Kategorier
Ej kategoriserad

Tiede avslutar på bästa sätt!

Av Märit Olofsson Näss - 30 november, 2014 | 0 kommentarer

Söndag och avslutningsdag på Sweden International Horse Show. Tiede och jag hade vår sista uppvisning för denna helg, återigen med framridning i stallgången 🙂
Tiede skötte sig verkligen fin-fint idag och vi fick till en riktig toppen-uppvisning! Härligt att få avsluta med en kanonrunda på en avspänd och nöjd Tiede! Han åker nu hem från detta evenemang med en mental ålder 2 år äldre än innan Horse Show. Ska bli roligt att se honom fortsätta utvecklas!

Bild till blogginlägg


Familjehäst 🙂

Idag reds även en GP-kür på stora arenan. Vann i stor stil med över 80% gjorde bästa Tinne och ”Anton”, jättekul med hemmaseger på arenan! Min favorit och positiva överraskning från dagen är ändå Minna och fina Santana som kom 3:a på 76,7% med en härlig kür till fräck julmusik!!!! De fick till och med stående ovationer 🙂

Bild till blogginlägg


Minna och Santana körde jultema rakt igenom idag!!!

Horse Show är över för denna gång. Ny arena och nya shower men som alltid träffar man alla glada hästvänner! Jag vill passa på att tacka Sandra för att jag fick visa fine Tiede och dämed återigen ”levt med Horse Show” i tre dagar. Stort tack till mamma Katarina som ständigt är med och gör det möjligt för mig att leva min hästdröm med barnen med.

Och så till sist… Jag svävar fortfarande högt över marken efter Strolchis utmärkelse (Morgondagens Häst) på Ryttargalan i onsdags!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Friends dag 2

Av Märit Olofsson Näss - 29 november, 2014 | 0 kommentarer

Idag var det bara en show för mig och Tiede på SIHS, Friends. Även idag så blev framridningen i form av stritt/trav-snuttar i stallgångarna…. Men idag var Tiede betydligt lugnare och coolare och vi fick till en riktigt bra uppvisning! Det tar sig 🙂

Bild till blogginlägg


In action i paddocken!

Vi rider till musik från min gamla Int 1 kür som jag hade till Zoran för massa år sedan. Det är film och TV tema på musiken t.ex Dallas, Falcon Crest, Ghost busters mm. Den passar Tiede riktigt bra och vi visar upp rörelser i MC-klass. Förutom att det är så trångt (11×30 m) så funkar det riktigt bra!

Bild till blogginlägg


Gänget samlat!

I dag var det även GP dressyr på huvudarenan. Vann gjorde Hans Peter Minderhound från Holland med Glocks Flirt. Härligt kul sedan med svenska placeringar på andra, tredje och femte plats genom Tinne, Jeanna och Patrik!!!

I morgon kl 13 är det dags för sista showen för mig och Tiede. I alla fall för denna gången 🙂 Sedan ska vi bänka oss framför GP-küren och njuta av högklassig dressyr!

Kategorier
Ej kategoriserad

Första dagen på Friends!

Av Märit Olofsson Näss - 28 november, 2014 | 0 kommentarer

Stockholm International Horse Show på Globen har helt bytt kostym. Numera heter det Sweden International Horse Show (SIHS) och cirkusen har flyttat till den betydligt större Friends Arena.

Bild till blogginlägg


Tiede, Mira, Lina och Tiedes ägare Sandra innan första uppvisningen!

Jag har idag ridit två stycken uppvisningar på fina Tiede i Paddocken. Den lilla (11×30) banan är vid utställare och montrar och där får alla Sverges hästraser visa upp sig.
Tiede heter egentligen Tiede fan de Lege Geaen och är en frieser valack som är född 2006. Han är efter den fina hingsten Andries 415 och mor är Wiep fan E Sjongedyk morfar är Ygram. Sandra Lenngren är ägare. Tiede stog ca 1,5 månad hos mig i somras och ur det samarbetet sprang idén att jag skulle visa upp Tiede för Svenska Frieserföreningen under SIHS.

Bild till blogginlägg


In action på uppvisningsbanan.

Tiede har varit väldigt duktig idag. Miljön är rörig och vi har ingenstans att rida fram. Jag tjuvade in mig lite på framridningen till tävlingsbanan innan vår första uppvisning, men till den andra blev det trav i stallgången…
En något spänd Tiede tyckte att en del grejer runt banan var lite läskiga, men på det hela taget så har det gått bra!

Bild till blogginlägg


Svart och snygg! Tiede väcker uppmärksamhet kring arenan!

Så, dag ett på Friends har avlöpt väl och imorgon åker jag, Mira, Lina och Katarina återigen in för ännu en uppvisning och sedan njuta familjematiné!

Bild till blogginlägg


Svart, snygg och…. suddig 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi utses till Morgondagens Häst i dressyr!!!

Av Märit Olofsson Näss - 27 november, 2014 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Fixade för Ryttargala!

I går hölls den nionde upplagan av Ryttargalan på anrika Berns i Stockholm. Jag och Jessica hade förmånen att delta i detta event då ju Strolchi helt oväntat nominerats i kategorin Morgondagens Häst i dressyr! De andra två nominerade är Calaiza T med Cecilia Kristoffersen och It”s ad hoc med Jennifer Svensson.

Bild till blogginlägg


Finaste Strolchi vid ärevarvet efter segern i Helsingfors!

Det blev verkligen an alldeles alldeles underbar ”bal på slottet” för oss! Till vår stora glädje och lycka och även förvåning blev Strolchi utsedd till vinnare i sin kategori!!! Vi fick gå upp på scenen och motta de fina priset och blev segerintervjuade av kvällens konferencier Jessica Almenäs!!!

Bild till blogginlägg


Inte bara fantastiskt duktaig utan även väääldigt söt 🙂

Det känns faktiskt väldigt overkligt alltihopa!!! Vår fantastiska säsong som avslutats helt magiskt med seger på Helsinkki Horse Show och så denna utmärkelse till Strolchi!!!! Jag får nästan nypa mig i armen för att förstå att det är sant 🙂
Det är en ära att ha en så fantastiskt fin liten stjärna som Strolchi i stallet. Jag behöver väl inte säga att de känslor jag har för Strolchi är obeskrivliga?!?!

Bild till blogginlägg


Volkswangen sponsrar Ridsporten!

Ett stort tack till alla som stöttat mig, Jessica och Strolchi: tränare, familj, vänner, supporters och även min fantastiska sponsor Volkswagen i Täby!!!

Bild till blogginlägg


Jag tror att vi log hela kvällen 🙂

Bild till blogginlägg


Pose med det fina priset!

Kategorier
Ej kategoriserad

Sweden International Horse Show

Av Märit Olofsson Näss - 24 november, 2014 | 0 kommentarer

Till helgen är det åter dags för Sweden International Horse Show (tidigare Stockholm International Horse Show)! I år har evenemanget flyttat från Globen till Freinds och det ska bli spännande att se hur evenemanget utvecklas. Jag kommer även i år att vara med under hela eventet och rida en uppvisning på fina friesern Tiede som stog hos mig i somras.
Vi kommer att göra en küruppvisning på ca 5 minuter i paddocken vid mässan! Här finns mer info om paddockprogrammet .
De tider som gäller för uppvisningen är fredag kl 17 och kl 21, lördag kl 11:30 och söndag kl 13:00.

Bild till blogginlägg


Snygga Tiede får göra debut i stora sammangang!

Tiede heter egentligen Tiede fan de Lege Geaen. Han är en frieservalack som är född 2006. Han är efter den fina hingsten Andries 415 och mor är Wiep fan E Sjongedyk morfar är Ygram. Sandra Lenngren är ägare till Tiede.

Det ska bli superkul att återigen vara med att rida på SIHS och efter förra årets uppvisningar så vet jag att det kommer bli otroligt häftigt! Jag hoppas vi ses där!?!

Kategorier
Ej kategoriserad

Välkommen Modash och Fly ”debuterar”!

Av Märit Olofsson Näss - 16 november, 2014 | 0 kommentarer

För två veckor sedan flyttade fina Sregio hem till sin Anna i Ösetrsund och i dag flyttade 4-åriga Modash in i den boxen 🙂
Modash ägs av familjen Audell, väldigt goda vänner till min familj sedan lååång tid tillbaka och en riktig hästfamilj. Modash är e: Flashdancer IM – Modesto, ca 167 cm hög, mörkbrun och är hos mig för utbildning på sikt även försäljning (kommer mer om detta längra fram).

Bild till blogginlägg


Modash och Lotta Audell i solen på Gudby Gård i Upplands Väsby.

Idag har även min, Jessicas och Jannes fina 4-åriga Fly gjort sin ”debut” på tävlingsbanan. Fly och hans hoppryttare Camilla Berg var på pay and jump och därmed det första tävlingsliknande i Fly´s liv. Han skötte sig med den äran och gjorde två felfria rundor!!! Även om hindren var låga så skötte han sig exemlplariskt och gick precis så fint mellan och över hindren som vi önskat!
Åh, så glad jag är att allt börjar gå rätt väg för fina Flugan 🙂 

Bild till blogginlägg


Fly på ”tävlingsträning”!

Bild till blogginlägg


Två clear roud-rosetter blev dagens facit för Fly! En härlig debut!