Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Gnistan!

Av Märit Olofsson Näss - 30 april, 2021 | 0 kommentarer

Idag var Gnistan jätteduktig i MB:1 på fina Strömsholm! Väldigt avspänd, fin och utan större misstag och vi fick en fin 5:e placering i stenhård konkurrens med många fina och rutinerade ekipade!
Så glad över Gnistan och att han tog denna stora arena såpass bra, den var dessutom var ganska ”tittig” och välpyntad.

Bild till blogginlägg


Passar på att posera i grönskan, när den nu äntligen kommit!

Med den fina känsla jag hade i ritten så var 65,9% betydligt lägre än vad jag hade hoppats på, men så är ju bedömningssporter. Det viktigaste är att min Gnista nu verkligen börjar leverera riktigt fint inne på banan!

Kategorier
Ej kategoriserad

Etta etta tvåa!

Av Märit Olofsson Näss - 24 april, 2021 | 0 kommentarer

Wow, vilken härlig dag när vi dragit igång tävlandet efter EHV-stoppet, corona-stopp, ja allt är lite osäkert just nu så det är en härlig lycka bara att vara frisk och få tävla igen! Idag var det nationella tävlingar hos Gripens Ryttarförening för hela gänget.

Bild till blogginlägg


Gnistan visade en härlig mognad och därmed lösgjordhet och vann MB:1!

Först ut var Gnistan i MB:1 och idag var han så fin och avspänd på banan! Härligt fin ridkänsla och riktigt fina byten som gav höga poäng och så var han väldigt fin i formen. Tyvärr ett galoppinslag i travökningen som även slog hårt på övergången (med koefficient 2) som gjorde att vi tappade ca 4-5%… I ett såpass kort program som MB:1 (ca 4 min) så slår en miss väldigt hårt och detta var ju som 3 missar.
Härligt att vinna klassen på 65% och med så mycket mer att hämta i denna härliga häst!!!

Bild till blogginlägg


Fina Dockan vinner Int 1 och fortsätter leverera fina rundor!

Nästa ut var Dockan i Int 1 och hon levererade en riktigt fin runda! Anspänd och med härlig ”gummi” i traven med ett extra plus och höga poäng på travökningarna! Tyvärr lite het och taktning i skritten, och sedan blev hon väldigt het i galoppen. Vi höll ihop det fint trots att jag satt lite som på en bomb och fick 66,5%. Med det vann även Dockan sin klass, härligt härligt!

Bild till blogginlägg


Glad Strolchi och lika 

Sist ut var min härliga gummiboll Strolchi som nu varit ifrån tävlingsbanan i över ett år! Så himla roligt att få tävla med honom igen och jag är så glad över att en domare till och med kommenterade vår fina harmoni! Jag tror Strolchi var lika glad som jag då han var riktigt på hugget och väldigt energisk och het rent generellt! Vi tog oss igenom Grand Prix utan missar, visst en svag andra piaff och lite mer tryck ska väl dit, men åh så kul vi hade!!!
Vi fick fina 66,9 procent och med det en anrdaplacering!!!

Bild till blogginlägg


Strolchi med dagens rosettskörd! 2 x etta och en tvåa! 

Jag är så glad för mina fina hästar, härligt med två segrar och en andra placering på tre starter!!! Nu laddar vi om för nya tag på Strömsholm nästa helg igen för hela gänget, bara att köra på och komma igång ordentligt igen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Programträning för hela gänget!

Av Märit Olofsson Näss - 5 april, 2021 | 0 kommentarer

Ååååå så roligt vi haft idag!
Trots äkta aprilväder i form av snöstorm på tvären så tog vi oss iväg till Vilsta, Eskilstunaortens RF för att träna program för Kicki Klingspor, som verkligen är positiv, peppar och kommer med kloka tips inför tävlingarna som nu drar igång efter stoppet pga EHV.

Bild till blogginlägg

Fina Gnistan i snöstormen!

Hela gänget, dvs Gnistan, Dockan och Strolchi fick följa med och trimma formen inför att vi drar igång tävlandet i slutet av april. Först ut var Gnistan som fick gå MB:1.
Bild till blogginlägg

Full fart i MB för talangen Gnistan som bara är 6 år!

Han var verkligen jätteduktig och börjar kännas så klar för årets uppgifter i MB-klass, tyvärr ett trassel i ett hörn mellan galoppombytena som tyvärr drog ner poängen rätt ordentligt då det gav en 4:a på en bedömningspunkt med koefficient 2… Men så fina byten han gör, så fina skolor och längningar & denna ridbarhet han har!!! 70% och jag är så nöjd med hans utveckling!
Bild till blogginlägg

Dockan, alltid glad och med på noterna!

Näst ut var Dockan i en Int 1 och hon var precis som jag förvänta mig väldigt het! Men inte så het att inte jag fick ”vara med” utan bra het, lyssnade fint och så mycket starkare nu efter vinterns träning. Vi gjorde en rätt kass ryggning, men annars väldigt fin och 69,3% är jag väldigt nöjd med 🙂
Bild till blogginlägg

Dockan är så mycket starkare nu & sitter fint i piruetterna!

Sist ut idag var Strolchi som sina 15 år till trots mest betedde sig som en 5 åring på framridningen! Het, glad, på hugget & en riktig spjuver 🙂
Bild till blogginlägg

strolchi i gott slag ige & en superökning på gång!

Han var nog väldigt glad att vara ute igen då han ju inte tävlat på nästan 1,5 år. Utöver lite sprall som gav trassel i lite rörelser och ”plumplar” i protokollet så gick han sin Grand Prix på ett härligt fint sätt! Efter ritten så fick vi spontankommentaren ”magisk passage” av domaren och han var verkligen magisk att rida idag! Visst lite ringrost, men så glad, fin, framme och väldigt härlig i passage, piaff, piruetter & skolor (och att ”ettorna” är svåra när han är överladdad vet jag ju redan)! 68% var jag supernöjd med & det finns mycket att hämta när vi håller oss ”på mattan”!
Bild till blogginlägg

Jag är så glad för min härliga ”gummiboll” som nu verkligen känns i slag!

Nu tar vi nya tag inför kommande tävlingar, det ska bli så himla kul att få komma ut igen!