Kategorier
Ej kategoriserad

Allan visar upp sig!

Av Märit Olofsson Näss - 22 mars, 2014 | 0 kommentarer

Förmiddagen idag ägnades helt åt 3-åriga Allan! Han håvade in en enorm summa ”vuxenpoäng” idag då han fått bada, bli knoppad, friserad och klippt i öronen, lackad om hovarna osv osv. Såklart att tålamodet tröt till slut, men då var han som en ny häst och redo att åka till Uppsala och visa upp sig! Ove Stensson och Jonathan Medin ordnade en unghästclinic och jag och Allan deltog som andra ekipage. Detta var en riktigt bra övning som ett led i hans matchning inför 3-årsteset i maj.
Coola Allan uppförde sig på bästa sätt och skötte sig exemplariskt! Men oj vad trött han var sedan… Tror att han kommer att sova i två dagar nu!

Bild till blogginlägg


Siata fixet i solskenet (dagen till ära) innan det var vår tur!

Bild till blogginlägg


Full fart i ridhuset, Allan var verkligen med på noterna idag!

Och nu har han en hel vecka på sig att vila upp sig för imorgon bitti (om 9 timmar exakt) så lyfter planet till Teneriffa! Som vi längtat efter att vår resa blev inställd pga vattkoppor i januari.
Så nu väntar en veckas härlig ledighet med familjen! Sol, bad, pool, shopping, bus och lek! Återkommer om en vecka med rapport och bilder 🙂

Bild till blogginlägg


Mira och Lina groomade Strolchi idag!

Kategorier
Ej kategoriserad

Full fart mot semester!!!

Av Märit Olofsson Näss - 19 mars, 2014 | 0 kommentarer

Just nu är det så himla mycket som ska hinnas med, både på jobbet och i hästlivet innan vi äntligen kommer iväg på vår efterlängtade semester! Jag, mina barn, mina föräldrar och min bror med familj åker på söndag till Teneriffa för en veckas härlig semester i solen. Ska bli fantastiskt att komma iväg nu (om inget oförutsett händer igen…) efter att vi fått ställa in i januari pga vattkoppor.
Men det är som sagt galet mycket som händer denna vecka, innan vi kan komma iväg!

Bild till blogginlägg


Jessica och Strolchi på Ledingenäs.

Strolchi är tillbaka till stallet igen. Han åkte hem direkt från tävlingen i Södertälje för att bli skodd förra måndagen. Han var halt på måndagmorgonen och en hovböld kunde konstateras vid skoningen. Skönt ändå, att det ”bara” var en böld. Han är nu tillbaka i stallet sedan i måndags och vi har börjat jogga igång efter att hela förra veckan spenderades i box för Stolle.

Allan tränar på och det går riktigt bra att rida honom. Han ger en väldigt fin ridkänsla och sköter sig fint i träningen. På lördag ska vi till Uppsala och delta i en unghästclinic som Owe Stensson och Jonathan Medin håller!

Bild till blogginlägg


Förra veckan med barnen avslutades med bio i Kista: Frost!

Men nu är det som sagt full fart mot Teneriffa och semester!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Tvåa i säsongsdebuten!

Av Märit Olofsson Näss - 9 mars, 2014 | 0 kommentarer

Åters tävlingssäsong har idag inletts i strålande sol och 14 graders värme i Södertälje. Superkul att komma igång igen! Jag och Strolchi gick ut i en MA:1 med totalt 17 starter. Strolchi var rätt så spänd och lite ”tittig” för domarborden, men inga större misstag utan vi kom igenom programmet på ett bra sätt. Det blev ju lite mer ”trycka ut oss på rätt ställe-ridning” än att kunna finrida, flasha till och så, men jag är väldigt nöjd med vår insts i dag! Strolchi har ju tidigare år varit väldigt het och spänd då säsongen startar och det var mycket bättre idag!
Vi fick tyvärr ganska låga poäng, bara 67,9, men det räckte ändå till en andraplats, blott 1 poäng efter segraren!

Bild till blogginlägg

”Märit-hästar” i topp, Cosby 1:a och Strolchi 2:a!

Vann klassen gjorde min gamla tävlingspartner Cosby & Norea Kjerrman! Det var dom väl unt efter att hela förra säsongen förstörts av att Cosby haft en cysta i en bakhov. Dessutom har Norea med familj haft väldig otur med sina hästar det sista året. Men nu vänder det säkert för dom, stort grattis Norea och Cosby till segern!! Och ska man vara tvåa så ska det väl vara efter ”sin egna” häst!

Känns i alla fall härligt att vara igång med tävlandet igen, nu kör vi vidare med en MA:1 den 20/3, sedan blir det St Georges och Int 1 i april!
Bild till blogginlägg

En till av mina ”gamla” tävlingspartners var på plats, söta Zkyline! Han var idag väldigt spänd….

Kategorier
Ej kategoriserad

Förbundsträning för Lussan!

Av Märit Olofsson Näss - 8 mars, 2014 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Härligaste hästen jag ridit! Fina Strolchi gör nu alla rörelser i Grand Prix!

Dagens höjdpunkt är helt klart förbundsträningen för Lussan på vackra Ledingenäs! Dessutom i härligt solsken och 10 pulsgrader, äntligen vår!!! Strolchi gick verkligen superfint idag och Lussan var supernöjd direkt med form, rygg tempo och tryck! Piaff och passage var riktigt fina idag och bytena i varje lugna, raka och fina 🙂 När han direkt gjorde sex fina ”ettor” så la vi det på hyllan sen. Det mesta funkade verkligen toppen och jag är så himla glad för fantastiska Strolchi!
Nu laddar vi om för säsongens första tävling imorgon, MA:1 i Södertälje. Ska bli jättekul att komma igång med tävlingssäsongen!

Bild till blogginlägg


Jessicas pappa Frank är alltid med och supportar på bästa sätt!

Det är ju ”discovecka” nu, dvs barnen är hos sin pappa, men det tenderar mest att bli en vecka fylld av jobb och hästar! Var i torsdags kväll och höll 9 lektioner i Norrtälje, roligt och inspirerande med duktiga och ambitiösa elever. Jag har ju hållit lektioner där i flera år nu och ser stor utveckling hos mina ”stammisar”.

Jag är igång och rider 3-åriga Allan som kom för två veckor sedan. Han sköter sig exemplariskt och är väldigt rörlig och fin att rida på! Idag åkte Tinkerbelle hem till Jessica för att vila från dressyren ett tag.

Håll gärna en tumme för mig och Strolchi imorgon, vi startar vid 12-tiden. Självklart kommer det en rapport på bloggen i morgon kväll 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Larsträning, Sergio flyttar hem och barnvecka!

Av Märit Olofsson Näss - 2 mars, 2014 | 0 kommentarer

Lars var äntligen på Kvarnnibble och höll träning igen! Jag hinner ju inte åka iväg så ofta och träna, och det var nu ända sedan i våras som vi fick ihop träningar på hemmaplan för Lars. Men i onsdags fick vi till  det och jag fick en riktig genomkörare med både Stolle och Tinkerbelle. Härligt kul, nyttigt, givande och svettigt! Precis som det ska vara!!! Strolchi gör ju numera allt man ska kunna i GP, men vi tränar styrka och form för hela slanten. Han är verkligen superambitiös och så himla fin att jobba med. Han är min favorit och så fantastiskt fin att rida på!
Tinkerbelle tränar också på styrka och form och det blir allt stadigare och bättre för varje dag! Supernyttigt för oss att få trimma ihop! Det var verkligen väldigt skoj att träna för Lars igen, han ser verkligen allt 🙂

Bild till blogginlägg


Träningskompisarna Strolch och Tinkerbelle!

Sedan i torsdags var det dags för Sergio att åka hem till sin matte (Anna) i Östersund. Efter att vi tränat ihop i 6,5 vecka så var det lite sorgligt att säga adjö till fina Sergio, men uppdraget var ju slutfört och jag kan ju inte ha 4 hästar. Jag har fått glada och täta rapporter från Anna om att Sergio sköter sig fint och verkligen tagit till sig träningen på bästa sätt. Hon är jätteglad för hur fin och ridbar han blivit och det är ju det bästa beröm man kan få som hästutbildare!

Mira och Lina har även dom hunnit med att rida två gånger i veckan som gick! I tisdags var vi på ponnystallet vid Kvarnnibble och de red ut med sina kompisar Vilda & Tuva. Mira fick sitt livs första ofrivilliga avsittning! Fort upp igen innan tårarna hann torka och så red hon tappert vidare. Humöret blev betydligt bättre när vi sedan åkte till Bålsta och hon fick en ”avramlings-tårta”!

Bild till blogginlägg


Blåbärsprincesstårta blev plåster på såren efter Miras ”avsittning”!

Bild till blogginlägg


Dagens ridtur (utan missöden!), Lina på Tomas och Mira på Smurfan!

Helgen avslutades med kalas för Linas dagiskompis Tuva som fyllde 5 år igår! Vi passade även på att fira storasyster Vilda som har kalas nästa helg! Mycket ridning, tårtor och kalas denna vecka 🙂

Bild till blogginlägg


Kalasdags! Tuva, Vilda och Mira!

Bild till blogginlägg


Lina och hennes bästa bästa kompis Ella bredvid!