Kategorier
Ej kategoriserad

Lussan-träning på Ericsberg

Av Märit Olofsson Näss - 27 maj, 2011 | 0 kommentarer

Så har jag varit med på min första förbundsträning på Dortmund! Har ju tidigare varit med på Zoran och Zalmiak, men det är ju ett tag sedan nu…. Caroline Bonde tog emot oss alla på sin vackra anläggning Ericsberg i Sörmland. Vi var ett glatt gäng som samlades för att träna för Louise (Lussan) Nathorst i 2 dagar. Kul att träffa så många av mina goda dressyrvänner i träningsmiljö!

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Stillsammare hästar i gamla stallet, där vi avnjöt middag och lunch!

Så till själva träningen. Dortmund var som vanligt fin och VILL så gärna träna och göra rätt! Jag fick jätte-bra hjälp med framför allt piaff och passage. Har fått flera bra sekvenser av passage och det känns som om detta kommer att sätta sig ganska snart. Han är på väg att förstå vad jag vill 🙂 Lussan var på oss om snabba reaktioner, framförallt att Dorten ska reagera kvickare på skänkel och att han måste ”trampa om” mera. Alltså måste jag rubba honom ur hans egen stadiga takt lite oftare. Och det blev så bra! Nu har jag flera nya verktyg i min verktygslåda att placka fram för att trixa med piaff och passage med honom!
Vi bodde kvar på Ericberg i min lastbil och på onsdagkvällen var det fin, god och trevlig middag med hela gänget 🙂

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Lussan och middagskonversation med Charlotte Esping och Caroline Bonde

Kategorier
Ej kategoriserad

Otroligt händelserik helg!

Av Märit Olofsson Näss - 22 maj, 2011 | 0 kommentarer

Oj oj oj, denna helg har verkligen varit händelserik på många sätt! I fredags var jag föräldraledig och hemma och myste med Mira och Lina. Förmiddagen ägnades åt att gunga! Tänt att de aldrig tröttnar på att gunga…. Jag fick ge fart åt två glada tjejer i flera timmar! Sedan åkte vi till Anna Lauritsen och Håtuna Ridskola. Mira red en timmes skogsprommenad söta lilla Lova.

Bild till blogginlägg

Lina fick åka skottkärra, och oj så trött hon blev!

Bild till blogginlägg

Lördag och söndag har ägnats åt tävlande på Djurgården. Dortmund har gått helt lysande! Han är verkligen en riktig stjärna!!! Trea i St Georges på lördagen på 67,8% och trea i Int 1 söndag på 67,5%. Duktiga Dorten fortsätter att imponera. Det har varit helt fantastiska tävlingar med så otroligt många sponsorer, så man får helt otroligt mycket priser! Listan på priser och sponsorer är så lång att prisutdelningen tar 20 minuter! Sånt är vi dressyrryttare inte bortskämda med. Vi fick utöver rosett, plackett och premier bla presentort på massage & delikatesser, smycken, en peak-tröja, CD, I-pod, lindor, mm, mm.

Bild till blogginlägg

Zky som ju bara gått en gång på Djurgården och blev helt nipprig, då det ju är en ganska svår tävlingsplats, fick göra nytt försök i år. På lördagen blev han ganska spänd, med flera missar som följd, men han höll sig ändå i skinnet. Tycker ändå att han var bättre än jag förväntat mig, men poängen blev ju sådär, 62 komma nåt…Mycket bättre och avspänd i söndagens Int 1, men då klagade domarna på att han var för matt…. Alltid är det något! Men jag var supernöjd men Zky denna dag och vi inkasserade i alla fall 64,5% och placerade oss 11:a 🙂

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Dortmunds ägarinna Birgitta Öhman bjöd på snittar och skumpa och min far Janne som äger Zky var oxå på plats. Även min bror Pelle med sin son Marcus var med om det fina vädret på Djurgården!

Norea och Cosby var duktiga denna helg igen! 67,9% och 3:a i FEI mästerskapsprogram för juniorer på Djurgården oxå. Tack för att ni älskar och förvaltar ”min” Cosby på bästa sätt!

Bild till blogginlägg


Trötta barn på väg hem i lastbilen…..

Så efter en lååång tävlingsdag så var det bara hem och mocka hagar och skura och virkona boxar. Nu har min trojkahäst Moonshine anlänt i stallet! Vackre Moonshine, som kallas Nils, är 171 cm hög, e: Blue Hors Silvermoon – Silvano, 3 år och bara JÄTTEFIN!!!

Bild till blogginlägg

Han har idag (söndag) gått 3-års test med den äran, 49 poäng och gångartsdiplom och kvalad till Flyinge i höst! Ska bli jättekul att lära känna och börja jobba med denna snygga kille 🙂

Fina lilla Strolchi har åkt hem till sin ägare Jessica, men han kommer att komma och hälsa på för träning och vi ska fortsätta tävla tillsammans. Vi har ju ett kval kvar att göra för att få åka till Falsterbo!

Imorgon är det dax för mig, Mira, Lina och ”mormor” att gå på cirkus Maximum!

Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångsrik helg på många sätt!

Av Märit Olofsson Näss - 16 maj, 2011 | 0 kommentarer

Är inne i en intensiv tävlingsperiod just nu och i helgen gästade vi Örebros nationella dressyrmeeting. Det blev em mycket lyckosam tävlingshelg! Dortmund gick ut som startnummer 1 i lördagens St Georges och 2 i söndagens Int 1 och det är ju ofta lite ogynnsamt att starta så tidigt. Han presterade i alla fall två superfina program, han går som en klocka just nu! 66,4% i St Georges kändes lågt med tanke på ritten, men domarna höll skalan och det räckte ända till 3:e plats när alla 38 startande var klara! Egentligen var vi delad 2:a, men Soffi Flemming hade högre på allmänt intryck ock placerades då före mig. Zky var också riktigt fin i samma klass! Lite spänd, men ändå ridbar och båda serierna satt! 65,4% gav en 6:e placering. Toppen att börja med två placeringar första dagen 🙂

Söndagens fina ritt i Int 1 gav Dortmund 67,4% och 4:e placering i mycket hård konkurrens! Han håller sig väl framme hela tiden i resultatlistorna och blir starkare och finare hela tiden. Han är så rolig att träna med, vill jobba hela tiden och ställer alltid upp för mig!
Zky var fin i Int 1 också. Lite tröttare än i St Georges och då blir han liksom lite spändare i sitt uttryck. Vi satte 3:orna, men fick tyvärr två missar i bytena i vartannat. Tycker han fick låga procent, bara 63, men vi kommer igen!

Tävlingarna i Örebro var mycket välarrangerade och proffsiga. Väldigt många goda och trevliga ryttarkollegor på plats gjorde bara tävlingen ännu bättre! På lördagskvällen så trängde vi in oss ett helt gäng i min lastbil och drack vin och hade trevligt! Utöver min Mor och jag var det Eva Ulf med hästskötare Karin, Sofia Möller med sin man Peter, Anna Svefors med sonen Ludvig och sin hästskötare, snacka om fullt i soffan!!! Efter det gick vi på en mycket god och trevlig ryttarmiddag!

Fick en fantastisk rapport från tävlingarna i Hogsta på söndagen, Norea och Cosby gjorde en super-fin uppvisning i St Georges och fick 67,9% och vann! Stor lycka och glädje i familjen Kjerrman och såklart känner jag mig som en stolt ”mamma” också! I samma klass kom även min super-kompis Lotta Audell och hennes Prima 4:a. Stort grattis tjejer!

När jag kom hem i söndags hade Hans, Mira och Lina hämtat hem familjens nya fyr-bening: den 8 veckor gamla drevervalpen River Race Star!!! Hur söt som helst! Bilder kommer. Och så måste han såklart få ett ”hanterbart” namn (smeknamn). Han håller som bäst på att bekanta sig med allt nytt, huset, oss, miljön osv.

I dag har stallvistelsen varit lite kaotisk…. Ett gäng kalvar kom lösa och sprang runt på gården. En som jag var med och fångade in, rammade staketet till Zky´s hage, Zky var som tur var inne redan, och 5 st kalvar var fortfarande på fri fot (klöv?) när jag lämnade gården. Oklart var. Hoppas det löser sig snart och att de kommer hem igen!

Nästa helg är det de traditionella nationella tävlingarna på Djurgården, alltid lika trevliga att vara på, det blir St Georges och Int 1 för Zky och Dorten igen. So long!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin-fina tävlingar på Ryttarstadion

Av Märit Olofsson Näss - 9 maj, 2011 | 0 kommentarer

Helgen spenderades på Ryttarstadion mitt i stan på Livdragonernas Ridsportförenings traditionella vår-meeting. Väldigt fina och välordnade tävlingar på två banor med allt från MsvC till Int 1 och som grädde på mopset ett fantastiskt väder!!!
Jag red Zky och Dorten i St Georges på lördagen och Int 1 på söndagen, och fick till 4 riktigt bra rundor.

Dorten är ju en pärla som var riktigt fin i båda klasserna, trots att det underlag vi red på (tung sandstrands-sand) inte är hans favorit. Två riktigt bra rundor utan egentliga missar och fin känsla gav oss 68% och en 4:e placering i St Georges resp 66% och en 5:e placering i Int 1. Dortmund kan väl numera titulera sig som stadig rosett-plockare i lilla rundan 🙂

Bild till blogginlägg


Dorten i Int 1, fotot taget av hans stolta ägare Birger Öhman

Zky var lite spänd i St Georges, men det var ju trots allt årets första utomhustävling. En miss i bytena i vart 3:e drog ner lite men ändå 65,8% och 7:a och en vit rosett! I gårdagens Int 1 gick han superfint! Väl framme, med mig hela tiden och en känsla av att ”nu kan jag snart rida lite svårare program”. Tyvärr ojämna domarsiffror, från 67% ner till 62…. Tråkigt, och tyvärr blev vi därmed ca 5 poäng från placering, känns som det är Zky´s öde just nu… Men, men, jag är sååå glad att han äntligen slappnar av på banan och att jag har en härlig rid-känsla och det är ju det viktigaste!

Denna vecka laddar vi om för att åka till nationella tävlingar i Örebro nästa helg! Ska ”ladda” med att träffa ”gamla” NCC-kollegorna och ta en öl på stan på onsdag 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Härliga Strolchi får 84,6%

Av Märit Olofsson Näss - 5 maj, 2011 | 0 kommentarer

Idag stressade jag iväg till Segersta direkt efter jobbet för att rida 5-års kvalklass på Strolchi. Det var värt all stress och planering för att få klart på jobbet så jag kunde gå tidigare, lasta och åka själv och så direkt ut med Stollis och rida fram. Tur att vi bara har ca 20 min till Segersta! Strolchi var såå fin idag, framförallt var han avspänd och lösgjord! Då gör inte småmissarna och missförstånden så mycket (bara två sådana idag)! Vi fick härliga 84,6% med bla 9,0 på skritt och ”vann” klassen!!! Så sköönt, eftersom jag tror så mycket på denna häst 🙂

Nu har vi fixat första Falsterbo-kvalet med råge (krävs 74% två gånger), nästa försök blir i Vansbro i juni.

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin helg i Hammarö

Av Märit Olofsson Näss - 2 maj, 2011 | 0 kommentarer

I helgen var vi på nationellt dressyrmeeting i Hammarö! Lastbilen var sprängfylld med alla tre grabbarna, Zkyline, Dortmund och Strolchi plus att det var jag, min Mor, mina döttrar Mira & Lina samt Strolchis ägare Jessica och så packning till hela bandet! Det var tre dagar av fint och soligt väder, mycket bra arrangemang och riktigt bra uppstallning, en eloge till Hammarö Ridklubb! Jessica är den perfekta hästskötaren som har hållit alla tre hästarna i toppskick, putsade, blanka, flätade, matade, prommenerade osv. Mamma/mormor Katarina har varit ovärderlig barn-hjälp för Mira och Lina, så jag har känt mig riktigt bortskämd 🙂

Så till själva tävlingarna! Var ett otroligt högklassigt startfält i alla klasser och hård konkurrens om placeringarna. Zky fick gå en klass per dag, MA:1 i fredags, St Georges i lördags och Int 1 igår. Bra för hans spänningar att få gå mycket på banan. Han var väldigt duktig alla dagarna, lite små-missar här och där och en hel del saker som kan bli bättre, men framförallt en bra ridkänsla på banan lördag och söndag. Han fick ca 65,4% alla 3 dagarna! I MA:1 och Int 1 så blev han några ynka poäng utanför placering, men i St Georges räckte det till en vit rosett och en 7:e placering!

Bild till blogginlägg


Zkyline

Dortmund gick St Georges i lördags och där var det inte så mycket som stämde för oss. Vi har sällan missar, men här hopades de…. Han stod emot i båda travökningarna och då jag tryckte på blev det galopp (hans paradnummer åt pipan). Båda piruetterna blev pannkaka och en bakdelsvändning också missad, totalt 5 ordentliga missar, sånt har man inte råd med i denna konkurrens. Fick i alla fall 64,6%, så vi har ju en rätt hög lägsta nivå! Så i söndagens Int 1 stämde allt igen! Inga missar, lite småsaker men framförallt en härlig känsla igen. 67% och 3:a i klassen! Härliga Dortmund i slag igen 🙂

Bild till blogginlägg


Dortmund

Strolchi inledde meetinget i fredags med en fantastiskt fin runda! Jag kommer ju aldrig att förstå mig på detta, för han fick bara 64%…. Flera som kom och frågade varför han inte fick högre poäng. Han fick sedan avsluta meetinget med samma 5-årsprogram igår, men tyvärr sprack det mesta. Han blev skrämd av en annan häst precis innan start och sedan fick jag honom aldrig lugn igen. Han visade mycket piaff (hör ju tyvärr inte hemma i 5-års), galoppinslag i traven och visade nästan ingen vänstergalopp alls. Men nu fick han 66,6%!!! Tja, bedömningar är ju bedömningar, vi tar nya tag och kommer igen 🙂

Bild till blogginlägg


Strolchi

Strolchis ägare Jessica har tagit de fina bilderna från helgen!