Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi vinner igen!

Av Märit Olofsson Näss - 29 september, 2013 | 0 kommentarer

Dag två i Ljungby blev även den väldigt lyckad! Strolchi gick idag en St Georges och denna gången hade vi sett till att alla toalettbestyr var avklarade 🙂
Han var mycket mer framme och fin i traven idag och min ridkänsla därmed otroligt mycket bättre! Trots ett par missar (dåliga skrittpiruetter och en miss i bytena i vart 3:e) fick vi 67,5% och dämed vann vi även denna klassen!

Bild till blogginlägg


Vilket härligt meeting i Ljungby för mig och Stollis med två segrar på två starter!!!

Dorten gick Int 1B idag. Han var inte alls med på första piaff- & passagesekvensen och det blev intget alls av detta… Men ett väldigt fint galopp-program vägde upp en del, så vi fick trots detta 62% och med det en 6:e plats av 13 startande (4 st placerade). Så det vart rätt okej ändå.

Bild till blogginlägg


Första gången vi var i Ljungby och konstarade att de har andra typer av problem än vi är vana vid…

Stort tack till Ljungby ridklubb som med väldigt fin anläggning och proffsiga funktionärer bjudit på en superfin tävlingshelg!!! 

Bild till blogginlägg


Rygg-stretching vid den långa lastbilsresan hem!

Kategorier
Ej kategoriserad

Placeringar i Ljungby!

Av Märit Olofsson Näss - 28 september, 2013 | 0 kommentarer

Jag, Katarina och Jessica är denna helg på meeting i Ljungby. Vi är på en fantastiskt fin anläggning med nya fina tävlingsstallar, fina ridhus, supergod mat och jättetrevliga, tillmötesgående funktionärer! Väldigt bra arrangemang med andra ord, hit åker vi gärna igen!!!

Bild till blogginlägg


Sista fixet och putsen innan start.

Bild till blogginlägg


Strolchi laddar på sitt eget lilla sätt!

Strolchi var först ut i en MA:1 idag. Han var nog lite kissnödig idag och då blir han lite ”klämmig” att rida och inte så flashig och fin som han kan. Men trots detta en fin och stadig runda som belönades med 67,8% trots en kraschad piruett! Vi vann klassen, härligt duktiga Strolchi fortsätter att leverera!

Bild till blogginlägg


Fin segerrosett och jag invigde min nya superfina frack från Hogsta Ridsport 🙂

Dorten gick sedan Int 1 på bästa sätt! Han är lite som en kopieringsmaskin, han levererar stadiga, felfria program med hög nivå tävling efter tävling. Så även idag! Lite dåligt betalt tycker jag, bara 67,5%, men ändå en 3:e placering i stenhård konkurrens!!!

Bild till blogginlägg


Posering i kvällsmörkret med Katarina och Dorten!

Härligt bra dag med två fina rosetter, jag har verkligen två toppenkillar 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Spirit betar nu på de evigt gröna ängarna…

Av Märit Olofsson Näss - 26 september, 2013 | 0 kommentarer

Vackra, goa och superfina Spirit of Sandro lämnade igår tyvärr jordelivet. Efter en längre tid med odefinierbara hältor på båda fram så konstaterades kraftig hovbroskförbening lateralt på båda frambenen. Väldigt tragiskt på en så ung (3 år) och fin häst. Tack till min underbara veterinär Anna Hedström på Mälarkliniken för fin hantering av Spirit och även oss. Stort tack även till Jessica som tagit väl hand om Spirit under hans uppväxt i Sverige. Jag tror att han just nu drar en busig bock-runda med en stor tugga grönt gräs i munnen på de evgt gröna ängarna…

Bild till blogginlägg


Vi minns Spirit som han var: snygg, svart, superfin och gosig!

Bild till blogginlägg


Betessläpp i somras.

Bild till blogginlägg


Härligt rörlig, redan som 1,5-åring!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dortmund duktig i Djursholm

Av Märit Olofsson Näss - 15 september, 2013 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Full koncentration i ökad trav. Dortmund gillar verkligen att visa upp sig!

Dag två på Djursholmstävlingen blev precis lika solig, härlig och framgångsrik som igår! Idag var det Dortmunds tur att gå Int 1 och konkurrensen var den allra bästa på denna nivå. För placering i denna klass krävdes hela 67,4%!!!

Dorten var såååå fin idag! Inte en endaste miss och väldigt framme och fin för mina hjälper. Vi fick 68,4% och blev med det 4:a i klassen. Härligt fint formbesked av Dortmund, som verkligen är tillbaka i gammalt gott slag igen!

Bild till blogginlägg


Vi får pris av domaren Mats Eriksson.

Stort tack till min hemmaklubb Djursholm för, som vanligt, fantastiskt fina och välarrangerade tävlingar! Det är alltid speciellt att rida på Djursholm och sedan det blev min hemma-klubb så är känslan verkligen fantastisk!

Bild till blogginlägg


Posering med snygg röd rosett!

Kommer somna glad och lycklig över ”mina” två fina killar (Dorten och Strolchi) som verkigen levererat superfina rundor denna helg! Tänk vad mycket lycka och kärlek de står för, våra fyrfotade vänner!

Bild till blogginlägg


Alla pristagare: Maria von Essen & Quantum, Clara Espinosa & Gordon, Lena Wiman & Donnerstein, jag & Dortmund, Martin Ågevall & Double Diamond, Per Sandgaard, Sandra Dahlin

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi på Djursholmstävlingen!

Av Märit Olofsson Näss - 14 september, 2013 | 0 kommentarer

Strolchi har nu gjort sin debut på Djursholms elittävling! Vi fick till en riktigt fin och ”prick-fri” runda där fakiskt galoppen var den bästa vi presterat hittills!!! Han var kanske lite trött idag, då blir inte traven så där flashig som han kan, men i gengäld så var galoppen rigtigt fin! Cool, avspänd och genom kroppen i hela galopprogrammet. Härlig känsla! 69,1% blev dagens fina domarbetyg och med det en 6:e placering i detta getingbo 🙂 2:a placerad hade 69,9% så det var inte långt upp till toppskiket.

Bild till blogginlägg


Fina, fina Strolchi tog placering direkt på Djursholmseliten!

I morgon är det Dortmunds tur, vi startar en Intermeriere 1, där konkurrensen är precis lika mördande… Bara att ge allt!

Bild till blogginlägg


Stooor, vit och fin rosett för en 6:e placering i solskenet!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin placering på Lejondal!

Av Märit Olofsson Näss - 5 september, 2013 | 0 kommentarer

Denna torsdag har inte bara varit en jobbdag. Efter ett möte och lunch i Solna, så fick jag skynda mig hem för att lasta Strolchi och Dorten i trailern för eftermiddags-tävlingar på Lejondal! Jag har ju tidigare haft stall på Lejondal med min familj i hela 30 år!!! Kul att komma tillbaka som ”gäst”!

Bild till blogginlägg


Sista trimningen innan start.

Först ut var Strolchi som nu gjorde sin ”riktiga” debut i Int1. Dvs detta var planerat, han gick ju programmet i lagfinalen i lag-SM på Vallentuna för en månad sedan…
Han var jätte-jätte fin idag! Lugn och avspänd och väntade på mina hjälper. Jag kunde rida lugnt och säkert och utan att sätta någon press på honom, vilket kändes skönt! Inga direkta missar alls, men jag spände ju inte bågen så högt utan red på säkerhet och att han skulle få en bra erfarenhet och fin runda inne på banan!
Vi fick verkligen fina omdömen av domarna och fina poäng! 67,9% gav oss en 3-e placering i stenhård konkurrens! Härligt härligt!

Bild till blogginlägg


Duktiga Strolchi 3:e placerad i debuten i Int 1!

Dorten fick idag spänna musklerna i ännu en Int iB. Han var riktigt duktig idag i piaff- och passage-arbetet och det är jag väldigt nöjd med! Men ”bensinen” tog slut i slutet av programmet och vi kraschade tyvärr både sista piruetten och bytena i varje… Det tog bara slut efter 5 st, och det ska ju vara 7. Men, men, så är det ibland och han har ju just kommit tillbaka efter sin skada. En bit kvar till sin fulla styrka! Är ändå nöjd med vår ritt som vi fick 63,0% på trots två grova missar på rörelser med koefficient två på!
Vi kom med den procenten 8 av 14 startande ekipage.

Bild till blogginlägg


Dortmund i fin ökad trav på framridningen!

Kategorier
Ej kategoriserad

RIP älskade Jerry

Av Märit Olofsson Näss - 5 september, 2013 | 0 kommentarer

I måndags var det stor sorg i familjen och i stallet. Vår älskade stallkatt Jerry fick somna in 18 år gammal. Han var gammal, trött, sov mest, åt dåligt och livet var på väg ifrån honom. Det var liksom dags…

Bild till blogginlägg


Finaste kissen, vår Jerry!

Han var underbart tillgiven, en fantastisk jägare och bara så gullig, vår lilla misse!
Han har verkligen gillat oss och till och med flyttat med oss, hela två gånger. Både från Lejondal till Kvarnnibble och sedan då vi bytte stall på Kvarnnibble. Vi sörjer Jerry men vet att han nu har det bra i katt-himlen.

Bild till blogginlägg


Fantastiskt snäll med Mira och Lina också!

Kategorier
Ej kategoriserad

Sundsvall dag 2

Av Märit Olofsson Näss - 1 september, 2013 | 0 kommentarer

Efter en otroligt regnig natt så fortsatte tävlingarna i Sundsvall. Jag sov tyvärr väldigt dåligt i lastbilen från kl 3 i natt då smattrandet på taket började och jag tror att hästarna oxå sov dåligt under sitt plåttak….

Bild till blogginlägg


Strolchi och jag i den underbara naturen vid anläggningen i Sundsvall!

Strolchi gick i dag St Georges. Travarbetet var som vanligt mycket fint, men i galoppen trasslade det mesta. Han blev lite sådär spänd och trött samtidigt och då hittar han på en hel del grejer på egen hand. Gissar lite… Med ungefär 5 st ordentliga missar i programmet så får jag ändå vara nöjd med 65,4% och en andraplats endast 4 poäng efter segraren. Vi kan så mycket bättre och kommer igen till nästa gång!

Bild till blogginlägg


Dorten ”in action” i Int 1B!

Dorten gick idag en Int 1B. Tyvärr var vi bara två startande i klassen, så det blev ingen klass, men vi fick rida och fick en bedömning i alla fall. Dorten och jag kom igenom med lite varierande resultat. En del saker blir riktigt bra och en del lite pannkaka. Piaff och passage gick sådär, men han behöver fortfarande bli starkare. Tyvärr missade vi bytena i varje, som är hans paradnummer, det kändes som vi fastnade i ett ”hål” på medellinjen och då kom ”ettorna” av sig. Synd. 62,9% blev det och det är väl en helt okej ”ombebut” då vi ju debuterade denna klass för 1 år sedan innan hovbensfrakturen. Vi gör ett nytt försök i klassen på Lejondal på torsdag!

Länk till artikel om oss i Tidningen Ridsport!