Kategorier
Ej kategoriserad

Fina Jacke såld!

Av Märit Olofsson Näss - 27 april, 2016 | 0 kommentarer

Fina, härliga, ambitiösa och glada gentlemannen Cpt Jack Sparrow blev idag såld till Sofia Ridderstad och MarieLouise Lind i Eksjö Småland. Jacke var frisk och fräsch som en nötkärna vid dagens besiktning och hans nya ägare kunde ta med honom hem direkt efter kontraktsskrivning!

Bild till blogginlägg


Jack och Sofia innan det var dags att åka hem till Småland!

Sofia och Marie driver tillsammans On Top Dressage och tanken är att MarieLouise skall träna och tävla Jacke i framtiden. MarieLouise har redan meriter från ”Lilla rundan” och ”Lätt Grand Prix” med tidigare hästar och Jack får nu fortsätta att tävla på den nivå vi varit  på under våra år tillsammans.
För mig har det varit två fantastiskt roliga år med Jacke och hans otroligt varma och genuint kunniga och supertrevliga ägarinna Maya Richthoff. Jag har fått matcha och tävla och även arbetat med försäljningen av Jack helt uppbackad av Maya och som hon själv sa:
”Det som är tråkigt med att han ska säljas är att vi inte kommer ha något samarbete ihop”.

Bild till blogginlägg


Jacke och Maya, som ägt honom sedan han var föl.

Jag är så glad för de åren jag fått med Jack och alla fina placeringar och framgångar vi haft på tävlingsbanan och allt roligt vi haft ihop i träning, tävling, vardag, i med- och motgång!

Till sist önskar jag Jack och hans nya ägare all lycka och framgång tillsammans i framtiden och tackar Maya för ett superbra samarbete under dessa år 🙂

Bild till blogginlägg


Ett härligt kollage av min och Jackes tid tillsammans!

Kategorier
Ej kategoriserad

Tävlingsdag för hela familjen!

Av Märit Olofsson Näss - 23 april, 2016 | 0 kommentarer

I dag har hela familjen Olofsson Nääs varit ute och och plockat rosetter!

Bild till blogginlägg


Fin och avspänd redan på framridningen idag, bra känsla från start!

Först ut var jag och Dockan i en LB:3 i Sigtuna och jäklar så fin hon var idag, Dockan!!! Väldigt mjuk och avspänd trots att Sigtunas ridhus är ett väldigt ”tittigt” ställe och många hästar spänner till inne på banan, så var hon lösgjord och fin och jag fick den bästa ridkänsla jag någonsin haft på banan med henne.

Bild till blogginlägg


Cool och duktig trots en ”tittig” omgivning.

Ett par kraschade fattningar och en dålig halt drog ju ner poängen rätt rejält, men trots det 68,8% och en fin 2:a placering! Men den ridkänsla på banan jag fick idag var det bästa priset av alla. Nu trimmar vi på för att ta klivet upp i LA 🙂

Bild till blogginlägg


Fin andraplats och bästa ridkänslan på banan 🙂

Bild till blogginlägg


Söt häst och gulligaste hästskötaren i Mira!

Efter detta så var Mira och Lina och tävlade i shettishoppning. Båda red 10 cm och 20 cm Clear round (dvs felfri = rosett), Mira på svarta Bea och Lina på fuxen Dumle! Båda tjejerna klarade sina rundor felfritt och fick två fina rosetter var och lite priser!

Bild till blogginlägg


Glada och lyckliga tjejer som verkar tycka att det är kul att tävla.

Bild till blogginlägg


Lina och favoriten Dumle!

Bild till blogginlägg


Och så Mira med Bea!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan fixar helgens andra seger!

Av Märit Olofsson Näss - 17 april, 2016 | 0 kommentarer

Dockan behöver miljöträning och tävlingsrutin och det skaffade vi oss en hel del i Väsby idag. Det går framåt hela tiden och idag hade jag en riktigt fin ridkänsla i båda klasserna! Först ut var det LB:1 och trots en del spänningar för omgivningen ändå en riktigt fin känsla i vår kommunikation. 70,7% gav oss en seger i klassen med hela 5%!!!

Bild till blogginlägg


Vi hittar allt fler växlar i traven, hon kommer att bli riktigt fin denna Docka!

Vi fick väldigt fina omdömen av domaren, Eva Svensson, och det känns verkligen kul att hon blir så bra mottagen på dressyrbanan!

Bild till blogginlägg


Dockan fixade ännu en blågul rosett åt mig denna helg!

Vi gav oss sedan på att debutera LA-klass, men oj vad svårt det var. Det jag tar med mig från denna klass är en väldigt fin känsla i ridningen men alldeles för många missar… Vi får träna vidare och med styrka och ålder kommer även säkerhet i svårare klasser 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Vinst för Antares!

Av Märit Olofsson Näss - 16 april, 2016 | 0 kommentarer

Fina, duktiga, coola Antares grorde en superfin runda i vår start i MC:1 i Lurbo idag! Vi blir alltmer samspelta för varje dag och den fina känsla han gav mig i programmet gjorde att vi kunde sätta alla rörelser på ett riktigt bra sätt och hade i princip inga missar alls. Klart att han kan bli ännu starkare och säkrare i alla rörelser men vi presterade nog på max med tanke på att vi tränat ihop ca 1,5 månad!

Bild till blogginlägg


Häst, ryttare och ägare är alla glada & nöjda efter en ritigt fin ritt!

Resultatet blev en solklar seger på 72,3% och extra roligt var att Antares ägare Anna var på plats med sonen Edmund, knappt en månad ”gammal”!!! Härligt härligt! Nu laddar vi för att i maj debutera MB:2 tillsammans innan Antares åker hem till sin matte igen 🙂

Bild till blogginlägg


Fina rosetter är alltid uppskattat, gillar verkligen dagens blågula!

Kategorier
Ej kategoriserad

Seger med en andraplats!!!

Av Märit Olofsson Näss - 10 april, 2016 | 0 kommentarer

Idag är jag så otroligt GLAD!!!
Jag har fått höra från flera kloka människor att en som häst som inte får luft, speciellt vid högpresterande tillfällen, ofta får mentala ”spår” av detta. Sant, så sant, kan jag nu verkligen konstatera. Det går även att vända denna ”mentala spärr” och att komma tillbaka! Idag känns som den dag då Strolchi verkligen kom tillbaka efter vår ”resa utan luft”!

Bild till blogginlägg


Full koncentration på framridningen.

Strolchi och jag var idag på Sgerstas nationella tävlingar och klassen var Int 1 kür. Jag erkänner villigt att jag, trots att jag hade en mycket bra känsla inför detta under hela dagen, var lite osäker på om vi var helt över våra ”spöken”.
Men åh så kul det var att rida på banan idag!!! Strolchi var glad, positiv, med mig på ett fint sätt och verkade väldigt glad över att inse att han kan andas på banan igen!!!
Vi hade en hel del missar, men vad 17 gör det, han var glad på banan igen! Och att han byter i varje på nåt ställe gör inget alls i det ögonblicket 🙂

Bild till blogginlägg


Strolchi var väldigt lösgjord, rörlig och fin idag!

Jag har nog aldrig varit så glad efter en start som idag, vi känns verkligen som vi är på väg tillbaka igen. Procenten blev hela 70,7 fördelade på 69,3 på det tekniska (väldigt bra med flera missar!) och 72 på det konstnärliga!

Bild till blogginlägg


70,7% gav oss en härligt fin andraplats i dagens klass!

Vi kom 2:a i klassen 0,9% efter ”omöjliga” Jeanna Högberg på Fiorucci HT, dock hade två domare mig som etta och den domare som hade mig trea hade Jeanna hela 5% före mig. Men idag spelar placeringen mindre roll, vi tränar på och är på rätt väg och det är det viktigaste av allt! 

Bild till blogginlägg


Aldrig har väl en andraplats tidigare haft en sån segersmak 🙂

Stort tack till hela min glada supporterskala (underbara stallkompisar m.fl) som hejjade fram oss och jublade som galningar efter ritten! Vilket otrologt fint stöd 🙂

Bild till blogginlägg


Antares och jag fick massa sol på utebanan. Härligt att det äntligen är vår!

Denna soliga vackra vårdag har även innehållit träning av både Antares och Dockan. Antares, som idag fick ett härligt pass i solskenet på utebanan, börjar byta riktigt fint nu! Snart blir det nog MB för honom!

Bild till blogginlägg


Jack vilar sig ordentligt i solen i hagen efter gårdagens debut i Int B. Söt han är 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin 3:e plats för Jack i Int B-debuten!!!

Av Märit Olofsson Näss - 9 april, 2016 | 0 kommentarer

Tävlingssäsongen för mig är i full gång nu och idag var det Jackes tur att göra säsongsdebut. Han fick gå ut direkt i ”piaff- & passageklassen” Int B, lika bra att köra på nu när vi tog steget upp och testade dessa klasser två gånger förra säsongen. Dock var detta vår debut i programmet Int B
.
Med tanke på att Jack haft ett långt ”vinterlov” från tävlandet ända sedan mitten av september och att vi gick ut i en (för oss) svår klass direkt så skötte han sig med bravur!!! Vi kom igenom det mesta på ett ganska bra sätt med ett extra stort plus för piruetterna och riktigt bra piaffer och passager som vi fick 6:or och 7:or på!

Bild till blogginlägg


På gång inför start!

Lite misstag blev det då vi missade bytena i varje och fick galopp ur en ryggning där det skulle vara mellantrav plus några mer småmissar och det kostar ju en del. Trots det så vägde hans många fördelar upp på ett väldigt bra sätt idag och vi fick fina 63,8%. Vi kom med det 3:a i klassen endast 0,5% från andraplaceringen!!! Tyvärr bara sju startande i klassen så vi blev första utanför placering, men jag är ändå supernöjd med Jackes prestation idag!

Bild till blogginlägg


Belöningen efter start blev en stunds mys i solen!

En av Jackes största fördelar är att han är så himla ambitiös och alltid vill vara till lags. Trots att han blir trött i detta långa, svåra och krävande program så kämpar han ändå på hela tiden. Han är en sån gentleman 🙂

Nu laddar jag om och imorgon blir det Strolchis tur att åka till Segersta och vi ger oss i kast med en Int 1 kür! Spännade att se hur det går nu när vi ju tränar för fullt för att även Strolchi snart ska ta steget upp i de lättare ”piaff- & passageklasserna”.
Han känns i alla fall väldigt fin och igår var han riktigt duktig på allt det svåra då vi var på Segersta och tränade för Jeanna. Ny rapport kommer imorgon!