Kategorier
Okategoriserade

Gnistan 2:a i Dressage Power Sweden Trophy!!!

Av Märit Olofsson Näss - 13 november, 2022 | 0 kommentarer

Gnistan, vilken stjärna du är!!!

Vi tog en härlig andraplats i Dressage Power Sweden Trophy finalen i kür med fina 72,7% och jag bara bubblar av lycka!

Han är verkligen en supertalang & som han gnistrar!

Gnistan är en supertalang och något av det finaste jag ridit någon gång, men oj så svår att temperera och matcha rätt och med en släng av ”scenskräck”. Jag är idag vara så himla glad över hur långt vi kommit tillsammans, att han äntrar en stor och mäktig arena på ett fint sätt och verkligen dansar med mig!

Så härlig & så roligt vi hade på banan idag!

Att rida kür är svårt men också jättekul och extra roligt att få till det på ett bra sätt, att rida alla rörelser bra och i takt med musiken och även hinna njuta av det. Idag bjöd Gnistan mig på en härlig ritt och domarna gillade det såpass bra att det blev höga procent och en fin placering.

Gnistan superstar, till och med cool på prisutdelningar & ärevarv numera!

Stort tack till Dressage Power (Kristian von Krusenstierna & Peter Härnstam) för en fantastiskt fin Horse Show med mycket nytänk & inspiration, Smedstad Ridcenter/Linköpings Ridklubb för ett superbra arrangemang på en supergin arena och även ett stort tack till alla sponsorer (ingen nämnd, ingen glömd)!!!

Helgens rosettskörd får knappt plats…
Vilken atmosfär och arena och framför allt, vilken häst jag har!!!
Kategorier
Okategoriserade

Finalklara i Dressage Power Sweden Trophy!!!

Av Märit Olofsson Näss - 11 november, 2022 | 0 kommentarer

Wow Gnistan!!! En andraplats i dagens MB:4 och därmed klara för final i Dressage Power Sweden Trophy!

Så glada över vår finalplats & andraplacering!!!

Duktiga, duktiga Gnistan var idag betydligt mer avspänd och ”med mig” inne på banan och vi fick till en riktigt bra ritt. Visst två ganska kostsamma missar, ett dåligt enkelt byte och en alltför tidig halt i avslutningen då Gnistan ”var klar där”, men sååå många highlights och förtjänster som ger höga poäng överlag!

Gnistan dansade så fint idag, rakt in i final!

Vi startade tidigt i början av klassen och den fina poängen 69,8% borde räcka till finalplats (8 st går till final) men klart att det ändå blev lite nervöst att vänta till alla 23 ekipage ridit klart.

Full fart på ärevarv idag igen!

Procenten räckte till en andraplats i ett tufft gäng av Sveriges bästa MB-hästar och jag får återigen nypa mig i armen över att ha förmånen att matcha en så fin och talangfull häst!

Nu får Gnistan lite välförtjänt jogg och vila i morgon och på söndag blir det kürfinal. Det ska bli så roligt att få visa upp vår rykande nya kür!!!

Kategorier
Okategoriserade

Vinst för Gnistan i MB:2!

Av Märit Olofsson Näss - 10 november, 2022 | 0 kommentarer

Så var det dags för semifinaler i Dressage Powers cuper som varit öppna för kvalifikation under året. Vi är på plats med Gnistan på Linköpings Ridklubb på den otroligt fina anläggningen i Smedstad Ridsportcenter för att rida semifinal i Dressage Power Sweden Trophy!

Spänd för allt ”pynt” med vi tog oss runt och allt bättre & bättre i programmet!

Detta är en tävling för ekipage i MB som inte får ha startat högre än MA (ej St Georges) och i morgondagens semifinal står 8 finalplatser på söndag på spel för oss ca 24 ekipage som deltar.

Alltid lite speciellt att vinna & extra roligt på en såhär häftig arena!

Idag red jag en MB:2 på Gnistan som en del i uppladdningen för semin i morgon. Han är ju rätt så miljökänslig och det var väldigt nyttigt att komma in på den överdådigt pyntade arenan.

Fina priser! Tack till Hööks & Willab (Eclipse Biofarmab)!

Gnistan var väldigt spänd i inledningen med en hel del missar som följd, men han blev bättre ju längre in i programmet vi kom. Galoppen blev riktigt fin, även om jag fick ”passa” honom lite men med 8:or på byten & volter så landade resultatet på fina 69,7% och en seger i klassen!

Gigantisk rosett!!!

En härligt fin inledning på meetinget, även om det finns mycket mer att ge egentligen, så nu laddar vi om till morgondagens MB:4. Håll gärna en tumme för oss vid 14-tiden!

Uppladdning inför ritten med pusskalas!
Som sagt, en väldigt häftig arena!
Kategorier
Okategoriserade

Lina kämpar på!

Av Märit Olofsson Näss - 7 november, 2022 | 0 kommentarer

I lördags var det dags för Lina att tävla igen & vi var på Swartlings ridskola på anrika Ryttarstadion, mitt i stan!

Mitt fina ponny-par, Lina & Pashe!

Lina & Pashe startade LC:1 och LB:1 och fick sällskap av ett par B-ponnysar till så att de blev egen klass för kategorin. Pashe är ju Pashe och blev sin vana trogen rätt spänd & ”påhittig” men Lina kämpade på väl. Varje start är ju en insättning på erfarenhetskontot och nyttig på alla sätt!

Tack för fina bilder Pierre Anderzon!

Resultaten blev 65,4 respektive 60,7 procent och tyvärr blev de rosettlösa denna gång. ”Vinsten” blev istället de fina bilder som Pierre Anderzon tog på Lina och Pashe i detta inlägg!