Kategorier
Ej kategoriserad

Lady och Maxi visar framfötterna!

Av Märit Olofsson Näss - 16 september, 2018 | 0 kommentarer

Idag passade jag på att ta ut Lady och Maxi igen, för att dra lite nytta av två täta tävlingstillfällen (2 veckor mellan) då jag ju inte känner dessa två så bra och dra nytta av att få känna på dem på tävling ganska tätt inpå.

Vi tog oss till Kungsör och båda fick gå en MC:1. Först ut var Maxi som tyvärr var rätt trött och jag fick ca 100 kg framdel att bära runt på… Trots det så tycker jag att han gav mig en mycket mer avspänd och fin runda än förra gången och han kämpade verkligen på trotts trötta muskler! 63,2% och en 5:e placering blev resultatet!

Bild till blogginlägg


Posering med Maxis ägare Anne och så lilla Love, dagens maskot!

Lady gick sedan ut med mycket bättre bjudning än förra gången och jag tycker verkligen att hon är på rätt väg nu! Både tränings- och tävlingsmässigt. Lite dåliga öppnor och ett enkelt byte som blev lite kraschat, men annars fin i hela programmet. 64,6% gav oss en fin 2:a placering totalt och jag är väldigt nöjd med hennes inställning idag!
Generellt fanns inte många poäng denna dag, båda hästarna gick klart bättre än för två veckor sedan i Eskilstuna även om inte poängen säger det, men så här är ju dressyr ibland!

Bild till blogginlägg


Lady fick galoppera ärevarv med både sin och Maxis rosett!

Dagen avslutades på hästsportmässa i Upplands Väsby där jag fick möjlighet att träffa på mina sponsorer SD Design och Riders Brands! Mycket trevligt 🙂

Bild till blogginlägg


Detta magiskt fina träns från SD Design är nu på väg till mig och Gnistan!

Kategorier
Ej kategoriserad

Två fina 3:e placeringar!

Av Märit Olofsson Näss - 2 september, 2018 | 0 kommentarer

I dag var det dags för två roliga ”debuter” i Eskilstuna och det gick klart över förväntan!

Först ut var min stallkompis Annes Maxi Clay som jag red en MC:2 på idag. Jag har ju tävlat Maxi några gånger tidigare, då Jessica ägde honom, men det var mer än 4 år sedan! Max har busat en del med Anne på banan, så idag var uppgiften att få honom tillbaka ”på spåret” igen.

Bild till blogginlägg


Gul häst fick gul rosett idag!

Jag tycker att uppdraget lyckades väldigt bra! Jag lyckades hålla Maxi fin och framme och utöver en lite misslyckad galoppfattning och lite spänd skritt och skrittpiruetter så satt det mesta fint. Det hela blev ju heller inte sämre av att vi satte fina skolor och enkla byten och alla dessa rörelser har koefficient (x2).
67,6% blev resultatet och med det fick vi en fin 3:e placering!

Bild till blogginlägg


Full rulle på ärevarvet, kul med både placering och fina procent!

Sedan var det dags för stallets senaste tillskott att visa upp sig. Lady Love har ju bara bara varit en knapp månad hos mig men avsikten är ju att hon ska tränas och får tävlingsrutin!

Bild till blogginlägg


Duktiga Lady fixade dagens andra gula rosett denna soliga dag!

Hon var riktigt duktig men lite trött, så jag hade behövt lite mer tryck i henne. Tyvärr två kraschade rörelser i galoppen och trots det fina 68,2% vilket resulterade i dagens andra 3:e placering! Nu har jag lärt mig att hon ska ha en kortare framridning också, så att jag har mer energi kvar till banan.

Bild till blogginlägg


Duktig men trött Lady kämpade på fint på banan!

Jag är glad och nöjd över Maxi och Lady idag som båda kämpade på fint trots att jag ju inte tränat så mycket alls med dom 🙂