Kategorier
Ej kategoriserad

Kolmården, Robbie Williams och 40!

Av Märit Olofsson Näss - 29 juli, 2013 | 0 kommentarer

Jag har visst tagit lite semester från bloggandet, inser jag nu, när jag ser att det var 2 veckor sedan jag skrev något här… Men det betyder ju såklart inte att det inte händer massa saker. Hela tiden 🙂

Bild till blogginlägg


Mira och Lina hämtar Lilleman i hagen, det krävs två att leda en shettis 🙂

Efter hemkomsten från Falsterbo så fick vi två dagar av vila och uppackning hemma. Mira och Lina passade på att köra sin fina sommarponny Lilleman. Lilleman är här för andra året i rad, till tjejernas stora förtjusning! Lilleman ägs av Jessicas (Strolchis matte) bror Mathias Andersson och vi är så glada att få låna honom i år igen!

Bild till blogginlägg


Sommarlovsmys: körtur på fina vägar runt Kvarnnibble!

Onsdag till torsdag i v 29 spenderade jag och barnen på Kolmården ihop med Katarina och min bror Pelle med familj (Malin och Marcus). Vi bodde alla i lastbilen, som nu var på utflykt utan hästar i, för första gången. Vi bodde faktiskt riktigt bra i den alla 7!!!
Bilder från Kolmården:

Bild till blogginlägg


Hela gänget samlat efter lunchen!

Bild till blogginlägg


Vet inte vad som var skojigast, alla djur eller att hitta blåbär? 🙂

Bild till blogginlägg


Lina vid elefantshowen, de var stora och fina och spännande!

Bild till blogginlägg


Mira kollar in gorillorna!

Bild till blogginlägg


Vi hann med delfinshowen och även ett par turer i berg-och dalbanan! Både Mira och Lina (och jag såklart!)

Bild till blogginlägg


Dagen avslutades med en tur i tefat på Bamseland. Lina, Marcus & Mira i bustagen!

Jag lämnade sedan barnen till sin pappa på torsdagskvällen och det blev ett mycket tårfyllt avsked efter 11 dagar semester ihop. Nu ser jag dom inte förrän 5 augusti igen, 17 hela dagar, känns jättejobbigt, men nu är det i alla fall bara en vecka kvar , sedan har vi 17 dagar ihop 🙂

Bild till blogginlägg


Jag, Minna, Katarina och Malin inför Robbie Williams-konserten på Ullevi.

Förra helgen tog vi, jag, Katarina, Minna (min stallkompis) och Malin (min svägerska) oss ner till Göteborg för att se Robbie Williams! Vilken konsert!!! Skitbra 🙂 Och när han sedan tog ”Feel”, ”She´s the one” och ”Agels” som extranummer var lyckan total! Och vilken allsång det blev 🙂 

Bild till blogginlägg


RW. Snygg, sexig och sjunger bra, vilken kombination och kvällen blev verkligen toppen!

Hela resan blev verkligen toppen-bra! Vi fick låna en superefin lägenhet av en kollega till min Mor, som låg på ca 5 minuters gångavstånd från Ullevi, vi hann med att äta en supergod räkmacka dagen efter konserten och även lite shopping. Härligt mys med tjejkompisar, det var verkligen välbehövligt med en tjejhelg 🙂

Bild till blogginlägg


Fantastiskt goda räkor på uteservering i Gbg innan hemfärd!

Jag jobbade sedan hela veckan igen och passade på att fylla 40 år i fredags!!! Det känns faktiskt riktigt bra! Jag hade lite åldersnoja över det i våras, men det är nu bortblåst och jag är bara glad och nöjd och framför allt så himla lycklig över mitt nya liv oxå (nytt hus, civilstånd och jobb på 1 år!)!!!

Bild till blogginlägg


La Familia på Godthem. Planksteken var såklart toppengod 🙂

Födelsedagen firades med god middag på restaurang Godthem på Djurgården, med närmsta familjen. Sedan blev det ”efterkör” med tjejkollegor från NCC-tiden i Mood-gallerian (Boquerian)! En härligt kul kväll på alla vis!

Bild till blogginlägg


Jag och Katarina njuter av ett glas bubbel före maten

Jag vill även passa på att tacka för alla gratulationer jag fick på födelsedagen! På Facebook, sms, mail och såklart av ni som grattade mig ”live”! Helt underbart att fylla år med så många härliga vänner 🙂

I stallet har det varit lite lugnt efter Falsterbo. Men nu har både Vicke och Strolchi kommit tillbaka från sina ”sommarlov”. Vicke hade 5 veckor ledigt och Strolchi 2 veckor.
Nu startar uppladdningen för alla tre (Strolchi, Vicke och Dortmund) som ska starta vid lag-SM i Vallentuna 9-11 augusti. Strolchi får i är den stora äran att gå i laget för Djursholms Ridklubb! Stort att platsa in där av en 7-årig ”nybörjare” i St Georges 🙂

Bild till blogginlägg


HIttade dessa två Cola-flaskor, Lina Lovisa Nääs är min älskade yngsta dotter 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Falsterbo 7-års championat!

Av Märit Olofsson Näss - 14 juli, 2013 | 0 kommentarer

Är nyligen hemkommen från en helt fantastisk vecka i Falsterbo!!! Har hunnit packa upp, börjat tvätta, lagt barnen och nu är det dags att skriva om veckan som var!

Tisdag och onsdag bestod av en hel del träning och uppladdning inför torsdagens kvalificering (till final) i 7-årschampionatet för mig och Strolchi. Han har ju en hel del energi och behöver därför gå två pass om dagen då han ju inte går i sin hage på dagarna. Med ett ”joggingpass” och ett träningspass varje dag så blir han lagom ”tempererad”.
Vi passade även på att shoppa en hel del och umgås med alla härliga vänner!

Bild till blogginlägg

Posering innan start!

I torsdags var det så alltså dags för oss i kvalet, en St Georges. Strolchi trivs ju väldigt fint på Falsterbos stora arena och kändes väldigt fin att rida på. Tyvärr fick vi flera onödiga och rätt kostsamma missar i programmet, men trots det fina 67,2%! Det känndes bra att få såpass höga procent då det finns så mycket mer att hämta! Vi blev med denna poäng 7:a i klassen, och snöpligt nära en 5:e plats (0,12%) och placering. Men, men, jag är glad ändå åt att vi knep en av de 10 finalplatserna!
Bild till blogginlägg

Uppvärmning innan finalritten.

Fredagen innebar final för oss. Återigen en fin ritt med bra ridkänsla men tyvärr lite dåliga skrittpiruetter och en missad serie (vart 4:e)…. Jag är ändå väldigt nöjd med superfina Strochi och vår prestation på banan!!! Vi fick 68,1% och då med väldigt ojämna domarsiffror. Två domare hade mig på över 69% och en på bara 65. Tråkigt då vi blev 0,6% utanför placering… Men, det blev alltså en väldigt fin 6:e plats i stenhård konkurrens och jag är otroligt glad över fina Strolchi som återigen levererar en fin placering i final i Falsterbo! Detta är tredje året i rad vi är i final, det har bara ett ekipage till lyckats med i årgången 2006 (Mia Runesson & Barcelona)!!!! Han är en stjärna, lilla Strolchi!
Bild till blogginlägg

Sista minuten av fokus innan vi travar in på arenan!

Hela vilstelsen i Falsterbo var toppen-fin i år! Jag, Mira, Lina, Jessica och Katarina (och Frank två dagar) har bott superbra i lastbilen, som ju numera även har både toalett och dusch! Vi har sett massor av fina hästar och superbra ridning, vädet har varit underbart fint med massa sol och vi har varit på stranden och solat/badat flera gånger. Vi har gjort en massa nyttiga inköp och fynd bland alla montrar, barnen har lekt i den fina lekhörna som numera finns på området och vi har hunnit med lite disco! Vi har verkligen haft en underbar vecka på alla sätt!!!
Bild till blogginlägg

Mira och Lina i hoppborgen!
Bild till blogginlägg

Lina, jag och Mira njuter av sol och bad på stranden!
Bild till blogginlägg

Strolchi laddar för start, på sitt eget lilla vis 🙂
Bild till blogginlägg

Bad och mys i solen hör till i Falsterbo, även om man är häst!
Bild till blogginlägg

Sötaste lilla Lina laddar för disco i VIP-tältet!
Bild till blogginlägg

Finaaste lilla Mira på dans-humör!!!
Bild till blogginlägg

Partypinglor på dansgolvet 🙂
Bild till blogginlägg

Härligt på stranden: Katarina, Mira och Lina!
Bild till blogginlägg

FInaste hästen och bästa groomen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Första dagen i Falsterbo!

Av Märit Olofsson Näss - 9 juli, 2013 | 0 kommentarer

I går, måndag så åkte vi, jag, Mira, Lina, Katarina och Jessica ner till Falsterbo. Strolchi var ju såklart oxå med! Vi hade planerat att komma iväg i god tid på morgonen, så att det inte skulle bli så sent för barnen på kvällen. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig…. Lastbilen var tvärdöd då vi skulle starta hemifrån. Batterierna helt slut.. Fick till sist tag på en kille från Volvo Truck Center i Sollentuna som kom ut till mig och gav mig starthjälp! Efter att ha packat in alla saker, oss själva och Stolle, så vart vårt första stopp på verkstaden i Sollentuna. Där konstaterades att en laddare till batterierna inte fungerade som den ska och stog på hela tiden och drog ur strömmen i bilbatterierna… Egentligen ska den bara ladda bodelsbatterierna vid färd (via generatorn) och inte när vi står still. Fick hjälp att koppla bort denna laddare och två nya batterier införskaffades! Hoppas nu bara att allt funkar som tänkt så vi kommer hem på söndag!
Vi kom alltså fram till Falsterbo 2,5 timmar senare än tänkt och 7200 kr fattigare….

Bild till blogginlägg


Jessica med sin ögonsten i vår egen hörna där vi kan breda ut oss!

Vår första dag i Falsterbo idag har varit av helt annan karaktär! Helt fantastisk!!!! Ståland sol och fint väder! Vi har sett en hel del fina 5-åringar, umgåtts med folk och myst i lastbilen.
Vi hann med ett par timmar härligt sol och bad på stranden också 🙂

Strolchi trivs också superbra här i Falsterbo! Han sover, äter, solar och mår toppen. I morse gick han ett joggingpass inne på tävlingsbanan. Jag hade en riktigt bra känsla och jag tror att han verkligen gilla banan här!
Nu i kväll red vi ett ordentligt tränlingspass och jag har en riktigt bra känsla nu. Rörelserna känns riktigt säkra och jag är så glad över den ridkänsla han ger!!! Det ska bli riktigt kul att rida på torsdag 🙂

Lite bilder från kvällsträningen:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg