STRÖMSHOLM!!!

Av Märit Olofsson Näss - 4 juni, 2017 | 0 kommentarer

Helt galet, otroligt och overkligt, jag och Strolchi kom 6:a i dagens SM-kval och är i final i SM!!!

Bild till blogginlägg


Finaste lilla Strolchi och jag, så glad över denna häst, finalplatsen och GP-placeringen!

Strolchi gick ett jättefint Grand Prix program på Strömsholm idag. Javisst, ett par småmissar, men lugn och metodisk och riktigt fin i piaff och passage min duktiga lilla gummiboll! Det jag var mest arg över var att jag red fel en gång, men efter lite surande över det så var jag mer än nöjd med vår debut i SM.

Bild till blogginlägg


Jag hade verkligen kul på banan idag och njöt av varje steg!

Vi fick 65,9% av de fem domarna varav 4 st utländska och Gustaf Svalling från Sverige. Roligt att rida för nya domare och få en bedömning av ett internationellt kollegie.
Jag red rätt tidigt i klassen och när det var ca 12 ryttare kvar (av 28 st) kunde vi dra den första sucken av lättnad. Finalklart, då 15 st får rida final på tisdag!
Sedan blev upplösningen av klassen superspännande, men det höll i mål och vi kom 6:a i klassen och blev placerade!!! Så himla skoj och overkligt 🙂

Bild till blogginlägg


Finaste Strolchi

Jag är såklart mer än nöjd över denna placering, speciellt med tanke på gänget som jag tog mig in bland:
1:a Patrik Kittel – Delaunay, 2:a Roese Mathiesen – Zuidenwind, 3:a Mads Hendeliowitz – Jimmie Choo, 4:a Paulinda Friberg – Di Lapponia, 5:a Malin Rinné – Scharmeur, 6:a jag & Strolchi, 7:a Gunillla Byström – Vectra.

Bild till blogginlägg


Paulinda, Malin, jag och Nugge, glatt gäng som fick springa ärevarv utan häst!

Nu ska såklart hela teamet fira med lite bubblor, sedan blir det att ladda om inför SM-final i GP kür på nationaldagen. Så otroligt glad över ”min” fantastiska lilla gummiboll som verkligen alltid gör sitt bästa på banan och ger mig sådana fantastiska upplevelser och framgångar!