Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan vinner St Georges cupen på Grevagården!

Av Märit Olofsson Näss - 28 maj, 2018 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Wow vilken fantastisk helg jag och Dockan hade på Grevagården i helgen!

Den fina vinsten i lördagens MA följde vi upp med en härligt fin runda i StGeorges. Ett litet missförstånd i galoppombytet i saxen, men annars ett superstabilt och fint program. Åh, vad jag njuter av att rida härliga Dockan inne på banan!!! Hon är så ridbar, avspänd och ”med mig” hela tiden, en sann njutning!

Bild till blogginlägg


Dockan har kammat hemmmånga 8:or och 8,5 för travökningarna i helgen!

Vi fick nu hela 68% och väldigt fina domar-omdömen! Ett fint styrkebesked av Dockan som verkligen mognar mer för varje dag just nu. Vi kom med det 3:a i klassen där Anette Christensson med sina betydligt mer rutinerade (int.placerade) & äldre hästar tog både segern och andraplatsen. Hatten av för den bedriften av Anette!

Bild till blogginlägg


Pris- rosett- och täckesregn efter helgens segrar och 3:e placering!

Den 3:e placeringen gjorde att vi sammanlagt över lördag och söndag var bäst i MA och St Georges och vann cupen och fick massor av fina priser! Tack Grevagården för ett roligt initiativ med helgens cuper på olika nivåer (LC till St Georges) och väldigt välarrangerade tävlingar på en fantastiskt fin anläggning!

Bild till blogginlägg


Säkrare  på banan för var start vi gjort i MA/St Georges. Kommer bli riktigt bra det här!

Fabi gjorde igår oxå sin andra start i MC, denna gången i MC:2. Han var verkligen så himla duktig, klarade många svårigheter och var riktigt fin att rida inne på banan. En dålig fattning i ett enkelt byte, men i övrigt inga större misstag och därmed betydligt bättre poäng oxå. 66% gav oss en ännu en placering precis utanför pris (6:a och 4 placerade) och även en 3:e placering i MC-cupen! Roligt att han så stadigt blivit bättre hela tiden, trots att vi gått fort upp till MC-klass.

Bild till blogginlägg


Fina Fabi gjorde fina MC-starter!

Fabi stannade efter detta kvar hos sin ägare Anna Rosenberg på Grevagården. Hon har beslutat sig att behålla Fabi och rida honom själv ett tag nu och utnyttja läget när han nu är ”inskolad” i tävlingslivet, starkare och jättefin att rida på!

Bild till blogginlägg

Tack Fabi för dessa månader och jag önskar såklart Anna & Fabi stort lycka till tillsammans!

Bild till blogginlägg


Fabi, Anna och jag med de fina MC-cup priserna & rosett!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan vinner!!!

Av Märit Olofsson Näss - 26 maj, 2018 | 0 kommentarer

Dockan blir bara starkare, säktare och finare i för varje dag nu och gick ett riktigt, riktigt  fint MA-program på Grevagården. Många 8:or i traven på bla skolor och längningar och till och med 8,5 på en ökning! Traven börjar bli riktigt uppe och framme nu och hon orkar trava på ordentligt med mycket samling. Känns otroligt kul, hon tar allt jobb så himla fint nu.

Bild till blogginlägg


Dockan in action!!

Galopprogrammet var oxå det riktigt bra, men tyvärr fick jag ett omslag bak i en piruett. Jag får ta på mig det då jag centrerade lite för mycket, men å andra sidan så satte vi vår bästa piruett någonsin i den andra, då jag oxå spände bågen lika högt!

Trots den ordentliga missen (med koefficient 2) så fick vi fina 67,4% och vann klassen! Ett fint styrke- och formbesked av duktiga Dockan som växer otroligt mycket både mentalt och fysiskt just nu!

Bild till blogginlägg


Fina procent, fin rosett och årets första segertäcke för Dockan!

Bild till blogginlägg


Fina Fabi debuterar MC:1 på 64%!

Fabi debuterade MC (MC:1) i morse på ett väldigt fint sätt! Vi har ju inte tränat så mycket på MC-rörelser och han är ju inte så jättestark än, men på den nivå vi är nu så skötte han sig utmärkt! Ett par små missar i form av ett snubbel i en längning och ett stopp i ett enkelt byte, men annars var han så duktig på banan!
64% och lite utanför placering blev resultatet i klassen, men jag är otroligt nöjd med hur han kändes och agerade på banan!

Bild till blogginlägg


Fabi och hans matte Anna som bor här nere i Skövde.
Nu laddar vi om för MC:2 för Fabi och St Georges för Dockan i morgon!

Kategorier
Ej kategoriserad

Grevagården

Av Märit Olofsson Näss - 25 maj, 2018 | 0 kommentarer

Dagens lastbilstripp med Jessica, Dockan, Fabi och Ella har gått till Grevagården i Skövde. Vilken nostalgitripp!!! Här var jag senast på ponny-SM 1989 med min gula D-ponny Kilkenny. Härligt att ändå känna igen sig efter många år, men många ponnytävlingar på denna fantastiskt fina anläggning.

Bild till blogginlägg


Fina Fabi börjar bli varm i kläderna!

Dockan och Fabi har idag båda tränat på banan och båda har skött sig exemplariskt! Fabi börjar nog landa i ”tävlingslivet” nu och imorgon debuterar han MC. Det är absolut inte helt klart för det och många saker i den klassen har jag nyss introducerat honom för, men efter två segrar på rad i LA så beslutade vi att ”klassa upp” oss!

Bild till blogginlägg


Travökning är Dockans specialitet!

Dockan går ut i en MA och det känns väldigt fint att göra det utan någon form av press, då Falsterbokvalet redan är klart. Jag ska försöka rida på ett snäpp till, nu gör det ju inte så himla mycket om vi missar nåt då jag ska försöka lyfta kvaliteten i rörelserna lite till 🙂

Håll ett par tummar för oss i morgon då vi ska njuta av att få rida på fina banor på en superfin anläggning och i fantastiskt väder!

Lite fler bilder:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Bästa lastbilsmaskoten Ella väntar på sin kassler!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Falsterboklart för Dockan!!!

Av Märit Olofsson Näss - 20 maj, 2018 | 0 kommentarer

Tjooohooo, Falsterbo kvalat och klart för superduktiga Dockan! 66,3% i dagens St Georges i Gnesta och kvalpappret inlämnat (!) och därmed är Dockan nu klar med sina två kval och vi ska till Falsterbos 7-årschampionat i sommar. Så himla skönt att vara klar redan nu och kunna lägga all fokus på att lägga upp resten av våren träning och tävling mot vecka 28 i Falsterbo!

Bild till blogginlägg


Falsterbo, Falsterbo, Falsterbo!!!

Dockan visar verkligen stor mental mognad och styrka då hon kliver in i St Georges för tredje gången och tar sig igenom alla svårigheter på ett lungt och fint sätt. Idag var banan ganska tung, så vi fick kämpa på bra, men Dockan fixar svårigheterna ändå. Nu saknas bara lite mer styrka och självklarhet för dom riktigt höga procenten!

Bild till blogginlägg


Vi fick idag också en fin bonus i form av en andraplacering, men dagens viktigaste var ju såklart Falsterbokvalet!!!

Fabi fick följa med idag också och gå en LA:3, han behöver ju samla rutin då han ju precis startat sin karriär på tävlingsbanan. Idag var han lugn och fin och kändes bekväm i tävlingsmiljön. Han gick en riktigt fin och stabil runda och vi fick väldigt fina poäng, hela 71%!!!

Bild till blogginlägg


71 fina procent och seger för Fabi.

Med den procenten vann vi klassen och Fabi har nu vunnit 2 LA-klasser på rad, så nu steppar vi upp till MC nästa helg. Bara att gasa på!!!

Bild till blogginlägg


Säkrare och säkrare för varje gång på banan!

Kategorier
Ej kategoriserad

Ont i knät

Av Märit Olofsson Näss - 12 maj, 2018 | 0 kommentarer

På vägen hem från Hamburg igår så gjorde vi ett pitstopp hos landslagsveterinär Rasmus Westberg för att få Strolchi checkad och kolla så om det fanns en fysisk orsak till vårt magplask i Hamburg. Och det borde jag ju ha förstått att det gjorde då goaste Stolchi som alltid levererar fina rundor inte alls ville vara med mig.

Bild till blogginlägg

Rasmus var extremt noggrann och undersökte varenda millimeter av Strolchi och han fann en inflamation i höger bakknä. Jag tror att den är relativt ny, då Strolchi inte hade några böjprovsreaktioner, men var påtagligt irriterad och sur vid böjningen och lite gallig i leden. Han är nu behandlad och ska skritta och jogga ett par veckor innan vi får träna på igen!

Det känns ändå väldigt skönt att ha fått en fysisk förklaring och att fått det åtgärdat så fort. Nu är det bara att vila, läka, träna på och komma tillbaka! 

Bild till blogginlägg

Stort TACK till Rasmus och Emelie Westgren för att ni tog emot oss med 12 timmars varsel trots en ”klämdags-stängd” klinik, proffsig hjälp och ett fantastiskt bemötande!   

Kategorier
Ej kategoriserad

Stor besvikelse…

Av Märit Olofsson Näss - 10 maj, 2018 | 0 kommentarer

Jag kan bara sammanfatta dagens GP-runda i Hamburg på ett enda sätt: katastrof.
Jag har heller inte någon riktig förklaring till det mer än att från framridning till bana genomgick Strolchi och jag någon sorts mental teleportering till två helt skilda planeter.

Bild till blogginlägg


Strolchi sover p frukosten, hans vanliga sätt att ladda upp.

Vi hade en riktigt fin morgon, åt god frukost, Strolchi mådde bra och han var så in i h-vete fin på framridningen!!! Jag hade en superfin känsla, form och tempo var helt rätt och alla saker satt så fint. Till och med piaffen som vi ibland har lite svårt att hitta helt rätt i satt fint.

Men som sagt på väg in på banan så flög allt detta sin kos. Strochi blev spänd och introvert och stel som en pinne. Mina försök att kommunicera var helt lönlösa och jag tror att vi missade alla rörelser. Jag menar ALLA rörelser, spänning rakt igenom och kanske att inridningen var okej. Typ så….
Banan var väldigt ”tight” och svår med VIP-tält och läktare precis vid staketet men såna arenor har vi ju sett förr, men jag tror att detta störde Strolchi väldigt idag.

Bild till blogginlägg


Fick till en fin bild på den läskiga banan!

57,7% gör att vi inte får rida küren på lördag då FEI-reglerna kräver att man är över 60% för det. Alla som känner mig och min ”tävlingshjärna” förstår att jag såklart är grymt besviken och att jag så klart hade mycket högre förväntningar än såhär.

Bild till blogginlägg


Detta är min mood-emoji för dagen.

Men man måste lära av sina misstag, bryta ihop och komma igen och det är precis vad jag ska göra nu. Vi har bokat om färjan till ikväll och kommer att, med lite perspektiv på detta, utvärdera, modifiera, planera och komma tillbaka!!!

Passar även på att tacka alla er fina som läser bloggen för tummar, tår och tankar! Herregud, tänk hur illa det hade gått utan dem 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Hamburg dag 1

Av Märit Olofsson Näss - 9 maj, 2018 | 0 kommentarer

Håller på att svimma av trötthet nu, så det blir en kort uppdatering efter första dagen på plats i Hamburg. Gårdagen gick åt till resa till Skåne och sedan nattfärja Trelleborg – Travemünde med bara ca 5 timmar sömn och sedan vidare körning till Hamburg till ca 10-tiden och sedan har det gått i ett, så sängen lockar rätt bra nu!

Bild till blogginlägg


Uppackat och klart i stallet och Strolchi vilar efter resan!

Vi kan väl sammanfatta tävlingsplatsen som fantastisk!!! Fina banor med bra underlag, nära mellan stallar, spolspilltor, framridning, banor, utställare och restauranger. Det är verkligen mysigt och lummigt och en fin atmosfär.
Men. Det är verkligen en arrangörsmässig katastrof! 15 minuter körväg till lastbilsparkeringen där det tog 3 timmar innan vi fått en uppställningsplats med fungerande el till. Hjälpsamheten var noll och attityden hemsk med axelryckningar och i en del fall inte ens personal på plats, vi blev invisade i en återvändsgränd och sen borde jag visst haft mer än 50 m skarvsladd med mig…
Utöver detta är även shuttleservicen usel. Går inte på utsatta tider, helt underdimensionerad så folk inte kommer med och känns helt slumpmässig. Kvällsfodringen idag tog 2 timmar och då var vi hos hästen ca 15 minuter….. Kan också nämna att inte en enda utställare eller restaurang på området tar kort eller swish, bara cash. Tillbaka till 1800-talet!!!

Bild till blogginlägg


I väntan på vet-check

Strolchi verkar i alla fall må utmärkt! Vet-check gick som en dans och sedan tränade vi på banan och han var verkligen jättefin. Trots lång resa även för honom, så är han pigg i benen, var fint framme för mina hjälper och brydde sig inte så mycket om att vi red i en ”myrstack” dvs det var 15 andra ekipage i en salig röra!

Bild till blogginlägg


Träning på den fina arenan!

Vi har fått startnummer 9 i morgondagens Grand Prix och rider in på banan kl 10:12. Håll tummarna, det skulle vara så roligt om vi kvalade in till lördagens kür 🙂

Bild till blogginlägg


Piruett-slipning!

Kategorier
Ej kategoriserad

Mot Hamburg!!!

Av Märit Olofsson Näss - 7 maj, 2018 | 0 kommentarer

Alltså, det känns otroligt hedrande, stort, coolt och häftigt att lilla jag och lilla Strolchi ska får äran att representera Sverige vid internatiolnella CDI4* tävlingar i Hamburg till helgen!!!

Bild till blogginlägg


Jag är enda svensk i dressyren men får sällskap av ett gäng hoppryttare! Bild från Sv Ridsportförbundets hemsida.

Nu rullar vi iväg i lastbilen från Eskilstuna mot Hamburg, denna gång har jag, Jessica och Strolchi fått sällskap av Jessicas mamma Maggie och vårt första stop blir i Sjöbo i eftermiddag. Där blir det ett par timmars rast och vila innan vi tar nattfärjan från Trelleborg till Travemünde. Väl på Tysk mark har vi ca 8 mils körning kvar innan vi är framme i Hamburg.
Vi är alltså framme på onsdag förmiddag, sedan förljer vet-check på eftermiddagen och sen blir det träning på banan. Torsdag kl 8 ger vi oss i in Grand Prix och vi behöver alle era tummar och tår så att vi lyckas kvala in till lördagens Grand Prix kür! Vi ser fram emot ett par dagar av fantastiskt fina tävlingar (Tysklands äldsta evenemang), fina hästar, nya bekantskaper, erfarenheter, fint väder och en härlig upplevelse! Ska se till att njuta av varje minut 🙂

För er som vill följa oss under äventyret i Hamburg som kommer jag att blogga lite oftare samt uppdatera på Facebook och Instagram. Här är även en länk till arrangörens sida med info och resultat!

Bild till blogginlägg


Inte alla foton blir som man vill…..!

Inför detta meeting har vi kört lite hårdträning och var hos Lussan på hogsta i torsdags och sedan hos Jeanna igår. Känns bra inför resan och så hade jag tänkt att vi skulle få nåt fint kort i solen på Jeannas utebana igår oxå. Men allt blir inte som man tänkt sig och Strolchi vägrade ”le” på bild trots Jessicas försök, då hon till ch med kastade Jeannas barns leksaker utan resultat så brast jag ut i gapskratt istället!!!

Bild till blogginlägg


Köpte en actionbild från från tävlingen i Lidköping i april. Bättre pose här! Foto: Zandra Ahl Photography

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan fixar Falsterbokval nr 1

Av Märit Olofsson Näss - 1 maj, 2018 | 0 kommentarer

Superduktiga och härligt ambitiösa Dockan gick idag sin andra St Georges i livet i Surahammar och gjorde en jättefin insats! Hon tycker ju såklart att det är lite svårt med alla rörelser som händer slag i slag och speciellt i galoppen, men tar det så himla fint. Inga större misstag alls och idag satte vi fina piruetter och fick till båda galoppombytesserierna, även om vi tog dom lite på fart.

Bild till blogginlägg


Full fart i regnvåt sand, som inte bekom Dockan alls!

Lyckan var sedan stor när vi fick den fina procenten 66,1 och en 3:e placering! Vi hade denna gång kommit ihåg att lämna in kval-pappret också så detta innebär även att Falsterbokval nr 1 (krävs 2 gånger på över 66% i St Georges) är avklarat!!! Det känns jättebra såhär tidigt på säsongen och vi har många försök kvar!

Bild till blogginlägg


Dagens bonus blev en gul rosett!!!

Bild till blogginlägg


Fullt fokus inför start.