Kategorier
Ej kategoriserad

Mera träningar och Globen!

Av Märit Olofsson Näss - 27 november, 2011 | 0 kommentarer

Som vanligt så har veckan och helgen gått i rekordfart! Veckan som gick har kantats av BRA träningar. I tisdags red jag Zky för Lars Andersson hemma på Kvarnnibble och det gick alldeles strålande! Han var ganska avspänd och framför allt bytena har blivit mycket bättre. Vi fick till och med lite beröm för bytena i varje 🙂 Piaff och passage var som valigt jättefina!

Sedan bar det av till Lejondal med Strolchi för att träna för Bo Jenå i onsdags. Det händer mycket med Strolchi just nu! Han blir starkare och starkare för varje dag och det gör att både trav och galopp blir mer och mer samlade och uppe i fronten. Superkul att han tar jobbet så bra! Han byter ganska duktigt, vi har ju bara gjort det ca 4 pass, och ibland vill han byta när inte jag vill oxå… 🙂 Lite blandad kompott, men så är det ju i början. Det stora glädjeämnet är hans fina tendenser till piaff och passage, detta kommer bli bra!

Bild till blogginlägg


Nils sover och snarkar oxå! Skulle ha filmat med ljud 🙂

Nils har fått ta det ganska lugnt i veckan. Han har varit lite förkyld och kanske växer han lite oxå (mentalt hoppas jag, och inte på höjden) för oj, vad trött han är numera!

Dorten har oxå fått ta det lite lugnt i veckan, efter förra helgens hård-träningar för Lussan!

Fredagen spenderades på Globen. Vi såg fina unghästar (Minna & Isac är verkligen något alldeles speciellt), öppen träning för GP-ekipagen och Kyras Master Clinic!

Bild till blogginlägg


Patrik & Toy Story (foto Susanna Karlsson)

Även idag (söndag) var vi på Globen för att se GP-küren. Superduktiga och genomtrevliga Patrik Kittel (som jag känt länge nu, då vi jobbade ihop ett par veckor hos Klaus Rath i Tyskland ca -97) vann på ”frugans” häst Toy Story. Patrik rider verkligen härligt framåt på sina hästar och missar sällan något!

Bild till blogginlägg


Tinne och blott 9-årige Don Auriello (foto Susanna Karlsson)

Två var ”min” Tinne Vilhelmson på nya, unga, fina Don Auriello. Svenskt i topp och båda över 79%, härligt bra för svensk dressyr!

En av mina absoluta favoriter var danska Sidsel Johansen på Shianto. Vilket härligt program på en avspänd häst med fantastiska övergångar och hög svårighetsgrad på programmet! De kom 6:a men jag tror att de komnmer att klättra i resultaten framöver när de ”förtjänat” sina poäng!

Bild till blogginlägg


Sidsel Johansen och fina Shianto (foto Susanna Karlsson)

Helgens guldstjärna går till Jessica och Frank som förberett så förnämligt för den stora hemligheten! Hi hi! Berättar mer längre fram.

Kategorier
Ej kategoriserad

Träningar och säkerhet

Av Märit Olofsson Näss - 21 november, 2011 | 0 kommentarer

Då var denna helg slut, känns som den gick i rekordfart! Helgens stora händelse var såklart förbundsträningen för Lussan på Ledingenäs. Dessa träningar är verkligen av högsta klass vad gäller allt! Anläggningen är fantastiskt vacker med alla facilitetar man kan tänka sig för förstklassig träning, boende, hästhållning mm. Vi får ett underbart bemötande och omhändertagande av Sonja och Anna Haag och maten är fantastisk!
Fantastisk är även tappra ”mormor” som tog väl hand om vildingarna Mira och Lina båda dagarna (Hans var på jakt i helgen).TAAACK! På lördagens träning och middag kom även Dortmunds ägarinna Birgitta Öhman med. Jättekul, då det var ett bra tag sedan vi sågs 🙂

Bild till blogginlägg


Lars och Lussan, som jag tränar för så ofta jag kan

Själva träningen var jätte-jättebra! Lussan är ju så himla duktig och har ett öga som inte missar något. Jag fick jätte-bra hjälp med formen och att få Dortmund ordentligt igång. Sedan var det mycket fokus på piaff och passage. Det blir bättre och bättre hela tiden och det var roligt att jag fick beröm för mitt hemma-arbete. ”Passagen och piaffen börjar bli riktigt bra! Det där har du jobbat jätteduktigt med hemma!” sa Lussan. Sånt värmer! Dorten kämpade på duktigt och som alltid så blir dag ett en genomkörare och dag två går lite bättre 🙂
Det är också roligt och inspirerande att träffa alla andra på träningen och se när de tränar och få umgås utanför tävlingsmiljön.

Bild till blogginlägg


Arbetsmyran Dortmund

Så till något lite tråkigare. Det är otroligt få av ryttarna på träningarna som rider med hjälm…. Det är synd då det inte är någon bra signal till övriga ryttarvärlden. Förra helgen inträffade en olycka på en unghäst-auktion i Tyskland, för övrigt den första auktionen där man infört hjälmtvång. En av auktionsryttarna blev avkastad, hjälmen sprack och hon blev medvetslös. Hoppas verkligen att hon blir återställd och hon har säkerligen hjälmen att tacka för sitt liv!

Självklart ska heller inte en oerfaren ryttare utbilda unga hästar och speciellt inte ensam. Då är det lätt hänt att olyckan hälsar på.

Bild till blogginlägg


Livräddare!

Veckan fortsätter i god träningsanda: tisdag risder jag Zky för Lars Andersson, onsdag ska Nils hoppa för Stina Svanlund igen och jag ska träna Strolchi för Bo Jenå! Sedan bär det av till Globen för att titta på fina hästar och härligt bra ridning nästa helg!

Kategorier
Ej kategoriserad

Nils på hoppträning

Av Märit Olofsson Näss - 18 november, 2011 | 0 kommentarer

Nils (Moonshine) är åter igång igen efter sin välbehövliga vila efter Skåneresan med 3-års championat! I onsdags åkte vi till Aspvik för att Nils ”hopp-pilot” Linda skulle träna för Stina Svanlund. Det gick alldeles strålande 🙂
Jag tycker han var väldigt duktig! Det var första gången han hoppade med ryttare på ryggen (han har ju bara löshoppat för 3-års testet i våras) och en ryttare som aldrig suttit på honom förut. Det var ett nytt ridhus att springa runt i och massa hinder överallt!!! Dessutom var ju allt kolsvart i omgivningen i novembermörkret…
Han hoppade flera linjer och gjorde det riktigt bra. Lite vingel här och där, men för det mesta ganska rakt och en del riktigt fina språng! Nästa gång ska jag försöka fota lite!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Blev lite trött av att hoppa…. Nils sover god eftermiddagssömn dagen efter 🙂

Meningen är att han ska få hoppa en del i vinter, varierat med mitt dressyrarbete, och så ska han ut på några starter i hoppning till våren. Bra för honom att komma ut och se nya miljöer och röriga framridningar mm. På dressyr-fronten händer ju inget förrän till september för 4-åringarna, då blir det kvalitetstävlan och 4-års championat!

Bild till blogginlägg

I helgen packar vi in Dortmund i bagaget och åker till vackra Ledingenäs för två dagar av förbundsträning för Lussan. Oh, så kul det ska bli!

Kategorier
Ej kategoriserad

Grattis alla pappor!

Av Märit Olofsson Näss - 13 november, 2011 | 0 kommentarer

Stort grattis till alla pappor på fars dag!!! Min far och mina barns far har båda fått supergott rödvin: Domaine du Vieux Lazaret!

Bild till blogginlägg Jag, Mira och Lina har varit på Lejondal och grattat min far och fått jättegod middag. Tyvärr är både Hans & Gimli sjuka så de fick stanna hemma 🙁 Tråkigt nog även sjukdom i min bror Pelles familj, så det blev bara vi tjejer hos Janne… Men vi hade en supermysig och trevlig kväll!


Kategorier
Ej kategoriserad

Dorten på vet-check och Cosby-foton

Av Märit Olofsson Näss - 11 november, 2011 | 0 kommentarer

Igår var det dags för vet-check nummer 2 inför vintern. Förra måndagen kollade jag ju upp Nils som var frisk och fräsch som en nöt-kärna! Dortens besök hos Peter Fransén på Mälarkliniken igår gick precis lika bra. Han var hur frisk och fin som helst! Han har faktiskt aldrig varit halt i hela sitt liv (peppar, peppar). Han är nu 9 år, går som tåget med placering i St Georges & Int 1 nästan jämt och tränar massa Grand Prix rörelster och ändå så hållbar. Det är ju helt makalöst vilken häst han är Dortmund 🙂

Bild till blogginlägg


Härlig fart i denna bild på fina Dorten!

Hittade en hel hög med foton på Cosby och mig på nätet. De är tagna på en clinic jag höll på Järfälla Ridcenter i maj 2010, precis innan han såldes till fam Kjerrman. Åh så fin han är ”min” Cosby!!!

Bild till blogginlägg


Piaff

Bild till blogginlägg


Piruett

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Alla foton tagna av Angelica Eriksson.

Kategorier
Ej kategoriserad

Spanska flugan

Av Märit Olofsson Näss - 6 november, 2011 | 0 kommentarer

Ett oväntat sjukdomsfall gav oss en fantastisk lördagkväll igår! Våra goda vänner Dominic och Bodil hade en planerad helg med Bodils föräldrar som skulle resa ner till Stockholm från Örnsköldsvik. Det skulle bli god middag och fyra biljetter var köpta till ”Spanska flugan” på China Teatern. Tyvärr blev Bodis mamma rejält sjuk och resan ställdes in… Med en dags varsel så fick jag och Hans överta erbjudandet och det ville vi ju såklart följa med på!
Allt började med en mycket god fördrink (Cosmopolitan) som följdes av en utsökt boef bourginon och till efterrätt äpplen stekta i cognac med hemgjord gräddfils-glass! Mums så gott!!!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Bubbel i pausen 🙂                                           Hans och jag på ”grönbete”!

Efter det så tog vi oss in till China för att se den otroligt roliga pjäsen ”Spanska flugan” med härliga skådisar som Susanne Reuter, Peter Dalle, Per Eggers m.fl. Kvällen avslutades med en drink på ”Bishop Arms” på Vasagatan. En ortoligt lyckad kväll, stort TACK till Dominic och Bodil för en magisk lördag 🙂

Bild till blogginlägg


Hela gänget inför andra akten!

Tack även till barnvakten: mormor Katarina och tack till Minna & Jessica som tog min kvällsfodring i stallet!

Idag her det skett en tragisk olycka inom ridsporten. Den fantastiskt fina hopphästen Hickstead dog knall och fall inne på banan efter sin ritt med Eric Lamaze i sadeln i Vrldscupen i Verona. Hu vilket tragiskt slut på en fantastisk hästs otroliga karriär och liv… Hickstead och Eric Lamaze vann bl.a OS-guld i HongKong 2008. Jag har sällan sett en häst med en sån fantastisk inställning, hoppteknik, power och vilja. RIP Hickstead.

Bild till blogginlägg


Eric Lamaze och Hickstead vinner OS-guld!

Så vill jag ändå avsluta dagens blogg på ett roligare sätt: Jag vill gratulera alla duktiga SM-finalister i Helsingborg till fina insatser och medaljer! Ett extra stort grattis till min fantastiska tränare och vän Tinne Vilhelmson Silfvén! Hon tog idag sitt 5:e SM-guld på blott 9-årige Anton (Don Auriello). Härligt Tinne!

Bild till blogginlägg


Tinne och Anton in action!

Mina hästar tränar fantastiskt fint! Både Dorten och Zky känns som att de kan gå Int 1B (SB:1) till nästa säsong. Strolchi har påbörjat att lära sig byten och det går över förväntan bra och Nils är igång igen och blir bara finare för varje dag 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Gimli på hundutställning!

Av Märit Olofsson Näss - 4 november, 2011 | 0 kommentarer

I går, torsdag, var vi hela familjen med Gimli på drever-utställning. Eller River Race Star heter han ju på riktigt! Utställningen arrangerades av Upplands dreverklubb och hölls på Tuthammars Ridcenter. Vi kände oss väl hemma i det fina ridhuset med vaselin-sand under fötter och tassar 🙂

Bild till blogginlägg


Gimli och husse!

Bild till blogginlägg


Fin seger-rosett!

Gimli skötte sig fint och han vann sin klass för valp-hannar! Första tävlingen och vinst direkt, snyggt värre! Han fick massa fina lovord, det var riktigt skoj att höra vilken fin vovve vi har!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina hade puss-kalas efter utställningen var klar.

När jag kom hem på kvällen fick jag tyvärr det tråkiga beskedet att helgens nationella tävlingar i Enköping är inställda… Feber på flera hästar på anläggningen var skälet. Tråkigt, detta var ju planerat att bli årets sista start, nu har den visst skett redan. För två veckor sedan i Eskilstuna! Nu tar vi steget raskt in i ”vinter-säsongen” med vet-checkar, vila och så träning inför kommande vårsäsong.
Nils var förresten på vet-check i måndags och han var hur frisk och fin som helst! Kuriosa: han är 174 cm hög och väger exakt 600 kg!