Kategorier
Ej kategoriserad

Flytt och Lussanträning

Av Märit Olofsson Näss - 23 september, 2012 | 0 kommentarer

Söndag igen och en ovanlig vecka är över. Det har varit den första veckan i mitt nya liv som ensamstående småbarnsmamma. Jag och Hans har separerat efter en lång tid av katastrofalt dåligt förhållande med väldigt olika viljor och inställning till livet. Förra söndagen flyttade jag in i mitt nya jättefina hus! 78 kvm i ett plan, ett gästhus på 20 kvm, ett förråd (eller kanske lekstuga?!?) på 15 kvm och en urmysig tomt på 2300 kvm med bla två uteplatser med permamenta party-tält!!!
Det ligger dessutom mycket strategiskt 500 m från vårt gamla hus som Hans behåller och granne med mormor Katarina!!!

Bild till blogginlägg


Här är min nya urgulliga och mysiga hemvist!

Jag har haft barnen denna första vecka i nya huset och vi har packat upp, möblerat, skruvat möbler mm, mm. Vi har oxå passat på att mysa en massa och tjejerna är överförtjusta i sin nya säng! Det är en våningssäng där undre sängen är 120 och överslafen 90. Perfekt tänkte jag, de sover nere och jag uppe, men det tyckte Mira och Lina absolut inte, så de sover lyckliga i överslafen 🙂

Bild till blogginlägg


Tjejerna har hjälpt oss massor i stallet under helgen 🙂

Lördag och söndag har det varit förbundsträning på vackra Ledingenäs för superduktiga Lussan. Det har varit otroligt roligt, nyttigt och inspirerande, som vanligt!!! Jag har ju inte varit på Lussanträning sedan i mars… Dorten var väldigt duktig och det fungerar allt bättre med piaff och passage. Nu kan vi träna på kvaliteten i rörelserna och inte bara på att det ska bli piaff/passage 🙂 Superkul!
Alla andra GP-rörelser utför han väldigt fint så det känns toppen att piaff/passage börjar arta sig!

Bild till blogginlägg


Nöjd och trött Dortmund efter andra dagen av hård träning!

Veckan som kommer blir intensiv med träning måndag för Strolchi och Moonshine för Bo Jenå och på tisdag tränar jag och Strolchi för Lars Andersson. Utöver det så håller jag en del lektioner och ska rida intensivare på alla mina hästar samt börja packa inför Flyinge. (Veckan utan barn, då allt annat ska hinnas med…) Nästa söndag bär det av till avelschampionetet i Flyinge med Moonshine och Strolchi! Vi blir ett helt gäng som åker ner i lastbilen och så ska Mira och Lina med för första gången. Härligt, härligt!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dortmund duktig i Djursholm!

Av Märit Olofsson Näss - 16 september, 2012 | 0 kommentarer

Idag har jag ridit Int 1 på den traditionella elittävlingen på min fina hemmaklubb Djursholm. Det är alltid roligt att tävla på hemmaplan och det går ofta (peppar peppar) bra för mig där oxå!

Bild till blogginlägg


På plats idag var Katarina för att grooma och även Anna Sandqvist, min härliga kompis och sponsorkontakt på Volkswagen!!

Dorten gick ett väldigt fint program idag. Riktigt fin i traven med mycket schvung och lösgjordhet. I galoppen var han fin som vanligt 🙂 Inga missar och en riktigt bra känsla trots det tunga underlaget gav oss 68,9% och en 6:e placering! Det rådde dock lite förvirring kring mitt resultat ett tag… Då jag red ut från banan visade digitaltavlan 68,8%, men sedan stog det bara 67,6% i resultatlistan…. Efter en kontroll av protokollet, så fann vi att funktionärerna missat en domares sista betyg på ”Ryttaren” där det dessutom är koefficient 2. Så det blev 14 fina poäng till, eller 1,3% och därmed in på placering. Härligt!!!

Bild till blogginlägg


Härlig blid från en av våra tidigare starter på sköna gröna Djurgården!

Kategorier
Ej kategoriserad

Seger (-sta)!!!

Av Märit Olofsson Näss - 13 september, 2012 | 0 kommentarer

Idag var det dags att lufta Strolchi på tävlingsbanan igen. Vi var på mycket trevliga torsdagstävlingar på vackra Segersta!

Bild till blogginlägg


Full galopp!

Jag valde att rida MC:1, ett ganska lätt program för att få en fin och avspänd ritt som del i uppladdningen inför Breeders i Flyinge (1:a veckan i oktober). Trots blåst och en hel del saker att titta på så skötte sig Stolle perfekt! Jag fick en fin och mjuk ritt med bara nåt enstaka missförstånd på ett ställe, men i övrigt superfin! Protokollet var verkligen rolig läsning med endast två st 5:or, resten är 7:or och 8:or!!! Totalt blev det 72,2% och en solklar seger i klassen!

Bild till blogginlägg


Snygg seger på Segersta 🙂

Bild till blogginlägg


Stolle får träna på modell-poserna!

Kategorier
Ej kategoriserad

Uppvisning i Järfälla och 4-års championat!

Av Märit Olofsson Näss - 9 september, 2012 | 0 kommentarer

Ännu en helg fylld av häst-äventyr är till ända! Denna gången har jag hunnit med att rida en uppvisning på Dorten i Järfälla (lördag) samt 4-års championat (kval) i Enköping idag.

Igår uppmärksammade Järfälla Ridcenter att Ridsportförbundet i år fyller 100 år med ett öppet hus. Där var jag och Dortmund en av programpunkterna då vi visade upp min (och Zorans) gamla Grand Prix kür! Dorten gjorde det väldigt bra! Finns såklart massor av saker som kan bli bättre, men vi har ju precis gått upp i såpass svår klass och startat en ”lätt GP” förra helgen. En hel del fina kvaliteer i galoppen har han, och det kommer lite mer piaff och passage för varje dag nu 🙂
Det var roligt att få visa upp küren igen och får vi träna lite mer på den, så kanske det blir att visa upp den i tävlingssammanhang på sikt!

Bild till blogginlägg

Dorten, jag och Katarina efter uppvisningen!

Idag var jag i Enköping med Moonshine och red kval till 4-årschampionatet i Flyinge i oktober. Vi är ju redan kvalade till Flyinge, men detta var ju ett bra tillfälle att få ut Nils och känna på lite tävlingsatmosfär. Han skötte sig utmärkt idag! Cool är han och jag tyckte han visade upp både bättre skritt och trav än på Strömsholm! Men så är det ju som det är i dessa bedömningssporter… Nils blev ganska sågad och fick bara 73,6% totalt. Han fick t.ex bara 7,5 på samma (eller bättre tyckte jag) skritt som på Strömsholm där han fick en 9:a?!? Och så vidare…
Nåja, vi biter ihop och kommer igen!!!

Imorgon tränar jag för Lars med Dortmund och ”nya” Vicamaro. Sedan blir det tävling för Strolchi på Segersta på torsdag och till helgen är det dags för årets bästa tävling, nämligen elitdressyren på Djursholm! Full fart som vanligt.

Kategorier
Ej kategoriserad

Fortsatta framgångar i Sundsvall!

Av Märit Olofsson Näss - 2 september, 2012 | 0 kommentarer

Oj, vilken härlig söndag det blev i Sundsvall! Dortmund har idag debuterat Int 1B med den äran!!! Lite svårt var det att få till piaffen och passagen och jag tappade en hel del tryck i dem inne på banan, så det blev lite ”sådär”. Sedan klämde vi till med ett jättefint galopprogram helt utan missar och riktigt fina serier både i vart annat och i varje steg och även fina piruetter. Totalt red vi ihop 63,9%, vilken härlig debut! Detta gav oss en fin andra plats bakom rutinerade GP-ekipaget Lena Sendberg och Killigrews Lancelot på 64,5%. Inte så lånt ifrån att segra i debuten alltså! Härligt härligt 🙂

Bild till blogginlägg


Bilden från Int 1-segern igår, dagens andraplats i debuten i Int 1B kändes lite som en seger!

Strolchi gick idag sin andra MB:4 i livet. Han är verkligen duktig och jättefin i traven! Sedan tycker han att galoppdelen är lite svår, då det blandas enkla byten med byten i språnget och förvända galopper. Han varvar upp en del mentalt, men på det hela så fixar han det rätt bra. En del missar blev det, men där emellan är han superfin. Vi fick fina 65,4% och vann klassen och ännu ett fint täcke 🙂
Som bonus har han nu också kvalat till MA/St Georges och vi kan därmed gå direkt ut i dessa klasser nästa år för att försöka kvala till Falsterbo och Flyinge! Bra bra!

Bild till blogginlägg


Strolchi fick fint blått täcke för dagens seger!

Efter en riktigt god lunch hos min moster Marianne, så tog vi oss hem utan missöden på denna resa 🙂

Vill passa på att skicka ett stort GRATTIS till min underbara klubbkamrat Eva Ulf som idag vann SM för seniorer på fina Caruso i Flyinge!!! Magiskt bra Eva!

Kategorier
Ej kategoriserad

Segrar i Sundsvall

Av Märit Olofsson Näss - 1 september, 2012 | 0 kommentarer

Efter sju sorger och åtta bedrövelser lyckades vi till sist komma fram till Sundsvall igår… Vi lyckades fastna i ett träd med lastbilen (lemmen), nästan krocka i en korsning i Knivsta och så fick vi soppatorsk i Tierp. Vi fick tillkalla bärgare med mera diesel och efter mycket trix och fix och en hel del muskelkraft så lyckades vi till sist fälla hytten och lufta bränslesystemet och färden kunde fortsätta. Vi kom så äntligen fram till Sundsvalls Ridklubb vid 19.30-tiden!

Bild till blogginlägg


Beviset på att vi lyckades fälla hytten till slut….

Gänget som huserar i lastbilen denna gång är jag, Mira, Lina, Katarina, Jessica och Mia och så Strolchi och Dorten. Vi har alla lite lyxliv, Mia och Jessica groomar två hästar, Katarina tar hand om barnen och är matmamma. Jag, jag bara rider!!!

Bild till blogginlägg


Dorten är lite godissugen 🙂

Strolchi inledde dagens tävlande med en MC:1. Han var verkligen super fin att rida på och en härlig känsla! Ett par missar när vi kom in i ett litet oflyt drog ner lite, men ändå 69,1% och seger i klassen! Bra inledning på helgens tävlande 🙂

Bild till blogginlägg


Strolchi med fint segertäcke!

Sedan var det Dortens tur och klassen var Int 1. Jag skulle kunna skriva exakt samma sak om Dorten som om Strolchi. Härligt fin ridkänsla, men ett par missar. Vi fick fina 68,3% och här finns ju mycket mer poäng att hämta 🙂 Det som är extra bra är att jag får så mycket bättre ridkänsla och därmed lätthet i honom!

Bild till blogginlägg


Dagens andra segertäcke på fina Dorten 🙂

Nu väntar god middag i härligt sällskap med min släkt som bor här i Sundsvall! I morgon är det debut i Int 1B för Dorten och Strolchi går MB:4 för andra gången någonsin! Och så hoppas vi att regnandet tar slut efter två dagars oupphörligt rengande….