Kategorier
Ej kategoriserad

Ajani vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 27 maj, 2017 | 0 kommentarer

VI åkte idag tillbaka till den vackra anläggningen på Gömmargården, nu med Ajani i tarilern. Dags för ”jättebäbisen” Ajani att andas lite tävlingsluft igen i en LB:2 och en LA:3.

Det känns som om Ajani växt i tävlingskostymen mycket bättre nu och utöver ett galoppomslag på en diagonal så gick han entt riktigt fint LB:2-program. Fina 68% och en solklar seger i kalssen!!! Stor lycka i teamet, idag utökat med Patrik och Ebba Lindholm (delar av Ajanis ägarfamilj) som glatt hejade på oss 🙂

Bild till blogginlägg


Nybörjare på ärevarv, så vi travade lugnt utan segertäcke för att undvika onödiga spänningsmoment!

Sedan var det dags för LA-debut för Ajani i en LA:3. Han gjorde det på ett mycket fint sätt och gav mig en riktigt fin ridkänsla på banan. Mjuk, avspänd, lösgjord och ”med mig” på ett härligt sätt!!!
Ett par ordentliga missar med lite trassel, ingen katastrof för en ung debuterande häst, drog mer lite på procenten, men då han har så mycket kvalitéer så blev det en fin procent ändå. 69,4% och en andra placering bara 0,5% efter segraren!

Bild till blogginlägg


Duktig kille plockar två fina riosetter med höga procent 🙂

Såklart att jag är supernöjd med Ajani idag och den utveckling han gör hela tiden, både hemma och på tävlingsbanan!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

FALSTERBO!!!

Av Märit Olofsson Näss - 25 maj, 2017 | 0 kommentarer

Tjohoooo! Nu blir det Falsterbo för mig och Dockan i sommar!!!

Bild till blogginlägg


Poängen idag räckte till en 2:a placering i hård konkurrens!

Dockan gick idag en helt felfri och väldigt fin MB:2 på Gömmagården och fick 69,2% och vi klarade därmed kvalgränsen med 0,2%. Fantastiskt kul att ha lyckats kvala fina Dockan till Falsterbo då det bara är 2 år sedan hon blev inriden! Vi är nu ”ikapp” och i fas med ålder och utbildning. Vilken resa vi gjort 🙂

Bild till blogginlägg


Fin kval-rad med 71,744 och 69,186%

Bild till blogginlägg


Dockan är så arbetsvillig, ambitiös och ”med mig” på banan. Härligt!

Bild till blogginlägg


Nu väntar en välbehövlig vila för Dockan innan vi börjar uppladdningen för Falsterbo!

Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan levererar MB-placering igen!

Av Märit Olofsson Näss - 20 maj, 2017 | 0 kommentarer

Vi fortsätter att skaffa oss MB-rutin, jag och Dockan och idag var det MB:2 i Sala på schemat. Dockan var superfin att rida på och det känns som att hon nått en nivå till i styrka och samling. Tyvärr blev det en hel del missar efter en väldigt spänd skritt…. Inga katastrofer med bara massa oförargliga missar, ca 5 st. Kostsamma sådana också och det har man ju inte råd med.

Bild till blogginlägg


Full fart i ökad trav!

Trots alla missar 65,5% och en 3:e placering, vilket jag såklart är supernöjd med! Vi samlade mer erfarenhet och det här kommer att bli riktigt bra på sikt 🙂

Bild till blogginlägg


Mina härliga fans Mira och Lina på plats som supportrar!!!

Bild till blogginlägg


Ärevarv!

Bild till blogginlägg


Äntligen vår och grönt och fina miljöer att fota i!Jessica i högform med kameran idag 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan fixar ett Falsterbokval!!!

Av Märit Olofsson Näss - 14 maj, 2017 | 0 kommentarer

Lycka, lycka, lycka efter dagens härligt fina MB:2 på Dockan i Söderby, Vallentuna då vi fick den fina procenten 71,7!!!! Hon gick ett riktigt fin program idag och jag njöt verkligen av vår ritt på banan och att sedan även domaren gillade det hon såg gör ju inte saken sämre.

Bild till blogginlägg


Fin och känslig och så himla rolig att rida ”min” lilla Docka!

Lite spänd i skritten och det enkla bytet idag och så ser nog bytena fortfarande lite osäkra ut, vilket gav någon 5:a i protokollet, men med övervägande 7:or och 8:or i protokollet, så väger det ju upp. Vi fick till och med en 9:a på en galoppvolt idag, whoop whoop!!!

Bild till blogginlägg


Vacker som få också, denna Docka.

Detta gav oss en klar seger i klassen och vårt första kval till Falesterbo i sommar (det krävs två ritter över 69%) och vi är såklart superglada hela gänget!!!!

Bild till blogginlägg


Härlig seger på otroligt fina 71,7% i dagens MB:2!!!

Avslutar med ett stort grattis till min stallkompis i team Ryttarberget, Ebba Lindholm med Flora som gjorde sitt andra kval i helgen och nu är klar för SM i dressyr för B-ponnies i sommar!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Dockan & Antares flyttar in!

Av Märit Olofsson Näss - 13 maj, 2017 | 0 kommentarer

Duktiga Dockan sprang en väldigt fin runda i MB:2 i Hedemora idag! Tror faktist att det var den bästa start vi gjort i år, Dockan var lugn, stabil, lösgjord och säker. Den enda lilla plumpen var ett spänt enkelt byte, men allt annat var så bra och känslan på banan väldigt fin!!!

Bild till blogginlägg


Full koncentration på banan!

Döm om vår förvåning då procenten bara blev 64,7….. Ibland förstår jag mig verkligen inte på detta…. Men men, bara att ta nya tag och komma igen och det blev i alla fall en 3:e placering! Dockan fortsätter att plocka MB-placeringar och det känns som en väldigt fin prestation av en 6-årig nybärjare i MB-klass 🙂

Bild till blogginlägg


En 3:e placering i alla fall, trots väldigt låga % på vår bästa MB hittills.

Bild till blogginlägg


Nöjda och glada efter dagens fina ritt!

I torsdags flyttade en av minba tidigare favoriter Antares åter in i mitt stall! Antares är 12 år, imp Holland och ägs av Anna Barkfelt som jag känt i många år nu och hjälpt med flera hästar. Förra våren stog Antares hos mig ett par månader då Anna fick barn och vi plockade många placeringar och segrar i MC och MB. Antares är nu tillbaka hos mig för försäljning, mer info om detta kommer längre fram!

Bild till blogginlägg


Snygga Antares är en känslig herre som jag gillar jättemycket!

Bild till blogginlägg


Barnen kallar honom Tarsan, så det blir nog smeknamnet framöver 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Projektet Ajani på utbildningskontroll!

Av Märit Olofsson Näss - 10 maj, 2017 | 0 kommentarer

Idag var det utbildningskontroll av fina Ajani i form av LB:2 och LB:3 i på Enköpings Fältrittklubb. Ajani är en 6-årig valack e: Apache – Stedinger som ägs av familjen Lundholm som är mina stall-hyresvärdar.

Bild till blogginlägg


Ajani och hans ryttarinnor 🙂

Ajani ska på sikt bli en riktigt fin junior-/YR-häst åt Amanda som nu är 14 år och en fena på att sätta fina ponnyrundor med sin Cerwin både i Sverige och utomlands (väntar ett par mästerskap för dom till sommaren)! Där startar mitt projekt Ajani, jag har fått i uppgift att träna och tävla Ajani och parallellt med det hjälpa Amanda att rida honom och på sikt ska även hon tävla honom. Å det är verkligen ett jätteroligt projekt då jag gillar både häst och ryttare massa 🙂

Bild till blogginlägg


Fin att rida, trots en del spänningar på banan. Inte lätt att vara liten och orutinerad!!!

Ajani kallas skämtsamt för den holländska giraffen, då han är väldigt hög med superlånga ben och har lite av en giraff-look. Han har just nu lite trassligt med att få koll på de långa benen men jag tror att just dom har han massa nytta av i sin framtida karriär. Ajani är ju också rödhårig, så han har ännu inte helt förstått att jag alltid har rätt (!) men även det blir bättre för var dag!!!

Bild till blogginlägg


Nöjda och glada efter avklarad ritt.

Jag har nu ridit Ajani ett par dagar i veckan i ca 3-4 veckor och det var alltså dags för att kolla av hur han tar nya miljöer och tävlingssituationen. Det var en väldigt spänd Ajani som jag fick ”bära runt” i LB:2 och ett par missar som följd av spänningen drog också det ner poängen en del. På pluskontot finns att han är en väldigt fin och snygg häst, goda gångarter och att han reagerade så sunt på hela situationen. Trots spänningar så gick han ändå runt och blev mer och mer avslappnad för varje rörelse. 66,2% och en fin andraplacering blev facit av debuten, härligt, härligt!!!

Bild till blogginlägg


Ajani klär i blått och passade på att knipa 2 st blåa rosetter!

I LB:3 var Ajani fortfarande lite spänd, men nu på ett annat sätt. Han var mycket mer framför mina ben och det blir ju inte alls lika jobbigt då, han var också finare och lättare i munnen. Vi fick nån liten kommunikationsmiss, men på det hela taget var han väldigt duktig, 71,5% och ännu en andraplacering!!!

Bild till blogginlägg


Utan häst på första prisutdelningen tvingades jag springa ärevarv själv 🙂

Nu fortsätter vi träna vidare, jag och Amanda för att komma ut snart igen och testa tävlingsmiljön för Ajani!

I går var Dockan och jag på Segersta och tränade för Jeanna, det gick superbra och här kommer lite fina bilder från träningen som Jessica tog:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Mira 9 år och Dockan fin igen!!!

Av Märit Olofsson Näss - 6 maj, 2017 | 0 kommentarer

Idag för exakt 9 år sedan kom min fantastiskt fina lilla prinsessa Mira till världen!!! 9 år av härlig kärlek med underbara, glada, roliga, envisa och sprudlande Mira, vi har nu firat hennes första kalas med kompisar och snart blir det släkten på middag.

Bild till blogginlägg 


Grattis på födelsedagen magiska Mira!!!

Dagen började dock jättetidigt med en start i MB för Dockan i Eskilstuna. Lite spänd då det var första gången med start utifrån banan och på det hela taget var hon väldigt duktig! Ryggningen blev kass då den var mot en kulle där framridningen skymtade, och Dockan blev fast i ett stirr, en dålig galoppfattning ock ett byte som var lite kort bak var på dagens minuskonto, men hon är så väldigt fin över lag. Tyvärr fick hon inte betalt för det och poängen blev bara 64,7….
Tror även att mitt tidiga startnummer påverkade, då det bara ”ramlade iväg” poäng över 65 mot slutet på klassen, men så är det ju ibland.

Bild till blogginlägg


Är väldigt glad för Dockans fina inställning och att hon gör runda på runda i MB på ett så fint sätt!!!

Bild till blogginlägg


Mysigt att trava & skritta av på fina skogsvägar! Nästa helg tar vi nya tag i MB 🙂