Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan 12:a i Falsterbo Scandinavian Open!!!

Av Märit Olofsson Näss - 11 juli, 2017 | 0 kommentarer

Fanstastiska, fina, ambitiösa och superduktiga Dockan gick verkligen sitt livs bästa program i exakt rätt läge!!! I dagens semifinal i Falsterbo Scandinavian Open satte hon verkligen inte en hov fel. Lugn, lösgjord, avspänd och framme för mina hjälper gjorde hon verkligen allt rätt idag!

Bild till blogginlägg


Fina fina Dockan var verkligen en fröjd att rida på banan i Falsterbo!

Vi presterade verkligen på max av vår utbildnings- och styrkestatus just nu, och med tanke på att hon bara är riden i 2 år så orkade hon verkligen spänsta på sitt bästa och hålla sig i en fin hög form genom hela ritten. Inte ett misstag någonstans, sen är det ju såklart saker som ska bli ännu bättre med mer styrka, men för dagen en toppen-prestation.

Bild till blogginlägg


Alla byten på rätt plats och fina, så duktig på idag!

Jag är sååååå himla glad för 69,1% och en 12:e placering bland 29 st superfina ekipage i en klass med den hösta standard jag varit med om på Falsterbo någonsin!!! Tyvärr går bara 10 ekipage till final (vilket är lite märkligt då 12 av 28 st 5-åringar går till final) och det var bara 0,5% till finalplatsen, men det känns som det kvittar just nu. Jag är så stolt och glad över min fina Docka som presterade sitt absolut bästa i exakt rätt läge och på en internationell arena!!!

Bild till blogginlägg


Sååååå nöjda lämnar vi Falsterboarenan för denna gången 🙂

Stort grattis till min stallkamrat och träningskompis Amanda Lindholm och Hollys Cerwin som jag hjälpte på framridningen och som klämde till med 70,1% och en 3:e placering i Falsterbos ponnyklass!!!

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarvet för Amanda & Cerwin!

Nu väntar lite ridning på sandstranden imorgon för mig och Dockan och sedan ska Amanda ut i ponnyküren. Falsterboveckan fortsätter åtminstone till lördag innan vi åker hem mot Stockholm!

Bild till blogginlägg


Dockan vilar upp sig efter att ha tagit i det allra mesta hon kan idag!!!

Bild till blogginlägg


En till härlig bild från dagens ritt i solskenet.

Bild till blogginlägg


Hela familjen Lindholm och Frank (Dockans ägare) mötte upp oss efter den fina ritten!

Kategorier
Ej kategoriserad

I fantastiska Falsterbo igen!

Av Märit Olofsson Näss - 9 juli, 2017 | 0 kommentarer

Efter 4 års frånvaro är det återigen dags att göra en vecka i hästmänniskornas eget Mecka eller tävlingarnas tävling, årets roligaste vecka dvs Falsterbo!!! Vi har inte varit här sedan Strolchi gick 7-årschampionatet med stor framgång och blev 6:a i finalen, men nu är det dags igen.

Bild till blogginlägg


Det obligatoriska ”innan avresa-fotot”. På dagen 5 år sedan vi reste ner med 6-åriga Stolchi!

Med i lastbilen är ”lillasyster” Andersson, Quintana, även känd som Dockan och med samma ägarfamilj som Strolchi. Vi ska på tisdag ge oss in i getingboet bland 6-åriga hästar av högsta kvalitet! Alla startande ekipage håller superhög nivå och har tagit sig hit genom att klara de nya (2016) superhöga kvalgränserna.

Bild till blogginlägg


Sötaste Dockan trivs fint i sitt ”tält” 🙂

Det är så skoj att lilla Dockan kvalat sig in i det här gänget och jag är även glad att hon rest så bra och tar hela den röriga omgivningen med upphöjt lugn. Hoppas att hon fortsätter så!
Vi är nu alla installerade på plats och imorgon blir det en förmiddgas-jogg och sedan träning på banan på eftermiddagen. Vi startar sedan vid 10-tiden på tisdag och behöver alla tummar vi kan få låna! Det ska bli så roligt att rida här i Falsterbo igen och vi ska njuta av varje sekund på banan!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan 2:a i MB:2 på Överby!

Av Märit Olofsson Näss - 2 juli, 2017 | 0 kommentarer

Igår körde jag och teamet dag två på Överbys fina, traditionella och nationella dressyrmeeting. Dagen efter Antares fina vinst i MC:1 så var det Dockans tur att gå ut i en MB:2. Detta blev vårt genrep inför Falsterbo nästa tisdag!

Bild till blogginlägg


Härlig ökad trav med spetsade öron! Jag fick många lovord om Dockan från många håll igår!

Denna gång spände jag bågen lite mer och bad om lite mer tryck, spänst och högre form och Dockan svarade upp bra på detta och gav mig en härlig känsla inne på banan. Dock blir det ju då lite mer svårt att orka hålla ihop allt (det gäller att inte glömma att hon bara är 6 år!) och vi fick en hel del kostsamma missar… Men då hon håller så hög fin nivå i allt annat så fick vi 68,3% och en fin andraplacering efter Sara Grönvall och rutinerade Maddox!!!

Bild till blogginlägg


Superfina rosetter och massa priser från Hööks och Willys som belöning!

Ett härligt fint formbesked och vi laddar nu om batterierna för resa till Falsterbo på söndag och start nästa tisdag (11/7). Håll alla tummar ni har, vi kommer att behöva dom i hetluften bland alla fina 6-åringar 🙂

Bild till blogginlägg


I love this horse <3

Bild till blogginlägg


Bästa teamet på plats: Frank, Katarina, med Ella, Mira och LIna och så Jessica bakom kameran!