Kategorier
Ej kategoriserad

Mira 2:a och Strolchi på förbundsträning!

Av Märit Olofsson Näss - 22 maj, 2021 | 0 kommentarer

Äntligen dags för ungdomarna att få tävla igen och idag var det Mira och Pashes tur att ge sig ut på tävlingsbanan efter 3 månader uppehåll. Vi var i Örebro och klassen LA:1 och jag tycker att de fick till ett riktigt fint program! Lite osäkra skänkelvikningar men annars mycket som var riktigt bra, framför allt i galoppen. Det strösslades inte med poäng, så trots blygsamma 61,7% gav det en fin 2:a placering för ponnyparet!!!

Bild till blogginlägg

Lite coolt att som enda B-ponnyekipage lyckas knipa en placering bland C-ponnyerna!

Som vanligt så maxar vi helgen allt vi kan och i går och idag har jag även hunnit med att vara på förbundsträning för bästa Lussan på vackra Strömsholm! Fina Strolchi har gått superfint och vi har fått mycket bra hjälp för att polera på detaljerna. Ska bli roligt att fortsätta jobba vidare med de fina tips vi fått & snart blir det tävling för vår del igen!

Lite bilder från våra träningar:
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångar i Borås!

Av Märit Olofsson Näss - 16 maj, 2021 | 0 kommentarer

Idag gjorde vi en lite galen spontantripp: Borås över dagen med Dockan och Strolchi för Int 1 respektiv eGrand Prix. Vilken otroligt rolig resa det blev även om jag är jättertrött nu så ver deten härlig resa och en ny rolig tävlingsplats för mig!
Jag vill börja med att tacka Borås fältrittkulbb för väldigt fina tävlingar på en toppklass-anläggning, vi kommer gärna tillbaka!

Bild till blogginlägg


Duktiga Dockan ”persade” i Int 1 med 67,3% och en fin andraplacering!

Dockan gick en riktigt fin Int 1, om än väldigt taggad så trots det otroligt ridbar och ”med mig”. Vi fick fina 67,3% vilket är personbästa för oss i Int 1 och med det en andraplacering i ett starkt startfält, där jag säger stort grattis till segern till Caroling Lundberg med sin fina Sir Price!
Jag var lite ”besviken” efter ritten, mest för att hon var så magiskt fin på framridningen och jag inte ritkigt fick ut allt det på banan. Men, tänk så otroligt bra att rida på så fina procent och ändå känna att jag massor kvar att ge med min fina Docka 🙂

Bild till blogginlägg


Finaste Strolchi <3

Innan Dockans Int 1 så hade jag och Strolchi gjort en bra GP-runda! Framförallt galoppen blev riktigt bra, men synd på en kostsam miss med ett byte i varje innan höger piruetten. I traven har vi mycket mer att hämta ännu och även här fick vi en dyr miss med en snubbling i en travökning. Jag får inte riktigt energin med mig in på banan i traven och med det inte det superfina uttryck vi brukar ha och även lite ”maskig” piaff & passage. Det här har säkert flera anledningar, dels att vårt långa tävlingsuppehåll (läs ringrost) och sedan att han mentalt nog fortfarande tror att han inte ska få luft när vi kommer in på tävlingsbanan för att prestera det lilla extra…
Även här så är jag otroligt nöjd med att trots det få 64,2%, en fjärdeplats precis utanför placering och bara 1% upp till andraplatsen.
Vi har otroligt mycket mer att ge och det känns bara som att vi behöver fler rundor för att komma in i det riktigt fina flytet igen!

Avslutar bloggen denna gång med” dagens bild” från igår:

Bild till blogginlägg


Såhär glada blev vi när Gnistan kvalade till Falsterbo!

Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan Falsterbokvalar!!!

Av Märit Olofsson Näss - 15 maj, 2021 | 0 kommentarer

Idag har Gnistan kvalat till 6-års Folksam Open i Falsterbo!!! Tjohooo vad kul att åka ner på unghästchampionat igen!

Bild till blogginlägg

Vi var på Märsta Ridklubb och Gnistan gick en superfin MB:1, helt utan missar! Jag är så stolt över honom, han går bara in på banan och trots att det är lite ”tittigt” ridhus så levererar han en superfin runda helt utan missar och vi fick 70,9%! Tjohooo, kvalgränsen är 69, så det gick in med råge!

Bild till blogginlägg

Nu får Gnistan lite välförtjänt vila och ”lek-jobb” så koncetrerar vi oss på att Strolchi, Dockan och Mira-Pashe ska få ut och tävla lite mer!

Bild till blogginlägg


Vi fick en fin andraplats och Lexie poserar gärna med den stooora rosetten!

Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan & Pashe på äventyr!

Av Märit Olofsson Näss - 9 maj, 2021 | 0 kommentarer

Våren tvekar verkligen i år och idag blev vi genomfrusna & blöta då vi tog oss till Vilsta, Eskilstuna för tävling och programträning. Gnistan gick ännu en MB:1 och gjorde det riktigt bra i den röriga miljön. Banan ligger i ett friluftsområde och på vägen precis vid banan passerar timmerbilar, hundar, promenerande med gåstavar mm. mm. Det är ingen lätt bana alls!

Bild till blogginlägg


Så duktig Gnista trots många störningsmoment!

Bild till blogginlägg

Gnistan skötte sig superfint, lite spänd och småsaker till följd av det, men överlag väldigt duktig. Vi vann klassen på 67,7% och han fortsätter leverera fina rundor och rosetter, min fina Gnista!!!

Bild till blogginlägg


Seger i MB igen, han ångar på fint nu!

Det blev ingen ponnytävling på Vilsta, men den ersattes av en programträning där Mira och Pashe passade på att träna på att tävla med en LA:2.

Bild till blogginlägg


Mira börjar få allt bättre koll på fina Pashe och har nu kommit ända till LA:2!

Lite nerver spökade och Mira glömde av vägen lite, men väldigt många saker blev riktigt bra! Ett par rejäla misstag drog ner totalbetygen men 62,3% är ju en jättebra start på denna nivå för favoritponnyekipaget! Nu tränar vi vidare mot att Mira och Pashe ska få ut och tävla på sikt.

Fler fina bilder på Mira & Pashe, tagna av Jessica:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Stolpe ut…

Av Märit Olofsson Näss - 2 maj, 2021 | 0 kommentarer

Efter Gnistans fina insats på Strömsholm så var det dags för de rutinerade gänget Strolchi och Dockan att göra sina insatser. 

Bild till blogginlägg

Vi passar på att ta fina foton på vackra Stömsholm!

Dockan gick idag en Int 1 på ett fint avspänt och härligt sätt! Jag är jätteglad över att hon var så fin och ridbar inne på banan. Kanske att hon hade behövt spänsta på lite mer, men efter förra veckans heta galopprogram så kändes detta superbra! Nu kanske jag kan sätta lite mer tryck på henne inne på banan.
Bild till blogginlägg

Fina Dockan levererar fint i Int 1 och bara ett ”snubbel” från rosett!

Ett snöpligt snubbel i ”tvåorna” gjorde att vi precis missade placering i ett supertufft startfält. Vi kom 7:a med 65,8% och det var 6 placerade och snubblande nära upp till 5:e platsen! Duktig Docka levererade ännu en stabil runda, jag är så glad för henne!!!

Sen var det Strolchis tur att gå GP kür! Det är så roligt att han är på gång igen men vi är rätt ringrostiga och behöver hitta GP-flytet igen. Igår hade jag en runda i GP:n där han var överladdad och superhet och samtidigt lite spänd och inte helt framme för benen och då beslöt vi att efteranmäla och gå in i küren idag.
Bild till blogginlägg

Finaste Strolchi, så glad att vi är på banan igen!

Jag är väldigt nöjd med det beslutet för idag var vi mycket mer igång, samspelta och fick till ett mycket bättre flyt i programmet! Fina 68,5% (69 resp 70% av två domare värmer lite exta!) och en fjärdeplats men återigen första utanför placering. Så kan det gå, men jag är så himla glad att vi börjar komma i fin tävlingsform igen, hoppas verkligen att vi kan få vara hela och friska och att tävlingarna får forstätta arrangeras. Nu köör vi!

Här är några fina bilder från banan, tagna av Pierre Anderzon:
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg