Kategorier
Ej kategoriserad

En dag på vägen…

Av Märit Olofsson Näss - 28 oktober, 2012 | 0 kommentarer

Oj oj oj, har spenderat hela denna dag i bilen, utan att komma någonstans. I alla fall rent fysiskt… Idag har jag och min Mor hämtat den nya superfina Thule-trailern som hon köpte i Falsterbo i somras! Det blev efter en del funderande och jämförande en Thule Royal som vi bestämde oss för. Den har en totalvikt på 1900 kg och vi får därmed lasta 1100 kg ”last” (läs häst) i den!!! Fungerar ju bra eftersom jag har BE-körkort och Katarina ska ta den utökade B-behörigheten efter nyår. Det innebär då att hon får köra bil och släp som tillsammans väger max 4250 kg. Vi hämtade det superfina släpet i Mariestad (säljaren Sammels Gård ligger i Varberg, så vi möttes halvvägs!), så det blev en tripp från kl 6.30 till 15…. Dessutom så missade jag helt att det blev sommartid i natt och irrade ut till bilen 4.30 först!!!

Bild till blogginlägg


Nya fina trailern, en Thule Royal.

Efter att vi hämtat hem trailern så var det dags att köra lastbilen till Göran och AGF Bil i Enköping. Den ska under vintern utrustas med en dusch och toalett och få lite mer saker upp-fixade. Nu ställer jag av den för säsongen, så blir den påställd till meetingen i mars-april! Längtar redan till våren…

Bild till blogginlägg


Dorten i gäststallet på Ledingenäs, iförd nyinskaffat kandar med nya bett som inte klämmer 🙂

Fredag och lördag har jag varit på fantastisk förbundsträning för Lussan på Ledingenäs! Hon var som vanligt jätte-inspirerande och ”trollade” med alla mig och Dorten! Vi koncentrerade oss väldigt mycket på att få till piaff och passage och som vi fick till det 🙂 Riktigt lätt i fronten, självgående och på små hjälper. Dessutom satt övergångarna riktigt fint! Duktiga, duktiga Dorten, nu börjar poletten verkligen ”trilla ner” 🙂
Vi passade även på att bo kvar på Anna och Sonja Haags fina gårdshotell, äta god middag och umgås med alla härliga ryttarkollegor!

Bild till blogginlägg


Denna vecka började med VAB (måndag) innan tjejerna åkte till sin pappa. Det blev mycket mys med Milou! 

Nu väntar en vecka med Mira och Lina och full fart med dom, hästarna och jobbet! Nils kommer att få börja med lite lätta jobb i veckan, efter sina 3 v semester efter Flyinge-resan. Till söndag är det dags för säsongens sista tävling, Dorten går en Int 1 i Enköping.

Kategorier
Ej kategoriserad

Volkswagen och Viccamaro

Av Märit Olofsson Näss - 21 oktober, 2012 | 0 kommentarer

Jag har haft en härlig vecka och helg med Mira och Lina! Det är verkligen full fart på tjejerna hela tiden och vi har jättekul ihop. Jag har ju även ett varannan veckas liv på jobbet och jobbar långa dagar på min barnlediga vecka, vilket gör att jag kan ha lediga fredagar då barnen bor hos mig 🙂 Jättemysigt att avsluta vår vecka med en tredagars helg ihop!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina på favoriten Tomas!

Bild till blogginlägg


Lina på Tomas och Mira på Cajsa

I veckan som var så har vi bland annat hunnit vara på Bamsegympa och hälsa på hos Järfälla Ridcenter två gånger för att rida Tomas (i tisdags) och i fredags fick de rida varsin häst, Tomas och Cajsa. De turas om att rida på hästarna, favoriten är ju Tomas som båda helst vill rida hela tiden!
Vi har även fått en ny familjemedlem i dvärgkaninen Milou. Svart, liten och hur söt som helst, Mira och Lina är överförtjusta i vår gulliga Milou!!!

Bild till blogginlägg


Nyinflyttad i familjen: kaninen Milou. Tjejernas nya kelgris 🙂

I går (lördag) var jag och tjejerna och jobbade på Volkswagen i Täby, som ju är min sponsor. Det var invigning på den nya anläggningen med stort jippo, kampanjer och underhållning. Jag träffade många av de som arbetar där, minglade och pratade bilar, trailers oc körkort. Supertrevligt! VW sålde en hel del bilar oxå 🙂

Bild till blogginlägg


Min nya bil har kommit, stripad och klar, nu väntar vi bara på dubbdäcken!

Bild till blogginlägg


Full fart på busungarna på Volkswagen-jippot!

Idag har jag varit i Farsta och tävlat med stallets nyaste tillskott, 5-åriga Viccamaro. Han är tidigare bara hopptävlad så detta var debuten på dressyrbanan! En mycket bra debut, då han skötte sig mycket fint och var avspänd och ridabar i båda klasserna.
Vi stardae med en LB:0 som vi vann på 67,5% och följde upp med en 4:e placering i LA:1 på 64,2%! Vi tappade en hel del poäng på att vi inte kan ryggga, men det är ju bara att träna på! Det känns väldigt skönt att han tog så lätt på tävlingsatmosfären. Nu kan vi träna vidare hemma på styrka och form och behöver inta flänga runt för att ”träna på att tävla”!

Bild till blogginlägg


Vicke får fin blågul rosett i debuten!

Bild till blogginlägg


Vickes ägare Veronica hade gjort nya fantastiska ”pärl- och glitterbullar” till tävlingen vilket uppskattades massor av Mira och Lina.

En fullspäckad vecka väntar nu, då jag lämnar barnen till Hans i morgon. Massa häst och ridning, bla träning för Lars på tisdag och för Lussan fredag-lördag, jobb, i morgon ska jag på fotboll med min far och min bror, bio på torsdag, mm, mm. Bäst att gå och lägga mig, så jag orkar med veckan 🙂

Bild till blogginlägg


Nils, som vilar sedan Flyinge-resan fick välförtjänt behandling av kiroprakror Kicki Lanefelt i torsdags. Bästaste stallkompisen Minna håller i 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Nicole 30 år och Int 1B i Mjölby

Av Märit Olofsson Näss - 14 oktober, 2012 | 0 kommentarer

Tänk vad helgerna går fort, denna har varit full av aktiviteter som vanligt! Idag har jag varit i Mjölby över dagen för att rida en Int 1B på Dortmund. Jag kände att jag ville få en till sådan klass i kroppen innan det blir vintervila och träning inför nästa säsong. Då det inte finns så många möjligheter kvar att rida Int 1B i år (Helsingborg i november lockar inte så jättemycket), så fick det bli en dagstur till Mjölby. 8 timmar tur och retur, men vad gör man inte?!?

Tyvärr blev det inte alls så lyckad start idag. All piaff, passage och övergångar blev mest pannkaka, alltså 8 betyg åt skogen… Allt annat gick jättebra och vi fick en del 8:or i galoppdelen! Precis när jag gick in i första passagen så började Dorten rycka lite med huvudet och spänna emot i munnen och då tappade vi takt och fokus helt, vilket hängde med i all piaff/passage i hela programmet. Förklaringen kom utanför, han hade fått underläppen i kläm mellan kandarskänkeln och kjedje-kroken och hade fått ett fult klämsår. Stackars Dorten, han var rätt tapper ändå tycker jag, när man vet omständigheterna! Det blev trots 8 misslyckade bedömningspunkter 62% och vi hamnade i mitten av klassen.
Ska kolla på nya kandar-bett, då han ibland haft denna tendens tidigare i höst, men inte haft något sår, utan bara betett sig lite som att nåt inte varit helt okej i munnen. Även en 10-åring kan ändra sig i fråga om utrustningen, skönt dock att det handlar om nya bett och inte sadel, vilket är ruggigt mycket dyrare!

Bild till blogginlägg


Lunch-picknick i trailern. Dorten är ju en van resenär vid det här laget!

Bild till blogginlägg


Hösilage ska det vara, kraftfoder ratar han i trailern.

I går var det ju lördag och då var det fest! Jag och Katarina var på en härligt rolig 30-årsfest på söder! Min gamla (!?!) goda vän Nicole Magaliff fyllde 30 och firade med storslaget partaj. God mat, roliga människor, mååånga hästmänniskor och massa dans. Helt enkelt jättekul!

Bild till blogginlägg


Temat för festen var glitter och här är en strålande glittrig Nicole!

Nästa vecka är det min barnvecka och det ska bli så underbart att få mysa med mina prinsessor! Jag hade dom i fredags då dagis var stängt (det var ju egentligen Hans vecka) så jag har i alla fall inte hunnit sakna ihjäl mig… Men visst är det jobbigt den vecka de inte bor hos mig. Det blir väl rutin detta med, med ”varannan veckas livet” men än sålänge gör det ont i hjärtat av saknad då de inte är hos mig. Ser så mycket fram emot en rolig vecka med tjejerna, vi ska åka och rida, gå på Bamsejympa, busa och leka och bara vara hemma i nya huset och mysa. Härligt!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Finaldags i Flyinge!

Av Märit Olofsson Näss - 6 oktober, 2012 | 0 kommentarer

Idag har jag och Strolchi startat finalen i Öppna championatet i Flyinge! Tyvärr blev inte uppvärmning och framridning speciellt bra då det var en riktig röra med massa dressyrhästar och även ett gäng hopphästar. Någon som hoppade rakt på oss och hästar på bakbenen. Sånt har ju Strolchi svårt för, han blir rädd för att mötas och spänd. Stackarn… Han blev alltså lite för het för att det skulle bli riktigt bra idag. En hel del trassel i galoppen och en spänd skritt drog tyvärr ner på det allmänna intrycket. Idag glädjer vi oss åt fina 8,3 på traven, där han var fantastiskt fin och att det trots allt blev 75,6% och en 10:e plats av 19 startande! Härligt bra trots att det ”sket sig”, tänk vad bra detta blir när temperaturen blir mer lagom 🙂

Bild till blogginlägg


Strolchi flyger fram i fantastisk trav!

Nu väntar middag och disco för hela gänget, det ser Mira och Lina verkligen fram emot! I morgon bär det av hemmåt och Strolchi och Moonshine ska få lite välförtjänt och välbehövlig vila!

Bild till blogginlägg


Moonshine på uppvärmning på Kastanjegården i torsdags!

De fina korten är tagna av Nicole Magaliff!

Kategorier
Ej kategoriserad

Flyinge!

Av Märit Olofsson Näss - 4 oktober, 2012 | 0 kommentarer

Första halvan av Flyingeveckan med avelschampionatet är nu avverkad och jag har äntligen fått tag på en dator! Tack snälla Catrin Henriksson, Dressyrgården för dator och internetuppkoppling!!!

I söndags bar det alltså av till Flyinge med Strolchi och Moonshine för 6-års respektive 4-års championat. Det har varit full aktivitet in i det sista med packning och fix för mig, barnen, hästar och att ordna allt för de hästar som stannar hemma. Gänget på denna resa är alltså jag, Mira, Lina, Katarina och Jessica. Vi började resan med ett stopp i Enköping hos Göran som byggt lastbilen för att fixa tekniken/el så att Mira och Lina kunde se DVD-filmer på resan, samt lite ”pimpning” av lastbilen. 

Bild till blogginlägg


Lastbilen fick nya fina alu-fälgar!

Därefter hämtade vi upp Jessica och Strolchi i Eskilstuna. Där passade tjejerna på att muta sin favorit Lilleman!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina var jätteglada att träffa sin dommarponny igen!

Strolchi inledde tävlandet i tisdags med en härlig runda i FEI:s inledande program för 6-åriga hästar. Han var ganska het och på hugget, men höll sig i alla fall i skinnet och travade helt fantastiskt fint och fick 8,2 på traven! Inga direkta missar alls och fina byten, det enda jag kan klaga på är att han blir lite kort i galoppen när han är så taggad. Totalt fick vi 77,4% kom på en delad 7:e plats och kvalificerade oss direkt till finalen på lördag! Härlig inledning på veckan 🙂

Bild till blogginlägg


Fina fina final-Strolchi!

Onsdagen var vilodag för mig, men Jessicas 4-åriga egna uppfödning Tinkerbelle gjorde en fin insats på hoppbanan med Stina Lilje. Även de kvalificerade sig till final! Toppenkul!!!

Bild till blogginlägg


Hopphästen Tinkerbelle!

Idag (torsdag) har Moonshine gått semifinal i 4-årschampionatet. Han skötte sig verkligen toppenfint! Han var fin i formen och munnen, längde bra och kortade sig fint och flöt härligt i skänkelvikningarna! På minussidan finns ännu hans storlek (175 cm) som gör att han ger ett valpigt intryck och inte alltid orkar med sin stora kropp… Men han skötte sig verkligen toppen-fint idag, lösgjord, fin att rida och helt ”med mig”! Tyvärr var domarna inte alls så förtjusta i honom och vi fick bara 72,8% och kommer inte att gå till final. Jag känner mig ändå otroligt nöjd med honom, han hade kunnat gå in och gå LA:3 programmet på höga procent idag. Jag har fått många kommentarer om att han var fin och att domarna var snåla oxå. Han kommer att bli fin när han växt i sin stora kostym!

Bild till blogginlägg


Moonshine (Nils) på Brolöten i våras.

Till lastbilen har även min kompis Nicole Magaliff anlänt och i morse kom även Moonshines matte Sussie med sin ständiga följeslagare Helene. Vi ”bor” bredvid Jennie Larsson och hennes team oxå, så vi har det toppenmysigt och passar på att umgås med härliga kompisar! Vi fick oxå med oss färdkost från Viccamaros (nya hästen i mitt stall) matte Veronica som kan baka som en äkta konditor!

Bild till blogginlägg


Veronicas ”pärlbulle” som snabbt blev Miras och Linas favorit!

Nu ser jag, Mira och Lina fram emot middag och disco i restaurang-/patytältet på fredag. Tjejerna ska ha klänning har de redan bestämt! Sedan ser jag såklart fram emot lördagens final med Strolchi, det ska bli superkul! Han går nu sin fjärde final på lika många försök (Falsterbo och Flyinge som 5- och 6-åring), det tycker jag är vasst! Han är en härlig häst, Stolle-Boll 🙂 

Bild till blogginlägg


Mira och Lina har fått håret fixat med massa bling!